Waanzinnig gaaf land – U moet straks mogelijk betalen om belastingaangifte te kunnen doen

Screenshot_92

Kleine ondernemers moeten nu al betalen

Burgers moeten in de toekomst mogelijk gaan betalen voor hun belastingaangifte. Nu is het gratis om aangifte te doen maar “de vraag is natuurlijk of dit zo blijft”, zegt minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken.

Post online

Hij sluit niet uit dat er een systeem wordt ontwikkeld waardoor burgers beter geholpen worden bij hun aangifte of andere zaken. Daarvoor zouden ze – als een soort identiteitskaart – eventueel moeten betalen. “Het is allemaal toekomstmuziek, maar dan zou je niet meer kunnen betogen dat het gratis is.”

Knops reageert op vragen van de VVD in de Tweede Kamer. De liberale partij vindt dat je belastingaangifte gratis moet kunnen doen, maar dat is nu bijvoorbeeld voor kleine ondernemers niet het geval. Zij moeten gebruik maken van zogenoemde eHerkenning, waardoor ze veilig kunnen inloggen bij loketten van de overheid, zoals de Belastingdienst.

De overheid geeft eHerkenning, een soort DigiD voor bedrijven, niet zelf uit. Bedrijven moeten de software bij commerciële partijen kopen voor zo’n € 40,- per jaar.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, Graaien, Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op Waanzinnig gaaf land – U moet straks mogelijk betalen om belastingaangifte te kunnen doen

 1. Svalbard zegt:

  Ali Baba en zijn 40 rovers bestaan echt, ze zijn te vinden op het Binnenhof in Den Haag!

  Geliked door 6 people

 2. Monalisa zegt:

  Ze weten toch alles van je, dus een aangifte is niet nodig. Leuker kunnen we het niet maken. 😂😂😂

  Geliked door 3 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Inderdaad, ik verbaas me iedere keer weer dat de vooraf ingevulde aangifte gewoon klopt, kwestie van tekenen en klaar.
   Nou ja, en betalen maar kan ik beter zeggen.
   Over mijn pensioen dat ik samen met mijn werkgever heb opgebouwd (gespaard) daar wordt belasting op ingehouden, je verzint het niet !
   En aangezien ze AOW en twee pensioenen (een groet en een heel kleintje) niet in de juiste belastingschijf kunnen proppen krijg ik dus elk jaar een naheffing.
   Daar gaat je vakantiegeld !!
   Maar naar goed socialistisch gebruik krijgt iedereen die geen pensioen heeft opgebouwd (gespaard) allerhande toeslagen te beginnen met huursubsidie.
   Of wordt ik gestraft, dat zou ook kunnen !

   Geliked door 5 people

  • Licia zegt:

   Of u even aan de inbrekers van uw woning een 10tje wil overmaken omdat ze de moeite genomen hebben uw TV te laten staan , ze hadden geen zin om ermee te sjouwen.

   Geliked door 3 people

 3. hans zegt:

  Enige wat helpt is met 100.000 mensen naar die gebouwen gaan van de belastingdienst, alle rovers-verzekeringen, banken en media en het desnoods in de hens zetten. Dat is wat helpt. Vies goor teringland hier! Al die derde wereld fascisten krijgen gratis en wij tot het laatste tientje, want we zullen en moeten betalen. Hoelang kunnen ze nou nog doorgaan de bevolking uit te nijpen en dat nog weg-smirken ook. Waterschap, afvalstoffenheffing, eigen risico, huren en OZB, kortom: alles omhoog en maar doorgaan! Voor elke grijns van die Rutte voluit en keihard op die krypto-nichten bek van hem meppen. Gore smerige tering-lui.

  Geliked door 3 people

  • LUCIA zegt:

   Hans, je bent een man naar mijn hart !!!Ook ik, niet echt agressief van aard, krijg moordneigingen als ik aan de bah-lasting denk, als ook maar 10% van wat ik ze toewens uitkomt, dan bestaan er geen belastingkantoren en dito ambtenaren meer want je moet toch gvd fascisten bloed hebben om daar te werken!!.

   Like

 4. delamontagne zegt:

  Iedere Nederlander die in buitenland woont en AoW en Pensioen ontvangt, moet elk jaar in Januari bewijzen dat hij nog in leven is.
  Daartoe bij zijn gemeente van inschrijving een “Bewijs van in Leven zijnde” laten ondertekenen door de burgemeester.
  Doen wij uiteraard ook ieder jaar en wat de kosten daarvan zijn ……?

  nul, komma , nul niets, niks.
  We moeten dat voor 4 inkomsten aanvragen, dat zou in NL dan zijn geweest 4 x Euro 21 = 84 Euro
  en dat voor mij al 15 jaren, vrouw 10 jaren, zeg gem. 10
  Dat wordt dan 10 x Euro 84 = Euro 840 tot nu toe.

  ( de lucht is in NL nog niet belast, komt nog in de toekomst met al dat Pfsas, CO2, Stikstof etc, etc geleuter…………)

  Geliked door 3 people

  • vangie1206j zegt:

   Een beetje vreemd ik woon in de Filippijnen en moet ook elk jaar voor de SVB een bewijs van leven insturen krijg die formulieren via DGID ga daar mee naar de (SSS Social Security System) in de Filippijnen en zij sturen dat op naar de SVB GRATIS.

   Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Dat klopt, iedereen die uit NL AoW en pensioen krijgt moet elk jaar bewijzen dat ie nog leeft.
    Dat bedoelde ik ook, maar dat voorbeeld ik gaf met JPG plaatje, bedoelde ik de “leges=geld” hetgeen NL vraagt om dezelfde papieren in NL ingevuld te krijgen.
    Maar dan geldt dit voor buitenlanders, want NL-ers staan geregistreerd via Burgelijke Stand en bij overlijden krijgen zij daar van bericht……
    ( p.s. Iets anders, kunt U op de Philipines de NL-TV via schotel/sateliet ontvangen ? ?
    of kan dat via internet ?

    Geliked door 1 persoon

   • vangie1206j zegt:

    Je kan in de Filippijnen Via de satelliet geen NL zenders ontvangen.
    Canal Digital bereikt alleen de Europese landen.
    Via internet weet ik niet omdat ik niet geïnteresseerd in die Nederlandse pulp programma,s.

    Like

   • vangie1206j zegt:

    Indien u DIGID heeft stuurt SVB en ook de belastingdienst bv. Belasting aangifte en alle papieren naar u.

    Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Toch is er wel degelijk een goede reden voor zo’n verklaring.
   Ergens in de tachtiger jaren was er een korte docu/tv uitzending over een inspecteur die uitkeringen in het buitenland moest controleren.
   Hij werd gevolgd, eerst met het vliegtuig naar Turkije, daarna met de trein, toen de bus en warempel het laatste stukje met een ezeltje.
   Uiteindelijk kwam hij in een pietepeuterig stoffig dorpje en ging hij op zoek naar Mohammed (of zoiets), wat bleek, de helft van de mannelijke bewoners heette zo !
   En vervolgens kwam er dus uit dat de gezochte man al jaren geleden was overleden terwijl de uitkering ‘gewoon’ doorliep.
   Schattingen over wat de Staat ten onrechte heeft uitbetaald lopen logischerwijs ver uiteen maar ga er maar vanuit dat het substantieel is.
   En het gebeurde niet alleen met AOW maar ook met WAO en Bijstand.
   Er is in Nederland altijd wel een neef of een oom te vinden die enigszins lijkt op de uitkerings’gerechtigde’….
   Het is nog altijd allemaal niet waterdicht en in een aantal gevallen moeten de goeden onder de kwaden lijden, over de kosten kun je van mening verschillen, over de noodzaak ervan niet.

   Geliked door 1 persoon

 5. Tistochwat zegt:

  Leuker kunnen ze het niet maken, wél idioter en onredelijker.
  Betalen om te mogen betalen; je ziet dat vaker, maar straks dus ook bij de legale dieveninstantie in dit land.

  Geliked door 2 people

 6. Harry zegt:

  Kreeg onlangs een uitnodiging van mijn accountant als ondernemer om mee te doen aan een programma , die willen tegen een forse financiële vergoeding de taken van de belastingdienst overnemen !
  Die gaan je dan screenen ofdat je niet een paar kwartjes sjoemelt .
  Ofdat het toiletpapier ook wel echt op de zaak wordt gebruikt , en zo .
  Je eigen accountant wordt dan je vijand , tegen vergoeding .
  Dus probeert de belastingdienst tegen betaling je eigen accountant tot belastingcontroleur te maken , met als beloning dat je dan geen belastingcontrole krijgt op je bedrijf .

  De accountant wordt zodoende de hoer van de ambtenarij !
  Donder maar lekker op !

  Geliked door 3 people

  • Lucia zegt:

   @Harry, probeerde je te liken maar dan moet ik blijkbaar op allerlei andere zaken/social media gaan zitten en daar heb ik niks mee/wil ik niet.. maar ik voel wat je bedoelt, de RoverHeid heeft liefst dat we allemaal spionnetjes van mekaar worden dan hebben ze hun ideale fascistisch globalistische staat en die door en door verrotte domme, ” Plee-B-jers”, vuile tyfus rioolglijders van ambtenaren die daar werken(belastingen), nou ik gun ze van alles… wat ik hier niet kan zeggen, want dan wordt mijn reactie niet geplaatst, kan nog hooguit zeggen, waar is de IRA als je haar hard nodig hebt. Enfin er loopt wel een petitie tegen de bah-lastingen bij de bondoverheidszaken, is een organisatie die ook echt wat doet o.a. via proefprocessen zaken aan te vechten. Ga maar eens kijken, ik overweeg het ook te doen. . In een normaal land, niet geregeerd door Ali B en zijn 40 rovers, neen ik bedoel niet de rapper maar die van sesam open u, zou je kunnen procederen tegen de bah-lasting als persoon in je eentje… maar de toeslagen affaire spreekt in dit opzicht boekdelen, zo van, zo doe je het niet dus blijft alleen nog over vind hun zwakke plek en schop daar hard tegen, met hetgeen in een riool komt bovendrijven kun je geen schoon spel spelen . Die gasten zijn zelf zo corrupt als de ziekte, snap niet waarom die geweldige hackers van Nederland, deze mensen niet hacken en alles op straat gooien, gewoon het riool opentrekken,Er kwam toch ook naar buiten( een van de vele schandalen van de belasting) dat de mensen die er werken zelf op grote schaal de bah-lasting ontduiken en dat ze ook on the take zijn m.a.w. door groot kapitaal betaald worden om de andere kant uit te kijken. Als je nou een normaal fatsoenlijk mens bent, ga je daar toch niet werken, je weet dat het een criminele bloedgeld organisatie is. dus dat doe je toch niet.

   Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Alweer een zooitje graaituig, alles van het zelfde laken een pak.

   Geliked door 1 persoon

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  Leuker kunnen we het niet maken, wel duurder.
  Gelukkig heeft het schoftentuig in Den Haag nog iets gevonden om ons nog verder uit te persen. Stel je toch eens voor dat de belastingdruk niet verder opgevoerd kon worden. Wat moet je dan?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 3 people

 8. dolphin zegt:

  Ik zit nog steeds te wachten tot internet aftrekbaar is en de pc waarop ik verplicht wordt (veilig) aangifte te doen of wat voor bureaucratische rotzooi dan ook , eigenlijk wordt ik gedwongen om op het internet te verschijnen met alle risico’s van dien dus de overheid zorgt dan ook maar voor een beveiligd netwerk , en nu ?
  Maar de gemiddelde Nederlander zal wel weer smalend roepen dat je gewoon moet betalen en dat je er toch niks aan kan doen , nou dat vindt de (r)overheid helemaal geweldig natuurlijk

  Geliked door 4 people

  • vangie1206j zegt:

   Als iedereen zo denkt dzn moet je betalen.
   Je kan ook je hakken in het zand zetten en weigeren een aantal zaken.
   Werkt best wel spreek uit eigen ervaring en je zit die rovers ook lekker dwars.

   Geliked door 1 persoon

 9. Lucky zegt:

  Die hele club wordt toch al betaald door de belastingbetaler, dus straks dubbel betalen?

  Geliked door 2 people

 10. karton zegt:

  Ik troost mij met de gedachte dat er verkiezingen in aantocht zijn ! Als héél veel mensen in dit, eens zo mooie én rijke landje nu eens zouden kijken wat de Haagse Maffia ons tot heden heeft gebracht, c.q afgenomen, dan is de keuze toch zeker niet zo moeilijk ?

  Like

 11. Blaffertje zegt:

  Belachelijk.
  Ze stelen al genoeg van ons.

  Geliked door 2 people

 12. Torsten Himmelstoss zegt:

  Betalen om aangifte te doen?? ZUM KOTZEN.
  Dan moeten we zeker straks ook betalen als we aangifte doen van inbraak..???
  Wanneer komt dit land eindelijk in verzet?
  Het zijn slechts 150 plucheplakkers… Waarom is iedereen daar zo bang voor??
  Leuk is het nooit geweest, sterker nog: ze zijn echt niet van plan om
  het makkelijker te maken…

  Geliked door 2 people

 13. Cathja zegt:

  Ze mogen blij zijn dat we aangifte WILLEN doen….., stelletje uitvreters! Aan alle kanten worden we geplukt.

  Geliked door 2 people

 14. Aegolius cs zegt:

  Broodje aap verhaal.

  Nochtans droomt de ficus hierover!

  Geliked door 1 persoon

 15. Anneke zegt:

  Ondernemers zijn al een belasting inner voor de belastingdienst via de btw inkomsten/afdrachten die door je eigen accountant berekent wordt (de accountant betaal jezelf) en nu nog een trapje hoger erbij? Gelukkig gaan we dit jaar de stekker uit het bedrijf trekken en als ze dan nog geld willen hebben komen ze het maar halen.

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Anneke 6 februari 2020 om 16:23

   en als ze dan nog geld willen hebben komen ze het maar halen.

   O, dat zullen ze zeker komen halen, inclusief de eventuele boetes.
   Wij balen ook van die telkens terugkerende btw-aangifte.

   De aangifte inkomstenbelasting kost je eveneens vele uren werk, en dan moet je straks nota bene gaan betalen voor het verrichten van dit strontvervelende karwei.
   Daarna volgt de definitieve belastingaanslag: nóg meer betalen.

   Alleen al die woorden:
   – belasting (een zware last)
   – aanslag (ook fijn).

   Belasting = leefboete.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s