Links bakte ze bruin

Screenshot_130

(Door: H. Numan)

U heeft het vast en zeker gelezen: “extreemrechts” Nederland heeft het weer eens gedaan. Een koekenbakker in Monster kreeg ruime aandacht, omdat hij politiek zeer incorrect bedreigt zou zijn. Heel links Nederland stond gelijk boven op de barricades. Edoch, met een beetje gezond verstand en na wat onderzoek bleek dat de situatie heel anders is. Die bakker is veganist. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn. Maar nogal wat veganisten zijn zeer missionair en razend irritant. Ze zijn bijna altijd ontzettend links en meestal bakken ze van economie niks. Zo ook deze koekenbakker. Hij was bijna failliet. Geld om reclame te betalen had hij niet. Dus bedacht Tompouce een list.

Hij hernoemde zijn moorkoppen in roomkoppen, en deed daarvan kond aan de media. Er was ook een klant geweest die het niet leuk vond dat hij geen moorkoppen meer verkocht, en zoiets had gezegd. Dat is, zo beweerde hij, een bedreiging en gooide zijn koekenbakkerij op slot. Want te gevaarlijk. De media vraten het als waren het negerzoenen Buys Zoenen. De koekenbakker werd direct uitgenodigd op tv. Want de arme zielige groene bakker werd door “extreemrecht” Nederland geterroriseerd.

Iets later kwam de linkse aap dus uit de mouw. Een beetje journalist – dat zijn er niet veel in Nederland – had eerst onderzoek gedaan, en dan pas een uitnodiging verstuurd. Ander sta ja voor paal. Die “bedreiging” was niet meer dan één klant, die eigenlijk liever een moorkop had gehad en het waagde om dat te zeggen. Maar als je zoiets zou schrijven, dan komt er natuurlijk nooit een multiculturele samenleving, wat? Dus die ene minder tevreden klant veranderde direct in vele woedende klanten met bedreigingen, stenen en knuppels. Of de groene bakker nu geniet van een hoge omzet, ik betwijfel het. Monster is niet zo’n grote gemeente. Ik kom zelf uit de omgeving, en de meeste tuinders houden van groente – maar alleen om te telen. Wil niet zeggen dat ze daar in het Westland dus allemaal veganisten zijn. Meer niet dan wel. Bijna alle tuinders die ik ken, zijn gek op groenvoer. Zolang dat gegeten wordt door hun eten, namelijk varkens en koeien.

Ik heb er zelf ook wel eens aan lopen denken om ongeveer hetzelfde te doen als Tompouce, de onbespoten veganistische bakker. Ik bouw websites. Als ik nou eens een grote banner plaats met ‘mohammedanen zijn hier niet gewenst’. En dat dan doorgeven aan het MDI. Zeker weten dat dit grote aandacht trekt. Maar of dat soort aandacht omzet binnen brengt, daar heb ik zo mijn twijfeltjes over. Andere mensen zijn niet zo kieskeurig. Ze mogen best over mijn fiets lullen, zolang ze maar niet over mijn l… denken die.

Tompouce is niet de enige koekenbakker die graag poetsen bakt. Buys begon er mee. Er was niemand die een probleem had met negerzoenen. Buys schafte de naam af, met veel bombarie, omdat het publiek er om gevraagd zo hebben. Want negerzoen, dat was te rassisties. Eh nee. De marketing afdeling had berekend dat ze door de naam te veranderen gewoon meer negerzoenen konden verkopen. Dat mislukte dus faliekant. Ja, je kunt nog steeds Buys Zoenen kopen. Maar de omzet, die is er wel uit. Niet omdat de gemiddelde Nederlander racistisch is, maar omdat de gemiddelde Nederlander niet van dat soort veranderingen houdt. En van dat soort poetsen al helemaal niet.

Er zijn nog meer bedrijven die poep aan hun publiek hebben. El Hema, bijvoorbeeld. De Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij is een oer-Hollands bedrijf dat zich daar voor dood schaamt. De prijzen waren laag en de kwaliteit was redelijk. Als je het nieuwste van het nieuwste wilt, ga je sowieso niet naar de Hema. Gebak was prima betaalbaar, en best smakelijk. Geen culinaire hoogstandjes. Maar daar zijn meer dan genoeg andere winkels voor. Maar de Hema, die wil graag iets meer zijn. Iets meer wat ze niet kunnen zijn. Ze zijn geen Xenos, geen Ikea en geen Joop Braakhekke.

Dat is wat de Hema denkt dat ze eigenlijk is. Het exotische van Xenos, de populariteit van Ikea en de culinaire hoogstandjes van Braakhekke. Dus de paarse broeken gingen aan de slag om de Hema van haar truttige imago te verlossen. Ze gingen op de mohammedaanse toer. Of die paarse broeken daar nog werken, geen idee. Want de Hema is op sterven na dood. Nederlanders zijn gek op chocoladeletters. Maar niet als die in het Arabieriesch en halal geleverd worden. Andersom zijn mohammedanen ook gek op chocola. Maar enkel tijdens hun diabetesfeest. En dan kopen ze het in mohammedaanse winkels. Zeker niet bij de kazen, en als allerlaatste de meest kazige winkel in kaasland.

Even zo goed is de Hema van een oerdegelijk no-nonsense bedrijf veranderd in een dom links trutje dat verkracht wilt worden, en niet begrijpt dat zelfs mohammedanen niet alles pakken. Ze doet er alles aan, maar niemand neemt haar. Waarom niet? Dat is de Hema vandaag de dag. Een bedrijf dat prima zou kunnen functioneren, maar ambities heeft die onmogelijk te verwezenlijken zijn. En geen idee heeft dat zoiets al vaker geprobeerd is met net zoveel succes.

Volkswagen bijvoorbeeld maakt prima auto’s. En toen gingen ze de Phaeton bouwen. Tja. Dat was een automatische flop. Mensen met geld genoeg kopen absoluut geen Volkswagen, want het is een Volkswagen. Mensen met een kleine beurs kochten ook geen Phaetons, want zoveel geld hadden ze niet over voor een auto. Mercedes probeerde het ook, met het merk Maybach. Miljonairs kopen nu eenmaal geen dure uitvoering van een Mercedes met een ander logo. Ook dat flopte. De Hema kan proberen wat ze wil, maar een duur luxe merk gaan ze niet worden.

Terug naar onze koekenbakker. Valt het u zo onderhand niet op dat links zelf altijd doet waar het ‘rechts’ van beschuldigt? Er zijn vele tientallen MDI’s, zgn. meldpunten tegen discriminatie, op het Internet. In interviews vertellen ze dat ze gemiddeld één aangifte per week krijgen. Als het een drukke week is, soms wel twee! Daar zitten vele vrijwilligers en betaalde krachten de hele week uit hun neus te vreten. Iets anders is er voor hen niet te doen. Anders dan linkse actie voeren, wel te verstaan. Maar zolang de gemeenschap ze betaalt, waarom zouden ze dan gaan werken? Dit werkt toch prima? Dat zijn toch vlot een paar duizend mensen die nodeloos werk verrichten – op uw kosten.

Die gevreesde komst van extreemrechts is onzin. Alles waar ze ‘rechts’ van beschuldigen, zijn linkse stokpaardjes. Conservatieve mensen zijn over het algemeen religie neutraal. Niet anti-religieus. Daarvoor moet je bij extreemlinks zijn. Conservatieve mensen hebben helemaal geen probleem met homo’s en lesbiennes. Zolang ze niet in het openbaar in een leren broek zonder kruis rondlopen. Conservatieve mensen zijn helemaal niet tegen abortus. Maar ze willen wel dat het leven gerespecteerd moet worden. Plus dat er meer dan genoeg goede voorbehoedsmiddelen zijn waardoor een abortus meestal niet nodig is.

Conservatieve mensen vinden vrijheid van meningsuiting belangrijk. Links ook, zolang die geuite mening links is. Als dat niet het geval is, is het bijna altijd ‘haatdragend’ en moet dus verboden worden. De meeste mensen die ik ken, zijn het niet altijd met me eens, maar willen daar best graag over praten. Zo niet links. Ik ben het niet met hen eens, dus ben ik iemand wiens mening verboden moet worden. Vragen stellen doe je maar ergens anders. Wij hebben de antwoorden!

Rechts is gewelddadig, wordt u dagelijks wijs gemaakt. Niets is minder waar. Vrijwel alle gewelddaden gepleegd tot in de jaren-90 waren uitsluitend extreemlinks. Daarna werd het stokje overgenomen door mohammedanen. Extreemrechts geweld? Voor iedere rechtse gewelddaad worden er minstens 10 linkse of tegenwoordig mohammedaanse aanslagen gepleegd. Kijken we naar het type aanslagen, dan wordt de vergelijking nog schrijnender. Links pleegde en pleegt met voorbedachte rade grootschalige aanslagen op bedrijven, instellingen en personen. Mohammedaanse terroristen ook, maar dan op nog grotere schaal.

Rechtse aanslagen? Dat blijkt meestal een boze buurman te zijn die iemand iets te ongezouten de waarheid vertelde. Of iemand die een plakje ham voor een deur legde. Of … een linkse lamlul die denkt op die manier gratis reclame te kunnen maken. Maar rechts heeft het altijd gedaan.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Links bakte ze bruin

 1. koddebeier zegt:

  En zo is het !!

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ook leuk; de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit waarschuwt de veganistische koekenbakker dat hij zijn gebakjes geen roomkoppen of anderszins mag noemen, er zit namelijk geen echte room in.
  https://www.ad.nl/westland/vergeet-het-maar-vega-moorkop-mag-van-nvwa-geen-roomkop-heten~ad44d25f/
  😀

  Geliked door 2 people

 3. Kees zegt:

  Kijk eens naar de geschiedenis, de meeste doden vielen onder de totalitaire linkse regimes van Pol Pot, Hitler, Stalin en Mao. Links is een veel grotere bedreiging voor de mens dan klimaatverandering!

  Geliked door 1 persoon

 4. Piet de Kam zegt:

  Geen (linkse) speld tussen te krijgen. Helaas helemaal waar. Mooi geschreven.

  Like

 5. hannah zegt:

  tot nu toe heeft die bakker goed verdiend aan zijn moorkoppen als hij zomaar een paar dagen zijn winkel kan sluiten ….

  Like

 6. Johandederde zegt:

  Het enige wat ik nog koop bij el hema is de rookworst, bij kwekkeboom koop ik een moorkop en blijf het zo noemen. ohja voordat ik weer wordt beschuldigd van een nazi of racist ik ben een kleurling.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s