Politieke correctheid betekent het einde van onze cultuur en maatschappij

Screenshot_47

(Door: “Weethetwel”)

Politieke correctheid is een verschijnsel dat begon als een poging om bepaalde “zwakke” groepen in de maatschappij een steuntje in de rug te geven en een wat vrolijker uitstraling. Steuntrekkers werden uitkeringsgerechtigden, werklozen werden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zwakzinnigen en invaliden werden mensen met een beperking. Poetsdames werden interieurverzorgsters. Velen keken met een glimlach toe. Ook al had men zijn twijfels of het zou helpen de dingen mooier voor te stellen dan ze zijn; baatte het niet, het schaadde ook niet. Maar die oorspronkelijke bedoeling is helemaal uit de hand gelopen. Politieke correctheid is een geloof geworden, een nieuwe religie, en wordt beoefend door bloed-fanatieke aanhangers. Net als de klimaatreligie dreigt ze de maatschappij te verscheuren. Maar het gevolg is veel erger. De klimaatwaanzin eindigt met een lege portemonnee voor het volk, de politieke correctheid beëindigt het bestaan van het volk en zijn cultuur.

Ontwikkeling van de politieke correctheid

Die ontwikkeling begon zoals gezegd met eufemistisch taalgebruik: de dingen anders en vooral mooier voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn. Dat leek niets alarmerends. Gaandeweg werd de politieke correctheid echter gekaapt door linkse partijen: zij maakten zichzelf steeds meer wijs dat door middel van het taalgebruik de maatschappij fundamenteel veranderd kan worden. En vanwege het bezit van het morele gelijk werd politieke correctheid steeds fanatieker: geen tegenspraak werd geduld noch enige discussie toegestaan.

Wat  de politieke correctheid definitief veranderde, is dat het werkingsgebied enorm werd uitgebreid. Vanuit de oorspronkelijke doelstelling ontstond nu een cultus dat alle niet-politiek correct taalgebruik en zelfs het gewone dagelijkse gedrag een belediging of discriminatie werd voor alle groepen die zich zo aangesproken wilden voelen. De taal en het gedrag worden inmiddels extremistisch uitgeplozen, want in bijna alles zit wel een belediging. Met uitzondering van het blanke ras is de hele maatschappij nu ingedeeld in minderheden die door incorrect taalgebruik voortdurend beledigd of onheus bejegend worden, waarna de linkse goedborsten luid schreeuwend hun steun en bescherming aanbieden.

Screenshot_49

Politieke correctheid heeft de leugen geannexeerd

De ontwikkeling van de politieke correctheid is steeds meer ontaard in een niets ontziende strategie die geen tegenspraak duldt en waar alles geoorloofd is om het doel te bereiken. Dat doel heeft ook niets meer met realiteit te maken, maar is gebaseerd op communistische geluksmodellen van een ideale maatschappij die nooit bestaan heeft en ook nooit zál bestaan. Daarbij wordt het gezonde verstand volledig weggeredeneerd en wordt geprobeerd de meest stupide gedachten als normaal te verkopen. Dat laatste zal waarschijnlijk niet lukken, zelfs niet bij een bevolking die al vijftig jaar is blootgesteld aan een morbide hersenspoeling. Daarvoor zijn de plannen te erg. Echter, om toch zo vér mogelijk te komen heeft politiek correct links de leugen omarmd om haar doel te bereiken. Zij vindt het normaal met leugens, verdraaiingen en halve feiten onderbouwing te geven aan haar virtuele toekomstwens. De grootst mogelijke onzin wordt met een stalen gezicht als wetenschappelijke waarheid verkocht.

Onverdraagzaamheid

De situatie voor de linkse demagogen is op dit moment niet heel duidelijk. Door geen tegenspraak te dulden, de discussie te vermijden en tegenstanders met alle mogelijke middelen te demoniseren (nazi, racist) en zelfs te doden (Theo van Gogh, Pim Fortuyn), is het een soort tirannie geworden. Er is een waar schrikbewind ontstaan waar het vrije woord sterk aan betekenis heeft ingeboet. De bekentenis op de PVV te stemmen is genoeg voor een Berufsverbot en een uitsluiting uit normale maatschappelijke organisaties. De mensen houden dus hun mond, alleen al om zichzelf en hun familie te beschermen.

Screenshot_50

De linkse grootsmoelen daarentegen schreeuwen hun meningen van de daken en schuwen niet geweld te gebruiken tegen de verbouwereerde massa die zich nog steeds afvraagt wat er allemaal gebeurt. De elite wekt de indruk de touwtjes stevig in handen te hebben en dat niets haar positie bedreigt.  Dat is echter geen enkele garantie dat deze onverdraagzame strategie stand zal houden. Het kan ook de stilte voor de storm zijn. Net als bij een tiran zal de val diep zijn als hij eenmaal van de troon gestoten is. En het is te hopen dat dat spoedig gebeurt, omdat de schade die aan de maatschappij aangericht wordt enorm is.

Politieke correctheid verwerpt onze cultuur en maatschappij

Het voert te ver in dit bestek uitgebreid in te gaan op wat politieke correctheid allemaal kapot maakt. De twee belangrijkste punten zijn op dit moment de westerse maatschappij zélf en de gevolgen van de klimaatgekte.

 • In taalgebruik en cultuur blijft er niets over waar nog “ouderwets” over gepraat (en binnenkort zelfs gedacht) kan worden. Overal is wel wat op aan te merken. Alles moet gelijkgeschakeld of afgeschaft worden, maar daarvoor moet alles wél in minderheidsvakjes opgedeeld worden. zodat het zieligheidsprincipe er op los gelaten kan worden. Niets is meer wat het was: zelfs mannen en vrouwen bestaan niet meer. De geschiedenis en het heden worden verworpen, daar past ook geen toekomst bij. Wég met alles!
 • Zorg en aandacht voor het milieu, zoals de wélopgevoede westerse burger die kent en waar inmiddels grote resultaten zijn geboekt, is voor de groene fanaticus al lang niet meer genoeg. Door een stelsel van propaganda en wetenschapsmisbruik is er een sfeer ontstaan dat de wereld spoedig ten onder zal gaan door toedoen van de mens. Er is maar één manier om daar aan te ontkomen en dat zijn draconische betalingen aan de politieke elite en haar handlangers. Zíj zullen er dan op hun beurt voor zorgen dat de ondergang niet komt. Het bedrog spat er vanaf, maar als dit scenario niet gestopt wordt, zal het eindigen in een snelle verarming van de maatschappij en een verdere verpaupering van de massa’s.

Screenshot_52

Hoe heeft dit allemaal kunnen gebeuren

Er zijn een aantal omstandigheden aan te wijzen waardoor dit allemaal zo kon gebeuren:

 1. Sinds 1969 is er een beweging in de westerse wereld gaande waarbij een nieuwe generatie vrijgestelden de macht naar zich toegetrokken heeft. Thans is de maatschappij in al haar facetten vast in handen van deze linkse politieke elite. Het zijn beroepspolitici die een toekomstbeeld met zich dragen dat doorspekt is met communistische éénheidsgedachten en utopische toekomstidealen die ze vooral kunnen hebben omdat ze zelf doorgaans nog nooit serieus gewerkt hebben. Ze staan vooral náást de maatschappij in plaats van er midden in.
 2. De eerste strategische zet van deze groep was zich meester te maken van het ministerie van Onderwijs. Het was indachtig hun grote voorganger Lenin: Geef me vier jaar om de kinderen te onderwijzen en het zaad dat ik heb gezaaid zal nooit ontworteld worden. Geef ons het kind acht jaar en het zal voor altijd een bolsjewiek zijn. De strategie heeft gewerkt. Ons onderwijs produceert vooral kinderen die doorspekt zijn van een communistisch goedheidsideaal: jezelf wegcijferen en alles voor de zielige andere. Er is een bevolking ontstaan die niets om zichzelf geeft en die je alles af kunt pakken: hun land, hun cultuur, hun vrijheid, hun zelfbeschikking. En nu voor de goede groene zaak ook nog hun bezittingen.
 3. Minstens zo belangrijk was de strategische zet zich meester te maken van de media. Dat is volledig gelukt. Door het bezit van praktisch álle media is de politieke elite in staat het volk voortdurend te bombarderen met politiek correcte praatjes. Samen met de hersenspoeling in het onderwijs is een politiek amorfe massa ontstaan die nauwelijks nog over enig zelfbewustzijn beschikt en zich gemakkelijk laat manipuleren. Moet je ze dat verwijten? Er zijn argumenten vóór en tegen. Gelukkig is er internet.
 4. In de westerse cultuur is de drang tot vrede en consensus diep geworteld. Wanneer dit gekoppeld wordt aan culturen waar egoïsme en (eer)wraak juist grote invloed hebben, zal dat leiden tot sterke onevenwichtigheden. Door de wereld op te delen in zielige minderheidsgroeperingen die allemaal voortdurend beledigd zijn, zal de westerse burger steeds bereid zijn een compromis te sluiten. Maar nadat het compromis gesloten is, blijft de minderheid nóg steeds beledigd en nieuwe compromissen worden gesloten. Op een gegeven moment heeft de westerse burger (misschien?) in de gaten dat hij uiteindelijk het onderspit zal delven. Maar door zijn onderwijs heeft hij geleerd dat hij en zijn nationaliteit niets voorstellen, dus laat hij het voorlopig maar gaan.
 5. De ongelukkige combinatie van mensen die door het onderwijs hun eigen nationale trots, identiteit en geschiedkundige kennis verloren hebben en die alleen nog maar goed willen doen voor anderen, heeft een merkwaardig soort onderdanigheid opgeleverd. Deze goede mensen bedenken zélf wat in hun woord en gedrag eventueel kwetsend zou kunnen zijn en passen hun gedrag daar op aan. Met het grootste gemak worden daarbij zaken als vrijheid op de vuilnishoop gegooid, terwijl het pas enige generaties geleden is dat hun voorvaderen voor de vrijheid het leven lieten.

Screenshot_48

Waar en wanneer zal het dubbeltje vallen?

Er zijn in de geschiedenis veel tirannen geweest. Geen van allen had het eeuwige leven, maar lang niet allen zijn van hun troon gestoten. Eén ding is wel zeker: tirannie is nooit voor de eeuwigheid, dus hier zal zéker een eind aan komen. De vraag is alleen: hoe en wanneer en is dat nog op tijd om onze prachtige cultuur te redden?

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Censuur, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Politieke correctheid betekent het einde van onze cultuur en maatschappij

 1. Hovawart zegt:

  Politieke correctheid is een instrument om het tegenovergestelde te kunnen bereiken………

  Geliked door 2 people

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Er is moed voor nodig om op belangrijke plaatsen een van politiek correct afwijkend geluid te laten horen. Meest in het oog springende personen, die dat doen zijn Geert Wilders, Martin Bosma en Marjolein Faber. In mindere mate ook Thierry Baudet.
  In ieder geval leden van partijen die door de meerderheid van de politieke elite Extreem Rechts worden genoemd.
  Als we politiek correct willen bestrijden zullen we vaker onze mond open moeten doen op plaatsen waar ook ‘politiek correct’ aanwezig is.
  Uitingen op deze blog zijn geschikt om elkaar scherp te houden. Belangrijk is om te zorgen dat het ook verder komt.

  Geliked door 2 people

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Begin me daar de laatste tijd steeds bezorgder om te maken, een gewone discussie is nauwelijks nog mogelijk door de vaak venijnige reacties als je buiten de linkse hokjes denkt.
  Had dat een tijd geleden een keer, geheel onschuldig zei ik iets in de richting dat ik het maar niks vond dat het klimaat overal met de haren bij gesleept werd.
  Daarop kreeg ik een bitse opmerking dat “zelfs ik” toch niet kon ontkennen dat de vorige zomer extreem was geweest.
  Nou was het op dat moment niet de plaats of de tijd dat je daar nou een boom over op moest gaan zetten dus heb ik het maar min of meer genegeerd en heb alleen gezegd dat het weer iets heel anders was dan het klimaat.
  Enfin daar ging het voor mij ook helemaal niet over, het ging om het venijn waarop men zelfs al op een onschuldige opmerking ingaat.
  Het punt is dat je discussies daarover uit de weg gaat vanwege de extreme reacties.

  Geliked door 4 people

  • Tistochwat zegt:

   Tijl Uylenspiegel 4 februari 2020 om 00:41

   Een linkse ‘klimaatdeuger’ zag bij mij thuis een keer twee rode petjes liggen, waarop staat: MAKE AMERICA GREAT AGAIN.
   Je had zijn duivelse kop toen eens moeten zien; een en al haat.

   Geliked door 4 people

  • M. zegt:

   Politieke correctheid is niet meer dan het volgen van de resolutie 1743 en heeft niets maar dan ook niets met welke correctheid dan ook te maken.

   Like

 4. Pingback: Politieke correctheid betekent het einde van onze cultuur en maatschappij! | eunmask

 5. oudmarinier zegt:

  POLITIEKE CORRECTHEID , is een wapen om mensen die de WAARHEID vertellen , de mond te snoeren / monddood te maken. !!!

  Geliked door 3 people

 6. Comerius zegt:

  Ons Nederland is van God los, dat is het probleem,

  Like

 7. Rensk. zegt:

  En dan zie je weer een nieuw gezicht bij de VVD met de naam Bente. Bente ongeduldig om te luisteren naar haar. Een kloontje van het gezicht met de naam Dilan. 13 in een dozijn. Zelfde uitroepen uit die mond als het gezicht met de naamr Dilan. Veel geschreeuw weinig wol.

  Like

 8. Lucky zegt:

  Dat kan zo niet doorgaan.
  https://www.breitbart.com/europe/2020/02/04/sweden-only-6-1-per-cent-new-migrants-non-subsidised-jobs-2019/

  In Sweden, Just One in Sixteen New Migrants Have a Job That Isn’t Being Subsidised by Taxpayers

  In Zweden heeft slechts één op de zestien nieuwe migranten een baan die niet wordt gesubsidieerd door belastingbetalers

  The Swedish Employment service has revealed that just 6.1 per cent of new arrival migrants were able to find full-time work not subsidised by the government last year.

  The figures further illustrate the failure of new migrants to Sweden, which has one of the most generous welfare states on earth, to find real work while the vast majority remain totally unemployed. The number reflects those migrants who have been in the Employment Service’s establishment programme for at least 90 days and is down from 2018 which saw 6.6 per cent of migrants in work not subsidised by the government, Swedish broadcaster SVT reports.

  Nl
  De Zweedse werkgelegenheidsdienst heeft aangetoond dat slechts 6,1 procent van de nieuwe migranten vorig jaar voltijds werk kon vinden dat niet door de overheid werd gesubsidieerd.

  De cijfers illustreren verder het falen van nieuwe migranten naar Zweden, dat een van de meest genereuze verzorgingsstaten ter wereld heeft, om echt werk te vinden, terwijl de overgrote meerderheid volledig werkloos blijft. Het aantal geeft de migranten weer die al minstens 90 dagen in het vestigingsprogramma van de Arbeidsdienst zitten en is lager dan in 2018, waar 6,6 procent van de migranten aan het werk was die niet door de overheid werden gesubsidieerd, meldt de Zweedse omroep SVT.

  Like

 9. Lucky zegt:

  Hahahaa, de verkiezingen komen er aan…

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Zolang de wauwelmachine Rutte aan het roer blijft zal er in Nederland niets veranderen de praatklep gaat maar op en neer maar handelen in het belang van Nederland is er niet bij,

  Geliked door 3 people

 11. koddebeier zegt:

  De oude kartelpartijen en hun politici hebben Nederland naar de verdommenis geholpen, samen met de domme hersenloze massa die er steeds weer op stemmen.

  Like

 12. Kijk soms vind je bij DDS een heel goede reactie.
  Onderstaand van ene Bolkenstein onder het gezeik van Erik van muiswinkel die ook weer een boertje moest laten wegens Tweetje van Baudet.

  Bolkestein
  Na drie dagen tijd dat ik nu aanhoor en -zie hoe heel die politiek correcte goegemeente het grote feest van meehuilen met de Marokkanen viert vraag ik me af hoeveel ellende die Marokkanen alweer op hun kerfstok bijgeschreven hebben. Want die ellende verdwijnt niet met hun grote feest van meehuilen. En dan zijn er helaas weer veel slachtoffers bijgeschreven.

  Zo’n zes jaar huilden ze dagenlang om “minder minder minder” en ze dachten een goede vangst te hebben gedaan. De premier Mark Rutte deed ook nog een duit in het zakje wat betreft meehuilen met de Marokkanen > h**ps://www.youtube.com/watch?v=2gUPyAXBfQM Groen Links ging zelfs over tot een grote partij t-shirts met als opschrift “Ik ben een Marokkaan” afdrukken en droeg deze in hun optocht der idioten > h**ps://denhaag.groenlinks.nl/sites/groenlinks.nl/files/styles/medium/public/newsarticle/photo/0IMG_3712.JPG?itok=6aSpD-Q7 Negen dagen lang was het groot feest van meehuilen. En toen werd deze grote partij t-shirts onverkoopbaar, want toen vond er een zeer gewelddadige, gewapende overval op een juweliersechtpaar in Deurne plaats. Godzijdank kon de vrouw van het echtpaar voor haar man die in levensgevaar was en doodsangsten had uit te staan levensreddend handelen. In plaats van weer nieuwe slachtoffers hadden we godzijdank twee recidiverende gewelddadige, gewapende overvallers minder minder minder > h**ps://www.omroepbrabant.nl/nieuws/173764/Twee-doden-bij-gewapende-overval-op-juwelier-Goldies-in-Deurne

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/erik-van-muiswinkel-geeft-ook-wilders-van-katoen-na-thierrys-marokkanenophef-net-zo-erg-als-lavendelconducteur/

  Geliked door 1 persoon

 13. ronjaspers zegt:

  Toen de politieke correctheid werd ingevoerd gingen bij mij alarmbellen rinkelen,ik wist al meteen dat het slecht nieuws was.politieke correctheid = liegen overde waarheid en een aanslag op de vrijheid van meningsuiting.

  Geliked door 1 persoon

 14. M. zegt:

  In juni 2010 nam de Raad van Europa Resolutie 1743 aan, waarin moslims alle ruimte en middelen kregen om hun religie, cultuur en tradities in Europa te belijden en om kritiek op de islam te bestrijden. Deze resolutie is officieel bekrachtigd en nationale regeringen maken SINSDIEN DAAR BELEID OP.
  Dus u kunt u suf krassen met uw potloodje

  Men volgt de Verneuk de Europeaan resolutie op en verschuilt zich achter asociaal politiek correct gedrag om deze resolutie na te leven.
  Dan krijg je dat een mening over de islam door een tienertje word openlijk veroordeeld door alle politiek correcte hufters maar het dreigen het meisje met zuur te bewerken of levend te begraven is uiteraard geheel correct en verdiend geen openlijke veroordeling van politiek correcte hufters.

  Het volk wil maar niet beseffen dat het niets te kiezen heeft.
  Waarom heeft Geert als oud VVD’er het niet over de resolutie waaruit blijkt dat er helemaal niets te stemmen valt in de politiek?
  Als we het niet met zijn allen over de resolutie gaan hebben zal er niets veranderen.
  Dat is namelijk de hoofdreden waarom de blanke Europeaan overal verneukt word en van zijn rechten is ontdaan.

  Geliked door 1 persoon

 15. Henk Azie zegt:

  Zucht, hier gaat ie weer, kijk eens naar:
  https://gerard1945.wordpress.com/2018/09/27/de-omvolking-van-europa/
  https://gerard1945.wordpress.com/2017/08/06/de-resolutie-van-straatsburg-olie-in-ruil-voor-moslim-immigratie-en-islamisering/
  Al dat gebrul over cultuur heeft echt geen zin zolang deze verdragen van kracht zijn.
  Zelfs PVV doet hier niets aan, roepen liever stop islam.

  Geliked door 1 persoon

  • M. zegt:

   Precies, Henk, er word geregeerd naar de resolutie 1743 dat zal eerst van tafel af moeten dat racistisch en discriminerende duivelse pact tegen de Europeaan.
   Een duivels pact tegen de Europeaan, welke de bijna volledige politiek officieel heeft bekrachtigd met de motie verneuk de eigen burgers van Halsema in 2010.
   U weet wel die charlatan burgemeester die nu staat te roepen dat ze maatregelen gaat treffen voor de veiligheid van vrouwen die ze eerst tot hoer heeft gedegradeerd met haar weigeren te handhaven op gezichtsbedekking.
   Vandaar dat kromme handhaven en het knuffelen van buitenlandse criminelen en het verneuken van het eigen volk wat daar wat van zegt.
   En uiteraard hoort het zogenaamd niet weten wat de oorzaak is van alle ellende ook tot het beleid want zelfs een kleuter weet de oorzaak nog wel.

   Like

 16. Pingback: Bedrijven voeren donkere groene show op | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s