Wat is racisme?

Screenshot_129

(Door: “bozeoudeman”)

Zwarte Afrikanen kiezen voor zichzelf, daarom komen zij massaal hierheen naar het rijke Europa om daar een beter leven op te bouwen, dat mag en dit opkomen voor eigen belang is geen racisme. Oost Europeanen kiezen voor zichzelf en komen massaal naar Noord-Europa en West-Europa, want daar zijn blijkbaar meer banen, en de lonen en uitkeringen liggen hoger, dus dat mag en dit opkomen voor eigen belang is geen racisme.

Surinamers kwamen in de jaren zeventig, toen Suriname van het ene op het andere moment door de linkse populist Den Uyl onafhankelijk werd verklaard, in hun eigen belang naar Nederland, omdat zij vreesden dat  Suriname economisch nog niet rijp was voor zelfstandigheid. En dat mag en dit eigen belang is geen racisme.

Mohammedanen komen al bijna een eeuw lang in grote getale uit eigen belang naar Europa, omdat het leven hen daar beter aanstaat, het sociale klimaat hen zeer gunstig gezind is en de lonen en uitkeringen hoger zijn dan in hun eigen landen, dus eveneens gaat het hier om eigen belang dat geen racisme is.

Vluchtelingen uit alle windstreken kiezen met name in Europa voor de Noord- en West- Europese landen als Duitsland, Zweden, Denemarken en Nederland, omdat de uitkeringen daar het hoogst zijn en doen dit dus uit eigen belang, wat mag, en dit eigen belang is geen racisme.

Maar een blanke die vindt dat dit op grote schaal hierheen komen op termijn ten koste gaat van zijn manier van leven, zijn cultuur, zijn vrijheden, zijn economisch welzijn et cetera, wat inmiddels al zeer duidelijk is, moet zijn bek houden, want daarover iets stellen is smerig eigen belang en dus vuil, laag, liederlijk racisme.

Tja, links en progressief leg mij het verschil dat jullie handhaven eens uit!

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Linkse Kerk, Racisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Wat is racisme?

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Racisme is een woord dat niet van toepassing kan zijn tussen mensen dus kan men daar elkaar ook niet van beschuldigen. Er bestaat maar één menselijk ras getuige het feit dat alle mensen op de hele wereld van welke afkomst dan ook zich onderling, vermits man en vrouw uiteraard, kunnen voortplanten. Aziatische, arische, negroïde enz enz. zijn slechts varianten maar geen verschillende rassen.
  Het voortplanten is biologisch voorbehouden binnen één ras.
  Onderling kunnen levende wezens zich slechts voortplanten binnen hun ras. Neem een hond, deze kan zich binnen de soort, in dit geval het hondenras, alleen voortplanten met een wezen van het hondenras. Voor katachtigen, hoefdieren, vogels, vissen en noem alle rassen maar op is bovenstaande van toepassing.
  Verschillende rassen kunnen zich dus niet voortplanten onderling. Een kat kan men niet mixen met een hond, een giraffe niet met een vis, een tijger niet met een olifant, enz, enz.
  Moeder natuur laat dat genetisch niet toe. Slechts bij de ondersoorten is dit soms mogelijk maar deze behoren dan altijd tot hetzelfde ras.
  Gekscherend zou een mens slechts van racisme kunnen worden beticht wanneer hij of zij een dier(soort) zou beledigen op basis van de raskenmerken van het daartoe behorende ras. Neem een kikker die een giraffe zou beledigen op basis van zijn lange nek. Dat is racisme omdat het hier om twee rassen gaat.
  Binnen één ras, het menselijk ras in dit geval, is racisme dus schier onmogelijk. Het kan gewoonweg niet zonder daarmee je eigen ras te beledigen.

  Like

 2. Lucia zegt:

  De Surinamers en de indische mensen die hier kwamen waren rijksgenoten en waren allen geboren als Nederlanders bovendien zijn de meesten gewoon hardwerkende mansen. De 1e generatie Turken en Marokkanen waren ook hardwerkende mensen en over het algemeen lage misdaadcijfers. Het is daarna uit de klauwen gelopen, met deze laatste 2 groepen en de huidige nieuwe stroom vluchtelingen, die zonder papieren ( ID, bewijs van goed gedrag , diploma’s etc)hier binnen komen wandelen , in de watten gelegd worden en rustig heir verder illegaal kunnen verblijven als ze geen recht hebben op een verblijfsvergunning . DAt ze rovend en moordend te werk kunnen gaan zal de politici een worst wezen. Jaren geleden kwam een nederlandse geboren en getogen vriendin van mij terug naar Nederland . Zij was geëmigreerd naar XXX-land en kwam terug omdat haar vader kanker had en ernstig ziek was, met negatieve levensverwachting. Ze kon via familie een huis huren, had hier voordat ze vertrok een bloeiende praktijk gehad, kon het een maand of twee uitzingen op spaargeld maar was daarna blut en we zaten toen hier net in een van de heftige bezuinigingsoperaties , we moesten en een crisis battelen en de banken omhoog houden.
  Haar praktijk opnieuw opbouwen bleek niet zo simpel. We hebben haar als goede vrienden, met een mannetje of vier, regelmatig geld en boodschappen toegestopt maar uiteindelijk ging ze toch naar de sociale dienst en de IND, waarom dat laatste moest is mij een raadsel want ze had nog gewoon de Nederlandse nationaliteit, was wel hier uitgeschreven. Ze is ontzettend honds behandeld, met veel moeite kreeg ze een uitkering, veel minder dan normaal omdat ze niet kon bewijzen dat ze voor het huis huur betaalde. Hele toestanden, vaak huilend aan de lijn gehad, uiteindelijk moest ze vertrekken, kon niet bij haar vader blijven.
  Menselijkheid is helaas een heleboel landgenoten vreemd, we behandelen elkaar hartstikke slecht en zijn los zand, wat dat betreft zullen we het van de islam verliezen want zij steunen mekaar, misschien onderling geharrewar maar naar buiten toe een gesloten front.

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Uw verhaal over die Nederlandse mevrouw/kennis die terugkwam naar Nederland, verbaast mij helemaal niets, maar dan ook helemaal niet.
   Ga eens na hoe je behandeld zou zijn geworden als je terug keerde maar NIET de Nederlandse nationaliteit meer had.

   Like

 3. BigLJohn zegt:

  Ga nooit in discussie met links want je zult nooit je gelijk kunnen halen. Voor links bestaat er maar EEN waarheid, en dat is de linkse waarheid. Eenieder die daar niet in meegaat word uitgemaakt voor racist, islamofoob en Nazi. Links beschuldigt ons van zaken waaraan wij part nog deel hebben, maar waarvan zijzelf de hoofdschuldige in zijn. Dat is een van de kenmerken van links; alle problemen die zijzelf veroorzaakt hebben worden op ons afgeschoven. Ook maken ze de bevolking het hoofd op hol met hun grootste plannen, plannen die fortuinen kosten en altijd gedoemd zijn om totaal te mislukken. Maar ze roven daarvoor wel al ons geld weg. Het Marxisme kan misschien voet aan de grond krijgen bij arme bevolkingen. Het is voor mij daarom onbegrijpelijk dat het Marxisme, wat in het arme Oostblok er uit gewipt is, in ons welvarende westen een nieuwe voedingsbodem vond.

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   Links, die beweert zo hoog opgeleid te zijn en altijd gelijk willen hebben, die zijn opgeleid in de “weet niet kunde”, m.a.w. ze weten helemaal niet wat alles wat zij beweren, zeggen, schreeuwen, blaten en ook van de problemen die ze veroorzaken, de betekenis van ieder van deze woorden. Ze maken er alleen maar de mensen mee gek, veroorzaken bewuste chaos en het kost kapitalen. Marxisme zouden ze eens heel erg zelf moeten ervaren om te weten wat het inhoudt. Ik gun het ze van harte.

   Geliked door 3 people

 4. M. zegt:

  Resolutie 1743 waar men hier naar regeert is racisme.

  Like

 5. fredjohan zegt:

  Racisme is mensen in soorten verdelen op grond van uiterlijke kenmerken. Verschillen tussen mensen worden vooral bepaald door cultuur en godsdienst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s