Gelijk of geen gelijk; de echte socialist heeft altijd gelijk!

Screenshot_53

(Door: “bozeoudeman”)

Het feit dat Pim Fortuyn uit een katholiek nest kwam en niet uit een drammerig socialistisch milieu, is denk ik een belangrijke reden hoe hij zich, na aanvankelijk naar het communisme te hebben gelonkt en daarna bij de socialisten terecht te zijn gekomen, later als criticus daarvan kon ontpoppen. Zelf heb ik iets soortgelijks ondervonden als eveneens van huis uit katholiek opgevoed. Communisme en socialisme was in het gezin waaruit ik kom als een vloek. Mijn moeder verzocht mij een ander huis te zoeken toen ik, zonder mijn ouders op de hoogte te hebben gebracht, boekinformatie van die ‘rooien’ van de Arbeiderspers had aangevraagd en deze via een keurige folder opgestuurd kreeg.

Dat soort ‘vuilnis’ wenste mijn moeder niet in haar brievenbus te krijgen. Ook mijn abonnement begin jaren zeventig op Vrij Nederland werd door haar als goddeloze tot revolutie oproepende lectuur uit haar brievenbus verwijderd. Als ik dat soort troep wilde lezen, dan zocht ik maar een kosthuis!

Het niet met de paplepel ingegoten krijgen van het gelijk van het socialisme is denk ik de reden waarom iemand zich later van dit soort dogma’s kan losmaken en als vrijdenkend mens kan inzien dat er meer is naast altijd dat drammerig gelijk van de socialistische leer, iets wat door de in de leer geborenen minder goed tot zelfs vaak helemaal niet kan worden ingezien en of uitgevoerd.

Enkel het feit dat mijn natuurlijk eveneens katholieke zwager ook een abonnement op Vrij Nederland had, kon mijn moeder deels overtuigen dat het allemaal nog net niet zo erg was als zij had gedacht. Juist dat losse katholicisme voorkwam denk ik dat ik dweper werd met welke leer dan ook. En omgekeerd zit precies daar het gevaar voor kinderen die zijn opgevoed in een ergens mee dwepend gezin.

Het is begrijpelijk dat iemand die vanuit de prille kinderjaren niets anders te horen heeft gekregen hoe goed het geloof is, hoe verderfelijk andere ideeën zijn, hoe je altijd moet blijven geloven in je eigen geloof, hoe je nooit in discussie moet gaan met lieden die de opzet hebben jou aan je geloof te laten twijfelen en hoe je dus altijd, indien je al twijfelt, die twijfel opzij moet zetten en realiseren dat jouw geloof het enige echte ware geloof is, iets moois dat de wereld uiteindelijk tot een paradijs op aarde zal omtoveren.

Alleen vanwege dat laatste al ben je dan verplicht om altijd aan dat geloof vast te houden, koste wat het kost, desnoods het ombrengen van tegenstanders tot gevolg, want dat alles doe je voor het goede. Socialisme is in die zin dus gewoon een ordinair soort sekte waaraan de individuele mens ten onder dreigt te gaan, omdat zelfstandig denken niet wordt gestimuleerd noch getolereerd.

Hieruit komt ook de toenemende krankzinnigheid van leden van de sekte voort, die nimmer zullen of kunnen toegeven dat zij in hun denken fout zitten. Het feit dat andere meningen en ideeën opgang maken, is levensbedreigend voor hen waardoor velen van hen bereid zijn om zeer snel fysiek of mentaal geweld te gebruiken tegen andersdenkenden.

Zij zijn veelal door het vaak levenslang ondergaan van geestelijke dwang niet in staat om de klok in hun hoofd eens om te zetten en andere ideeën te laten binnenkomen. Terwijl zij uit verdediging juist aan één stuk door beweren dat juist zij voor alle soorten denkwijzen open staan; niet dus.

Die bewering is enkel bewust of onbewust een idee-fixe waaraan zij wensen vast te houden om zo zelf te blijven geloven dat zij heel objectief open staan voor alle soorten denkbeelden. En dit soort kromme redenering maakt het vrijwel onmogelijk om met het sektelid te discussiëren. Gelijk of geen gelijk; zij hebben altijd gelijk! Desnoods slaan ze je de hersens in om hun gelijk kracht bij te zetten. Dat laatste doen ze dan in jouw belang! Tja!

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Barbarisme, Censuur, demoniseren, Hypocrisie, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, socialisme, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Gelijk of geen gelijk; de echte socialist heeft altijd gelijk!

 1. koddebeier zegt:

  Het huidige aparatski van de socialisten bestaat tegenwoordig uit mannen die nog nooit van hun leven handenarbeid hebben verricht en denken door een slobber trui, baard of kaal en spijkerbroek tot de arbeider s te horen.Het ‘vrouwelijke’ deel zijn van die nep feministen die liever niet in het donker tegen wil komen, betweters die alles beter denken te weten, net als hun ‘manlijke collega’s.

  Like

 2. Kuu zegt:

  De socialist heeft inderdaad altijd gelijk, ook als hij het niet heeft…

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Socialisten zijn gekken

  My home town has launched a 2,5 million euro project called Safe Oulu that aims at combating the (migrant) rape crisis.
  ……
  video

  Is geen parodie maar bloedserieus bedoeld

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s