VIDEO Dr. Nicolaus Fest over Burundi en opladers (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! De wereld kijkt naar Libië en Iran. Beide conflicten bezitten het potentieel om zich uit te breiden tot onvervalste oorlogen. Of tot nieuwe terreur- en vluchtelingengolven. En ze bevinden zich beide voor de huisdeur van de EU! Dat zou de EU eigenlijk tot handelen moeten verleiden, beter nog: dwingen! Als het huis van de buren in brand staat, ga je niet met vakantie. Maar zoals altijd: als het er op aankomt, is er niets te zien van de EU.

Ook de nieuwe “minister van Buitenlandse Zaken” van de EU, de Spanjaard Josep Borell, komt over als een brandweerman die bang is voor vuur. Zo bemiddelde bijvoorbeeld niet de EU in het Iran-conflict, maar het kleine Zwitserland. Ook de parlementariërs vinden deze thema´s blijkbaar te heet om aan te pakken. Zij discussieerden er maandag over of de situatie in Burundi op de agenda geplaatst zou moeten worden of niet. Burundi? Ja natuurlijk, waarom ook niet.

Voor de poorten van Europa staat de zaak inbrand, maar de parlementariërs praten liever over Burundi in plaats van over Iran en Libië. En dan spreken ze ook over de situatie van de oer-Amerikanen, in de omgangstaal indianen genoemd. En over – enorm “belangrijk” onderwerp – de hervorming van het Europese commissiewezen. Over de Europese Ombudsman. Over daklozen in Europa. Over Gender Pay Gap, dus over inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen. Over uniforme opladers voor mobiele telefoons. En uiteraard, helemaal bovenaan, over de “European Green Deal”, Ursula von der Leyen´s ecologische plan om de wereld te redden – helaas met de gelijktijdige vernietiging van de mijnbouw en de industriële arbeidsplaatsen in Europa. Al deze onderwerpen zijn belangrijker dan Iran of Libië.

Over Iran vond er slechts een uitwisseling van statements plaats. En er was eveneens een statement van de Europese Commissie over Libië. Direct voor het thema over de indianen – wat dan ook alles over de betekenis van deze agendapunten zegt. Indianen en Libië: vanuit de zienswijze van de Europese Commissie zijn allebei even belangrijk!

Eveneens op de agenda van het Europees Parlement: het nieuwe corruptieschandaal bij de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN voor de Palestijnen. Deze organisatie wordt elk jaar door de EU, dus door de Europese belastingbetaler, door u dus, met honderden miljoenen euro´s gesubsidieerd. De corruptie en het verkwisten van geld die daar plaatsvinden, zijn legendarisch, evenals de duidelijk antisemitische oriëntering: van het EU-geld worden pensioenen voor vrouwen van zelfmoorddaders en terroristen betaald, evenals de bouw van scholen, die naar zulke daders benoemd worden. Maar voor de EU is dat geen reden om de subsidies stop te zetten. Dat het nieuwe corruptieschandaal niet op de agenda van het Europees Parlement staat, is daarom een dubbel signaal: ook in 2020 zal de EU het antisemitisch terrorisme van Al Fatah en Hezbollah subsidiëren. En men weet ook wat we van de “strijd tegen het antisemitisme” moet denken, die groots werd aangekondigd door de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. In één woord: niets.

Desondanks: deze week werd er een echt belangrijk besluit genomen: de socialistische voorzitter van het Europees Parlement, Sassoli, heeft de kleine nationale vlaggen verboden die bij veel conservatieven op hun tafel staan. Motivering: deze zouden “politieke boodschappen” zijn. Dat achter de zetel van de voorzitter en voor het Europees Parlement alle vlaggen van de EU-landen staan, daar heeft Sassoli geen probleem mee. Hier verbindt zich de strijd van de linksen tegen de natiestaat met de gebruikelijke arrogantie van de EU. Nigel Farage, de chef van de Brexit Party, twitterde terecht: Godzijdank, we vertrekken.

Wat is er dus uit deze week mee te nemen? Eén goed ding! Deze stropdas! Aan het begin van het Kroatische presidentschap van de EU kregen alle vrouwelijke parlementariërs een sjaal, de mannen een stropdas. Daar ben ik blij mee – en het doet me extra deugd, omdat heel veel Groenen en linksen hier niets mee kunnen. Want die dragen geen stropdas. Kortom: een perfect cadeau!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", AfD (Alternative für Deutschland), Eurofielen, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

2 reacties op VIDEO Dr. Nicolaus Fest over Burundi en opladers (+ Nederlandse vertaling!)

  1. Kees zegt:

    Het is dus overduidelijk: Het Europese Parlement is een nepparlement. Wat daar besproken wordt gaat helemaal nergens over. De echte beslissingen worden genomen achter gesloten deuren, door zichzelf verrijkende bureaucraten. Afschaffen deze onzin!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s