Het socialistische gespook in Thüringen is ten einde: Die Linke schuimbekt van woede

Screenshot_81

De nieuwe minister-president van de Duitse deelstaat Thüringen, Thomas Kemmerich (links, FDP), en de oude, Bodo Ramelow (Die Linke). 

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de mainstream media na de verkiezing van de FDP-politicus Thomas Kemmerich tot minister-president van de Duitse deelstaat Thüringen  met de stemmen van de AfD het politiek grootst denkbare ongeluk uitroepen en “Die Linke” in Thüringen volledig doorslaat, heerst er grote vreugde bij de AfD.

philosophia perennis

Alice Weidel (AfD) was een van de eersten die de verkiezingsuitslag becommentarieerde: de linkse uitsluitingsstrategie tegen de AfD zou in Thüringen “krakend mislukt zijn. Gelukwensen aan Thomas L. Kemmerich (FDP) en de fractie van de AfD in het deelstaatparlement voor het smeden van een burgerlijke alliantie!”

De landelijk woordvoerder van de AfD, Jörg Meuthen, ziet in de minister-presidentverkiezing in Thüringen de eerste belangrijke mozaïeksteen van de dringend noodzakelijke politieke ommekeer in Duitsland:

“Deze minister-presidentverkiezing in Thüringen is de eerste belangrijke mozaïeksteen van een fundamentele politieke ommekeer in Duitsland. In Thüringen werd vandaag een nieuwe minister-president door de burgerlijke meerderheid, die de wil van de kiezer weerspiegelt, gekozen. Aan het socialistische gespook en de ambtsperiode van de postcommunist Ramelow is een einde gekomen. Mijn grote gelukwens gaat vandaag naar Thüringen!”

Burgerlijke krachten hebben zich laten gelden

Op gelijksoortige wijze verklaart de fractievoorzitter van de AfD in de Duitse Bondsdag, Alexander Gauland:

“Thüringen heeft een minister-president met een democratische meerderheid, die de wil van het volk weerspiegelt. De burgerlijke krachten hebben zich laten gelden. Het buitensluiten van de AfD functioneert niet. Wij feliciteren Thomas Kemmerich met zijn verkiezing en wensen hem een gelukkige hand.”

De vicefractievoorzitter Tino Chrupalla spreekt van een bedachtzaam politiek gedrag:

“Wij feliciteren de AfD Thüringen met haar bedachtzame politieke gedrag. Het toont aan dat de oude partijen de wil van de kiezer niet langer kunnen ignoreren en de AfD niet langer kunnen uitsluiten.”

CDU-Waardenunie: het verstand en het burgerlijke kamp hebben gewonnen

Maar ook prominente vertegenwoordigers van de CDU-Waardenunie waren blij met de verkiezingsuitslag – bijvoorbeeld de bekende media-advocaat Ralf Höcker uit Keulen. En zijn medestrijder in de Waardenunie, Alexander Mitsch, twittert: “Gefeliciteerd Thüringen en Duitsland, het verstand en het burgerlijke kamp hebben overwonnen.” (van Hans-Georg Maaßen geretweet).

Van haat vervuld gedrag bij “Die Linke”

Dat zij niets van democratie heeft begrepen en moet inzien dat haar tijd definitief gekomen is, laat “Die Linke” op indrukwekkende wijze zien: de fractievoorzitter van “Die Linke”, Hennig-Wellsow, gooit de nieuw gekozen minister-president Kemmerich de bos bloemen voor zijn voeten. En daarvoor wordt ze uitgerekend bejubeld door de “Spiegel”, die zichzelf ooit als stormkanon van de democratie beschouwde, nu echter volledig gelijkgeschakeld schijnt te zijn.

Deze reactie laat heel goed zien dat “Die Linke” blijkbaar nog altijd het democratiebegrip uit een tijd onderhoudt, toen zij wereldwijd alles andere dan de democratische “DDR” vertegenwoordigde en bekendstond als “muurmoordenaar partij”.

Dushan Wegner: “Linksen hebben niets meer aan te bieden, behalve hun haat”

Dushan Wegner becommentarieert: “De SED heeft mensen laten folteren en doodschieten – maar politici die er weinig problemen mee hebben wanneer haar juridische opvolgster de minister-president en andere functionarissen levert, zijn heel boos en verontwaardigd wanneer de AfD stemt op een uit Aken afkomstige politicus van de FDP. Het lijdt geen twijfel dat Thomas Kemmerich de wil van de kiezer beter weerspiegelt dan de andere kandidaat. Wie tegen de verkiezing van Kemmerich tot minister-president van Thüringen is, die is er in principe tegen dat de kiezer zelf bepaalt door wie hij geregeerd wordt. Enkele zogenaamde “journalisten” gaan er tegen tekeer dat en hoe de wil van de kiezers in Thüringen werd omgezet. Wat willen zij dan?! Dat een commissie van hoofdredacteuren van de Duitse mainstream media de politici in hun ambt benoemt, en wel rechtstreeks, zonder de gecompliceerde en niet altijd betrouwbare omweg van de opiniemakerij?!”

En concludeert: “”Linksen hebben niets meer aan te bieden, behalve hun haat. Er is GEEN verontschuldiging meer om links te stemmen.”

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Het socialistische gespook in Thüringen is ten einde: Die Linke schuimbekt van woede

 1. andre zegt:

  Stropdasje te strak opgetrokken en een plofkop tegenover een nuchter persoon met het boardje los……

  Net als in Görlitz dat was echt wel de eerste AfD burgmeester geworden van Duitsland maar links ja “Hollywood movie shit” heeft dit geblokkeerd in Görlitz en het werd een vage Roemeen want anders geen filmstad Görlitz meer.

  Dit zijn hele positieve berichten want wij zijn geen facisten en doe hier een biertje op! Nu nog in NL.

  Like

 2. Rensk. zegt:

  De fraactievoorzitter van Die Linke gooit de bos bloemen voor de voeten. Net zoiets als Pelosie de a viertjes waar de toespraak van Trump op staat verscheurt. Haar woorden: omdat Trump niets meent van wat hij zegt. Het grappige is dat haar uitgestoken hand niet werd aangenomen door Trump juist omdat ze er geen klap van meent. Ze zegt iets over haarzelf. Dat weet Trump en die verdomd het om het spelletje waar ¨democraten zo waus van zijn mee te spelen. Je ziet toch hoe de ¨democraten¨ bezig zijn. Nou dat komt absoluut niet goed over bij veel mensen.

  Like

  • droevige mof zegt:

   De bloemenscène, die in het artikel wordt gelinkt, is een groote. Vrouwen kunnen erg boos worden. Dan moet je niet lachen, ook al is het hilarisch. En dan is er nog de verdreven premier Ramelow, die ineens zijn droomsalaris is kwijtgeraakt. Triest, triest.

   Like

 3. Cathja zegt:

  Goed nieuws uit Thüringen. Tevens een opsteker voor het AfD. Dat er vele deelstaten op deze wijze mogen volgen!

  Like

 4. Trucker zegt:

  alles wat niet rechts is betekend op de (niet zo lange) termijn terug naar het stenen tijdperk.
  Wie mij niet begrijpt mag om verduidelijking vragen heb het boekje : Vlaamse uitleg voor dummies loggen 🙂

  Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  Waar kan ik aandelen Thüringen kopen?

  Like

 6. Pingback: De reactie op Thüringen laat zien: “De linksen hebben niets meer aan te bieden, behalve hun haat” | E.J. Bron

 7. Kees zegt:

  Ik lees net de reactie van Annegret Kramp-Karrenbauer:
  Volgens partijleider Annegret Kramp-Karrenbauer van het CDU handelde de afdeling in Thüringen „uitdrukkelijk” tegen de wil van de partij. Volgens haar moet worden overwogen nieuwe verkiezingen te houden. Ook andere kopstukken binnen de CDU opperden dat.

  Ze lijkt Rutte wel: Gewoon nog een keer verkiezingen houden net zolang tot de gewenste uitslag komt.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wim zegt:

  Grappig dat op één dag twee linkse wijven voor de hele wereld laten zien hoe slecht ze tegen hun verlies kunnen. De ene door de redevoering van Trump te verscheuren (ja, dat zal de kansen voor de Democraten vast wel vergroten…), de andere door haar bloemen (ongetwijfeld voor de gedoodverfde linkse kandidaat bedoeld) woedend neer te smijten voor de voeten van de FDP-kandidaat, die mede dankzij de stemmen van de AfD verkozen werd. Het woedende gekakel van politiek Duitsland uitgezonderd de AfD is inderdaad net een kippenhok waarin iemand een flinke knuppel heeft gegooid. Kruisenplakker en groenenlover Söder, de krampachtige katholieke karrenbauer, de Linke, de SPD, de Groenen, het gekrijs is niet van de lucht.

  Geliked door 2 people

 9. droevige mof zegt:

  Het ging over het breken van het cordon sanitaire rond de AfD. De AfD vertrouwde op de bekende machtswellust van de FDP en was succesvol. Nu schreeuwt het hele links-liberale establishment om hulp. En het komt eraan. Er komen binnenkort zeker nieuwe verkiezingen in Thüringen en de AfD zal meer stemmen winnen. De trend naar rechts is niet meer te stoppen.

  Like

  • karton zegt:

   @ droevige mof.
   U hoeft NIET meer droevig te zijn hoor !! De bevrijding komt eraan !
   De bevolking in de voormalige DDR weet wat het betekent om onder vreemde heerschappij te moeten lijden, zij wensen NIET opnieuw onder vreemde heerschappij te geraken i.c. islamitische dictatuur. Langzaam gaan in Duitsland en de overige EU-landen de ogen van de div. bevolkingsgroepen open en zien zij wat er de laatste jaren is aangericht in hun resp. landen door hun eigen regeringen én de EU-dictatuur.
   Hoop gloort a.d. horizon !!!!
   Nú nog een NEXIT !!!

   Like

 10. vangie1206j zegt:

  Deze bloemen actie van dat linkse mongool zal hopelijk goed onthouden worden door de kiezers.

  Like

 11. Peter zegt:

  Geweldig ,een vluchteling heeft het daar 10 x beter dan de oude garde die Duitsland er weer bovenop heeft geholpen na de oorlog,dat links dit niet wil inzien heeft ze nu de macht gekost ,dit omdraaien lukt geen mens meer ,ontslagen vallen er bij bosjes, auto brance ligt op zijn kont,door milieueisen .banken staan op omkiepen ,mesaanvallen van islammisten weet men niet meer hoe ze die onder de tafel moeten houden ,media roept niks aan de hand,maar in vergelijk rijden er net als in Irak vroeger de tanks reeds door de straat .
  Merkel heeft niks vernieuwend gebracht in Duitsland,maar dat kan je ook niet verwachten van iemand die is opgegroeid in het Oostblok,en toch lopen die uilkuikens in Brussel er nog als een domme koe achterna .

  Like

 12. Willem zegt:

  Ik hoorde net dat merkel de benoeming ongedaan heeft gemaakt, dat beloofd wat.

  Like

 13. Jan zegt:

  Angela Merkel wil dat benoeming liberale premier Thüringen wordt teruggedraaidOmdat deze tot stand kwam met steun van AfD
  ..
  https://tpo.nl/2020/02/06/angela-merkel-wil-dat-benoeming-liberale-premier-thuringen-wordt-teruggedraaid/

  Aldus geschiedt
  Kersverse liberale FDP-premier van Thüringen stapt op na totaalophef om steun van AfD
  https://tpo.nl/2020/02/06/kersverse-liberale-fdp-premier-van-thuringen-stapt-op-na-totaalophef-om-steun-van-afd/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s