Klokkenluiders: Top van Inspectie Justitie & Veiligheid liet zich beïnvloeden

Screenshot_98

Onder druk van topambtenaren heeft de Inspectie voor Justitie & Veiligheid jarenlang onderzoeksresultaten aangepast, waardoor gevoelige informatie is weggehouden voor de Tweede Kamer. Dat stellen klokkenluiders. De top van Justitie zette een onderzoek naar hun klachten stop.
Maar liefst zeven medewerkers van de Inspectie Justitie & Veiligheid zijn in 2017 naar de coördinator Integriteit gestapt. Ze dienden klachten in over een cultuur van “oneigenlijke beïnvloeding”, waardoor politiek onwelgevallige conclusies uit hun onderzoeken werden geneutraliseerd of zelfs weggelaten voor partijen als de Tweede Kamer.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
JDreport.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Censuur, Desinformatie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

26 reacties op Klokkenluiders: Top van Inspectie Justitie & Veiligheid liet zich beïnvloeden

 1. andre zegt:

  Een echt fijn land dat NL. Eerst dus informatie beinvloeden/weglaten/herschrijven, dan moet het nog langs het politiek kartel wat 2de kamer heet en als je dan aan de bel trekt als klokkenluider beuken ze je in elkaar en treiteren ze je kapot. Hier tussendoor glibberen alle grote multinationals met hun gekochte politici in Bruxxel waar we ongenadig de meest achterlijke regelzucht en heffingen van krijgen opgelegd. Tja en we noemen het beestje……… democratie!

  Geliked door 5 people

 2. Frans Brassens zegt:

  Ik lees in het artikel ook de naam Grapperhaus…….die ging akkoord met het NIET informeren van de Tweede Kamer. Mijns inziens moet dat gevolgen hebben voor de positie van deze minister.

  “Maar als SG Ronald Barendse aan het woord komt, zegt die iets opmerkelijks. Hij zegt dat hij niet de andere misstanden meer wil laten onderzoeken. ,,Het gaat me meer om de actie dan om de hoofdelijke aansprakelijkheid. Dat is de reden om juist niet nog andere dossiers te onderzoeken.

  Ik probeer, zeg maar, het rapport van de ADR ook niet naar de Tweede Kamer te sturen, dat heb ik met Grapperhaus afgesproken.”

  Geliked door 2 people

 3. Blaffertje zegt:

  Geliked door 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Weer dezelfde misvatting bij Tuur, die bij veel mensen hier schijnt post te vatten.

   HET ZOOTJE IS NIET INCOMPETENT!

   Integendeel, ze weten heel goed wat ze doen en ze doen het met grote precisie en voortvarendheid. Ze zijn niet incompetent, ze zijn ondemocratisch, subversief en één voor één landverraders. Dat geldt voor het gehele Vak K en voor 75% van de Tweede Kamer.

   Door milieumaatregelen (onder het mom van klimaatcrisis) en daaraan gekoppelde fiscale maatregelen wordt ons (ONS) land naar de sodemieterij geholpen. Dat gebeurt niet door onkunde, maar door gevolg te geven aan de eisen voor een Nieuwe Wereld Orde. Het gebeurt uitermate vakkundig en om dat incompetent te noemen is een gotspe. Incompetent is degene die het incompetent noemt.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • koddebeier zegt:

   Ik durf te wedden dat die het stukken beter doen !!

   Geliked door 2 people

  • leo1 zegt:

   Bestuurlijk Nederland: van de laagste ambtenaar tot de hoogste minister , Tot op het bot VERROT !!

   Ruimen die zooi !

   Geliked door 3 people

 4. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/keiharde-censuur-klokkenluiders-klappen-uit-de-school-over-noord-koreaanse-taferelen-bij-justitie-er-zijn-mogelijk-terroristen-doorgevoerd-naar-azc/

  Keiharde censuur! Klokkenluiders klappen uit de school over Noord-Koreaanse taferelen bij Justitie: ‘Er zijn mogelijk terroristen doorgevoerd naar AZC’

  Volgens onderzoek zijn er veel voorbeelden van gevoelige informatie verzwegen in eind dossiers. Binnen de Inspectie was het bekend dat er martelvideo’s én kinderporno was gevonden op tal van telefoons van asielmigranten. Dit hebben ze door middel van censuur keihard verzwegen.

  ,,Er zijn mogelijk terroristen doorgevoerd naar een AZC”, aldus een bron bij de Inspectie. ,,Dat mocht niet in het rapport verschijnen.”

  ,,Aan de top van dit ministerie is de waarheid slechts een optie. Nu blijkt opnieuw dat kritische onderzoeken zijn gemanipuleerd en klokkenluiders opzij zijn gezet. Informatie die de Tweede Kamer had moeten hebben. Ook lijkt het erop dat de Kamer bewust niet is geïnformeerd, met goedkeuring van de minister. Dat is een politieke doodzonde

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   De waarheid ??? Inderdaad slechts een optie. De waarheid wordt dwars door alle ministeries, incl. de diverse ministers, staatssecretarissen, OM, en ja ook door het grootste deel van de poppetjes zo enorm veel geweld aangedaan, dus er wordt over alles gelogen, bedrogen, geheim gehouden, dus politieke doodzondes aan de lopende band gepleegd, en dat niet pas sinds Rutte en consorten, voordien gebeurde het ook.

   Dit kan echter niet langer zo doorgaan, het is aller, werkelijk aller hoogste tijd dat deze enorme augiasstal uitgemest wordt, kompleet en totaal, schoongeveegd met letterlijk iedereen die daar in zit, want iedereen die daar zit is mede schuldig. Een vies klusje voorwaar, maar wat moet dat moet, zonder enkele genade.

   Ik ben me ervan bewust, dat het heel veel poppetjes zijn, dus laten we ze eerst onderbrengen in één groot strafkamp, eventueel gehuurd bij de Russen, en dan stuk voor stuk veroordelen.
   Het strafmaat ? De Fransen en ook de Roemenen wisten er toen ook wel raad mee, neem er een voorbeeld aan.

   Crisis, wat een ultieme corrupte, smerige hoop geteisem zit daar.

   Like

 5. Cathja zegt:

  Ik ben werkelijk benieuwd op welke plaats ons land staat in de lijst van corrupte staten.
  Ook in Nederland zijn ‘ze’ niet vies van liegen en bedriegen, verdraaien en (in feite) vervalsen van rapporten die van groot belang zijn.
  Laat Nederland die VEEL TE GROTE BROEK maar snel uittrekken, en voortaan eerst eens naar zichzelf kijken, i.p.v. anderen (o.a. Rusland) de maat te nemen.
  Werkelijk…., soms spat de arrogantie er vanaf.

  Geliked door 3 people

 6. koddebeier zegt:

  Onderhand kunnen we ons afvragen….Op welk Departement is het geen zooitje ??
  De puinhopen van 10 jaar Rutte ????
  Of de puinhopen van jaren en jarenlang de oude kartelpartijen op het pluche !!!

  Geliked door 2 people

 7. M.A.L. Sion zegt:

  En wie is hier eigenlijk EINDVERANTWOORDELIJK voor?
  Juist, ja. Ons lachebekkie RUTTE !!!
  Afzetten die hummel en verkiezingen uitschrijven.
  Het roer moet om. DRINGEND.

  Geliked door 5 people

  • Frans Brassens zegt:

   Je geeft al aan dat verkiezingen het tij zouden kunnen doen keren.
   Waarmee je ook zegt dat de ultieme eindverantwoordelijke DE KIEZER is.

   Like

 8. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://www.ad.nl/buitenland/vrouwen-bouwen-aleppo-op-er-zijn-geen-mannen-meer-in-syrie~ac0699a9/?fbclid=IwAR18A3ruRMUh1kcNPRz-VLkUsGKS4BKAQv5ouT3mUvTrEBFYaByqjW7HjQE&referrer=https://www.facebook.com/

  Vrouwen bouwen Aleppo op: ‘Er zijn geen mannen meer in Syrië’

  Vrouwen zag je in Oost-Aleppo eerder zelden op straat zonder hun echtgenoot. De oorlog heeft generaties Syrische mannen veroordeeld tot de dood, gevangenisstraf of een moeizaam vluchtelingenbestaan. Nu is het aan de vrouwen het land er weer bovenop te helpen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5000266/nederlanders-wuhan-opgehaald-door-overheid-coronavirus

  Evacuatie
  In Wuhan verblijvende Nederlander boos: ‘Ik draai op voor de kosten’

  Vanwege de uitbraak van het coronavrus in de Chinese stad Wuhan bekijkt de Nederlandse overheid of ze landgenoten in de provincie moeten ophalen. Een van hen laat aan RTL Nieuws weten niet blij te zijn met de gang van zaken. “Ik mag opdraaien voor de kosten.”

  “Als ik het contract dat mij is aangeboden zo doorlees staat er letterlijk dat ik zelf moet opdraaien voor alle kosten”, zegt de Nederlander die RTL Nieuws sprak.
  ‘Tienduizend euro’
  Over de hoogte van die kosten is nog weinig bekend, maar de Nederlandse gast in Wuhan rekent op een fors bedrag. “Denk aan de kosten van vliegtickets, het verblijf in quarantaine en alle eventuele bijkomende kosten zoals medicatie, en alles wat ze nog meer in je schoenen kunnen schuiven. Het zou mij niets verbazen als zoiets tienduizend euro kost. Dat heb ik niet zomaar op de plank liggen.”

  Like

 10. Eppo zegt:

  Wat een Zooitje hebben die Haagse Hippies o.l.v. PvdA en VVD en nog wat Clubs er werkelijk overal van gemaakt .
  Kijk alleen maar naar de Asielzoekers industrie is gewoon een conglomeraat geworden.
  Stem PVV of FvD stop de import waanzin ,opvang EIGEN (GELOOFS) REGIO !!!

  Like

 11. Rensk. zegt:

  We zitten idd met een regering vol met oplichters. Doodordinaire oplichters. Rutte bovenaan. We vinden het goed.. We zwijgen en stemmen dus toe. Er is geen 1 jonge sterke charismatische man meer, die opstaat en het volk oproept naar het Torentje te komen en te roepen en te eisen om aftreden van dit criminele kartel in Den Haag. Het lijkt alsof het allemaal doodnormaal is. Er word over geschreven in de krant en vervolgens gaat het leven gewoon weer verder naar het volgende debacle van deze regering. In feite kunnen ze alles maken en dat weten ze. Er zijn mensen, die roepen dat Rutte een Pinokkio is en daarbij nog gaan lachen ook. Alsof dat iets is om over te lachen. We gaan richting enorme ellende. Niemand kan inschatten wanneer de hele boel in gaan storten, maar dat dit niet goed kan gaan kan een blinde nog wel voorspellen.

  Geliked door 3 people

 12. karton zegt:

  Triest, corrupt en ondemocratisch landje geworden, dit Nederland. Een landje dat óóit een mooi én rijk landje was, waar de NL’ers trots op konden zijn. Álles verkwanseld en vernield door o.a. Rutte, Bakellende, Kok, Lubbers en meer van hun soortgenoten

  Like

 13. Klaas zegt:

  Like

 14. Ad zegt:

  Voor de zoveelste keer:”Die lui zitten daar uitsluitend, om hun volvette broodwinning in stand te houden”. Het enige vervelende is, dat hun probleem uitsluitend een imago-probleem is, en dat de echte problemen op ons bord komen. Maar omdat ik niet zo’n notoire kankeraar ben, die je vervolgens de juiste oplossingen verschuldigd blijft, heb ik nog wel wat suggesties.
  1. Kappen met de EU en VN !
  Met gewauwel als “Ja, maar internationale verdragen verplichten ons om…., en een tanende
  werkgelegenheid in Soepjurken/ Poederpruiken/ Malle Hoofdekseltjes-land, reken we later wel af.
  Amerika heeft het mensenrechtenverdrag van de VN ook niet ondertekend, ja, die betalen zelfs
  geen cent contributie. Maar ze gaan wél behoorlijk met mensen om, en hebben bovendien een
  vetorecht.
  2. Doop het Ministerie van Justitie en Veiligheid om in het Ministerie van Rechtsongelijkheid en
  KlasseJustitie; dat verlaagd het animo om daar te werken. En het dekt in ieder geval de lading.
  3 Halveer het aantal (top) ambtenaren en hun budget. En nou geen zielig gedoe over
  werkgelegenheid; laat ze a raison van het minimumloon maar verkeersregelaar worden, of
  stenen sjouwen, om de woningnood op te lossen. Als we de Ginkelse Hei daarvoor opofferen,
  dan komen die stadse bleekneusjes ook nog eens buiten. En die huizen wel bouwen met de
  hand hé, anders krijgen we weer gezeur over de CO2-uitstoot.
  Stel u voor, er is een rage die sex met kanariepietjes promoot. Overal zie je uitgewoonde kanarie’s liggen, en niet door de EU gecertificeerde kanariepietjes-fokkerijen, schieten als paddenstoelen uit de grond, compleet met bijbehorende milieu(mest)-problematiek. Bij het MvJV word dit als volgt opgelost; men maakt een wet, die ongeveer als volgt luidt: “Hij die sex heeft met een kanariepiet, kan gestraft worden met een in hechtenis neming van maximaal 6 maanden, danwel een geldboete van de tweede categorie”. Dat wordt dus weer een taakstrafje.
  Het MvRK zou een wet maken a la : “Hij/Zij Het* die sexuele handelingen verricht met een vogel kleiner dan een struisvogel, WORDT gestraft met een hechtenis van 2 jaren ( want het is een dierenbeul, en dat je gek bent, als je het met een kanarie doet, dat is ook niet de schuld van die kanarie).
  Makkelijk he. * Doorhalen wat niet van toepassing is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s