Beknopte geschiedenis van een uitgevonden volk in een denkbeeldige staat ‘Palestina’

Screenshot_50

(Door: “Brabosh”)

Aangenomen wordt dat de term ‘Palestina’ is afgeleid van de Filistijnen, een Egeïsche bevolking die zich in de twaalfde eeuw v. Chr. vestigde langs de kustvlakte van de Middellandse Zee – nu Israël en de Gazastrook.

In de tweede eeuw na Christus, na het vernietigen van de laatste Joodse opstand, pasten de Romeinen de naam Palaestina voor het eerst toe op Judea (het zuidelijke deel van wat nu gewoonlijk de Westelijke Jordaanoever wordt genoemd) in een poging om de Joodse identificatie met het Land Israël te minimaliseren. Het Arabische woord Filastin is afgeleid van deze Latijnse naam.

Lees verder>>>
een ander Israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Arabieren, Geschiedvervalsing, Historie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

8 reacties op Beknopte geschiedenis van een uitgevonden volk in een denkbeeldige staat ‘Palestina’

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het zou in dit kader ook interessant zijn om te kijken naar de bevolkingsdichtheid gedurende de eeuwen.
  Toen de eerste zionisten eind 1800 naar het gebied trokken troffen ze een niet of nauwelijks bewoond gebied aan, ze kochten tegen vaak veel te hoge prijzen land van Arabische grootgrondbezitters. Ze brachten het in ontwikkeling en dat zullen de weinige rondtrekkende nomaden niet leuk gevonden hebben.
  De Arabische grootgrondbezitters waren in feite allang blij dat ze van dat land af waren want het was nagenoeg waardeloos en leverde voor de verkoop niks op. En als je de paar rondtrekkende nomaden niet meetelde was het onbewoond.
  Pas nadat Joden het land ontwikkelden trokken er Arabieren naar die plaatsen in de hoop een graantje mee te kunnen pikken.
  Uitermate eigenaardig is ook hoe Links Nederland met het ontstaan van Israël is omgegaan, in eerste instantie riep men hosanna en gingen mensen voor korte of soms langere tijd naar de kibboets om te helpen bij de ontginning en opbouw.
  Waar, wanneer en waarom dit is omgeslagen in precies het tegenovergestelde is mij een raadsel.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Voor een uitgevonden volk geven ze wel erg veel overlast !

  Like

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. Republikein zegt:

  Rekenkundig= Fibonacci, je kunt alles uitrekenen.
  Ook religie.
  Na 1918 met potlood en liniaal.

  Like

 5. Lot zegt:

  De Palestijnen komen 2x in de bijbel voor als een volk ten oosten van de jordaan aan de zuidkant van de dode zee. De reden dat zij genoemd werden als volk, is omdat zij wel eens trouwden met de Filistijnen.
  Verder is de naam palestina afgeleid van de Filistijnen en niet van de palestijnen, want vroeger heette het Philistinia, de ph uitgesproken als een f.

  Like

  • Lot zegt:

   Dat de oude Filistijnen die uit Cyprus komen blondharige Europeanen waren, laten al zien dat het hier het tegenwoordige volk dat woonachtig is in Gaza, toch echt om een ander volk gaat en niet meer om het oude volk de Filistijnen. Waarom een woestijnvolk als van Abraham zo nodig dit ontwikkelde volk moest aanvallen is mij altijd duister gebleven. Het is niets anders dan oorlog in de bijbel. En vooral veel praten over goed en slecht.
   En je dan afvragen waarom wij polderen? Nou dat is omdat de Germaanse cultuur niet dat scherpe onderscheid maakte tussen goed en slecht, op enkele dingen na.
   Dat huidige volk wat inkruipt op Israel bestaat uit Arabieren, donkere Arabieren. Niet het assyrische volk. Het zijn donkere mensen afkomstig uit het Indische continent. De donkere Irakezen en de lichte Irakezen. Dat er donkere mensen wonen in Libanon en Syrie, is datzelfde donkere volk wat er de afgelopen 2000 jaar is binnengevallen.
   Zoals dat tegenwoordig gaat, massaal binnenvallen en een gebied in beslag nemen. Probeer bijv de Surinamers er maar weer uit te krijgen. Onafhankelijkheid willen in 1975 onzin. Die hebben dat concept goed toegepast. Is hun misschien wel verteld door Soros. Die was er in WOII al bij.

   Like

 6. Hovawart zegt:

  Woestijnvolk zijn nomaden, die reizen naar vruchtbare plekken, en Palestina is extreem vruchtbaar gebleken door de ligging en de boodschap die er verkondigt word, gesponsord en beloont door vele wereldwijde PLO-fanclubleden…….zelfs regeringen en monarchen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s