Klimaatverandering als verdienmodel

Screenshot_64

(Door: Frank Berkemeier)

Klimaatverandering is van alle tijden. Ik nodig u uit de pagina Geologie in Nederland te bezoeken. Wanneer u door de tijdlijn bladert ziet u dat Nederland in een bepaalde tijd een tropisch klimaat had en in een andere tijd een ijstijd kende. Klimaat verandert dus, met of zonder invloed van de mens.

De mens is dan ook niet de oorzaak van klimaatverandering, hooguit een katalysator. Een these wil dat we volgens de parameters van Milankovitch afstevenden op een nieuwe ijstijd. Door de uitstoot van verbrandingsgassen zou dat zijn afgewend. Met als downside dat we rekening moeten houden met zeespiegelstijging.

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)
Ongehoord Nederland

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Klimaatverandering als verdienmodel

 1. Lucky zegt:

  Bedrog?
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/groene-stroom-blijkt-grijs-nederlander-keihard-bedrogen/

  Groene stroom blijkt grijs, Nederlander keihard bedrogen

  ‘Energieboekhouding’ noemen ze het bij de NRC. De Nederlandse energieproductie bestaat voor 8,6 procent uit duurzame energie. Toch is bijna de helft van die verkochte energie aangemerkt als ‘groen’, en dus duurder. Maar hoe kan dat? Door te sjoemelen natuurlijk.

  Maar hoe werkt dat sjoemelen nou precies? Nou de Nederlandse energieleveranciers hebben hoog van de toren geblazen over hoe groen hun stroom wel niet is, waardoor consumenten massaal op hun af zijn gekomen voor die ‘ietwat duurdere’ belofte van groene stroom. De kosten van die GvO’s worden namelijk doorberekend aan de consument. Doordat zij niet aan die vraag konden voldoen, moesten ze goedkope GvO’s bijkopen en hun groene stroom uit het buitenland halen. Nederlanders betalen dus flink veel meer voor groene stroom omdat zij denken dat dit in Nederland wordt opgewekt, terwijl het eigenlijk voor een fractie van de prijs in het buitenland wordt opgewekt!

  Like

 2. Lucky zegt:


  CO2: wat Duitsland in 18 jaren beperkt, stoot China in 18 dagen uit!

  Like

 3. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/01/kijk-dan-geduld-d66-drammer-rob-jetten-is-op-kabinet-moet-nu-honderden-miljoenen-in-bodemloze-stikstof-put-storten/

  Kijk dan: geduld D66-drammer Rob Jetten is op, kabinet moet nú honderden miljoenen in bodemloze stikstof put storten

  Als het aan D66-creatuur Rob Jetten ligt, gaat de regering snel honderden miljoenen belastinggeld extra uitgeven om de zogeheten stikstofcrisis het hoofd te bieden. Het geduld van de stampvoetende coalitieleider is namelijk bijna op. En dan weet je het dus wel weer hoor: de belastingbetaler mag daarvoor in de portemonnee grabbelen.

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  Tom Radtke, klimaatactivist en kandidaat van socialistische parti Die Linke in Hamburg hanteert de nazi-knuppel. Citaat:”Vandaag, 75 jaar geleden werd Auschwitz bevrijd. De Holocaust was een van de grootste misdaden van de Tweede Wereldoorlog. De nazi’s behoren ook tot de grootste klimaatzondaren, omdat hun vernietigingsoorlog en hun tanks enorme hoeveelheden CO2 produceerden.”
  Wereldgeschiedenis als CO2-uitstoot. Hoeveel CO2 is er geproduceerd door het verbranden van 6 miljoen lijken en het bombarderen van Europese steden?
  Ik heb de indruk dat de FFF-beweging op dit moment zichzelf vernietigt, CO2-vrij.
  https://www.derwesten.de/politik/fridays-for-future-klimaaktivist-tom-radtke-sorgt-mit-aussage-fuer-entsetzen-klima-holocaust-id228264323.html

  Like

 5. Republikein zegt:

  Methaan ?

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het zou haast grappig kunnen zijn, de schattingen omtrent de stijging van de zeewaterspiegel lopen uiteen van 0,20 tot 12,5 meter en alles daar tussenin.
  Normaal gesproken zou je dus zeggen; “we hebben geen idee”.
  Maar nee men houd vast aan de meest hoge schatting en gaat vervolgens lopen gillen “we gaan er allemaal aan, we verzuipen, de helft van Nederland verdwijnt” en ga zo maar door.
  En het mooiste is dat iedereen er met hun grote voeten intrappen, het “Journaal” is inmiddels verworden tot een klimaatdocumentaire met dagelijkse aanvullingen, van een krappe 20 minuten nieuws gaat het zo’n tien minuten verloren over klimaat en alles wat daarmee samenhangt, daarna komt het weerbericht en ook daar geeft men nog even een aanvulling. Ze kunnen het weer van gisteren nog niet voorspellen maar “de opwarming van de aarde”, ja daar zijn alle ‘deskundigen’ het wel over eens.
  Ik kijk er wel even naar als het water boven mijn balkon uitkomt (driehoog !)

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Ga je niet mee maken Tijl, als de zeespiegel bij een bepaalde meting 0,02 mm blijkt te zijn gestegen, is dit binnen de kortste keren door verdamping al weer ongedaan gemaakt.
   Even goed zoeken, er bestaan daarover werkelijk serieuze wetenschappelijke studies.

   Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Waarom klimaatverandering veroorzaakt door mensen kolder is

  Amazon Rainforest Reveals Ice Age Rock Art  @Jan

  Haakjes voor en achter YouTube links zijn niet nodig!! Dan werkt de link juist niet!

  Webmaster

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s