Nieuwe Zweedse islamitische partij wil moslims de status van ‘speciale minderheid’ verlenen

Screenshot_75

(Door: Chris Tomlinson – Vertaling: “Wachteres”)

Een nieuw opgerichte Zweedse politieke partij heeft voorgesteld om van alle moslims in Zweden een “speciale minderheid” te maken; de partij beweert dat moslims dagelijks last hebben van geweld en verbale aanvallen.  De Partiet Nyans zegt dat ze wil dat moslims in Zweden op dezelfde manier worden erkend als het land Sami-volkeren en Joden als speciale minderheden erkent en de partij zegt dat ze wil dat zogenaamde islamitische misdaden een speciale classificatie volgens de wet krijgen, meldt SVT.

Breitbart

De partijvoorzitter Mikail Yüksel, die uit de Centrumpartij werd geschopt vanwege zijn banden met de ultranationalistische Turkse Grijze Wolven, vertelde de omroep: “De Zweedse moslims ervaren dagelijks fysieke en verbale aanvallen van racistische aard”.

“Het is niet de sluier die moet worden bestreden, het is de onderdrukking. Tegelijkertijd hebben ouders het recht om hun kinderen op te voeden op basis van hun cultuur en religie”, voegde hij eraan toe.

Toen zijn eerdere connectie met de Grijze Wolven ter sprake werd gebracht, zei Yüksel dat hij zich van de Turkse politiek onthield en: “Ik ontmoet mensen met verschillende politieke meningen, maar dat betekent niet dat ik hun mening deel”.

Naar verluidt hebben ongeveer 60 mensen een bijeenkomst van de partij in de voorstad Kista in Stockholm bijgewoond, hetzelfde gebied dat eerder deze week werd getroffen door een bomaanslag.

De partij, die vorig jaar november werd opgericht, is niet de eerste poging om een op moslims gerichte politieke partij in Zweden op te richten. In 2017 weigerde de Zweedse kiesautoriteit de Jasin-partij te registreren, nadat werd onthuld dat radicale islamisten de partij grotendeels hadden overgenomen. Ondanks dat de woordvoerder beweerde dat de partij een partij voor alle Zweden was, gaf hij toe dat veel leden voorstander waren van het invoeren van de sharia in Zweden.

Verschillende andere landen in Europa hebben ook de opkomst van vergelijkbare partijen meegemaakt, waaronder de partij “Denk” in Nederland, die in 2017 drie zetels in het Nederlandse parlement won.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Chris Tomlinson

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", demoniseren, Desinformatie, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Moslims, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

17 reacties op Nieuwe Zweedse islamitische partij wil moslims de status van ‘speciale minderheid’ verlenen

 1. Cathja zegt:

  MOSLIMS…..(?) hebben dagelijks last van geweld en verbale aanvallen….
  Oh ja? Ik dacht dat Zweden -vanwege hun eindeloze tolerantie- hebben te lijden onder de dagelijkse TERREUR van moslims.
  Dat is andere koek. Hopelijk komt er in Zweden geen moslimpartij. Wij weten uit ondervinding (DENK) dat een land er niets mee opschiet, maar dat al spoedig na oprichting zal blijken dat moslims alleen loyaal zijn aan hun vaderland.

  Geliked door 3 people

 2. Jade zegt:

  Een speciale status kunnen ze krijgen…
  Minder, minder, minder!!!!

  Geliked door 4 people

 3. Sabeltant zegt:

  Zonder speciale wetgeving is het westen niet opgewassen tegen de politieke islam.
  Islamitische partijen, scholen en instellingen zouden in het westen gewoon verboden moeten worden.

  Geliked door 2 people

 4. Pingback: Stapje voor stapje: Zweedse politieke partij wil moslims de status van ‘speciale minderheid’ verlenen | JDreport.com

 5. guusvelraeds zegt:

  Zweden moet alle moslims diplomatieke onschendbaarheid geven. Dat is toch het minste wat ze dit arme getergde volk kunnen aanbieden.

  Geliked door 2 people

 6. Lucky zegt:


  Inderdaad héél speciaal….?

  Geliked door 2 people

 7. Tistochwat zegt:

  “De Zweedse moslims ervaren dagelijks fysieke en verbale aanvallen van racistische aard”.

  Wat zieluggghhh!

  Die vredelievende mohammedanen met hun bescheiden wensen en supertolerantie jegens de ‘ongelovigen’ verdienen immers respect, liefde en vooral een gratis luxe leven?
  Alles bekostigd door de belastingbetaler. Kennelijk doet de belastingbetaler dat graag, anders zou de Zweedse ‘regering’ toch allang onschadelijk gemaakt zijn?

  Geliked door 1 persoon

 8. Vulkanoloog zegt:

  En ze gaan dit krijgen, deze status. In Zwedistan zijn ze helemaal waanzinnig geworden. Uiteindelijk zal dit uitmonden in zelfstandige, onafhankelijke mohammedanistenstaatjes die daar vanuit veroveringstochten en -oorlogen gaan houden voor meer grondgebied. Links zal dit faciliteren met als argument dat ze er recht op hebben, het beter is zo, en er zo misschien minder geweld door bukken en buigen kan komen… En links zal de autochtonen nog meer gaan misleiden en onderdrukken om maar oorlog te voorkomen.

  Geliked door 2 people

 9. Jules Vismale zegt:

  Hopelijk krijgt deze moslimpartij daar in Zweden, die propvol zit met akelige islam-krengen die toch zo’n medelijden met zichzelf hebben en verwachten dat iedereen hen daar oververwend, NOG meer geweld, bedreigingen en aanvallen op hun dak, iets wat zij de autochtoonse Zweden al tijden aandoen!
  Wie anderen bewust ellende berokkend en hierna zelf eens wordt teruggepakt verdiend totaal GEEN medelijden van wie dan ook want wie kaatst moet de bal verwachten!

  Geliked door 2 people

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ben het er wel mee eens, moslims als aparte groep beschouwen en tevens als enigen bestraffen volgens de sharia.
  Stelen ? Hoppeta je hand eraf.
  Drugs ? Levenslang.
  Wangedrag ? Stokslagen.
  Goh wat zal het rustig worden !!

  Geliked door 2 people

 11. Charles Martel zegt:

  Die status hebben ze toch al lang.

  Like

 12. Blaffertje zegt:

  “de partij beweert dat moslims dagelijks last hebben van geweld en verbale aanvallen. ”
  HUH?
  Van welke planeet komen die lui die dat beweren?
  Luisteren die niet naar journaals of lezen die geen kranten?
  Nu moet ik wel toegeven dat ik de mentaliteit van de Zweden behoorlijk naïef vindt en dat ze het ook wel een beetje over zich afroepen, maar dan nog.
  De Zweden worden vermoord en verkracht door die muzelmannen en dan hebben die muzelmannen nog het gore lef glashard te beweren dat ZIJ last hebben van geweld?
  Wat een brutaliteit!

  Geliked door 2 people

 13. Pingback: Nog meer Grijze Wolven in Zweden – oogenhand

 14. Inderdaad moeten ze de Zweedse moslims een speciale status geven wegens het feit dat ze aangevallen en beledigd worden door de autochtonen aldaar.
  Het is Allah geklaagd dat die smerige Zweden nu bijna dagelijks bommen laten ontploffen bij de mosketen.
  Oh wacht!!!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s