“Rijke” EU-landen maken ruzie over hun financiële bijdrage, Europese leiders komen “met spoed” bijeen

Screenshot_81

(Door: Kenneth Steffers)

In alle haast hebben bijna 30 EU-leiders besloten om een extra EU-top te organiseren. De aanleiding voor het ‘Europese spoeddebat’ is een hoog opgelopen ruzie over de Europese financiële begroting. De ´rijke´ landen, die daar netto gigantisch veel aan mee betalen, staan op ramkoers met de armere landen die juist veel geld uit Europa ontvangen.

Nederland, Duitsland, Zweden, Oostenrijk en Denemarken zijn de financiële afdracht aan ‘Europees ongezonde landen’ helemaal zat en dreigen nu om de subsidiekraan stop te zetten. De vijf landen weigeren om nog meer vermogen af te dragen dan de 1 procent van hun bruto binnenlands product.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

14 reacties op “Rijke” EU-landen maken ruzie over hun financiële bijdrage, Europese leiders komen “met spoed” bijeen

 1. karton zegt:

  Steeds als je gaat denken ; “gekker kan het niet worden” , lees je weer iets waaruit blijkt hoe door-en-door rot die gehele EUSSR is. Diverse reaguurders hebben al diverse keren geopperd :
  NEXIT en wel z.s.m.
  Van zo’n oplichterszootje wil toch niemand lid zijn ?

  Geliked door 2 people

 2. Monalisa zegt:

  Citaat Ach…… als of we dat ruggengraatloze sukkeltje als onze minister president (hij is de naam niet eens waardig) moeten geloven. Let maar op, hier op de televisie verkondigen dat er geen euro bij komt, en vervolgens in Brussel gewoon “ja en amen zegt!”
  Het brusselse financiele beleid begint steeds meer op dat van een zuid europees land te lijken, “geld uitgeven wat je eigenijk niet hebt. In nederland hebben ze daar een heel mooi spreekwoord voor, dat heet “de terig naar de nering zetten!!”

  Geliked door 3 people

 3. Sabeltant zegt:

  De Europese Unie is DDR 2.
  Zoals in alle socialistische heilstaten draait de economie volledig op gratis geld van de “rijken”.
  Zodra het op is, en het is al op gezien de hoge schuld van 50.000 euro per Europese inwoner, valt de handel in elkaar. Wat overblijft is een Europa waar lange tijd armoede zal heersen.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Gelukkig komt nog genoeg geld binnen voor milieuvervuilende windmolens, zonnepanelen en biomassa centrales. De alleingang naar de Middeleeuwen met haar sociale en industriële destabillisatie en verarming van Europa blijft gegarandeerd.

  Geliked door 3 people

 5. Pietersen zegt:

  Makkelijk en goedkoop argument om de BREXIT maar weer de schuld te geven. Nu de Brexit een feit is heeft het Politburo EU geoordeeld dat men dat altijd nog kan gebruiken om na te trappen en de Europese bevolking onder de duim te houden; uit de EU stappen brengt zogenaamd alleen maar ellende…

  Zouden ze daar bij die EU-club in Brussel werken met cijfers van de VN hoeveel de burgers nog financieel kunnen worden uitgekleed ? Dat zal haast wel, want wij volgen ook de VN in zijn vluchtelingenbeleid waarin is berekend dat Nederland nog 3 miljoen vluchtelingen kan opnemen.
  Rutte maakt daar echt werk van want per week komen er zo’n 800 binnen en per jaar wordt dat met ‘familiehereniging’ meer dan 100.000 die hier gewoon voor altijd zonder tegenprestatie mogen blijven.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Die EU-top kunnen ze wel schrappen hoor. Er wordt weer veel geblaat, maar uiteindelijk zal het oproer verstommen, en worden de gevraagde (geëiste) bedragen ‘gewoon’ aan Brussel overgemaakt.
  Maar het staat zo pittig als je je haren overeind zet……

  Er verandert echter niets.

  Like

 7. Nemesis zegt:

  Bij de EU bobo’s zou het ook wel flink stuk minder kunnen voor wat betreft salarissen, vergoedingen en pensioengel, zou tevens een belasting over betaald moeten worden zoals wij dat moeten. Ook ’s morgens een kop koffie of thee en een gewoon kadetje met kaas of jam, is misschien iets netter als al die champagne ontbijtjes, om van de warme lunches en diners maar niet te spreken en de drankjes kunnen ook betaald worden. Over de rest van alle luxe hoef ik niks meer te zeggen evenals niet over dagvergoedingen innen.

  Like

 8. Rensk. zegt:

  Nou ik vind de frambozen, de spanjaarden, de portugezen, de grieken en de italianen allemaal hele leuke geinige buren, juist omdat ze zo ontzettend anders zijn. Maar de broek ophouden moeten ze wel zelf doen. Punt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s