VIDEO Boris Johnson: Brexit-toespraak tot de natie (+ Nederlandse vertaling!)


(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling)

(Door: Wolfgang Prabel – Vertaling: E.J. Bron)

 Johnson´s oorlogsverklaring aan de twijfelaars

“Vannacht verlaten we de Europese Unie. Voor veel mensen is dit een verbazingwekkend moment van hoop. Een moment, waarvan zij dachten dat het wellicht nooit zou komen. En er zijn natuurlijk velen, die een gevoel van angst en verlies bespeuren. En dan is er natuurlijk nog een derde groep – wellicht de grootste – die zich zorgen gemaakt had dat de hele politieke ruzie nooit zou eindigen. Ik begrijp al deze gevoelens, en het is onze taak als regering – het is mijn taak – om dit land nu bij elkaar te brengen en onszelf vooruit te helpen.

En het belangrijkste vanavond is dat dit geen einde, maar een begin is. Dit is het moment waarop de ochtendschemering aanbreekt en het doek voor een nieuw bedrijf in ons grote nationale drama opengaat.

En ja, het gaat er deels om deze nieuwe machten – deze heroverde soevereiniteit – in te zetten om te zorgen voor de veranderingen waarvoor de mensen hebben gestemd. Of dit nu geschiedt door de controle van de immigratie of het creëren van vrijhavens of door de bevrijding van onze visserijindustrie of door vrijhandelsakkoorden. Of gewoon wetten en regels maken voor het welzijn van de mensen in dit land. En natuurlijk denk ik dat dit de juiste, gezonde en democratische handelwijze is.

Want ondanks al haar sterke kanten en haar bewonderenswaardige eigenschappen heeft de EU zich meer dan 50 jaar in een richting ontwikkeld, die niet overeenkomt met dit land. En dat is een oordeel dat u, het volk, nu bij de verkiezingen bevestigd heeft. Niet één keer, maar twee keer.

En toch is dit moment nog veel grootser. Het gaat niet alleen om de legale uittreding. Het is mogelijkerwijs een moment van werkelijke nationale vernieuwing en verandering. Dit is het begin van een nieuw tijdperk, waarin we niet langer accepteren dat uw levenskansen – de levenskansen van uw familie – ervan af zouden moeten hangen in welk deel van dit land u opgroeit. Dit is het moment, waarop we werkelijk beginnen ons te verenigen en onszelf te verbeteren.

Criminaliteit bestrijden, ons gezondheidssysteem veranderen en beter onderwijs en uitstekende technologie. En met de grootste herleving van onze infrastructuur sinds de Victoriaanse tijd. We zullen hoop in heel Groot-Brittannië verbreiden. En als we dat goed kunnen doen, dan zullen we elke maand meer vertrouwen krijgen, niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland. En in onze diplomatie, in onze strijd tegen de klimaatverandering, in onze campagnes voor mensenrechten, de ontwikkeling van vrouwen of vrijhandel zullen we weer spieren herontdekken die we tientallen jaren lang niet meer gebruikt hebben.

De kracht van het onafhankelijke denken en handelen. Niet, omdat we ons willen afkeren van onze EU-vrienden – natuurlijk niet. Wij willen dat dit het begin van een nieuw tijdperk van vriendschappelijke samenwerking is tussen de EU en een Groot-Brittannië vol energie, een Groot-Brittannië dat tegelijkertijd een grote Europese macht is en werkelijk globaal in onze ambities.

En als ik kijk naar de ongelooflijke goede eigenschappen van dit land, onze wetenschappers, onze ingenieurs, onze wereldwijd vooraanstaande universiteiten, onze strijdkrachten, als ik kijk naar het potentieel van dit land, dat er op wacht vrijgemaakt te worden.

Ik weet dat wij deze gelegenheid in een verbazingwekkend succes kunnen veranderen. En welke hobbels er ook op de weg liggen, ik weet dat we succes zullen hebben. We hebben de mensen gehoorzaamd, we hebben de instrumenten van zelfbestuur teruggehaald. Nu is het tijd om deze instrumenten te gebruiken, om het potentieel van dit briljante land volledig uit te putten en het leven in alle hoeken van ons Verenigd Koninkrijk te verbeteren.”

Bron:
www.prabelsblog.de
Vertaling: Wolfgang Prabel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Groot-Brittannië, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

10 reacties op VIDEO Boris Johnson: Brexit-toespraak tot de natie (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Sabeltant zegt:

  We zijn het gewoon niet meer gewend, politici die voor hun land en hun eigen bevolking opkomen.
  Maar ik moet toegeven dat dit verhaal een stuk plausibeler klinkt dan de kommer en kwel soap die wij dagelijks van onze politieke leiders te horen krijgen.
  Ik gun de Britten alle succes, een gezonde economie die niet afgeroomd wordt door ongekozen leiders, en een land om weer trots op te zijn.

  Geliked door 3 people

 2. guusvelraeds zegt:

  in onze strijd tegen de klimaatverandering, LOL.

  Als hij dit gaat doen met kerncentrales vind ik het prima.

  Geliked door 3 people

 3. koosv8 zegt:

  Ik kan alleen maar hopen dat bij de EERST volgende verkiezingen, massaal gestemd gaat worden, op partijen die al vanaf hun aantreden, het land En het eigen volk hoog op de agenda hebben staan. De indoctrinatie van de media,
  en ook het ,,CORRECTE GELUL,, van die zg. gevestigde partijen, moet men nu toch ECHT LINKS laten liggen, want anders komt het nooooit meer goed……..wat ik u brom.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Succes !! Weg van de EU dictatuur !!

  Like

 5. Jan zegt:

  Polcoristen in de gordijnen om poster (zie foto op site)

  …..
  Norwich has a proud history of being a welcoming city, and we will not tolerate this behaviour. As soon as we became aware of this incident, we reported it to Norfolk police and they are investigating.

  “We take this very seriously and encourage residents to contact us or the police if they have any concerns.”
  ….
  https://www.theguardian.com/politics/2020/feb/01/police-called-in-after-poster-tells-residents-of-flats-to-speak-english

  Like

 6. Jules van Rooyen zegt:

  “”Klimaat verandering””, waar heeft hij het over ? Waarom die groene leugens erbij halen als niemand daarom vraagt, en als we weten dat dit een verzinsel is, uitgesponnen in de achter-kamers van de vrijmetselaar loges, door de meest subversieve sekte ter wereld ; duivelswerk om naties en volken opnieuw te knechten, dit keer achter een groen communistisch, ijzeren gordijn. Waarom doet die Johnson dat ? Of is die hele Brexit met de euforie erom heen, het zoveelste bedrog van het volk sinds de satanische revolutie van 1789, die Europa nog steeds in de greep heeft ?

  Like

 7. Har Depik zegt:

  Zou me niks verbazen als het ze beter zal gaan

  Like

 8. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogden reageerde:
  PRACHTIGE TOESPRAAK!

  Like

 9. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/02/02/uk-streatham-knifeman-convicted-terrorist-released-prison-early/

  UK: Streatham Knifeman Named, Was Convicted Terrorist Released from Prison Early

  VK: Streatham Dader mesaanval genoemd, werd veroordeeld voor terrorisme en vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis

  Reports indicate the suspected Islamist terrorist who stabbed people in Streatham, London, had been convicted of terrorism offences previously but was freed from prison early.

  Sudesh Amman, 20, who wounded two people — one of whom is in life-threatening condition — “had been released from prison at the end of January, after serving half of his three year sentence” according to a BBC report.

  He was shot dead relatively quickly by armed police officers, who had been keeping him under active surveillance, with a third member of the public being injured as a result of the gunfire.

  Releasing convicts serving non-life, so-called determinate sentences halfway through their terms, automatically, is standard practice in the United Kingdom, with few exceptions.

  Britain’s last radical Islamic terror attack at London Bridge in December 2019 was also carried out by a convicted terrorist, who had been released halfway through his sentence on a tag.

  Nl
  Rapporten geven aan dat de vermoedelijke islamistische terrorist die mensen in Streatham, Londen heeft neergestoken, eerder was veroordeeld voor terroristische misdrijven, maar vroegtijdig uit de gevangenis was bevrijd.

  Sudesh Amman, 20, die twee mensen verwondde – van wie er één in levensbedreigende toestand verkeert – “was eind januari uit de gevangenis vrijgelaten nadat hij de helft van zijn driejarige gevangenisstraf had uitgezeten”, aldus een BBC-rapport.

  Hij werd relatief snel doodgeschoten door gewapende politieagenten, die hem onder actief toezicht hadden gehouden, waarbij een derde lid van het publiek gewond was geraakt door het geweervuur.

  Het vrijlaten van veroordeelden die niet levenslang zitten halverwege hun termijn, is automatisch de standaardpraktijk in het Verenigd Koninkrijk, met enkele uitzonderingen.

  De laatste radicale islamitische terreuraanslag van Groot-Brittannië op London Bridge in december 2019 werd ook uitgevoerd door een veroordeelde terrorist, die halverwege zijn straf op een label was vrijgelaten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s