Europa en de jammerlijke poging van een resolutie

Screenshot_73

(Door: Ryan Jones – Vertaling: E.J. Bron)

Omdat een vierde deel van de EU-landen het afwijst om Israël te veroordelen, geeft de nieuwe “minister van Buitenlandse Zaken” van de EU zijn eigen woedende verklaring af.

Israel Heute

Josep Borrell (foto) is Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid in de Europese Commissie onder Ursula von der Leyen. Deze titel klinkt indrukwekkender dan hij in werkelijkheid is. Borrell in ieder geval was een van diegenen, die zich door het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump op de pik getrapt voelden.

Enkele dagen geleden heeft de Spaanse politicus de EU er dan ook consequent toe opgeroepen om een resolutie aan te nemen, die Trump´s plan en de Israëlische intentie om het plan als groen licht voor de annexatie van grotere gebieden op de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever” te gebruiken, veroordeelt.

Maar in plaats van open deuren binnen te rennen, liep Borrell tegen een muur aan.

Zulke op buitenlandspolitieke beslissingen betrokken resoluties vereisen de instemming van alle 27 lidstaten van de EU. En raad eens wat er gebeurde? Niet alle 27 Europese naties schijnen een probleem met Trump´s vredesplan te hebben, waarschijnlijk niet eens met Israël, dat er eindelijk toe komt zijn soevereiniteit over zijn Bijbelse kernland uit te oefenen.

Israëlische media berichtten dat zes landen tegen de resolutie stemden. Dat waren Italië, Hongarije, Oostenrijk, de Tsjechische Republiek en twee niet nader genoemde landen.

Borrell was zonder twijfel niet blij en vaardigde een verklaring onder zijn eigen naam uit: “We zijn zeer getroffen door het statement van het vooruitzicht op de annexatie van het dal van de Jordaan en andere delen van de Westbank”, zei Borrell, hoewel hij officieel eigenlijk alleen voor zichzelf sprak. “Stappen naar zo´n annexatie zullen niet onaangevochten blijven, mochten ze geïmplementeerd worden”, dreigde Borrell. De woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, Lior Haiat, noemde deze uitspraak een “betreurenswaardige en eigenaardige” diplomatieke aanval op de joodse staat.

Mocht Europa het Borrell blijven toestaan om zo ver uit het raam te leunen, hoewel hij niet ondersteund wordt door een vierde deel van de EU-lidstaten, dan zou dat tot een beperking van de deelname van Europa aan het vredesproces door de VS en Israël kunnen leiden, waarschuwde Haiat.

Bron:
www.israelheute.com
Door: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, antizionisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, Donald Trump, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Europa en de jammerlijke poging van een resolutie

 1. Anna zegt:

  Die valt nog wel een keertje UIT HET RAAM zoals bovenstaande aangeeft.
  Dit is een “ amateur diplomaat “ zo lijkt het.
  Leuk start! Geeft wel zijn visite kaartje af.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Het zou mij niet verwonderen als Nederland voor heeft gestemd, het zijn immers EU kontenkruipers.

  Geliked door 2 people

 3. Harry Willemse zegt:

  Borrel, juist ja.

  Like

 4. Vulkanoloog zegt:

  De islamofilie is tot zulke hoogten gestegen dan ze nu openlijk voor hun Israëlhaat uit durven te komen. Israël mag (er) niet zijn, moet verdwijnen, is hét probleem. Alleen in oprichting van een mohammedanistisch-fascistische staat naast Israël zien de haters een mogelijkheid voor een einde aan die ‘vreselijk rascistische en fascistische staat’ die Israël heet. In een volledig soeverein ‘Palestina’ zullen de ‘vluchtelingen’ (i.e. hun nazaten) in groten getale worden toegelaten. Wat een potentieel voor legeropbouw… En welke rol zullen andere Israëlhatende partijen/landen spelen die’Palestina’ willen helpen in hun decenniaoude droom om Israël van de kaart te vegen….

  Like

 5. Trucker zegt:

  Als ik teveel van die antismitische retoriek hoor of lees bekijk is voor de zoveelste keer de openingsceremonie van USA’s ambassade in Jeruzalem (had deze onmiddellijk opgeslagen), krijg er nog steeds kippenvel van.
  Bibi een man met een visie (en ballen op de juiste plaats) en POTUS Trump is de eerste en enige die zo ver gegaan is met de Israëlische vrienden.
  Ik weet nog goed de zure (eufemisme) reacties van de ratten uit de mainstream media krochten, hoe groot de haat was/is tegen Israël (en al helemaal tegen Bibi) en POTUS Trimp, anderzijds vind ik dat het mooiste die multikulle ratten die de laatste jaren hard op hun bek gaan en het is een tendens die zich aftekent rechts heeft de wind in de zeilen.
  Voor wanneer Jeruzalem één en onverdeelbaar van Israël …

  Geliked door 3 people

 6. Hovawart zegt:

  Het is levensgevaarlijk als je zo vér uit een venster leunt terwijl je blikveld zó vertroebeld is geraakt door anti-Israëlische sympathieën, zeker niet onder het schreeuwen van sterke bedreigingen. Straks gaan alle hoge vertegenwoordigers van de Europese Unie uit de vensters hangen en brullen als halvegare zotten, gelijk hun Vlaamse collega Verhofstadt, die geen kans onbenut laat om zijn carnavaleske act op te voeren…….Het Brusselse Paleis is immers een gesloten inrichting speciaal opgericht voor en door de Linksche Looney Brigade.

  Geliked door 2 people

 7. Republikein zegt:

  Beetje dom hoofd, vind ik toch, maar alla, dat zegt niet altijd alles.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s