Aan Thierry’s ‘dierbare vriendinnen’

Screenshot_42

(Door: Jan Dijkgraaf)

We hadden de Brexit, we hadden Trump en… we hadden jullie

Beste ‘dierbare vriendinnen’,

Dat was ons de vrijdag wel. We hadden de bevrijding van 66 miljoen Britse burgers uit de klauwen van de EU. We hadden het mislukken van de impeachment-procedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump.

En we hadden jullie. Twee meiden of vrouwen die vrijdagavond rond 20.45 uur in de Sprinter van Weesp naar Amsterdam zaten. En over wie Thierry Baudet vrijdag rond 22.30 uur op Instagram postte: “Vanavond zijn twee dierbare vriendinnen ernstig lastiggevallen door vier Marokkanen in de trein. Aangifte doen natuurlijk volstrekt zinloos. Oh lieve, kinderlijk naïeve Nederlanders! Stem nou toch eindelijk voor verandering. Breek los uit politiek correct gelul! Red dit land! #FVD”

Baudet plaatste bij die post een vage foto van de achterkant van één van de vier ‘Marokkanen’. Het is in het kader van de waarheidsvinding goed dat hij dat deed, want de NS kon op deze manier proberen uit te zoeken wat er was gebeurd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Aan Thierry’s ‘dierbare vriendinnen’

 1. Rensk. zegt:

  Mooie brief van Jan Dijkgraaf. Nog erger Laura die geld krijgt voor haar landverradersverleden. Vroeger werd je kaal geschoren en met pek en veren door de stad gejaagd. Nu word je als slachtoffer behandeld met geld toe. De dame word nog rijk van haar smerige spelletjes. Kennelijk heeft ze geen enkele schaamte. Ik vraag me nog steeds af of ze daar ook slavinnen heeft gehad.
  Totale krankzinnige beesten bij de NPO. Nee, sorry beesten, jullie zijn hoger in rang

  Like

  • paulzwueste zegt:

   De hele zaak waarbij weer ’n “linkse storm van edele verontwaardiging” werd afgestoken is VOLKOMEN belachelijk.
   Baudet heeft naar mijn mening niets geschreven waarvoor hij zijn excuses zou moeten aanbieden.
   Iedereen kan zich vergissen.
   Punt uit!

   Like

 2. hannah zegt:

  na Wilders wordt nu Baudet te grazen genomen …. overigens …. ik laat ook niet aan de eerste de beste mijn treinkaartje zien … je weet maar nooit …

  Geliked door 2 people

 3. Harry zegt:

  Ik vind het toch wel buitengewoon kinderachtig om Baudet hiervoor zo op de korrel te nemen !
  Misschien was ie wat te enthousiast met z’n mededeling .
  Misschien was het lichtelijk overtrokken .
  Of mogelijk iets te snel gereageerd , dat kennen we allemaal .
  Maar door het politiek “ correcte “ geteisem werd ie met hitler en sommige van zíjn socialistische vriendjes vergeleken .
  Is dat niet duizend keer erger ?
  En nu doen ze of er iets vreselijks gebeurd is ?
  Hypocriete rotzakken !
  Rood schorem .

  Iedereen die de criminaliteit volgt en naar opsporing verzocht kijkt , weet dat haast alle daar getoonde misdaden door mocro’s worden gepleegd .
  Maar o wee , als je dat dan zelf nog een keer vermeldt !
  Dan ben je van alles , racist , fascist , etc , etc .
  Je kunt het dagelijks zien , lezen en horen !
  Maar je mag het niet retweeten .
  Hypocriete rotzakken dus , nogmaals .

  Ik denk dat vriendinnen van Baudet beslist niet van tokkie niveau zijn , zullen ook wel -voormalige- studentes zijn .
  Dat is niet het type van de zwartrijder !
  Die kopen gewoon een kaartje voor een paar euro , maar als er dan door on-Nederlands aandoende figuren zonder uniform naar je kaartje wordt gevraagd , dan word je vanzelf wel terughoudend .
  Waarom waren die lui niet in uniform ?
  Ik heb vele tientallen zwartrijders gezien , meestal zijn die , de naam zegt het al : ZWART !
  Waarom die blanke meisjes dan lastig vallen ?
  Hoeveel van die smerige rot praattrucs hebben die gasten wel niet ?
  Ze zijn hondsbrutaal !
  Als je je portemonnee pakt om je kaartje te pakken is ie meteen wég !

  Dus optiefen met dat politiek correcte geteisem !
  En neem al dat mocro tuig met je mee !
  Óp naar Casablanca .
  K.K. volk in hun eigen bewoordingen .

  Geliked door 4 people

  • delamontagne zegt:

   Bij de laatse zinnen in je reactie moest ik gelijk aan deze denken in EW ( meeste reacties postief voor Baudet ! )
   / / /
   REACTIE uit Elsevier;
   Ik moet eerlijk zeggen: als ik ‘s-avonds in de trein zou zitten, als vrouw, en er duiken vier mannen in burger met een Marokkaans uiterlijk op die mijn kaartje willen zien (ze zullen toch wel zo’n leesapparaat bij zich gehad hebben?) dan denk ik ook niet meteen “een NS-er”. Nog netjes dat de dames om identificatie gevraagd hebben en niet het anti-overval spuitbusje te voorschijn hebben getrokken. Ik heb wel eens aan een controleur gevraagd of dat nou hielp, zo’n controle, waarop hij zei van nee, de zwartrijders verdwijnen dan voor hem uit. Maar daarom werden ze dan aan het einde van de trein opgewacht door zijn collega’s.

   Like

 4. Wachteres zegt:

  „Hypocriet links is hevig verontwaardigd als een paar moslims ‘vals worden beschuldigd’, maar je hoort hen niet als er dagelijks berichten over moslimgeweld – vooral tegen autochtonen – in alle kranten staan – en niet alleen in Nederland. Dan zwijgen ze als het graf.

  Gezien het vele – vooral Marokkaans – geweld kan ik me heel goed voorstellen dat Thierry zijn ‘vriendinnen’ geloofde. Dat zal hem trouwens geen tweede keer overkomen.

  Een verklaring – die hij heeft gegeven – zou voldoende moeten zijn, maar natuurlijk is dat niet tot tevredenheid van het linkse schorriemorrie. Baudet moet door het slijk worden gehaald.

  WALGELIJK LINKS TUIG!!

  Geliked door 4 people

 5. Helena zegt:

  Meestal lees ik de briefjes van Jan met veel plezier maar deze keer heb ik zo mijn bedenkingen. Met de foto van de mooie blonde dames bovenaan, suggereert hij dat het om ‘mooie (domme) blondjes’ ging die natuurlijk niet snapten dat er maar lukraak door – niet als zodanig herkenbare – controleurs om je reisbewijs gevraagd kan worden in de trein, en je dat ook meteen op commando dient te tonen! Zeker als het er 4 (!) zijn (die controleurs dan) zou het wel eens kunnen gebeuren dat de dames in kwestie, terwijl ze braaf op zoek gingen naar het reisbewijs in hun tasje, er daarna achter zouden komen dat ze hun telefoon of portemonnee misten. Probeer het eens in Nijmegen Centraal of pak bus lijn 99 (!), ja die van Grave naar Nijmegen! Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn, zeker in het openbaar vervoer! De manier waarop de dames bejegend zijn dat kunnen alleen zij zelf verklaren. Bekend is dat de ns een (links) staatsbedrijf is en dus ook alle commando’s van de staat zal uitvoeren, dus ook met de aankondiging ‘beste reizigers’ in plaats van ‘beste dames en heren’ lieten ze zich piepelen want dames en heren bestaan volgens de ns niet meer: befehl ist befehl! De klantvriendelijkheid is dan ook ver te zoeken bij de ns, want de reizigers worden gecontroleerd door een stel machtswellustige horken of het nou Marokkanen zijn of niet! Thierry beheerst het nieuws zelfs het staatsjournaal opent ermee, hij heeft zijn woorden genuanceerd en meer kan hij niet doen, het is en blijft ook maar een mens!

  Geliked door 2 people

 6. Ik heb dat hele gezeik over die tweet gevolgd en zelf heb Ik het idee dat Baudet een oor aan genaaid is door zijn lieve vriendinnen, door met een of ander lulverhaal aan te komen tegen hem.
  Ik kan me natuurlijk vergissen maar het lijkt er wel op.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Baudet heeft gelijk, is geen ezel.

  Geliked door 3 people

 8. Wachteres zegt:

  https://nos.nl/artikel/2321493-baudet-ik-was-te-snel-met-aantijging-maar-controleurs-waren-intimiderend.html

  Baudet: ik was te snel met aantijging, maar controleurs waren intimiderend

  Thierry Baudet vindt achteraf dat hij te snel een bericht op sociale media heeft geplaatst over het incident in de trein waarbij twee vriendinnen van hem betrokken waren.

  Op Instagram en Twitter schreef de leider van Forum voor Democratie vrijdag dat de twee ernstig waren lastiggevallen door Marokkanen. Het bleken controleurs van de NS. Dat bericht was te snel en te stevig, laat Baudet nu weten op Facebook.

  “Daarbij heb ik de kwestie te haastig in een bredere politieke context getrokken: de context namelijk van de gevolgen van de massale immigratie, integratieproblemen en het gebrek aan veiligheid dat vele Nederlanders daardoor dagelijks zien en ervaren”, schrijft hij. “Uiteraard heb ik niemand willen beschuldigen die geen blaam treft. Dit heb ik de NS inmiddels ook laten weten.”

  Like

  • Harry zegt:

   Mijn ervaringen met controleurs , ettelijke jaren geleden overigens , was , dat het onsympathieke klootzakken waren .
   Als je een kaartje gekocht hebt en je weet niet precies in welke zak je dat opgeborgen hebt en druk zoekt en je krijgt dan een grote mond , terwijl je niks doet dan daar zitten en zeker niet de boel zit te jennen , niet met je voeten op de andere zitting zit , dan krijg je toch het gevoel , dat je nog blij mag wezen dat je , ondanks dat je betaald hebt , nog mee mag !
   Heb je het kaartje boven water , dan wordt daar een driehoekje uit geknipt , zonder tekst .

   Net zoiets als boa’s , nergens geschikt voor , totaal herhaaldelijk kansloos gebleken in het bedrijfsleven , maar met een pet op lijkt het ofdat je nog iets voorstelt !
   Dan zullen ze die rotkapitalisten nog wel even krijgen .
   Micro dictatortjes , te klein voor het grotere werk .

   Like

 9. Jan zegt:

  Linksvolk lijdt aan BDS, Baudet Derangement Syndrome

  Man, man, wat werd het voorval door dat linkse kutvolk op de nos uitgemolken, zelfs de politie gaat zich er mee bemoeien.

  Like

 10. Alex Delarge zegt:

  Baudet had gelijk ook al had hij het niet.
  Wij moeten leren om nooit en te nimmer 1 centimeter toe te geven aan inteeltmuᛋᛋlims. Geen excuses aanbieden ook al zit je fout!

  Like

 11. Lis zegt:

  Een aantal jaar geleden werden de kaartjes uit de automaat duurder. NS wilde dat probleem oplossen door medewerkers op het station te laten rondlopen die dan mensen zouden helpen die niet goed wisten hoe ze een chipkaart moesten gebruiken. In mijn woonplaats liepen ineens twee Turkse mannen rond, gekleed als een soort halve commando, woeste blikken en een air alsof het station van hen was. Ik ben niet snel bang, maar ik vond die twee behoorlijk bedreigend. Er was niets behulpzaam in hun houding, eerder het omgekeerde: alsof ze mensen in de gaten hielden om te kunnen beroven. Na drie dagen stonden ze daar nog steeds, maar nu met een hesje met het NS-logo, Toen viel bij mij het kwartje, maar ik was behoorlijk wantrouwig geworden na die paar dagen.

  Overigens reis ik veel met de trein; ik heb periodes gehad dat ik 5-6 dagen elke dag op pad was, op verschillende routes. Ik heb nog nooit meegemaakt dat NS met controleurs in burgerkleding werkte. Gezien de reactie van NS op Twitter vraag ik me ook af of dit wel juist is. Maar ach, als we Baudet willen framen, trekken we toch gewoon alles uit de kast? Walgelijk, ik kan me voorstellen dat het verhaal dat deze dames zich bedreigd voelden gewoon de waarheid is.

  Like

 12. Ton Ruygrok zegt:

  Wat een zielig meelijwekkend links volkje zijn we toch geworden… Als Baudet iets schrijft wat dan eens niet juist blijkt te zijn dan vallen we als een roedel uitgehongerde Jakhalzen op hem aan… maar als een links schrijvertje dezelfde Baudet een dodelijke wandeling over de snelweg gunt ligt links NL in een deuk en geen OM dat de uitspraken onderzoekt…,
  Hoe ingekleurd wil je het hebben..,
  A.Ruygrok. Monster.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s