Merkel´s “Europese oplossing” mislukt: EU-opnamequota van vluchtelingen op punt van uitschakeling

Screenshot_25

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Het EU-verdeelsysteem voor de opnamequota van vluchtelingen staan nu officieel op het punt van mislukken. Het EU-Merkel-experiment is krakend mislukt en ook de chantage van de aan de schandpaal genagelde Oost-Europese landen is niet gelukt, en ook de dreiging dat EU-subsidies alleen maar verbonden zouden worden met de opname van vluchtelingen is mislukt.

politikstube

Er kan wel degelijk een Europese oplossing komen, maar dan echter eerder in de zin van de heer Kurz dan in de zin van mevrouw Merkel? Nu dient een nieuw document te voorzien in een flexibelere solidariteit van de EU-lidstaten. Of dit plan van de vrijwillige maatregelen zal lukken in plaats van de binnengrenzen te sluiten en illegalen aan de grenzen af te wijzen, zal nog moeten blijken.

In ieder geval is aangetoond dat meer dan vier jaar lang nietsdoen behalve “Wir schaffen das” kan niet functioneren. Merkel wilde de condities dicteren en heeft zichzelf bij de herverdeling gebaseerd op quota politiek volledig in de nesten gewerkt, de Europese partners met haar eenzame beslissing van 2015 overrompeld, Duitsland geïsoleerd en diep gespleten.

[…] Het EU-verdeelsysteem voor de opnamequota van vluchtelingen staat nu officieel op het punt van uitschakeling. Brussel heeft ingezien dat zo´n mechanisme vooral in het oosten niet door te drukken is.

In plaats daarvan legt de Europese Commissie in maart een nieuw document voor dat voorziet in een flexibele solidariteit van de lidstaten. De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (ÖVP) ziet zichzelf bevestigd in de verandering van mening van de EU en heeft er op de topontmoeting in Praag van de Visegrád-landen (V4), die vanaf het begin de opname van vluchtelingen hebben geweigerd, dringend op aangedrongen zich niet af te sluiten voor een nieuwe regeling.

Kurz: “Een ieder is dan solidair volgens zijn eigen ideeën. Dat kan variëren van een betere medewerking bij de bewaking van de EU-buitengrenzen tot aan charitatieve maatregelen.” […]

Bron: “Krone.at”

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Merkel, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Visegrad-landen, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

18 reacties op Merkel´s “Europese oplossing” mislukt: EU-opnamequota van vluchtelingen op punt van uitschakeling

 1. Hovawart zegt:

  Haar gevleugelde uitspraak ‘Wir schaffen das’ blijkt onvolledig, ‘Wir schaffen das ab” waarmee zij het westen bedoelde, maar dat het eigenlijk moet zijn ‘Wir schaffen das Merkel ab’, is helder…….und dringend notwendig!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Misschien geen gekke gedachte om Mutti een enkele reis aan te bieden, terug naar haar houten onderkomen op het Kasteel Bran in Roemenië……….en de rest van haar volgelingen papier laten prikken in de weilanden eromheen…

  Like

 3. Jan zegt:

  Brussel heeft geen macht, allen een grote bek. Zij zal alles doen om iederen aan boord tehouden. Zie Brexit. Zou Polen opstappen begint de chantage en het getreiter van de communisten, wat dat zijn zij.

  Geliked door 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Maar het bijzondere aan het hele verhaal is dat de partij van Merkel weliswaar zetels verliest maar nog steeds met enige afstand de grootste partij van Duitsland is.
  Op de een of andere raadselachtige manier blijven er toch een hoop mensen vertrouwen in Merkel houden.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Beslist niet in Merkel, voor dat mens hebben ze simpelweg gezegd angst. Merkel ging en gaat over lijken als haar iets of iemand niet aanstaat. Wat dat aan betreft lijkt ze op Hillary, maar daar stierven er velen aan tamelijk ondefinierbare oorzaken. Merkel pleegt meer karakter oord,, degene die haar tegenspreekt ligt er dan ook per omgaande eruit. Komt nergens meer aan de bak De angst regeert daar en Merkel is de duivelse hoge priesteres. Mensen houden nog hoop op de verstandigen in de CDU

   Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Tijl U.
   Hetgeen u zegt is juist ; maar heeft Nederland niet een zelfde probleem. De VVD blijft ook een grote partij ondanks het feit dat die club mede-verantwoordelijk is voor de teloorgang van ons eens zo mooie en rijke landje. Om over Rutte maar te zwijgen.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Dat klopt.
    Zoals u zelf al zegt ons eens zo mooie en rijke landje, rijk zijn we echter nog steeds, vreemd genoeg komt de rijkdom echter grotendeels terecht bij mensen die financieel toch al niet te klagen hadden.
    Al vele jaren achtereen is de economie booming maar de gewone werknemer heeft daar niet of nauwelijks van geprofiteerd en is op zijn best er niet op achteruit gegaan. Dat verklaart een deel van de populariteit van de VVD.
    Eerlijk gezegd heb ik geen idee waar de gelatenheid van de doorsnee werknemer en niet te vergeten de vakbonden vandaan komt.

    Like

 5. Nemesis zegt:

  Het zou goed zijn als er nog meer uitgeschakeld werd, Merkel en haar schoothondje Rutte, Macron en aanhangsels, De ongekozen EU grootgraaiers, gewoon de hele EU en alles wat er mee samenhangt, ECB, zogenaamde rechtbanken en zo veel meer. Er is veel uit te schakelen en vooral om op te ruimen om te komen tot normale gang, tot autonome landen met een vrije bevolking

  Geliked door 1 persoon

 6. Meine zegt:

  Dat kinderloze mens heeft een enorme last achtergelaten voor de kinderen van anderen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Eppo zegt:

  Die Lui horen opgevangen te worden in hun EIGEN(GELOOFS)REGIO en niet hier .

  Like

 8. Kees zegt:

  Angela, na Adolf het 2e grootste drama voor Europa.

  Geliked door 1 persoon

 9. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogden reageerde:
  Dat vreselijke mens is helemaal gestoord en moeten ze opsluiten ergens voorgoed en de sleutel voorgoed weggooien!!!!!

  Like

 10. Jo v.d Waerdt zegt:

  Ze mogen dit mesjokke wijf afshaffen wat MIJ betreft!!!

  Like

 11. Lucky zegt:

  https://politikstube.com/afd-starker-anstieg-der-illegalen-einreisen-in-die-eu-westbalkanroute-plus-140-oestliches-mittelmeer-plus-50/

  AfD: Starker Anstieg der illegalen Einreisen in die EU! Westbalkanroute plus 140 % – östliches Mittelmeer plus 50 %!
  AfD: Sterke toename van illegale binnenkomst in de EU! Westelijke Balkanroute plus 140% – oostelijke Middellandse Zee plus 50%!

  Im Vergleich zu 2018 sind die Zahlen im vergangenen Jahr drastisch angestiegen. Immer häufiger kommen jetzt wieder illegale Migranten über die Westbalkanroute und das östliche Mittelmeer nach Europa. Im Vergleich zu 2018 waren es im vergangenen Jahr fast 50 Prozent mehr. Mehr als 82.000 wählten den Weg mittels Schlepperschiff über das Meer für die gesetzeswidrige Einreise in die EU. Über 14.000 kamen unerlaubt über die Westbalkanroute.

  Nl
  In vergelijking met 2018 zijn de cijfers vorig jaar dramatisch gestegen. Illegale migranten komen nu steeds meer naar Europa via de Westelijke Balkanroute en het oostelijke Middellandse Zeegebied. In vergelijking met 2018 was het bijna 50 procent meer in het afgelopen jaar. Meer dan 82.000 mensen kozen ervoor om per sleepboot over zee te reizen voor illegale binnenkomst in de EU. Meer dan 14.000 kwamen zonder toestemming via de Westelijke Balkanroute.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s