Franse islamwetenschapper: Hoe de Republiek voor de islam achteruitdeinst

Screenshot_68

(Vertaling: E.J. Bron)

Franse islamwetenschappers slaan alarm: radicale islamieten zijn blijkbaar goed op weg om hele stadswijken onder hun controle te brengen. Zij zouden hun extreem conservatieve normen aan de islamitische gemeenschap opdringen. De staat, hoewel verplicht tot laïciteit, zou hulpeloos reageren. Dat is ongeveer de boodschap van een explosief nieuw verschenen boek van de islamwetenschapper Bernard Rougier. Hij heeft meerdere jaren lang samen met zijn studenten veldonderzoek in desbetreffende wijken verricht. Zijn resultaten stelt hij nu voor in zijn nieuwe boek.

Duits - Zuerst

Rougier beschrijft o.a. hoe religieuze agitators proberen de probleemwijken hun agenda op te dringen. Zijn waarschuwing is duidelijk: “We hebben te maken met een parallel universum. Het gaat in principe om het conflict tussen twee tegenovergestelde wereldbeelden: dat van de emancipatie, de Verlichting en dat van het salafistische begrip van een god, die de onverdeelde aandacht en alle betrokkenheid van de gelovige opeist.”

De salafistische predikers zouden een soort “vesting” creëren, enclaves binnen de samenleving, die niet meer toegankelijk zouden zijn voor buitenstaanders.

Inderdaad hebben ook de Franse veiligheidsdiensten in een geheime analyse, waarover het “Journal de Dimanche” onlangs berichtte, 150 territoria vastgesteld die zich al in handen van de “islamisten” bevinden.

De deskundigen, waarvan de schrijver Rougier er maar eentje is, wijzen erop dat de tactiek van de overname altijd dezelfde zou zijn. Het zou er altijd mee beginnen dat de predikers dingen als onrein of verboden verklaren: het eten van bepaalde zaken, vrouwen een hand geven, Joden of christenen als vrienden hebben, je lichaam te laten zien. Rougier: “Dat hebben we voor het eerst in de kleedkamers van de voetbalclubs gezien, namelijk dat men niet meer naakt gaat douchen, omdat dit tegenstrijdig is aan de kuisheid-preken.”

Ook het dragen van de sluier zou in bepaalde streken voor vrouwen inmiddels onvermijdelijk zijn. Vrouwen die dat niet doen, lopen het gevaar geslagen en verkracht te worden. Tegelijkertijd zouden de vrouwen de sluier nodig hebben als een soort verzekeringspolis tegen overvallen. Want criminelen laten gesluierde vrouwen met rust.

Buitenstaanders – dus niet-moslims – zouden in de “gekantelde” wijken helemaal niet meer geduld worden. Wie er niet bij zou horen, zou er snel door jonge mannen onder bedreiging met geweld toe worden opgeroepen om te vertrekken. Kinderen moeten niet meer de openbare scholen bezoeken. In plaats daarvan zouden ze in islamitische instellingen, in illegale koran-scholen of via internet onderwijs krijgen. Op deze manier brengen de “islamisten” stuk voor stuk het maatschappelijk leven in de moslimgemeenschappen onder hun controle, zegt Rougier.

“En vanaf dat moment kunnen zij als woordvoerders van de gemeenschap optreden en dingen eisen van de autoriteiten, bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe moskee. Zodoende verschuift de krachtenverhouding met de instellingen van de staat steeds verder, en dat is ook hun doel.”

Een bijzonder twijfelachtige rol bij de overname door de islam zouden overigens de Franse politieke partijen spelen, die zich zouden inlaten met kortzichtige overeenkomsten met de “islamisten”. Vaak bestaat er zelfs een soort medeplichtigheid tussen “islamisten” en lokale politici. Om er niet als islam-vijandig bij te staan, zou men de islamitische invloed steeds opnieuw tegemoetkomen – en bijvoorbeeld “strategische” functies in het stadsbestuur prijsgeven, zoals de verantwoordelijkheid voor woningen, voor werkgelegenheid, voor sport- en cultuurverenigingen, voor de jeugd.

Zo wordt de lokale politiek in zekere zin door de religieuze netwerken vervangen, diagnosticeert Rougier. De Franse Republiek zou zich terugtrekken.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Frankrijk, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Salafisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Franse islamwetenschapper: Hoe de Republiek voor de islam achteruitdeinst

 1. Rensk. zegt:

  En maar roepen dat westerse mensen rascistisch zijn. In de psychologie noemen ze dat klinklare projectie. Net als dat raadslid in Amersfoort. Ze zijn er als de kippen bij als een westers mens een fout maakt. Juist omdat ze zo kwaad worden, ga ik er al helemaal vanuit dat ze eigenlijk best wel weten dat marokkanen veel overlast geven en dus staan ze direct in de houding om gas te geven. Ze voelen zich direct op de lange teentjes getrapt. Een normaal mens denkt ach laat gaan een fout waarbij de bron niet goed is uitgezocht en zo een hervat het leven weer voor meer belangrijkerer dingen.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  1400 jaar heeft de westerse samenleving de kans gehad om te doorgronden wat ISLAM betekent. Dat heeft men uit gemakzucht of goedgelovigheid verwaarloosd. Men vond het overbodig om de KORAN te bestuderen. Met de huidige rampzalige gevolgen die steeds erger zullen worden.
  ISLAM is als een ernstige, besmettelijke ziekte. Een dodelijke ziekte. Dergelijke zieken dienen geïsoleerd te worden omdat ze de samenleving in gevaar brengen.
  UIt onwetendheid heeft men toegestaan dat deze (“geestes”-)zieke mensen zich tussen de normale bevolking vestigde. Indien men wel de moeite genomen had om kennis te nemen wat deze mensen aan levensgevaarlijke mentaliteit en gedrag meebrachten had men ze niet (nooit) toegestaan ons land binnen te komen. Hun leven wordt bepaald door het boek, de Koran, dat voorschrijft hoe zij moeten leven. Dat leven is onverenigbaar met de westerse samenleving. Vandaar dat zij op ons grondgebied (langzaam) een parallelle samenleving creëren. Die zal steeds groter worden en uiteindelijk zullen ze de westerse samenleving overvleugelen.
  —-
  Tot zover een analyse van de huidige situatie en hoe dat tot stand is gekomen. Vraag is of we daarin berusten of dat we onze samenleving terug veroveren. Als we daar meer prijs op stellen dan de samenleving die ons wacht bij de onderwerping aan de ISLAM zullen we de strijd aan moeten gaan. Dat zal heel moeilijk zijn omdat de mentaliteit van de moslims sterk afwijkt van de onze. De ISLAM leert de aanhangers dat ze geweld mogen gebruiken als dat in het belang van de ISLAM nodig zou zijn. Dat element ontbreekt in onze levenshouding. Het is uitgesloten dat de ISLAM-gemeenschap zal voldoen aan een ‘verzoek’ om terug te gaan naar de landen waar ze vandaan komen of waar hun voorgeslacht vandaan kwam.
  —-
  In de westerse samenleving zal eerst het besef moeten groeien dat het noodzakelijk is om de ISLAM uit onze samenleving te verwijderen. Dat is noodzakelijk om een noodlot af te wenden.
  Daarbij dient men ook te beseffen dat de ISLAM-gemeenschap de levenswijze, voorgeschreven door hun ideologie, die ten onrechte aangezien wordt voor een religie, nooit vrijwillig op zal willen geven. We zullen dus bereid moeten zijn om het noodzakelijke ‘geweld’ te gebruiken om ons doel te bereiken. Gelet op de massale aanwezigheid van moslims op ons grondgebied zal dit uitdraaien op een burgeroorlog. Dat is geen prettig vooruitzicht maar onontkoombaar als wij ons westerse leven willen behouden.
  —-
  Het is de vraag of onze samenleving (op tijd) tot dit inzicht zal komen.

  Geliked door 2 people

 3. Francois Van Mol zegt:

  En dit kan enkel met de bewuste medewerking van de politiek.Het volk is vleugellam gemaakt en heeft geen enkele zeggenschap. Het moet machteloos toekijken.De politiek die bewust met voorbedachtheid handelt en eigen volk ter kwader trouw is.

  Geliked door 1 persoon

  • Ronald B zegt:

   Nee Francois, de politiek handelt niet met voorbedachtheid….de politiek weet niet hoe dit aangepakt moet worden…Oorzaken zitten in de Grondwet en de onbekwame politici in NL en de rest van EU!!! Het zijn allemaal elitaire eigenzakkenvullers….Kijk eens naar al die bange oogjes als hun baan op het spel staat…..Grote bekken in de Tweede Kamer, maar 95% is ongeschikt voor de politiek!!! Dat MOET worden afgestraft!!! Eigen volk eerst…..weg met al die arbeidsmigranten (Nederlanders behoren het werk te doen!!!); ALLE asielzoekers terugsturen naar eerste landen waar ze doorheen zijn gekomen (en dat is heel diep Afrika en Azië in!!!)….Nederland weer westers maken!!!

   Like

 4. vangie1206j zegt:

  Maak mij minister van Defensie en ze zullen op hun knietjes gaan voor mij (het leger).
  Frankrijk is een kernmacht en kunnen als ze WILLEN korte mette maken met de islam.
  Vertel hun dat de Fransen de baas zijn niet niet die haat predikers.
  En rubber kogels worden vervangen door scherp.
  Dan wil ik nog wel eens zien welke moslim zijn haatbek open trekt.
  Waarschuwen is verleden tijd net als in Nederland.
  Mijn slogan is oog om oog en tand om tand.

  Like

 5. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2020/02/05/in-frankrijk-opgepakte-syrische-jihadistische-oorlogsmisdadiger-leefde-van-eu-geld-als-erasmus-student/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  In Frankrijk opgepakte Syrische jihadistische oorlogsmisdadiger leefde van EU-geld als Erasmus-‘student

  “Entré en France avec un visa étudiant, il est aujourd’hui soupçonné de « crimes de guerre ». Ancien porte-parole du groupe salafiste Jaïch al-islam, Majdi Moustapha Naameh, plus connu sous son nom de guerre Islam Allouche, a été arrêté le 29 janvier à Marseille, mis en examen et écroué pour « actes de torture et complicité », « crimes de guerre » et « complicité de disparitions forcées »”

  Nl
  “Nadat hij Frankrijk was binnengekomen met een studentenvisum, wordt hij vandaag verdacht van” oorlogsmisdaden “. Voormalig woordvoerder van de salafistische groep Jaïch al-Islam, Majdi Moustapha Naameh, beter bekend onder de oorlogsnaam Islam Allouche, werd op 29 januari in Marseille gearresteerd, aangeklaagd en gevangengezet voor “folteringen en medeplichtigheid”, ” oorlogsmisdaden ‘en’ medeplichtigheid aan gedwongen verdwijningen ‘”

  Like

 6. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2020/02/05/franse-mila-16-uitte-openlijk-kritiek-op-religie-van-vrede-tolerantie-mila-moet-nu-zwaar-worden-beveiligd-in-rechtsstaat-frankrijk-in-democratische-eu/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Franse Mila (16) uitte openlijk kritiek op religie van Vrede & Tolerantie, Mila moet nu zwaar worden beveiligd, in ‘rechtsstaat’ Frankrijk, in ‘democratische’ EU.

  Het meisje kon niet meer naar school en heeft haar Instagram-account intussen op zwart gezet.

  Maar waar ze absoluut géén spijt van heeft, zei ze, is dat ze verteld heeft wat ze van de islam vindt. “Want dat denk ik echt”, zei ze.

  Ze kan de straat niet op vanwege de bedreigingen: haar tegenstanders zeggen onder meer dat ze haar willen aanvallen met zuur, de kleren van het lijf willen rukken, haar willen slaan of levend willen begraven.”

  Like

 7. Lucky zegt:

  Daar gaan we weer…in naam van isis
  https://www.france24.com/en/20200203-french-police-shoots-knife-assailant-who-entered-police-station-in-eastern-france

  French police shoot knife assailant who entered police station in eastern France

  Franse politie schiet mes aanvaller neer die het politiebureau in Oost-Frankrijk binnenkwam

  Police shot and wounded a man armed with a knife after he attacked officers inside a police barracks in eastern France on Monday.

  ADVERTISING

  Shortly before the knifeman struck the police facility in Dieuze, near Metz, the local police operations centre received warning that an atrocity was to be committed in the name of Islamic State, French news agency AFP quoted the local prosecutor as saying.

  “We must relate the facts to a call received by the operational center of the gendarmerie shortly before, in which an individual declared that he was a soldier, that there was going to be carnage in Dieuze and that he was a member of Islamic State,” prosecutor Christian Mercuri was quoted as telling a news conference in the area.

  Nl
  De politie schoot en verwondde een man gewapend met een mes nadat hij maandag officieren in een politiebarak in Oost-Frankrijk aanviel.

  Kort voordat de knifeman de politie-faciliteit in Dieuze, nabij Metz, trof, ontving het lokale politieoperatiecentrum de waarschuwing dat er een wreedheid zou worden gepleegd in naam van de Islamitische Staat, citeerde het Franse persbureau AFP de lokale aanklager.

  “We moeten de feiten relateren aan een oproep ontvangen door het operationele centrum van de gendarmerie kort daarvoor, waarin een persoon verklaarde dat hij soldaat was, dat er slachting zou komen in Dieuze en dat hij lid was van de Islamitische Staat, “aanklager Christian Mercuri werd geciteerd als het vertellen van een nieuwsconferentie in het gebied.

  Like

 8. Hovawart zegt:

  Het nieuwe Ottomaanse Rijk word groter dan het ooit is geweest…..

  Like

 9. Willem zegt:

  M.A.L.Sion, helaas heb je volkomen gelijk.

  Like

 10. Ronald B zegt:

  Als je alles goed analyseert, dan zie je dat de moslims en hun moskeeën zich overal verspreiden over de wereld (van Narvik (Noorwegen) tot Reykjavik (IJsland) en van Vladivostok (Rusland) tot Edmonton (Canada) enz. Dit heeft territorium opeisen!!! Veel kinderen krijgen, altijd het zielige ‘vredelievende’ slachtoffer uithangen en leven van gratis geld en verzorging. Verzorgingsstaten helemaal leegzuigen en als men met voldoende moslims zijn, dan komt hun ware aard boven…..
  Het is inderdaad een GROOT GEVAAR!!! Men zou in alle westerse landen referenda moeten houden m.b.t. het verbieden van de politieke ideologie islam!!! Democratisch en verantwoord je stem uitbrengen….Dan zul je zien dat de islam wordt verboden en verbannen!!! Daar moeten we naartoe!!!

  Like

 11. ronjaspers zegt:

  Ik waarschuw al een jaar of 15 voor een oorlog.Je hoeft geen islam geleerde te zijn om te weten dat de islam de grootste moordmachine is uit de menselijke geschiedenis.590 miljoen doden uit naam van de islam (alleen in india al 400 miljoen doden) en ook nog miljoenen slaven.Moslims worden met miljoenen tegelijk binnengehaald voor een oorlog/genocide tegen de oorspronkelijke europeese bevolking.

  Like

 12. Lucia zegt:

  Alles in dit artikel over Frankrijk gebeurt hier ook, vooral in de grote steden, exact hetzelfde draaiboek, daarom moeten we stemmen op PVV, Baudet is te onzeker, PVV is de enige partij met genoeg ballen om uit de EU te stappen en het moslim probleem aan te pakken. Nogmaals er zijn ook vreedzame stromingen binnen de islam, die nu ook bedreigd worden o.a de Sufi’s.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s