FOTOSHOPPER: “State of the Union” . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Klaas”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op FOTOSHOPPER: “State of the Union” . . .

 1. Monalisa zegt:

  Trump is de grote winnaar van de eerste Democratische voorverkiezingen

  Aanhangers van de Democratische kandidaat Pete Buttigieg in de staat New Hampshire. Beeld AFP

  De eerste voorverkiezingen om de race naar het Witte Huis zijn voor de Democraten een gênante vertoning geworden. In Iowa zouden partijleden voor het eerst aangeven welke kandidaat volgens hen de beste kansen heeft om Trump te verslaan, maar bijna een dag later was er nog steeds geen definitieve winnaar bekend.
  Pas om elf uur ’s avonds (Nederlandse tijd) kwam de Democratische Partij met een voorlopige uitslag, gebaseerd op 62 procent van de stemmen. Volgens deze cijfers staat Pete Buttigieg met 26,9 procent van de stemmen aan kop, gevolgd door Bernie Sanders met 25,1 procent. Elizabeth Warren (18,3 procent) is derde, en de nummer vier, Joe Biden, zal teleurgesteld zijn met slechts 15,6 procent. Het is onduidelijk hoe representatief deze tussentijdse uitslag is voor het uiteindelijke resultaat: op het platteland van Iowa wordt bijvoorbeeld anders gestemd dan in de steden. 
  De chaos bij deze stemming, veroorzaakt door een programmeerfout in een app waarmee de uitslagen moesten worden doorgegeven, is koren op de molen van president Trump. ‘De Democratische voorverkiezing is een onherstelbare ramp’, twitterde hij. ‘Niets werkt bij hen, net zoals toen zij het land leidden.’ Zijn campagnemanager Brad Parscale greep de gebeurtenis aan om twijfel te zaaien en zei dat kiezers alle reden hebben om het Democratische kiesproces te wantrouwen.
  Vol spanning hadden Democraten in Iowa zich toegewerkt naar dat ene moment waarop alle schijnwerpers op hen zijn gericht. Hier, in deze kleine staat, geldt de symbolische waarde van de eerste overwinning en die is enorm: de winnaar wordt voortgestuwd op een golf van aandacht en krijgt daarmee de vrijwilligers en geldschieters achter zich die nodig zijn om verder te komen. Tegelijkertijd geldt doorgaans voor de verliezers (degenen die op de vijfde plaats of lager eindigen) dat de campagne binnen een paar weken wordt gestaakt.
  De stemvergaderingen (het ‘caucus’-systeem) waarop in Iowa wordt gekozen, zijn een omslachtige aangelegenheid. De kiezers kwamen maandag samen in 1.681 schooltjes, buurtcentra en gymzaaltjes, en daar moesten zij letterlijk bij het groepje gaan staan dat een bepaalde kandidaat steunt. Krijgt iemand minder dan 15 procent van de mensen achter zich, dan is de kiesdrempel niet gehaald en kunnen kiezers overlopen naar de groep van hun tweede of derde keuze.
  Technische fout
  Bij de telling van de resultaten werden echter inconsistenties ontdekt. Enkele uren later bleek de boosdoener een nieuwe app te zijn, waarmee vrijwilligers van al die schooltjes en buurthuizen de uitslag moesten doorgeven aan het hoofdkantoor. Het was een technische fout, zo werd benadrukt door de partij. Van een hack of andere sabotage zou geen sprake zijn. Maar de uitslagen moesten worden gecontroleerd aan de hand van foto’s van de papiertjes waarop de tellingen zijn bijgehouden. En dat kost veel tijd.
  De Republikeinen in Iowa brachten maandag ook hun stem uit, en deze voorverkiezing verliep niet alleen vlekkeloos, maar leverde Trump met 97 procent van de stemmen ook een overweldigende overwinning op. ‘Veel meer dan het vorige record van Obama!’, twitterde Trump.

  Like

 2. Sweatheart zegt:

  Is not change, de democraten bestaan niet meer

  Like

 3. hannah zegt:

  wat een bitch is die Pelosi, net zoals haar schoonzoon Michiel Vos weer zijn grote mond opentrok bij zijn geliefde Jinek ……. zum kotzen

  Geliked door 1 persoon

 4. koosv8 zegt:

  Hoe dom en vol haat moet men dan wel zijn, om voor de wereld je zo te laten gaan bij ,, the state of the Union. De democratische partij is ernstig ziek, het is te hopen dat veel democraten in het land nog eerlijk kunnen waarnemen, en kiezen voor, en met GEZOND VERSTAND.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  De 2de termijn verkiezingen voor de POTUS zijn gelopen. Trump zal overweldigend gekozen worden voor nog eens 4 jaar. Het zal vermakelijk TV worden maar geen die spanning zal opleveren. Mijn enige zorg is een aanslag op Trump. Een die een einde kan maken aan zijn presidentschap. De Democraten hebben alles uit de kast gehaald maar niets is gelukt Trump af te zetten. Blijft alleen nog een aanslag over. Ik zal niet verbaasd zijn als het zover is.

  Geliked door 1 persoon

  • Taljaard zegt:

   Wanneer dat gebeurt komt Pence in het Witte Huis en krijgen de conservatieve Republikeinen de wind helemaal in de zeilen. Omdat de kogel in dat geval van links is gekomen krijgt Trump dan een status van held en martelaar gelijk aan Lincoln. En is de rol van links in de Amerikaanse politiek voor minstens 10 jaar totaal uitgespeeld. En hebben de Democraten zich voor altijd gecorrumpeerd.
   Weten ze daar ook wel, want ze zijn niet zo dom als in Nederland, waar men Fortuyn heeft laten vermoorden.

   Like

 6. sweetheart zegt:

  de democraten graven hun eigen graf

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Moet je die foto zien. Wat een zuurkut ! Ze trekt het gezicht van een jong meisje dat zeurt om snoepjes maar haar zin niet kan doordrammen. We kunnen haar beter Nancy Penose (pienosie) noemen. SOTU documenten verscheuren, ze is rijp voor de gevangenis. Mevrouw pienosie is er een van de Organisatie (Democratische partij maffia).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s