Rode schoentjes…

Screenshot_61

(Door: “Monalisa”)

Er zijn een paar rode schoenen
maat vierentwintig
bijna nieuw:
de merknaam is nog steeds zichtbaar op de binnenzool
“Schulze Monaco”.

Er zijn een paar rode schoenen
bovenop een stapel babyschoenen
in Buchenwald

ze waren van een drie en een half jaar oud meisje
wie weet welke kleur haar ogen hadden
verbrand in de ovens
maar we kunnen ons haar voorstellen, huilend
je weet hoe baby’s huilen
we kunnen ons ook haar voeten voorstellen
schoen maat vierentwintig
voor eeuwig
omdat de voeten van dode kinderen niet groeien.

Er zijn een paar rode schoenen
in Buchenwald
bijna nieuw
omdat de voeten van dode kinderen
geen zolen nodig hebben!

Laat dit NOOIT meer gebeuren.

Dit NOOIT meer!

Door:
“Monalisa”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Rode schoentjes…

 1. Pieter zegt:

  Als je ziet en hoort hoe diep mensen kunnen zakken, dieper dan wij voor kunnen stellen, kan ik niet meer dan bidden dat mn kinderen en ik nooit slachtoffer van zulke mensen zullen worden.
  En vooral dat wij nooit zelf zo diep zullen zakken….

  Geliked door 3 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Heb me vaak afgevraagd hoe mensen dit kunnen, gelukkig zal ik het nooit begrijpen.
   Feit is wel dat een groot deel van de mensheid daar wel degelijk toe in staat zijn en daar geen moment pijn in de buik van krijgen, zichzelf nog steeds in de spiegel aan kunnen kijken zonder te walgen.

   Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    We zien, lezen en horen het nu reeds weer iedere dag weet gebeuren. op andere schaal, dat nog wel, maar toch. Door die hordes, vrolijk toegezongen van wees welkom door een afdeling gestoorden, binnen gehaalde “verrijkers”. Met dank aan o.a. Rutte en consorten, EU, Merkel, Timmermans en EU vriendjes. Het GEN dat deze emoties stuurt, dat hebben ze eenvoudig niet.

    Geliked door 2 people

 2. wauso zegt:

  Ik weet niet wie het meisje is maar ik weet wel wie haar de treinticket naar het Oosten heeft aangereikt ! Dat was de Abraham Asscher de OPA van Lodewijk Asscher (PvdA). En iedereen zwijgt erover en niemand rept erover. De Joodse beul zorgde goed voor zichzelf en zijn vrienden. Lees hier het verhaal van de Opa van Lodewijk Asscher: http://www.dedokwerker.nl/joodse_raad.html

  Geliked door 4 people

 3. Debbie zegt:

  Ontroerend! Wat een prachtig gedicht!

  Like

 4. janszn zegt:

  Met goede propaganda worden heel veel mensen omgepraat. Dat is politiek.
  Kijk nu maar naar de klimaatverhalen.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Mooi gedicht.
  Over zolen gesproken, zag in december Star Wars, vreselijke film, dat harige beest droeg schoenen van van Haren, zag het aan de zolen.

  Like

 6. bedonderde burger zegt:

  Het dreigt helaas weer te gebeuren, zo niet nu, dan binnen afzienbare tijd vanwege hebzuchtige corrupte schoften die vandaag de nieuwe Franse adel zijn, al die gewetenloze schooiers als Verhofstadt en Timmermans en Lagarde, die allen zogenaamd ‘links’ en ‘progressief’ zijn.
  Waar denk u dat de 1000 miljard om het ‘EU milieu te redden’ en de rente die u straks moet betalen aan de banken, zodat banken met uw spaarcenten geld kunnen verdienen, allemaal heen gaat Juist, naar types als Soros, die ‘filantroop’, een ordinaire rover, en ander gewetenloos roverstuig. Dat was ook waar de Tweede Wereldoorlog om draaide, annexatiedrang uit hebzucht. Oorlog is big money en de opbouw daarna nogmaals meerder malen in het kwadraat. En er zijn, net als toen, ook nu genoeg sadistische leeghoofden te vinden die graag anderen mensen wensen te sarren, vernederen, martelen en vermoorden. Vaak vanwege haat omdat zij zich slachtoffer van iets voelen en of omdat zij vinden dart zij te weinig hebben en jaloers zijn op eenieder die ook maar een kwartje meer bezit dan zij, dit vaak in combinatie met een gigantisch minderwaardigheidscomplex. Dat kan je heel goed zien aan dat type ‘Als je Thiery dood wil schieten zeg dan paf’. Helaas lopen er ladingen van dit soort gestoorde figuren rond binnen met name links. Kijk maar goed naar dat agressieve menselijk afval Antifa, toen de SA en SS. Dit Antifa afval heeft zich in de afgelopen jaren al meerdere malen bewezen de nieuwe SA en SS te zijn. Nee, ik houd mijn hart vast als ik zie wat er gebeurt, met name veroorzaakt door dat machiavellistische hersenloze wicht Merkel. Ik vermoed dat er allang nieuwe kampen zijn opgericht, waar wij nog geen weet van hebben, terwijl de hypocrieten met uitgestreken smoelen de kampen van toen herdenken. Ze zijn zo hypocriet, denk maar aan die optocht na de moord op de redactieleden van Charlie Hebdo, wie liep daar voorop? Juist dat stuk vreten uit Duitsland die toen al wist wat zij voornemens was te gaan doen, Europa in de fik steken. Dit soort leert nooit!

  Geliked door 2 people

 7. kampersrene zegt:

  Dat is ook een rede waarom ,ondanks mijn Chistelijke opvoeding niet meer in een God geloof waar was zijn rechtvaardigheid toen hij duizenden kinderen ,medemensen, ouderlingen liet vermoorden omdat zij Joods waren of waren dit niet zijn kinderen?….ik heb dit reeds geschreven en kreeg als antwoord dat ieder mens vrij is naar handelen en denken ….maar hoe zit het dan met zijn alwetendheid?Ik heb wel respect “voor mensen ” zoals Jezus en Sidartha (de stichter van het Bhoedisme)…zij predikte ….wees lief voor ekaar ! later maakte de mensen er een God van..ik leerde vroeger dat na de dood wij moesten verschijnen voor God die ons beloonde of strafte…bij het eerste zouden wij voor eeuwig God mogen aanschouwen…..maar dat moet op den duur toch deftig je kl…. uithangen….wat mij betreft …..ik geloof niet in sprookjes….kinderen wel ….maar ik ben al 75 jaartjes jong

  Geliked door 1 persoon

 8. Jules Vismale zegt:

  die rode schoentjes doen me eigenlijk denken aan het sprookje over het ijdele meisje Karen (deze bevindt zich ook in de Efteling) die het liefste rode schoentjes droeg terwijl deze kleur niet paste in een kerk. Karen was zelfs zo ondankbaar naar haar pleegmoeder toe geworden dat zij voor straf die rode schoentjes moest aanhouden om ermee te gaan dansen totdat ze tot inkeer kwam en dan bofte zij nog dat Karen zelf niet in een oven terechtkwam, gelijk naar de kannibalistische heks van Hans en Grietje!
  Ik las zelfs ooit in een boek over Treblinka dat een klein meisje, dat daar was aangekomen en haar ouders was kwijtgeraakt, op de perrons overal koffers, kleren, schoenen, proviand enz. zag staan waarvan ze de herkomst niet kon raden! Toen ze echter argwaan kreeg werd ze hierna door een SS’er meegevoerd die haar een nekschot gaf en toen in een verbrandingskuil of -rooster deponeerde alsof ze een stuk afval was!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s