Triomfator van de week: Donald Trump

Screenshot_147

(Vertaling: E.J. Bron)

Het had nauwelijks nog beter kunnen gaan voor de Amerikaanse president: van de impeachment procedure, waarmee de Democraten vanwege een futiliteit begonnen waren, is hij af – geen verhoor van getuigen, vrijspraak in de Senaat, waar zijn partij de meerderheid heeft, de linksen staan te kijk als de gedupeerden.

Deutschland Kurier

Hun woordvoerster, de woordvoerder van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi, kon het allemaal niet meer aan. Nauwelijks had Trump zichzelf in zijn toespraak over de staat van de natie – “State of the Union – uitvoerig bejubeld over zijn successen, of ze verscheurde demonstratief voor de camera´s zijn manuscript als een koppig klein kind. De beelden gingen de wereld rond – als gratis munitie voor de verkiezingscampagne voor Trump.

Dat de Amerikaanse Democraten het langzaam op de zenuwen krijgen, kun je hen nauwelijks kwalijk nemen. De president lijkt op dit moment alles te lukken, bij hen kleeft de pech als hondenstront aan de schoenen. Terwijl Trump bij de eerste voorverkiezingen in Iowa, waarmee traditioneel de race voor het presidentschap wordt geopend, onbetwist met een soevereine 97% de gedelegeerden van de Republikeinen inzamelde, brak bij de Democraten de tel-chaos uit; pas na twee dagen konden ze uitslagen leveren, en zelfs die waren tegenstrijdig.

De favorieten van de linkse mainstream – de radicale socialisten Bernie Sanders en Elizabeth Warren en de diep in het establishment verstrengelde Joe Biden – bleven in ieder geval met lege handen staan. Ook dit werd op een zilveren plateau geserveerd aan het team van de verkiezingscampagne van Trump: die willen het land leiden en krijgen na maandenlange voorbereiding niet eens een voorverkiezing voor elkaar.

Donald Trump is, net zoals destijds Ronald Reagan, zonder twijfel een van de meest onderschatte presidenten van de VS. Zijn strategie is slim: hij voert zijn projecten uit en maakt gebruik van het verzet uit het establishment door diens standpunten d.m.v. overdrijving in het absurde te trekken en zodoende te neutraliseren. Zijn tegenstanders in de politiek en de media doorzien het niet en zetten hem neer als “clown”, sukkel of idioot, terwijl hij zijn agenda volgt.

Op deze wijze heeft Trump stap voor stap zijn verkiezingsbeloftes waargemaakt: terugtrekking van de soldaten uit ideologische conflicten waar niets te winnen valt; opzegging van onvoordelige verdragen zoals het Parijse klimaatakkoord en de Iran-atoomdeal, Mexico ertoe dwingen om de illegale migratie in te dammen, China en de EU ertoe brengen betere handelsakkoorden af te sluiten, en terloops de economie weer op gang brengen.

Geen wonder dat ze hem haten. Een toppoliticus, die na de verkiezingen doet wat hij daarvoor heeft aangekondigd en zich aan zijn verkiezingsbeloftes houdt in plaats van ze te breken of te begraven – dat jaagt niet alleen de Merkel-getrouwe Duitse mainstream op stang. Als hij in november herkozen wordt, dan zouden de gezichten nog wel eens langer kunnen zijn dan vier jaar geleden. Het zal de triomfator een zorg zijn.

Bron:
www.deutschland-kurier.org

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", demoniseren, Donald Trump, gezond realisme, Links fascisme, Marxisme, Rotzakken, Socialisten, VS. Bookmark de permalink .

35 reacties op Triomfator van de week: Donald Trump

 1. Monalisa zegt:

  daarom hebben jullie in nederland een hoop domme mensen die op Homo’s en lesbo’s stemmen, het land word geregeerd door deze leu.

  Geliked door 1 persoon

 2. Har Depik zegt:

  Van koning trump kunnen Wilders en baudet nog wat leren. Hij is gewoon de beste.

  Geliked door 1 persoon

 3. koosv8 zegt:

  Dat moet ook wel gebeuren, maar LINKS is net zo gek, als oorlog voerende partijen die aan de verliezende hand zijn. Ze slopen nog liever , dan dat ze ruiterlijk toegeven dat ze hebben verloren. En laat je niet zo gaan, gebruik jullie verstand, en hou de hatelijke anti Trump idioten uit beeld. MAAR VOORAL KOM MET EERLIJKE STANDPUNTEN EN MENSEN. En daar zit hem de kneep. Die HEBBEN ZE NIET!!!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wim Vreeswijk zegt:

  Koning, Keizer, Admiraal. Popla gebruiken ze allemaal.

  Like

 5. Mary zegt:

  Yip herkozen wordt hij zeker en net zoals ik voor de vorige verkiezingen zei deze man gaat winnen en onderschat deze man niet, ga zo door zou ik zeggen Democraten, hoe meer geschifte ellende de Democraten trappen des te meer Democraten stemmers zich van hen afkeren en overlopen naar het Trump kamp, niet dat Trump dat nodig heeft hoor hij wint sowieso glansrijk!!!!.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Presidentskandidaat Pocahontas gaat op de antisemitische tour

  American Israel Public Affairs Committee, AIPAC, bestaat uit islamofoben, antisemieten en blanke nazis

  Tonight, Elizabeth Warren nodded along and smiled as a questioner slandered AIPAC as “an unholy alliance” of “Islamophobes,” “anti-semites, and white nationalists” that perpetuates “bigotry”

  Without blinking, Warren then agreed to boycott next year’s AIPAC conference

  Like

 7. vangie1206j zegt:

  Hoe een heel groot en belangrijk land klein kan zijn, (NANCY PELOSI).

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Nog iemand diedirect politieke zelfmoord pleegt, Pete Buttigieg 
  ‘ was ik president had Soleimani nog geleefd’

  https://barenakedislam.com/2020/02/07/pansy-ass-pete-buttigieg-says-if-he-were-president-iranian-terrorist-leader-qasem-soleimani-would-still-be-alive/

  Geliked door 1 persoon

 9. Rensk. zegt:

  Er staat in dit stuk dat pech aan de democraten kleeft. Ik krijg juist meer het idee dat het geen pech is maar een self destroying prophecy van dit soort mensen. In die koppen vinden ze dat ze het gelijk van de wereld hebben en gedragen zich daar naar (impechment/verscheuren van A viertjes etc etc)en door hun gedrag is de uitkomst juist in hun nadeel dan wat ze zich zelf hadden voorgesteld. In feite is het ultieme domheid.

  Zo werkt dat vaker bij haatmensen. Ze zullen en moeten het gelijk krijgen en vaak (niet altijd) gebeurd uiteindelijk precies het tegenovergestelde.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  TDS’er

  Geliked door 2 people

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het blijft eigenaardig dat de Democrats in plaats van te kijken waarop ze hun kiezers kwijtraken het constant zoeken in de aanval op de tegenstander.
  Je zou toch denken dat er ook bij hun wel een paar knappe koppen rondlopen die zien dat die strategie niet werkt en eerder tegen ze werkt.
  En de Nederlandse media hebben het ook nog niet erg door, wel hebben ze het voor mekaar dat als je in het publieke debat een beetje mee wil tellen dat je het als vaststaand gegeven moet nemen dat Trump een idioot is.
  Wat we daarmee opschieten ?
  Nou eeeeh, niks natuurlijk, het is hun president en hoe de opinie van Nederland ook mag zijn, dat veranderd er niks aan. (en dat is maar goed ook)

  Geliked door 1 persoon

 12. Eppo zegt:

  Zijn beeltenis zal ook op Mount Rushmore gebeiteld worden voor eeuwig .
  Trump is de Beste President van de USA aller tijden .

  Geliked door 2 people

 13. Anna zegt:

  Vergeet niet dat de “ kopstukken “ van de democratische partij vol zit met HAAT tegen president Trump.
  Zij zullen doorgaan met hun strijd tegen de president. Uit HAAT willen ze onder geen enkele voorwaarde dat hij weer herkozen zal worden. Ze zullen niet rusten tot hij geëlimineerd is.
  Hij mag wel een goede betrouwbare bewaking hebben.
  En wat is die man stress bestendig!!!! ONGELOOFELIJK.
  Democraten zijn zo socialistisch liberaal dat alles wat Trunmp zegt per definitie wordt afgekeurd en beschimpt. De haat zit zeer hoog. Van Schiff. Nadler en madam Pelosi het is walgelijk gemeen om Te zien wat dit soort lui uitvreten tegen Trump ze zijn nietsontziend.

  Deze zelfde liberalen tendens zien we ook heel sterk in Nederland. Het woord Trump kan niet vallen of hij wordt belachelijk of bespottelijk gemaakt.
  Deze man is een vreemde snoeshaan maar hij komt wel ZIJN VERKIEZINGS BELOFTEN NA.
  En dat ziet de gewone Amerikaan. En inmiddels heeft hij goede dingen gedaan voor het land.

  Geliked door 1 persoon

  • Eppo zegt:

   Ben ik helemaal met je eens AnnA
   wat een hetze en zag je die haat van Pelosi

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Anna 9 februari 2020 om 21:47

   Ik vind Trump een geweldige ‘kwajongen’. Hij heeft maling aan linkse idioten, heerlijk.
   En zijn uitingen zijn recht voor zijn raap; hij is geen kwezel met vaag, ‘wollig’ taalgebruik.
   Van hypocriet gefleem à la Rutte moet ik de pot op.

   Stel dat hij wordt herkozen, en zijn linkse vijanden vermoorden hem niet, wat dan na zijn laatste vier jaar als president?
   Wie komt er na hem aan de macht? Wéér een linkse haatrat die alles verwoest en vernietigt?

   Like

 14. Jan zegt:

  Voorteken. Bus van Biden doet het niet meer. ‘De ziel van de natie’

  The Joe Biden campaign bus broke down today on a New Hampshire highway.

  It stalled out.

  After Biden made headlines today for calling a woman a “lying dog-faced pony soldier” his bus broke down on the road.

  https://mobile.twitter.com/katieglueck/status/1226595964426866689?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1226595964426866689&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thegatewaypundit.com%2F2020%2F02%2Fstalled-out-bidens-bus-breaks-down-on-highway-in-new-hampshire%2F

  ….

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/02/stalled-out-bidens-bus-breaks-down-on-highway-in-new-hampshire/

  Like

 15. Jan zegt:

  En Sanders scheld iedereen en alles uit voor ‘racist’

  Een linksmens is simpelweg een ‘arsonist’, een brandstichter

  Like

 16. Lucky zegt:

  Nancy pe-loser wil dat dit van Facebook gehaald wordt

  Like

 17. Jan zegt:

  Obama gate

  John Podesta (campagneleider van Hillary in 2016) geeft toe, de DNC en Hillary-campagne deelden de kosten in de coup om Trump ten val te brengen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s