Kameroen: moorden, ontvoering van kinderen en plunderingen door “islamisten”

Screenshot_84

(Vertaling: E.J. Bron)

Op 6 januari overvielen “islamisten” – vermoedelijk strijders van Boko Haram – de drie dorpen Hitawa, Hitere en Moudouko in de buurt van de grens met Nigeria. Ze vermoordden drie christenen, ontvoerden minstens drie christelijke kinderen en plunderden meer dan 200 huizen.

philosophia perennis

Op 7 en 8 januari volgden nog meer aanvallen en plunderingen op naburige dorpen. Daarbij kwam een tot nu toe niet geïdentificeerde man om het leven.

De radicaalislamitische groepering Boko Haram heeft sinds enige tijd haar activiteiten in de provincie Far North duidelijk uitgebreid. Daarbij komt het steeds opnieuw tot enorme verwoestingen en doelgerichte aanvallen op de daar wonende christenen.

 Gezinsvader vermoord, kinderen ontvoerd

De aanval op 6 januari duurde van 22.00 uur tot 05.00 uur, zoals een contactpersoon ter plaatse aan de hulporganisatie “Open Doors” vertelde.

Bij de in Moukoudo vermoorde christenen gaat het om de 21-jarige Kidkaye Antoine, de 62-jarige Medge Guidkaye, vader van veertien kinderen, en de 50-jarige Shele Ndouvagui, die zeven kinderen achterlaat.

In Hitere werden Wabayé Viché (40) en Teweshé Ezechiel, vader van twaalf kinderen, vermoord. Een van zijn zoons, Hawadak Teweshé, werd samen met twee ander ejongens, Warda Josue uit Moudouko en Feuleongwi Yadak uit Hitere, ontvoerd.

De aanvallers keerden in de dagen na de eerste aanval meermaals terug en pleegden nog meer overvallen. Op 7 en 8 januari vielen ze de dorpen Nguedjele en Gochime aan. Ook hier plunderden ze volgens informatie van een contactpersoon veel huizen en namen levensmiddelen en kleding mee. De aanval dwong de mensen uit Hitawa, die in Gochime toevlucht hadden gevonden, opnieuw te vluchten. In Nguedjele werd minstens één persoon vermoord, ze kon echter nog niet geïdentificeerd worden.

Herinneringen aan de jihad van de Fulani

Hoewel Kameroen over het algemeen religieus tolerant is, roepen de overvallen door “islamisten” herinneringen op aan de gewelddadige uitbreiding van de islam in de afgelopen eeuwen.

Destijds voerden Fulani een jihad in de noordelijke regio´s, waardoor de autochtone bevolking met geweld tot het aannemen van de islam werd gedwongen.

Bron:
https://philosophia-perennis.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Boko Haram, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Kameroen, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Kameroen: moorden, ontvoering van kinderen en plunderingen door “islamisten”

 1. koosv8 zegt:

  Niks aan de hand mensen, gewoon je ding blijven doen, zou Rutte zeggen. Maar het FEIT gaat er niet mee weg. MOSLIMS ZIJN KWAAD AARDIG TOT OP HET BOT, DOORDAT ZE MET EEN GIFBOEK WORDEN OPGEVOED. Onder dwang een generatie zonder het boek zou de boel al een stuk rustiger maken.

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Met 400 Euro als bonus kunnen ze bij de NPO een podium krijgen met de belofte dat geen lastige vragen worden gesteld. Kunnen de postcodeloterij volgers, de WDD kijkers en de Jinek bewonderaars de bevestiging krijgen dat de islam een onderdrukte godsdienst is die alleen maar bezig is met een bevrijdingsoorlog.

  Geliked door 2 people

 3. Perception zegt:

  Wat mij eigenlijk het meest opvalt is dat de immigranten uit de meest criminelen landen ter wereld komen.
  Dit bevestigd dan ook agenda 21 ( oorlog creëren en dan de totale macht over nemen)

  Geliked door 1 persoon

 4. ronjaspers zegt:

  Deze islamitische terroristen zijn echte moslims,ze doen precies wat mohamed ook deed niet moslims afslachten,verkrachten, tot slaaf maken.In de koran is mohamed de perfecte man en moslims moeten hetzelfde doen als mohamed om in het paradijs te komen waar een maagd van 72 jaar zit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s