Migranten aan de grens: Hongaarse grenspolitie lost waarschuwingsschoten

 

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse grenspolitie heeft waarschuwingsschoten gelost tegen migranten. Een grote groep mensen probeerde de Servisch-Hongaarse grens bij de grensovergang Röszke met geweld te doorbreken.

epoch times

Een groep van ongeveer 60 tot 70 illegale migranten hebben in de buurt van de Hongaarse plaats Röszke geprobeerd om “op georganiseerde en agressieve wijze vanuit Servië Hongaars grondgebied binnen te dringen”, zei een woordvoerder van de politie dinsdag in Boedapest. Nadat de grenspolitie drie waarschuwingsschoten had gelost, zouden de meesten van hen weer naar de Servische kant van de grens zijn teruggekeerd.

De Hongaarse politie liet camerabeelden van 05.30 uur ´ s ochtends zien, waarop mensen te zien zijn die deels met rugzakken over een muur springen en langs een ijzeren hek bij de grensovergang Röszke lopen.

Na de waarschuwingsschoten zou de grenspolitie versterking hebben gekregen, zei de woordvoerder van de politie verder. Vier mannen, die over de grens Hongaars gebied binnengerend zouden zijn, werden volgens de politie later gearresteerd, enkele anderen zouden nog steeds onderweg zijn. De agenten zouden het gebied rondom Röszke “hermetisch afgesloten” hebben.

Op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis in het jaar 2015 hadden honderden migranten in de buurt van Röszke een politieblokkade doorbroken, voordat het Hongaarse grenshek naar de het niet-EU-land Servië klaar was.

Het Servische ministerie van Binnenlandse Zaken deelde ondertussen mee dat de Servische grenspolitie “37 migranten gevonden zou hebben, die ´s morgens vroeg om 05.00 uur illegaal Hongarije wilden binnendringen.” De groep zou geprobeerd hebben het Hongaars-Servische grenshek in de buurt van de Servische plaats Horgos door te knippen, heet het in een verklaring. De mensen zouden laten naar een politiebureau in de nabijgelegen stad Kanjiza zijn gebracht.

Duidelijke toename van gepoogde illegale grensoverschrijdingen

De veiligheidsadviseur van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán, György Bakondi, sprak met verwijzing naar politiestatistieken van een duidelijke toename van gepoogde illegale grensoverschrijdingen in zuidelijk Hongarije. Alleen al in de maand januari registreerde de politie 3400 pogingen – verleden jaar zouden dat er per maand slechts enkele honderden geweest zijn. In het begin van de maand verhoogde de Hongaarse grenspolitie naar eigen zeggen haar aanwezigheid aan de grens.

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán vaart een harde koers met betrekking tot de illegale immigratie. Hij is een van de scherpste internationale critici van de migratiepolitiek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Servië. Bookmark de permalink .

28 reacties op Migranten aan de grens: Hongaarse grenspolitie lost waarschuwingsschoten

 1. karton zegt:

  Victor Orbán ? Een échte leider, voor z’n land én z’n bevolking ! En wij maar stuurloos rond dobberen o.l.v. weekdier Rutte.

  Geliked door 5 people

 2. andre zegt:

  Dit zijn geen vluchtelingen maar linkse aktivisten die het systeem komen testen, gewoon een paar honden op los laten en effe de andere kant op kijken. Tenslotte over een hek klimmen is risico lopen.

  Geliked door 2 people

 3. Perception zegt:

  Als je echt vluchteling bent dan kom je niet snachts zo een land binnen.
  Dit is een land invallen ( invasie)
  Dit is ook de enige taal die ze verstaan.
  Uit ieder land verstaan ze deze taal.

  Geliked door 5 people

 4. Marijke zegt:

  Waarom je persé naar een land wil waarvan je weet dat je absoluut NIET welkom bent, is mij een raadsel.

  Geliked door 2 people

 5. wauso zegt:

  Als Rutte (onze eunuch) eens verhuisde naar Syrië dan kon hij eens lekker neuken. Daar zitten nl. bijkans alleen maar vrouwen. In de steek gelaten door de mannen. Politici en ander links krapuul vinden het prachtig. Daarom zeg ik: Linkse Hoeren en Politiek Krapai, gore hoeren flikker op nu het nog kan. Ga naar jullie beloofde land. En vergeet niet doe Mongolen van onze Regering mee te nemen !

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ wauso.
   Ik zie het Rutte nog niet doen in Syrië. Dat hij wél die kant op moet is ons duidelijk, ’t is n.l. een ventje van niks, denkt met af en toe een driftbui wat te bereiken, het enige dat hij heeft bereikt, met steun van anderen, is……….het volledig naar de kl.ten helpen van dit eens zo mooie en rijke landje.
   Diepe buiging voor Orbán !!!!

   Like

 6. koddebeier zegt:

  Chapeau,Hongarije !!

  Geliked door 3 people

 7. HENK zegt:

  En zo hoort het ! Je moet je land verdedigen tegen indringers, In Spanje staan ze toe te kijken hoe ze over de hekken klimmen om vervolgens hard weg te rennen, stelletje sukkels

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Hoe hebben ze die sukkels zover gekregen om hard weg te rennen voor de over het hek klimmers, dus kwaadwillende invaders? Zoveel ik weet en ook meegemaakt heb, was dat vroeger de Guardia Civil, en dezen heren waren dus absoluut net misselijk, aan hun bevelen kon le maar het beste heel snel gehoor geven.

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Nemesis.
    Sinds Spanje een EU-lidstaat is geworden is de Guardia Civil verworden tot een kwispelend schoothondje dat bij het minste of geringste geritsel in de struiken weg sluipt met de staart tussen de poten. Eigenlijk dus op het niveau van de NL-politie, maar álles in opdracht van de “leiders”.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Bijna niet te geloven, heb de GC leren kennen voorde EU,

    Like

   • Alice zegt:

    Over hekken klimmen gebeurd in de enclaves in Marokko. Niet in Spanje. De Guardia Civil is nog steeds streng in Spanje. Net zo als de GNR in Portugal.

    Like

 8. Saeftinghe zegt:

  Hulde voor Orban

  Geliked door 2 people

 9. Pietersen zegt:

  Oh, is dit wat die linksmensen van Vluchtelingenwerk bedoelen met ‘ze hebben onderweg veel meegemaakt’. Jaja, veel meegemaakt zoals illlegaal landen binnendringen zodat er op hen geschoten wordt…
  Weet je wat ? Ze zijn zo zielig al die fitte jonge criminelen die schijt hebben aan de wetten van landen, geef ze allemaal een verblijfsvergunning voor het leven, dat is wat Vluchtelingenwerk namelijk wil.

  Geliked door 2 people

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  In gedachten hoor je onze Linkse “vrienden” al vol op het orgel gaan;
  “Ja maar deze mensen zijn zwaar getraumatiseerd, ze zijn op de vlucht voor de oorlog en hebben ‘alles’ verloren”.
  En zo blijven we maar door rotzooien, grote groepen weigeren te zien dat ze op weg denken te zijn naar Luilekkerland met een gratis huis en uitkering.
  Wiens schuld dat is ? Nou de onze natuurlijk want, ja waarom eigenlijk, zet tien moslims bij elkaar en voor je het weet vliegen de kogels om je oren.
  Dit zijn geen oorlogsslachtoffers maar kwartiermakers, reken per indringer maar op een man of tien aan vrouw kinderen opa oma en ooms en tantes. En allemaal zijn ze ternauwernood aan de oorlog ontkomen ( zeggen ze)

  Geliked door 3 people

 11. koosv8 zegt:

  Het is meteen weer heel erg duidelijk.
  Grens bewaking WERKT, en als deze hoogopgeleide niksnutten als een dief in de nacht ILLEGAAL denken te kunnen binnen komen, zijn ze bij de HONGAREN aan het verkeerde adres. EN TERECHT!!!!!!

  Geliked door 4 people

 12. roheline1 zegt:

  Die Orban zou leider van de EU moeten worden! Geweldige kerel! Als je Timmermans naast hem neerzet zie je een werveloos dier en een echte visionair.Wat kots ik van de EU leiding, allemaal halfzachte wolkenfietsers.

  Geliked door 4 people

 13. Horatius zegt:

  Deze invasietroepen zijn zeer effectief tegengehouden met waarschuwingsschoten dus dan maar via de Middellandse Zee op weg naar Italië waar ze zeer waarschijnlijk wel toegang zullen krijgen. Want sinds Salvini buitenspel is gezet kunnen ze daarna naadloos doormarcheren naar Duitsland en aanpalende gebieden.

  Allemaal jonge mannen (voor het merendeel moslims) op weg naar de moslimenclaves om te profiteren van onze sociale voorzieningen en vooral niet deel te nemen aan het arbeidsproces want daar zijn de ongelovigen alleen maar goed voor.

  Viktor Orbán verdient onze hulde en respect voor zijn harde en realistische politiek t.a.v. van deze militante moslims met hun agenda van islamisering en criminaliteit ten koste van de autochtone bevolking van Europa. De migratiepolitiek van Angela Merkel heeft verregaande negatieve gevolgen voor met name West-Europa, zoals het uitkleden van onze verzorgingsstaat, het verloren gaan van onze nationale identiteit, verloedering, verpaupering en grote maatschappelijke onrust bij een alsmaar toenemende moslimpopulatie.

  De algehele problematiek in het Midden-Oosten wordt naadloos overgeheveld naar West-Europa met fatale gevolgen op de korte en langere termijn. Maar in Brussel en Straatsburg zijn ze daar ziende blind voor want het gaat immers om zielige vluchtelingen die op weg zijn naar een betere toekomst en die een perfect middel zouden zijn om de vergrijzing te bestrijden en zodoende onze pensioenen veilig te stellen.
  De praktijk laat ons echter zien dat de criminaliteit zeer sterk is gestegen sinds 2015, het aantal verwarde mannen die aanslagen plegen eveneens en uitgeprocedeerde asielzoekers verschansen zich in kraakpanden met behulp van linkse activisten waaronder zelfs een burgemeester.

  De recente schokkende beelden vanuit Syrië laten ons zien wat ons hier te wachten staat als de moslimpopulatie een bepaald niveau heeft bereikt en de Soennieten en de Sjiieten hier hun bloedige oorlogen kunnen voortzetten. Het salafisme wordt al op onze scholen onderwezen op last van onze rechterlijke macht en de gevestigde politiek staat hier machteloos. Door wie worden wij eigenlijk geregeerd?

  Blijkbaar door een stelletje collaborateurs die naadloos gevolg geven aan de opdrachten vanuit Straatsburg waar het Europees Hof van Justitie uitsluitend denkt aan de mensenrechten van de moslims en vooral niet aan onze rechten als autochtone bevolking op de gebieden van algehele veiligheid, het behouden van de seculiere staatsvorm om over het risico op een burgeroorlog maar te zwijgen.

  Het Balkanfront houdt krijgshaftig stand maar de zwakke onderbuik van Europa, dus Italië en voorlopig ook nog Griekenland zijn niet in staat gebleken de buitengrenzen hermetisch af te sluiten voor de invasietroepen vanuit Afrika en het Midden-Oosten.

  Zolang Merkel & Macron nog de scepter zwaaien gaat het omvolkingsproces gewoon door en zijn de desastreuze gevolgen voor ons nageslacht.

  Geliked door 5 people

 14. Eppo zegt:

  Ja als ze die verhalen horen en zien uit Nederstan dat als je hier binnen wandelt 10.000 euro krijgt plus levenslang een Uitkering en toeslagen en kwijtscheldingen belastingen en een woning ingericht en al .
  Komen al die strontvliegen hier naar toe.

  Geliked door 3 people

 15. Lucky zegt:

  Ondertussen in Duitsland, treinmoordenaar gaat vrijuit
  Ondertussen
  https://www.anonymousnews.ru/2020/01/28/serbischer-bahngleis-killer-muss-nicht-ins-gefaengnis/

  Deutsche Mutter vor Zug gestoßen: Serbischer Bahngleis-Killer muss nicht ins Gefängnis
  Duitse moeder voor trein gegooid: Servische spoorwegmoordenaar hoeft niet naar de gevangenis te gaan

  Der 28 Jahre alte Serbe, der am 20. Juli 2019 am Bahnhof Voerde eine 34-jährige Deutsche mit voller Wucht vor einen einfahrenden Regionalexpress stieß, muss nicht ins Gefängnis. Das Duisburger Schwurgericht vergab einen üppigen Migrationsbonus an den Bahngleis-Killer.

  Rund sechs Monate ist es her, dass ein 28-jähriger Serbe auf dem Bahnhof im niederrheinischen Voerde eine Frau vor einen fahrenden Zug gestoßen hat. Nun fiel das Urteil gegen den mordlüsternen Migranten, der einfach mal sehen wollte, wie das so ist, wenn man einen Menschen tötet. Doch was das Duisburger Schwurgericht urteilte, schlägt dem Fass den Boden aus.

  Bahngleis-Killer muss nicht ins Gefängnis
  Man möchte meinen, der eiskalte Killer Jackson B. sollte bis zum Ende seines Lebens im Gefängnis schmoren. Doch in Merkels bunter BRD lauten die Urteile gern mal ganz anders, wenn es sich beim Täter um einen Zuwanderer handelt. Dementsprechend verteilte Richter Joachim Schwartz einen üppigen Migrationsbonus an den Bahngleis-Killer. Der serbische Mörder muss nicht hinter Gitter.

  Nl
  De 28-jarige Serviër, die een 34-jarige Duitse met volle kracht in een inkomende regionale express op 20 juli 2019 op het treinstation van Voerde duwde, hoeft niet naar de gevangenis te gaan. De jury van Duisburg reikte een overvloedige migratiebonus uit aan de spoorwegmoordenaar.

  Het is ongeveer zes maanden geleden dat een 28-jarige Serviër een vrouw voor een rijdende trein duwde op het treinstation in Voerde in de Nederrijn. Nu werd het vonnis uitgesproken tegen de moordende migrant die gewoon wilde zien hoe het was om een ​​persoon te vermoorden. Maar wat de jury van Duisburg besloot, sloeg de bodem van het vat.

  Spoorwegmoordenaar hoeft niet naar de gevangenis te gaan
  Je zou denken dat de ijskoude moordenaar Jackson B. tot het einde van zijn leven in de gevangenis moet blijven. Maar in de kleurrijke FRG van Merkel zijn de oordelen soms heel anders als de dader een immigrant is. Dienovereenkomstig heeft rechter Joachim Schwartz een ruime migratiebonus uitgedeeld aan de spoorwegmoordenaar. De Servische moordenaar hoeft niet achter de tralies te zitten.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Nu begin ik te begrijpen waarom Nederland tot de strengst straffende landen behoort, hier had hij 14 dagen met aftrek van voorarrest gekregen !!
   En de ‘deskundigen’ breken zich het hoofd hoe het nu toch kan dat de criminaliteit steeds maar blijft stijgen.
   Vanmorgen las ik dat op de Loevesteinlaan in Den Haag meerdere malen op een woonhuis is geschoten, je moet dan wel helemaal naar de pagina regio gaan want de voorpagina is voor de écht belangrijke dingen zoals;
   Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?’

   Geliked door 1 persoon

 16. Rensk. zegt:

  Ze gaan uit van een zachte aanpak en gaan dus daarom richting grens met de bedoeling zelf wel agressie te laten zien en met harde aanpak de grens over te kunnen. Een zachte aanpak tegen een agressieve aanpak gaat uiteraard nooit werken. Net als onze soldaten zich aan allerlei regels moeten houden en daardoor nog maar amper vechten kunnen tegen een overmacht, die zich aan geen enkele regel houdt. Laten we zeggen: we hebben een humanistisch leger met liefst pedagogieke gesprekjes met de vijand.

  Geliked door 2 people

 17. Sander Driessen zegt:

  Prima actie van de Hongaren. Zo hou je die lieden uit je land en bescherm je je eigen bevolking. Er is nooit iets goeds gekomen uit het Oosten.

  Geliked door 3 people

 18. kampersrene zegt:

  enkel maar waarschuwingschoten waarom niet met scherp ? dat komt nog !

  Like

 19. Pingback: Na succesvolle afweer van migranten: “De Hongaars-Servische grens staat permanent onder druk” | E.J. Bron

 20. Pingback: Na succesvolle afweer van migranten: “De Hongaars-Servische grens staat permanent onder druk” | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s