IS DE ISLAM EEN RELIGIE?

Screenshot_54

INLEIDING

De islam is geen godsdienst. Althans niet in de normale zin van dat woord. Hij voldoet daarentegen wel aan alle voorwaarden om een sekte te mogen heten. Dat betoogt de Franse priester Guy Pagès in het onderstaande artikel, dat met instemming van de auteur is vertaald door Civitas Christiana.

Als de argumenten van Pagès kloppen, maakt dat nogal verschil. Als de islam een sekte is, kwalificeert hij zich immers niet, zoals reguliere godsdiensten, voor de grondwettelijk gegarandeerde godsdienstvrijheid. Dit inzicht is fundamenteel. Het betekent niet alleen dat er een gerechtvaardigd onderscheid gemaakt kan worden om de islam apart te zetten en wettige dammen op te werpen tegen zijn pogingen de samenleving naar zijn hand te zetten, het betekent zelfs dat dit een politieke plicht is.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
Cultuur onder Vuur

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Islam. Bookmark de permalink .

7 reacties op IS DE ISLAM EEN RELIGIE?

 1. Rensk. zegt:

  Het is de grootste en dodelijkste sekte op aard gevat in een religieus sausje. En het had allang moeten gebeuren om het monster Islam uit de religiesfeer te halen. Gaat niet meer gebeuren. Politici schijten in de broek voor de Islam en voor een opstand van moslims mochten ze alleen al opperen dat islam niet meer erkend word als religie. Teveel belangen in het MIdden-Oosten. We zitten tot onze nek aan toe in de shit met het toestaan van Islam als religie. Halsema: het tegengaan van Islamisering mag geen doelstelling zijn. Met andere woorden: laat het toe. Ook Donner heeft iets in die geest gezegd. Als de meerderhedi voor sharia is dan moet de sharia komen. Zou de man nog aan de demografie gedacht hebben vraag je je dan af. Of is ook die man van hetzelfde niveau als Halsema

  Een van de vele domme vrouwen dat is Halsema. De vrouwelijke variant van Kees Verhoeven om maar een voorbeeld te noemen.

  Geliked door 4 people

 2. delamontagne zegt:

  Je moet geen nare díngen zeggen van de islam & koran. anders krijg je een Ban zoals met hem een paar weken teurg op “Twitter”gebeurde……..

  Geliked door 2 people

 3. karton zegt:

  De islam een “religie”? Sorry dat ik ff moet lachen.
  Tot heden is gebleken dat het een zeer wrede, intolerante , bloeddorstige en moordlustige ideologie is. De z.g. “gelovigen” geloven in een figuur , Mohammed, die huwde met een 6 of 7-jarig meisje, een pedofiel dus ! Noem dat maar eens “oppergod” !!

  Geliked door 1 persoon

 4. Republikein zegt:

  Heb ik weer, waar mijn kinderen op school gingen, en heb me “verdiept in de leer”, wat een teringzooi, met dank aan alle goede mensen, not!

  Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  Het zal”s tijd wtden te erkennen dat pislam net zomin een religie is als de cult of Cthulhu.De koran valt het best te duiden als de schriftelijk vastgelegde overpeinzingen van een man met grenzeloze ambities t.a.v. rijkdom en macht. De islam bevat waarde nochu waarheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s