Na Brexit komt Nexit

Screenshot_88

(Door: “Balkanske priče”)

Ruim 3,5 jaar na het Brexit-referendum en talloze verschoven deadlines is het dan toch echt zo ver. Vrijdag om 24.00 uur ’s nachts verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie. Nu nog een NEXIT!… De EU staat voor alles wat er mis is in Europa. Het is een megalomaan, ondemocratisch, transnationaal monster,dat slechts één agenda dient – die van de multinationale bedrijven. Dit bedreigt alles wat door mensen in Nederland en andere ontwikkelde lidstaten tijdens de laatste twee eeuwen is verworven: democratische rechten, economische zekerheid en de mogelijkheid om een menswaardig, productief en zinvol leven te leiden. Binnen de EU worden de belangrijkste beslissingen genomen door ongekozen instituties: de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie, het Hof van Justitie. Deze instellingen hoeven bovendien geen verantwoording af te leggen of slechts zeer beperkt (de Europese Commissie) aan wel gekozen organen. Het stemhokje is dus niet langer een manier om fundamentele verandering in de richting van het beleid aan te brengen…

Lees verder>>>
Balkans Chronicles

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, Nederland, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

13 reacties op Na Brexit komt Nexit

 1. Mary zegt:

  Ja liever vandaag dan morgen een Nexit, dan wel massaal Wilders stemmen, weten we zeker dat we er uit gaan en Nederland op het randje van de afgrond gered wordt, mijn stem heeft hij al sinds 2006.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lucky zegt:

  EU dic(k)tatuur
  https://www.breitbart.com/europe/2020/01/29/eurocrat-lesson-from-brexit-is-take-away-more-europeans-sovereignty/

  Eurocrat: EU’s Lesson from Brexit Is to Take Away MORE National Sovereignty

  Eurocraat: EU’s les van Brexit is het weghalen van MEER nationale soevereiniteit

  Senior Member of European Parliament Guy Verhofstadt has made the extraordinary assessment that the lessons to be learnt from Brexit is for Brussels to push for ‘More Europe’ and to take away even more democracy from nation-states.

  Speaking ahead of the European Parliament’s vote on the UK-EU withdrawal deal on Wednesday, Mr Verhofstadt rejected the notion that the lesson to be learnt from Brexit is to devolve power back to the nation-state but to give more power to Brussels.

  The former Belgian prime minister said: “This lesson, dear colleagues, is not to undo the union, as some are arguing. The lesson is to deeply reform the union. To make a real union in the coming years.
  “That means a union without opt-ins, opt-outs, rebates, exceptions, and above all without unanimity rules and veto rights.”

  The MEP and European Parliament’s Brexit coordinator has long been in favour of reducing the democratic input of individual countries in order to grant more power to Brussels and in effect create a European superstate.

  Nl
  Guy Verhofstadt, lid van het Europees Parlement, heeft de buitengewone inschatting gemaakt dat de lessen die van Brexit kunnen worden geleerd, zijn dat Brussel aandringt op ‘Meer Europa’ en nog meer democratie weghaalt van nationale staten.

  Vooruitlopend op de stemming van het Europees Parlement over de terugtrekkingsovereenkomst tussen het VK en de EU op woensdag, verwierp de heer Verhofstadt het idee dat de les van de Brexit is om macht terug te delen naar de natiestaat maar meer macht te geven aan Brussel.

  De voormalige Belgische premier zei: “Deze les, beste collega’s, is niet om de unie ongedaan te maken, zoals sommigen beweren. De les moet de unie diepgaand hervormen. Om een ​​echte unie te maken in de komende jaren.
  “Dat betekent een unie zonder opt-ins, opt-outs, kortingen, uitzonderingen en vooral zonder unanimiteitsregels en vetorechten.”

  De Europarlementariër en de Brexit-coördinator van het Europees Parlement zijn er al lang voorstander van om de democratische inbreng van afzonderlijke landen te verminderen om Brussel meer macht te geven en in feite een Europese superstaat te creëren.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Op advies van het kabinet werkt de halve wereld in Nederland als ZZP’ers, niet fulltime, maar deeltijdbaantjes, de vaste banen zijn vervangen door flexibele, tijdelijke en dus onzekere contracten, alle overige gaatjes opvullen met vrijwilligers, en veel papa- en mama dagen, of men wil eerst her en der snuffelen alvorens een baankeuze te bepalen. Okay, ieder zijn ding maar zo komen we er niet in de maatschappij. Het kabinet Rutte juicht dit alles enkel toe om het aantal werkelozen omlaag te kunnen liegen, de nieuwe welvaartsindex of Brede Welvaartsindicator suggereert dat de Nederlandse economie groeit en bloeit, maar de hoera-stemming is onterecht. Zo zou zelfs een terroristische aanslag in Nederland positief kunnen uitvallen voor het BWI….Verzekeraars moeten schade uitkeren, kapotte spullen worden vervangen, de uitgaven aan wapentuig, merkelblokken en politiediensten nemen toe….maar met meer welvaart heeft dat echter niets te maken. En dan is er nog de vraag wie er werkelijk profiteert als het bwi stijgt……. dat 1 procent van de bevolking er gigantisch op vooruitgaat, terwijl de rest armer wordt. De statistieken geven niet weer hoe (on)gelukkig mensen zijn…..( datgene wat echt de moeite waard is), maar bepaalt wél het functioneren en cohesie van de samenleving, en het succes van de economie.
  Krankjorem is het natuurlijk allemaal wel. Het lijkt onderhand wel of ik zei de gek een grammofoontje ben die ergens blijft hangen maar het blijft helaas jeremiëren, fulmineren, protesteren, klagen, piepen, ageren….gelukkig hebben we onze arme EJ.Bron en rijke taal nog, kunnen we net zo lang blijven reageren totdat er iets ten goede wijzigt……..Nexit Nu!

  Geliked door 1 persoon

 4. M. zegt:

  De eerder we van die bende EU hoeren en criminelen af zijn hoe beter.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hebk zegt:

  De EU is de ondergang van Europa door ongelimiteerde instroom van gelukszoekers die allemaal op kosten van de werkende hier komen feestvieren

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Hebk.
   Dat de EU de ondergang voor Europa inluidt, ben ik helemaal met u eens; waar ik het niet helemaal met u eens ben is de reden voor die ondergang. Ik denk n.l. dat de ongelimiteerde instroom van parasiterende gelukszoekers niet de enige reden is. Óók de graaicultuur van het EU-gezelschap in Brussel en/of Straatsburg speelt een grote rol. De bek vol over klimaat, stikstof- en CO2-gebeuren vliegt die zooi de hele wereld over, of ze zijn op werkbezoek in Verweggiestan. Als je zo af en toe een beeld krijgt van ruim 700 (!!!!!!) van die EU-gasten in een vergaderruimte als een paleis, met voor ieder van hen een kantoorruimte + kantoor voor administratie, als je dan hoort dat de “kamer” van dat ene mens, v.d. Leyen, ruim € 72.000 moet kosten, (één kamer !!!!!) terwijl er , alleen al in Nederland, duizenden mensen zónder dak boven hun hoofd moeten leven; dan vind ik het gedrag van die Brusselse dictators…………schaamteloos en schandalig.
   Als ik dan ook nog eens foto’s zie van de privé-woningen van bijv. Fransje Timmermans en Adolf Verhofstadt dan heb ik alle begrip voor de mensen die heel hard roepen :
   NEXIT NEXIT NEXIT en wel z.s.m. in ieder geval voordat dat zootje zichzelf opblaast !

   Like

   • Lucia zegt:

    Helemaal mee eens Karton, de giga/graai cultuur mag ook wel benoemd worden, het lijkt wel alsof men dat onvoldoende ziet. Bovendien heeft de huidige regering een soort chantabele vorm van regeren bedacht, iedere keer weer worden we in een soort chaos onder gedompeld, terwijl de veroorzakers daarvan… zich nadien als redders presenteren ,,,misselijkmakend gewoon.

    Like

 6. HenK zegt:

  Eerst rutto eruit en wilders premier, alleen dan is de weg vrij naar nexit

  Geliked door 1 persoon

 7. andre zegt:

  Best wel een interessant stuk want de schrijver geeft hier aan waarom het in theorie nooit gaat werken. Nu een klein praktijk voorbeeldje. GB gaat eruit en krijgt hierbij zijn grenzen weer terug. Dus ook zn eigen visgronden zonder inmenging van de EU (zelfbesxhikking). De Nederlandse vissersvloot gaat hier dus op vast lopen dankzij de regelgeving vanuit de EU die natuurlijk ook niets gaat compenseren. De Theorie werkt niet dus de praktijk ook niet.

  Like

 8. Claudia Millenaar zegt:

  We zouden er inderdaad pijlsnel uit moeten voor ze Nederland nog verder financieel leegtrekken en wij echt aan de bedelstaf geraken!

  Geliked door 1 persoon

 9. verwardeman zegt:

  Nigel Farage, de man die niet zevert maar LEVERT !

  Geliked door 1 persoon

 10. M.A.L. Sion zegt:

  citaat uit artikel:
  Guy Verhofstadt, lid van het Europees Parlement, heeft de buitengewone inschatting gemaakt dat de lessen die van Brexit kunnen worden geleerd, zijn dat Brussel aandringt op ‘Meer Europa’ en nog meer democratie weghaalt van nationale staten.
  einde citaat
  We moeten blij zijn met deze uitspraak. Hiermee komt het uiteen vallen van de E.U. dichterbij. Geen schimmige achterkamerpraatjes maar openlijk zeggen waar het op staat. Dat doet Verhofstadt. Dan is het ook gemakkelijker om het te bestrijden.
  Het is zaak dat de NEXIT – voorstanders in de Tweede Kamer hier goed gebruik van maken.
  malsion@orange.fr

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s