Sarrazin: “SPD dreigt van volkspartij te degraderen tot sekte”

Screenshot_34

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Senator van Financiën van Berlijn, Thilo Sarrazin, is ondanks zijn uitsluiting uit de partij nog steeds vastberaden om lid van de SPD te blijven – en valt opnieuw de meningspolitiek van de sociaaldemocraten aan.

epoch times

De voormalige Senator van Financiën van Berlijn, Thilo Sarrazin, heeft zijn vastberadenheid verklaard om lid te blijven van de SPD. In een gastbijdrage voor de “Welt am Sonntag” schrijft Sarrazin dat het absurd zou zijn om hem van racisme te beschuldigen. “De fundamentele waarden van de SPD – vrijheid, rechtvaardigheid, solidariteit – vond ik overtuigend en dat vind ik nu nog steeds”, aldus Sarrazin.

“In de afgelopen jaren heeft de SPD zichzelf programmatisch steeds verder versmald en verder verwijderd van het probleembewustzijn van de grote lagen van de bevolking. Dat tonen haar treurige verkiezingsresultaten en percentages in de peilingen aan.”

Veel prominente sociaaldemocraten zouden daarom de hoop op een op een hervorming gerichte koers van de SPD hebben opgegeven. Daarom zouden Wolfgang Clement, Florian Gerster en de vicevoorzitter van de SPD in Essen, Karlheinz Endruschat, de SPD hebben verlaten.

“De poging om mij vanwege het boek ´Vijandige overname´  uit de SPD uit te sluiten, laat zien dat het om gezindheid gaat, echter niet om waarheid”, schrijft Sarrazin verder.

De leiding van de SPD zou het begin van een inhoudelijke discussie als kans moeten zien en niet als dreiging. Anders loopt ze het gevaar om van een volkspartij te degraderen tot een sekte, die zich afkeert van de werkelijkheid en zich vasthoudt aan overtuigingen. Dat wil ik graag voorkomen, daarom blijf ik in de SPD.”

Op 23 januari 2020 bekrachtigde de Berlijnse arbitragecommissie van de SPD de partijuitsluiting van de voormalige Senator van Financiën van Berlijn. Daarop kondigde Sarrazin aan de beslissing voor de landelijke arbitragecommissie aan te willen vechten. Op grond van de ontbrekende rechtsgeldigheid van de beslissing is hij juridisch gezien nog steeds lid van de SPD.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Duitsland, kwaadaardige opzet, Links fascisme, meningsdictatuur, Rotzakken, sociaaldemocraten, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

7 reacties op Sarrazin: “SPD dreigt van volkspartij te degraderen tot sekte”

 1. guusvelraeds zegt:

  Zij zullen niet van “gesinnung” veranderen want dan moeten ze met de billen bloot en toegeven dat hun politiek van de afglopen 40 jaar desastreus is geweest en dat ze het meest abjecte en meest achterlijke geloof van alle geloven de beschermende hand hebben gegeven en vrij spel een goed functionerend land te vergiftigen. Tot het bittere eind zullen ze in hun narratief blijven vasthangen en nog vele meetrekken in de multi culturele afgrond. Een afgrond die nog eens extra diep is gemaakt met klimaat en milieuwaan alsof een land kapot maken met islam propaganda alleen niet genoeg is.

  Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   Thilo is bezig met een onbegonnen zaak. Hij strijd idd zoals hierboven al is getikt tegen een groep die zo mogelijk nog vastberadener is dan hij. Ze zullen nooit toegeven dat ze fout zaten. Thilo weet nog niet dat je mensen niet kunt veranderen. Je kunt alleen jezelf veranderen en als ik hem was trok ik mn handen er vanaf.

   Like

 2. Aegolius cs zegt:

  **Op grond van de ontbrekende rechtsgeldigheid van de beslissing is hij juridisch gezien nog steeds lid van de SPD.**

  Verdorie beste T. Sarrazin! Uitstekend werkplekgegevens/onderzoek en statistisch gedegen onderbouwd….

  Wat de SPD heeft beslist kan niet eenzijdig aan de SPD liggen, doch als regeringspartij van bondskanselier Merkel, probeer ik de gedachten van Stasi invloed te negeren. In het grote Merkelplan moet T. Sarrazin absoluut monddood worden gemaakt en toegang tot de pers onmogelijk maken.

  Chapeau Thilo, ondanks dat u ook weet hoe de hazen lopen.

  Geliked door 2 people

 3. Nemesis zegt:

  De heer Sarrazin heeft gelijk, hoop vor hem dat hij het voor elkaar krijgt. Ben geen fan van de SPD, maar waar hij gelijk heeft, heeft hij gelijk, goede analyse van hem.

  Geliked door 1 persoon

 4. Kraftavilqa zegt:

  Al die rooie partijen zijn als sectes ze hebben tenslotte geen reële ideeën maar alleen dogma dat ten koste van alles gevolgd moet worden. En ze bestrijden denkbeelden van buiten de eigen groep te vuur en te zwaard want die zouden het geloof kunnen verzwakken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s