Minder geld naar EU-begroting zit er volgens Brussel niet in

Screenshot_85

DEN HAAG – Nederland is een van de vier landen die niet wil dat de nieuwe EU-begroting omhooggaat. Europees Commissaris Johannes Hahn van begrotingszaken was donderdag in Den Haag in een poging om Kamerleden en kabinet op andere gedachten te brengen.

Hij denkt dat de wens van het kabinet dat de meerjarenbegroting (2021-2027) niet meer dan 1% van de omvang van de Europese economie mag bedragen niet haalbaar is. “Ik denk dat het hoger wordt.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Eurofielen, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Nederland, Rotzakken, Rutte, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Minder geld naar EU-begroting zit er volgens Brussel niet in

 1. koddebeier zegt:

  Geld uitgeven van andere is heel erg makkelijk, stop het rondreis circus naar Straatsburg (Frans: Strasbourg, Duits: Straßburg) dat zou al een heleboel schelen, maar ook de riante vergoedingen van die ongekozen opvreters !

  Geliked door 3 people

 2. karton zegt:

  Stelletje dieven/rovers/oplichters daar in Brussel.
  Volgens ex-president Tusk gaan, ná Engeland, vermoedelijk nog meer landen de EU verlaten, dus de roep om geld vanuit de EU-“leiding” zal steeds grotere vormen gaan aannemen.
  Is de kamer van v.d.Leyen nog niet duur genoeg ?
  Ná de BREXIT de NEXIT ? Héél erg graag !!!!

  Geliked door 4 people

 3. Tistochwat zegt:

  Van elke euro die naar de EU-begroting gaat, komt volgens hem uiteindelijk 12 euro terug.

  Leg uit, smerige leugenaar, want daar merk ik niets van!

  Geliked door 2 people

  • Marijke zegt:

   Hij heeft niet gezegd bij WIE die 12 Euro terug komt…

   Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Één op twaalf ?
   Dan zou het ergens toch ooit honderden procenten beter gegaan moeten zijn over de jaren !
   Dat is in geen enkele branche het geval .
   Toen het nog EEG was , ging het ieder jaar een beetje beter , tussen de een en drie procent , dat is prima .
   Tien procent groei is catastrofaal !
   We zijn bestolen en worden bedonderd .
   Nu gaan we , afgedekt onder een dikke deken van leugens , er steeds meer op achteruit .
   We gaan het zien met Brexit .
   Over enkele jaren zijn we stikjaloers op de Engelsen , ze hebben hun vrijheid herkregen , hun autonomie , etc .
   En dan zuchten wij nog steeds onder dat verdomde EU juk !

   Daarom : NEXIT ! NEXIT ! NEXIT !

   Zo spoedig mogelijk !

   Geliked door 2 people

  • vangie1206j zegt:

   Tistochwat wij niet maar dat asiel eisend schorem wel.
   Volgens mij gaat het meeste geld in die bodemloze asiel put.

   Geliked door 1 persoon

  • Keaftavilqa zegt:

   Herr Hahn zal zich vergist hebben in de positie van de komma hij zal bedoeld hebben: “Van elke 120 mln. euro die naar de EU-begroting gaat, komt uiteindelijk 0,12 euro terug.” Lijkt me nog een fantastisch rendement (0,0000001% één tienmiljoenste deel van een procent) in aanmerking nemend dat we het hier over de eu – ’s werelds grootste geldverspilmachine – hebben en die geweldige 0,12 euro die in Hahn’s verhitte fantasie terugkomt doet dat ongetwijfeld onder sterk beperkende voorwaarden. Nexit, ja graag! Liever vandaag dan morgen!

   Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  Wat een goede onderbouwing “Ik denk dat het hoger wordt.”, daar kun je wat mee…….
  Ons Kabinet heeft een voorbeeldfunctie voor deze vorm van gelegaliseerde diefstal, al decennialang.

  Geliked door 2 people

 5. Lucky zegt:

  We zijn de pinautomaat van de EU
  https://tpo.nl/2020/01/30/europese-commissie-nederland-gaat-niet-minder-maar-meer-betalen-voor-de-eu/

  Europese Commissie: Nederland gaat niet minder maar méér betalen voor de EU
  Nexit, iemand?

  Nederland is een van de vier landen die niet wil dat de nieuwe EU-begroting omhooggaat. Europees Commissaris Johannes Hahn van begrotingszaken was donderdag in Den Haag in een poging om Kamerleden en kabinet op andere gedachten te brengen. Hij denkt dat de wens van het kabinet dat de meerjarenbegroting (2021-2027) niet meer dan 1 procent van de omvang van de Europese economie mag bedragen niet haalbaar is. “Ik denk dat het hoger wordt.”

  Nederland verzet zich samen met Denemarken, Oostenrijk en Zweden tegen verhoging van de begroting. De EU dreigt door de brexit met een tekort te komen zitten. Op 20 februari is er een speciale EU-top om te praten over het budget.

  Extra geld voor de EU is niet uit te leggen aan de burger, zei VVD’er Anne Mulder. De EU voegt waarde toe, beklemtoonde de Europees Commissaris. Als je iets meer uitgeeft krijg je er volgens hem ook meer voor terug.

  Like

  • Lucky zegt:

   We staan maar op nummer 15, en bijv Frankrijk, Spanje en Italië zijn rijker dan ons….waarom moeten we dan toch meer betalen voor die zgn armere landen?

   Like

 6. Hovawart zegt:

  Rutte’s VVD koopt de veeboeren uit, sluit agrarische bedrijven, treitert de industrie weg met milieuregeltjes en emissiehandel, zet de detailhandel en middenstand het water aan de lippen met het antiparkeerbeleid en de autoluwe binnensteden, complete volksverlakkerij, in opdracht van Brussel haalt dit kabinet de motor uit de economie, en het licht zal vanzelf doven in de Pays-Bah…………
  Ken je dat gevoel dat het lijkt of je in een derdewereldland aan de bak bent?……………armoe troef!

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Hovawart.
   Het lijkt niet alsof we in een derdewereldland aan de bak zijn…………we ZIJN 100% zeker in een derdewereldland aan de bak !!!! `den Haag` roept niet voor niks doorlopend dat Nederland een `rijk` landje zou zijn en overal mee voorop loopt in de wereld. `t Is één grote oplichtersbende , we worden al járen besodemieterd door onze nationale Pinokkio en trawanten ! Tijd om die zooi over de kling te jagen !

   Geliked door 1 persoon

  • Lucia zegt:

   Volgens mij heeft de EU als hoofdopdracht maak de economie in Europa kapot en dat doe je het best door de ruggegraat daarvan kapot te maken nl de middenstand, die is overal in de westerse geindustrialiseerde wereld aan het verdwijnen waardoor we een kleine uiterst rijke elite bovenlaag hebben en een grote Lowerclass dan kun je makkelijk verdelen en heersen. Terwijl in de Bric/landen er juist sprake is van een groeiende middenstand .Het verschil is, dat men in Ecuador een van de rijkere z-amerikaanse landen( qua economische groei), de straat optrekt om heftig te protesteren /relletjes om een verhoging van buskaartjes van 5 of 10 cent , hier gaat men nog niet de straat op als je ze een testikel afdraait . Dus wie is de makkelijkste prooi, die de minste weerstand biedt en ga daar achteraan, als je al politiek bedrijvend rijk wil worden .

   Like

 7. Nou, voor het oog van het kerkvolk zal de leugenaar Rutte in de loop van deze week of zo op de staatstelevisie dan wel weer even flink wat stoere taal uit gaan slaan.
  Dan naar Brussel en de eerste vraag na het champagne diner zal dan zijn: bij welk kruisje moet Ik tekenen.
  Let maar op mijn woorden.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Henk der Niederlánder.
   Ik weet zeker dat u volkomen gelijk heeft !
   Rutte is het schoothondje van de EU, likt zich omhoog en schopt anderen naar beneden !
   Een waardeloze prul.

   Geliked door 1 persoon

 8. Mary zegt:

  Nederland was economisch een van de sterkste landen ter wereld voor 2000 daar hebben we de EU niet voor nodig ( dee EU ons wel), klimaatproblemen zijn er niet dus die hoeft Nederland niet op te lossen, de EU/Rutte en Co creëren het migranten probleem als wij de EU verlaten hebben we daar ook geen problemen meer mee en verder heeft de EU ons vele malen meer gekost dan we ooit terug kregen ( b.v. 2018 7,9 miljard afgedragen 1,1 ontvangen) NEXIT dat levert op op alle fronten!!!!!.

  Geliked door 1 persoon

 9. Rensk. zegt:

  O got. Bram van Ooij slaat ook kwink. Dat alleen echte asielzoekers binnen gelaten moeten worden. Nou 15 jaar geleden hebben ze asielzoekers een verblijfsvergunning gegeven en die zitten nog steeds in de bijstand. Somaliers. Er zit werkelijk niks maar dan ook niks geen potentie in. Je vraagt je af waarom die lui hier een verblijfsvergunning hebben gehad. Waren ze daar in gevaar? De halve bevolking is daar in gevaar. Waar slaat het dan op? Omdat ze toevallig geld van de familie hebben gekregen zodat de rest van de familie na kan komen. Misschien hebben ze dat geld wel afgenomen van hun landgenoten. We weten helemaal niks nada over die mensen. En dachten ze nu echt dat dat in de toekomst wel gaat gebeuren. Nee. Je hebt alleen wat aan mensen, die echt wat toevoegen aan een samenleving. We zijn geen Land van Leger des Heils. Maar kennelijk wil men dat wel graag zijn. Je kunt de hele wereld nou eenmaal niet op je nek nemen en degenen die hier komen zijn nog niet de allerarmsten die ons nodig hebben. Wel de meest uitgekookten dan dan weer wel.

  Ik zeg nee nee en nog eens nee. Loslaten en die landen volwassen laten worden. Wat de chinezen daar doen is dingen opzetten zodat er werk is. Uiteraard ook in eigen belang, maar goed zo werkt het nou eenmaal. Dat is een betere weg dan die gasten allemaal hierheen laten komen. Laat ze in hun cultuur blijven. Veel beter.

  Geliked door 1 persoon

 10. Rensk. zegt:

  Ik zeg salarissen meer dan halveren plus het mes in onkostenvergoedingen. Verder verdunnen van ambtenaren daar in Brussel en geen gratis alcohol meer daar in dat gebouw. Dat laatste is meer dan belachelijk. Alcohol tijdens werk. Een normaal bedrijf of zaak accepteert dat niet eens. Daarom geloof ik ook niet dat ze daar echt ¨werken¨

  Geliked door 2 people

 11. Harry zegt:

  In Spanje gaat ongeveer de helft van de transacties zwart .
  In Griekenland idem dito .
  In Italië zal het niet veel beter zijn .
  Maar geen probleem hoor !
  Wij hebben als M.P. een loze praatjesmaker die hier wat pruttelt en vervolgens gewoon ons geld klakkeloos overmaakt naar de EU .
  Een volksverrader pur sang .

  Geniet er nog maar van , zuidelijke landen !
  Rutte en dat Merkel zwijn hoesten dat geld wel op , uit ONZE portemonnee !
  Het is hier toch te koud om de hele dag op terrasjes rond te hangen .
  Wat kun je dan beter doen dan werken ?
  Viva la buena vida !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s