De waarheid over fascisme. Laat je nooit meer fascist noemen!

Screenshot_70

(Door: “Danny”)

“Trump is een fascist”, hoor je vaak in het publieke domein, en hier in Nederland worden Wilders en Baudet vaak met het fascisme geassocieerd. Het fascisme heeft een sterk negatieve betekenis, en de reden daarvan is voornamelijk terug te voeren op het feit dat Nazi-Duitsland als fascistisch te boek stond en na de Tweede Wereldoorlog bleek dat de fascisten niet alleen de Tweede Wereldoorlog waren begonnen, maar ook nog miljoenen mensen hadden vermoord in vernietigingskampen, vooral Joden.

Natuurlijk wil je dan liever niet met het fascisme geassocieerd worden, want als iemand jou met het fascisme associeert door je een fascist te noemen, dan wordt je daarmee door die ander weggezet als een heel slecht, crimineel en minderwaardig mens, weggezet in een ongewenste hoek tegenover die ander die jou ervan beschuldigde en die zichzelf daarmee als superieur beschouwt. Al decennia lang is het vooral links die mensen aan de rechterkant van het politieke spectrum wegzet als fascist.

Waarom is dat eigenlijk en waarom gebeurt het nooit andersom? Klopt het wel dat rechts beschuldigd kan worden van fascisme en zo niet, waar komt dit dan vandaan?

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)
commonsenseTV

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Fascisme, gezond realisme, Historie, Links fascisme, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

17 reacties op De waarheid over fascisme. Laat je nooit meer fascist noemen!

 1. Rensk. zegt:

  Ik laat me geen fascist noemen. Maar als ik heel redelijk zeg dat ik er tegen ben dat jan en alleman hier maar binnen kunnen komen en hun bed als het ware gespreid word en ik een racist genoemd word dan zeg ik: je noemt mij racist en ik noem jou een fascist. Omdat je me de mond wil snoeren. Te pas en te onpas roepen dat iemand racist is als iemand gewoon laat merken bezorgd te zijn met die krankzinnige asielindustrie vind ik zeker de kant van het fascisme op gaan. Dus bek houden en accepteren wat de Staat ons voorschrijft. Hoort helemaal bij fascisme.

  Geliked door 5 people

  • Kuu zegt:

   De woorden fascist, racist en nazi zijn dermate intimiderend dat veel mensen (ook ik) vaak dichtslaan bij zo n beschuldiging. Door dit artikel denk ik er weer over na. Als ik nog eens zo genoemd wordt, dan antwoord ik:
   “NIET IK BEN EEN FASCIST, MAAR JIJ…””

   Heeft iemand goede ideeen hoe te reageren? Graag.

   Geliked door 3 people

   • ronjaspers zegt:

    Kuu.Extreem links draait altijd alles om,alles waar zij zich schuldig aan maken geven ze rechts de schuld van deze tactiek werkt omdat rechts te braaf is.Ik heb wat feiten over extreem links:Het zijn nazi,s (socialisten) het zijn racisten (antiblank) het zijn facisten (AFA) ze zijn geestelijk gestoord,onderzocht door psychologen,agressief,geweldadig en staatsgevaarlijke landverraders.

    Geliked door 1 persoon

 2. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De schrijver heeft zich duidelijk goed ingelezen in de geschiedenis van verschillende politieke stromingen waarvan het fascisme er een is.
  Het valt echter niet mee een eenduidige invulling te geven van wat fascisme nu eigenlijk precies inhoudt.
  Kijken we naar de eerste fascist dan hebben we het over Benito Mussolini, deze was zoals velen voor tijdens en na de Eerste Wereldoorlog zoekende, in eerste instantie werd hij lid van de PSI de socialistische partij van Italië, na enige tijd ontstond er binnen die partij een tweedeling tussen een revisionistische en een marxistische stroming, Mussolini sloot zich aan bij de marxisten.
  Vergeet daarbij niet dat Mussolini van 1922 tot 1943 aan de macht was, eerder dus dan Hitler.
  Daarbij was Mussolini ook lange tijd niet antisemitisch, hij werd dat pas na aandringen van Hitler.
  Van fascisme wordt gezegd dat het (hou je vast);
  Extreem autoritair nationalistisch is
  Antiliberaal
  Anti-parlementair
  En anti-intellectueel is.
  Franco en Hitler waren eveneens fascisten maar hadden ieder op zijn eigen manier een invulling daarvan.
  Het punt is gewoon dat na de afzetting van en de revolutie in Rusland er een richtingenstrijd is ontstaan in het vacuüm dat daarna ontstond, er is niet één communisme en ook niet één socialisme want daarbinnen zijn verschillende stromingen en in feite is het fascisme een stroming van het socialisme, om het zo maar eens te zeggen een autoritaire stroming, wat ze echter allemaal gemeen hebben is dat ze totalitair zijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. andre zegt:

  Links is compleet doorgeslagen en als de geldkraan dicht gaat zal het als los zand uit elkaar vallen. Links liegt altijd en links heeft een hele sterke drang tot groeperen. Lekker met zn allen boeh boeh roepen maar geen verbeteringen aan kunnen en willen dragen. Links is laf en links zijn jankers die niets kunnen, maar wel alle andere mensen de maat willen nemen. Helaas zal dit type mens er altijd blijven zijn maar als je weet hoe ze denken en handelen is links te minimaliseren. Links is ook te vergelijken met de Islam waar ook alle vrijheden ver te zoeken zijn. Een goed artikel wat uiteenzet hoe wij denken en doen als mens in het heden verleden maar ook in de toekomst.

  Geliked door 3 people

  • Lucia zegt:

   Je haalt een zeer goed punt aan ze zijn i.d.d.( en dat is hun belangrijkste kenmerk hoe je ze eruit kunt pikken) laf , ze hebben altijd medestanders nodig voor een aanval, ze durven het nooit alleen en ik haat dat en ik zal nooit aarzelen, in mijn eentje, om ze lik op stuk te geven en ze ook te zeggen, doe ik altijd, dat ze laf zijn en een op een confrontaties niet aandurven dan zijn ze pissed joh.

   Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Nancy Pelosi, fascist verscheurt toespraak van Trump na sotu-speach

  Video
  Trump snubbed Pelosi and refused to shake her hand as he approached the dais to deliver his speech.
  Pelosi couldn’t stand to listen to Trump while he touted his accomplishments.
  Pelosi ripped up Trump’s speech after he was finished speaking.

  Heks Pelosi

  Geliked door 3 people

 6. Jan zegt:

  De fascisten in beeld tijdens sotu

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Onbegrijpelijk, dat mens word in maart 80 jaar en houd al jaren in haar eentje de cosmetische industrie overeind, niet dat het veel helpt maar toch.
   De Stat of the Union is een belangrijk gebeuren in Amerika, ik denk niet dat de Amerikanen deze vertoning waarderen.
   Nou ja, laten we hopen dat ze haar hele partij mee de afgrond in helpt.

   Like

 7. Jan zegt:

  Ted Cruz over de fascisten tijdens sotu

  Like

 8. Jan zegt:

  De fascisten tijdens sotu, herkenbaar aan hun witte lijkwades en onbeschoft gedrag

  Like

 9. Lucky zegt:

  Levensgevaarlijke gekken die de beschaving willen neerhalen!

  https://www.breitbart.com/europe/2020/02/05/extinction-rebellion-co-founder-take-down-civilisation/

  Watch: ‘Take Down’ Civilisation, Says Extinction Rebellion Co-Founder
  Bekijk: ‘Take Down’ Civilization, zegt mede-oprichter van Extinction Rebellion

  The co-founder of climate alarmist group Extinction Rebellion (XR), called for activists to “take down” civilisation as a remedy for supposedly man-made climate change.

  Speaking at a ‘By Any Means Necessary?’ meeting Simon Bramwell, the co-founder of Extinction Rebellion, advocated for humanity to return to a “wild” and “feral” state, saying that it is the duty of activist groups like XR is to “sabotage” civilisation, in order to bring about his Paleolithic utopian vision.

  Bramwell said, in footage from December unearthed by an investigation into the group by LBC radio, which is campaigning for the police to be more direct in tackling the group:

  We are facing the hardest of times at the moment. Our civilisation is displaying every sign of collapse and because we have become so separated from nature, as that collapse occurs that pent up animal in us is gonna be released in utter savagery.

  And it is part of our duty in my opinion that we’ve also got to not only take down civilisation but shepherd ourselves and incoming generations back into a state of wilding as it were, into like a feral consciousness that is also one of the biggest tasks remaining to us.

  Further cementing the position of Extinction Rebellion as misanthropes agitating for the end of civilisation, Bramwell described the problem of modern eco-activism, saying that it is impossible to convince people to go “without food” or “see their child die because we don’t simply have the machinery and technology to keep them alive any longer”.

  Nl
  De mede-oprichter van de klimaatalarmgroep Extinction Rebellion (XR) riep activisten op om de beschaving te ‘vernietigen’ als een remedie voor zogenaamd door de mens veroorzaakte klimaatverandering.

  Sprekend tijdens een ‘By Any Means Necessary?’ Ontmoeting Simon Bramwell, de mede-oprichter van Extinction Rebellion, pleitte voor de mensheid om terug te keren naar een ‘wilde’ en ‘verwilderde’ staat, zeggend dat het de plicht is van activistische groepen zoals XR is om de beschaving te “saboteren” om zijn paleolithische utopische visie tot stand te brengen.

  Bramwell zei, in beelden van december opgegraven door een onderzoek naar de groep door LBC-radio, die campagne voert voor de politie om directer te zijn in de aanpak van de groep:

  -We staan ​​momenteel voor de moeilijkste tijd. Onze beschaving vertoont elk teken van ineenstorting en omdat we zo gescheiden zijn van de natuur, omdat die ineenstorting plaatsvindt, zal het opgekropte dier in ons in uiterste wreedheid worden vrijgelaten.-

  -En het is een deel van onze plicht naar mijn mening dat we ook niet alleen de beschaving moeten neerhalen, maar onszelf en inkomende generaties als het ware in een staat van verwoesting moeten herleiden tot een verwoed bewustzijn dat ook een van de grootste is taken die nog voor ons zijn.-

  Bramwell heeft de positie van Extinction Rebellion verder versterkt als misantropieën die agiteren voor het einde van de beschaving. Bramwell beschreef het probleem van modern eco-activisme en zei dat het onmogelijk is om mensen te overtuigen om ‘zonder voedsel’ te gaan of ‘hun kind te zien sterven omdat we niet’ t beschikt eenvoudig over de machines en technologie om ze langer in leven te houden ”.

  Geliked door 3 people

 10. koddebeier zegt:

  Na 1945 heeft links de kans gegrepen om te beweren dat het fascisme rechts zou zijn geweest en rechts heeft niet ingegrepen om dit te corrigeren.
  Nogmaals Fascisme= Nationaal Socialisme=Socialisme+Communisme wat er tegenaan schuurt !

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s