Duitse Spoorwegen: “Vluchtelingen” als treinmachinisten

Screenshot_5

(Vertaling: E.J. Bron)

Toekomstvooruitzichten: de ene duwt en de ander rijdt er overheen

Zogenaamd is een van de vele redenen van treinuitval bij de Duitse Spoorwegen dat er in Duitsland te weinig opgeleide treinmachinisten zouden zijn. In plaats van Duitse jongeren aan te trekken en op te leiden of werklozen om te scholen, worden er liever zogenaamde vluchtelingen aangetrokken in een project dat € 1 miljoen kost. Het acute personeelsgebrek zou in de regio Stuttgart de beide dochters van de Duitse Spoorwegen, DB Regio en S-Bahn Stuttgart, evenals de Abellio en Go Ahead betreffen, die in de toekomst enkele lijnen van de DB Regio moeten overnemen.

PI News (2)

Al in november werden 15 personen in de leeftijd van 22 tot 36 jaar aangenomen om tot motorwagenmachinist te worden opgeleid. Daarbij zou het o.a. gaan om “gevluchte personen” uit Syrië, Sri Lanka, Marokko en Tunesië. In dit verband is eens temeer de vraag te stellen hoe het kan dat er “vluchtelingen” bestaan uit de veelbezochte vakantielanden Tunesië en Marokko.

Bij die 15 dient het het echter uiteraard niet blijven en daarom is er op dit moment een zogenaamde “sollicitanten check-up”, waar de aankomende treinmachinisten eerst Duits moeten leren om het opleidingsprogramma überhaupt in ieder geval gezien de taal te kunnen volgen.

Hoe het met de rest van de ontwikkeling gesteld is, kan gemakkelijk afgeleid worden, want tijdens het beginnersprogramma moeten aan de “geschoolde arbeidskrachten” bovendien de basiskennis in wiskunde, natuurwetenschappen en voor het beroep noodzakelijke basiskennis in techniek worden bijgebracht. En uiteraard is er dan nog iets extra´s dat een Duitse schoolverlater in de regel niet nodig heeft als deel van de beroepsopleiding. De toekomstige machinisten worden door sociale pedagogen en “trainers” (?) begeleid. Ondanks de duidelijke ontwikkelingsachterstand duurt deze opleiding maar 15 maanden. Normaal gesproken duurt een opleiding tot treinmachinist bij de Duitse Spoorwegen drie jaar.

Achter dit miljoenenproject zitten de Bundesagentur für Arbeit en het district Stuttgart. Het doel zou o.a. zijn om “mensen met vluchtervaring in de samenleving en de arbeidsmarkt te integreren”, zegt men.

In tijden van perron duwers is dat een grandioos project. Dan kan het in de toekomst waarschijnlijk wel eens gebeuren dat een van de “gevluchte personen” duwt en een ander er overheen rijdt.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Multiculti, Naïviteit, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Duitse Spoorwegen: “Vluchtelingen” als treinmachinisten

 1. Steven zegt:

  ALLES wordt hier in Europa moedwillig naar de KLOTEN geholpen!

  Like

 2. Jade zegt:

  In het artikel heeft men het over perronduwers,
  maar ik vrees dat men dit groter moet zien.
  En dan bedoel ik dat ze de trein gaan gebruiken
  voor massamoord. Het wrange is, dat wij zelf hun
  “opleiding” mogen betalen.

  Geliked door 3 people

 3. delamontagne zegt:

  Ik moest gelijk denken aan die Duitse bus-chauffeur die bij de voor-zijruit een bordje had gezet dat die bus door een
  Duits persoon werd bestuurd.

  BUSCHAUFFEUR ONTSLAGEN VANWEGE ‘BORDJE’………..
  ( je mag er niet meer voor uitkomen dat je een oorspronkelijke inwoner bent, het Nieuwe Europa in aantocht….)

  Like

 4. droevige mof zegt:

  En de vakbonden zwijgen en hebben ineens geen probleem meer met ongekwalificeerde goedkope arbeidskrachten.
  Opnieuw een duidelijk teken van de belangen die de vakbonden werkelijk vertegenwoordigen: de loondumpers en de omvolkingsmaffia.

  Geliked door 2 people

 5. guusvelraeds zegt:

  Zie het al voor me. Een jihadi als machinist op een hoge snelheidslijn in de ochtendspits met gemiddeld duizend pasagiers in de reiswagens.

  Betekent dit dat een moslim geen trein mag besturen. Zeker wel maar doe het dan minder onbezonnen.

  De elite gaat toch wel met de eigen auto alleen het klootjes volk mag blootstaan aan het sociale experiment.

  Geliked door 1 persoon

 6. bozeoudeman zegt:

  Wat een geweldig plan, vast weer van die Merkel, dan laat je als gelovig man in de moskee weten wanneer je de trein in het ravijn laat storten, dus broeders en zusters die dag niet mijn trein nemen! Net zo een geweldig plan als dat eerdere van diezelfde massamoordenaar Merkel om ‘vluchtelingen’ op te leiden tot vrachtwagenchauffeur dan hoefden ze geen vrachtwagen te stelen dan hebben ze er meteen eentje tot hun beschikking om zoveel mogelijk ongelovige varkens en honden mee kapot te rijden. Ik weet er nog eentje voor haar, leidt ‘vluchtelingen’ op tot station medewerkers, dan kunnen ze reizigers voor de treinen duwen, of neem ze massaal aan bij de politie en in het leger dan kunnen ze vrijelijk prijsschieten op Duitsers. Wanneer staat de krankzinnige massamoordenaar Merkel voor het gerecht? Wat mankeren dit soort idioten toch, ze leiden hun eigen moordcommando’s op! Zit er dan helemaal geen verstand meer bij dit soort dwazen? Leger grijp in voor het te laat is zou ik bijna zeggen. Als jullie nog langer wachten hoeft het niet meer dan zijn jullie tot een Hezbollah groepering verworden.

  Geliked door 3 people

  • Steven zegt:

   Dat aannemen van buitenlanders in het leger is volgens mij al sprake van. Maar weet alleen niet of dat nou in Duitsland is of een ander Europees land.
   Ze geven die gasten alleen maar kadootjes om t.z.t. massaal in actie te komen en daarbij de oorspronkelijke bewoners snel en doelmatig af te maken. Ik neem dan ook maar aan dat dit nou juist de bedoeling is van de Europese overheden om deze aanvallen op de eigen bevolking uit te lokken, zodat ze zelf geen vuile handen hoeven te maken!
   Nog even en er wordt aan de deur gecollecteerd om de ongelovige belasting te gaan betalen….of… je weet wel…..Ik neuq jullie allemaal de moedere…….

   Like

 7. Dr. Heinz zegt:

  De wereld is knettergek geworden!!
  Essent wil ook vluchtelingen aan het werk zetten!!

  We moeten van die geschifte EU proleten af, en wel nu!!

  Geliked door 1 persoon

 8. hannah zegt:

  mooie gelegenheid voor een moslim met terroristische plannen om een trein vol slachtoffers/doden te maken

  Geliked door 1 persoon

 9. Nemesis zegt:

  Worden ze ook al opgeleid om piloot te worden op de geavanceerde Stealth bommenwerper F-35 ???

  Geliked door 1 persoon

 10. Wim Vreeswijk zegt:

  Merkwaardige ‘toekomstvooruitzichten: ik citeer: de ene duwt en de ander rijdt er overheen(einde citaat) is dit de nieuwe politiek van de Bondsrepubliek ?

  Like

 11. Henk.V zegt:

  Hier herken ik een symbool voor de Duitse politiek in : Die bevindt zich op het verkeerde spoor en de koers die het volgt wordt bepaald door onbekwame handen, die onvoldoende voor hun taak zijn toegerust…
  Met dit volk heb ik allang geen medelijden meer.

  Like

 12. bezigebij63 zegt:

  Japan had zelfmoordpiloten, wij straks islamitische zelfmoordmachinisten die met een volle trein een treinramp laten gebeuren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s