DDR 2.0: Merkel wil systeem-pers middels omroepbijdrage onderdanig houden

Screenshot_132

Merkel heeft als voormalig FDJ-secretaris voor Agitatie en Propaganda niets verleerd…

(Door: “Cantaloop” – Vertaling: E.J. Bron)

 Als tegenprestatie voor goedgunstige berichtgeving

Terwijl men zich in het hele land bezighoudt met de gebeurtenissen in Thüringen, worden in politieke achterkamertjes geheel nieuwe aspecten met betrekking tot de toekomstige berichtgeving in overweging genomen. Nadat veel gedrukte media, met voorop de “Spiegel”, “Stern”, “BILD” en diverse andere, meestal op het linkse spectrum georiënteerde, media in de laatste kwartalen duidelijke verliezen met de gedrukte versies moesten accepteren, voert onze regering er op dit moment overleg over hoe men hen helpend onder de armen zou kunnen grijpen.

PI News (2)

Het zou per slot van rekening gaan om de mediaverscheidenheid die behouden zou moeten blijven, kopt de “Focus” vast en zeker niet helemaal onbevooroordeeld – en beroept zich daarbij op regeringskringen. Er zou onderzocht moeten worden in hoeverre men noodlijdende kranten direct of indirect van de kant van de staat zou kunnen ondersteunen. Er is sprake van een verhoging met “enkele euro´s” van de omroepbijdrage – en dat geheel dient dan geëtiketteerd te worden als een “algemene mediaheffing”.

Nu grijpt de staat regulerend in de krantenmarkt in

Een team van “onafhankelijke deskundigen” zou zich met de zaak gaan bezighouden, nadat het Hans Bedrow-instituut van de Vrije Universiteit Hamburg een “duurzame financiering van journalistieke prestaties” had geëist. Gratis inhouden op internet zouden volgens een speciaal voor de Duitse regering gemaakte expertise het zekere voortbestaan van talrijke gedrukte tijdschriften bedreigen.

Het geheel moet men in zijn totaliteit eerst eens op zich laten inwerken. De vrije markteconomie, waarin vraag en aanbod de basis van ondernemen vormt, dient deels uitgehold te worden. Dat zal de markt in een gewenste richting duwen. Onze systeem-pers kwakkelt, terwijl blogs en vrije media een hoge vlucht maken. Zodoende verschijnt de staat op het toneel en garandeert snelle hulp in de vorm van gedwongen heffingen. Daarmee blijft vast en zeker ook de goedgunstige berichtgeving van de aldus gesubsidieerde journalisten tegenover hun overheid behouden. Geraffineerd!

Financiële hulp van de staat in plaats van concurrentie

Niet meer de kwaliteit, de lay-out, of de vraag naar een persproduct reguleren in het vervolg zijn prijs en oplage – maar de staatsmacht verplicht de burgers gewoon door middel van hogere omroepbijdragen om voortaan ook “kwaliteits”-kranten te subsidiëren die men normaal gesproken niet zou kopen. Zodoende blijft het kabinet-Merkel zichzelf verzekeren van een al vertrouwde ondersteuner in de strijd tegen “klimaat-ontkenners”, vluchtelingencritici en islam-rationalisten. Men helpt elkaar wederzijds immers graag. Zo gaat dat nu eenmaal bij een verandering in een socialistische eenheidsmaatschappij. De reguleringsdrift van de staat grijpt steeds meer in processen in, die je eigenlijk aan hun eigen ontwikkeling zou moeten overlaten.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Cantaloop”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse media, machtswellust, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op DDR 2.0: Merkel wil systeem-pers middels omroepbijdrage onderdanig houden

 1. Harry Willemse zegt:

  Gelukkig gebeurd dit in Nederland met de NPO niet.

  Like

  • Eurohater zegt:

   Het is allang geleden gebeurd onder Den Uijl. Die vond het “Steunfonds Dagbladpers” uit om kranten in financiële problemen te helpen om “de verscheidenheid van de pers te waarborgen”. Uiteraard werd er toen een constructie bedacht waarbij anti-Den Uijl kranten als Telegraaf en AD geen cent kregen maar slecht gelezen kranten zoals Trouw, Parool en NRC konden blijven voortbestaan. Uiteraard wel op de niet-vermelde voorwaarden dat ze steun moesten betuigen aan het beleid van Den Uijl.

   Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Harry Willemse, dat lijkt maar zo dat dit soort praktijken in nederland niet gebeuren. Natuurlijk steunt de overheid de pers maar dan uit het zicht van de belastingbetaler en dan alleen die media die spreekbuis van de zittende macht zijn. Voor wat hoort wat en de ene hand wast de andere. Zeker bij de vvd is dit gebruikelijk en ook bij de andere partijen als ze de kans krijgen. Ga mij niet om voorbeelden vragen want ik kan mijn mening niet met harde feiten staven. Dat is ook niet nodig want men zal in de haag alles ontkennen zoals gewoonlijk. Ik ga er standaard vanuit dat ik elke dag door de media in alle verschijningsvormen, wordt bedrogen en voorgelogen.

  Like

 3. Jan zegt:

  Deze Germaanse is al zo stom als een koe

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Moet je tegenspreken Jan, een koe is een koe is een dier, maar zeer zeker niet stom of ook maar dom. Dit mens is nog stommer als een amoebe, misschien zou je het achtereind van een varken nog kunnen noemen.

   Like

  • leo1 zegt:

   Heeft al te veel hormonen binnen gekregen uit vlees en te veel ” E”- nummers uit voedsel producten van Unilever………

   Corona 2.0

   Like

  • droevige mof zegt:

   De vrijheid van meningsuiting wordt in Duitsland door het reekbare artikel 130 van het wetboek van strafrecht (‘aanzetten tot haat’) beperkt.
   https://dejure.org/gesetze/StGB/130.html

   Ondertussen is er een app waarmee je alles wat je denkt dat haat is zwart kunt maken en verklikken. In Duitsland had deze vrouw de interviewer aan de kaak kunnen stellen, maar dat had iedereen kunnen doen. Als het nog niet gebeurd is.
   https://hassmelden.de/
   Kleine opmerking: Mijn spellingscontrole module voor Nederlands gecorrigeerde “beperkt” en schreef “gewaarborgd”. Controle rondom.

   Like

 4. Monalisa zegt:

  Dat wil die homo van D’66 ook.

  Like

 5. Pingback: CDU/CSU moet met onmiddellijke ingang aan de communisten vragen wat ze nog mag doen | E.J. Bron

 6. Nemesis zegt:

  Het internet is van geen enkele regering. Ik denk dat (heel misschien) iedereen nog weet hoe en waar en door wie het ontwikkeld is en daarna aan de gehele mensheid ter beschikking gesteld. Daar hebben handige jongens en meisjes van allerlei kunne, handig gebruik van gemaakt, door programma’s te ontwikkelen. en voor het gebruik van deze programma’s te laten betalen, dus niet voor het internet als internet. Die rooien kunnen nu wel censuur eisen op internet, maar dus alleen met medewerking van de lui die daar hun programma’s verkopen en wij voor betalen als we die gebruiken. Censuur op internet gaat dus niet ook de subsidies om de nood leidende linkse pers te steunen, gaan dus via een achterdeurtje

  Like

 7. Cathja zegt:

  Achterbaks, geniepig en smerig! Het was te verwachten. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  Like

 8. fleckie zegt:

  Op ejbron 2.6.2018: …NIEUW NAZISME, ( fleckie, no. 30, betr. Info. GOEBBELS, DE propaganda- man. achter HITLER

  Like

 9. fleckie zegt:

  Oo de moeite waard, om te weten:” SOMS zet men orders aan de eenvoudigen van geestkracht bij met een enkel dreigement, zoals de voorspelling dat iemand die niet gehoorzaamt, iets vreselijks, en uiteraard bovennatuurlijks kan overkomen”. ,…….pag42: uit boek van Umberto Eco” ‘de naam van de Roos’, Uitg. Bert Bakker, A’dam. Isbn 90.351.0891.4 …….<~<~<~<~<~<~<

  Like

 10. Pingback: Quo vadis, Germania? | E.J. Bron

 11. Harry zegt:

  Ooit waren er nog moffen die een aanslag durfden te plegen op hun dictator .
  De verslapping , verdwazing en verlaffing vieren hoogtij in Duitsland .

  Roep het wel vaker , ons politieke systeem deugt niet , we kunnen tuig aan de top niet ruimen .
  Ondergeschikten , ministers en staatssecretarissen worden nog wel ingeruild ,
  puur voor de bühne .

  Na een paar maanden poppen ze weer op als burgemeester of ceo ergens .
  Alsof wij zo achterlijk zijn , dat we die malversaties niet doorhebben .
  Of ze zijn al zo arrogant , dat het ze niet kan verdommen !

  Like

 12. verwardeman zegt:

  Mosselhoer met grafbakkes .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s