Zo begint de verduistering

Screenshot_149

(Door: Nausicaa Marbe)

Dat de uitgebreide uitzendingen dit jaar rond Holocaust Memorial Day pijnlijk zouden zijn, verwachtte ik. De archiefbeelden van concentratiekampen, de gezichten van de gedeporteerden, de hoogbejaarde overlevenden van de Holocaust en hun woorden die door merg en been gaan: het treft je elke keer weer hard, als verse rouw. Maar wat ik niet had verwacht, was feitenmanipulatie bij de publieke omroep. Dat een item van het Jeugdjournaal Auschwitz zou ‘uitleggen’ zonder dat de Jodenvervolging en de andere slachtoers van de nazistische rassenhaat genoemd zouden worden. Zo ver zijn we dus: er is smetvrees voor het benoemen van de slachtoers van de Holocaust.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, establishment, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Historie, Holocaust, Hypocrisie, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, NOS, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Zo begint de verduistering

  • Inderdaad Monalisa.
   Waard om te lezen.
   In Belgie noemen ze zo iemand een wijf met kloten.
   Een eretitel zou Ik zeggen.
   Daarbij is het opvallend dat Zij een oprechte feministe was en niet van het soort slappe aftreksels wat je tegenwoordig ziet.

   Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Dank liked 👍👍

    Like

   • Harry zegt:

    Je zou toch raar kijken als je dat aantreft ; een wijf met kloten , Henk .
    Je zou dan zweren in een vreselijke nachtmerrie beland te zijn !

    Ik droom trouwens regelmatig , dat ik ergens ben , mijn schoenen uit moet doen en dan zijn ze na afloop kwijt !
    Iemand enig idee hoe ik van die al vele jaren durende nachtmerrie af kom ?
    Zou het kunnen komen omdat ik ooit van plan was om alle schoenen uit het portaal van een moskee te jatten ?
    Straf van allah of zo ?
    Wie ?

    Like

 1. guusvelraeds zegt:

  Gelukkig wordt bij de NPO wel goed uitgelegd dat Palestina bezet wordt door Israël en dat de Palestijnse terreur gepleeg wordt door Palestijnse “verzetsstrijders”.

  Geliked door 2 people

 2. Blaffertje zegt:

  Typisch NPO, het walgelijke nazistische NPO.
  Zij verzwijgen de holocaust het liefst om onze ‘geliefde gasten’ te pleasen.
  Die smerige kontkruipers moet de mond gesnoerd worden en de zendrechten ontnomen worden, die subsidie vretende bietsnutten.
  Zouden ze geen subsidie meer krijgen en zelf de broek moeten ophouden, hadden ze geen kans om te overleven.
  Tering NPO.

  Geliked door 3 people

 3. Laura van der Storm zegt:

  Nausicaa Marbe, heb je je al aangemeld bij de nieuwe omroep ONGEHOORD????

  Geliked door 3 people

 4. verwardeman zegt:

  Ik steun sinds een paar jaar het CIDI met geld dat daarvoor nog naar de FNV ging als
  contributie .
  Na ontdekking van een FNV Palestina- werkgroep – ” koopt geen Israelische waar ” heb ik mijn
  lidmaatschap opgezegd , ik bewonder Joden en ben GEEN antisemiet !
  Toch doet een ding mij wel eens pijn , als ik vanuit Joodse kring moet vernemen dat mijn NL
  voorouders ” laf ” geweest zouden zijn en ” meer ” hadden kunnen doen , ook die kutzak van
  een Rutte neem ik dit kwalijk.
  Wat ik mij dan afvraag is bv : als je als machinist weigerde Joden naar de kampen te rijden ,
  wat waren de gevolgen ?
  Ontslag , geen uitkering , uitleg bij de Gestapo , je gezin verhongeren ?
  Idem voor politie agenten en ieder in het algemeen , die weigerde diensten voor die moffen
  te leveren , wat waren de GEVOLGEN ?
  Er waren NSB-ers en verraders onder onze voorouders , maar ik weiger aan te nemen dat
  wij als Nederlands volk DUS Jodenhaters zouden zijn en dus geen poot uitgestoken zouden hebben , denk eens aan de onderduik !
  Ten slotte , als het zo ” simpel ” zou zijn om met blote handen een zwaar bewapende bezetter /
  overheid aan te vallen , hadden de Joden dit toen dan ZELF niet kunnen doen ? mag je van Nederlanders verlangen wat je zelf niet DURFT of doodeenvoudig niet KAN ( overmacht ) ?
  Ondanks bovengenoemd bezwaar zal ik onvoorwaardelijk aan de kant van Israel en het
  Joodse volk blijven staan !
  Oh ja , en naar de hel met die kut-iSSlam en kut-EU .

  Like

  • Het klopt inderdaad verwardeman dat er in heel veel gevallen de mensen in eerste plaats dachten aan hun gezin dat natuurlijk moest eten.
   Wat niet weg neemt dat er veel (vooral in de ambtenaren stand) het toch wel prachtig vonden om F 7,50 bij te verdienen per jood die ze aan gaven.
   Mijn Vader die per ongeluk in het verzet terecht kwam heeft me daar een klein beetje over verteld.
   Van de andere kant heeft hij zelf nooit gesproken wat hij in het verzet deed, wat tekenend is voor de echte verzetsmensen
   Zo klopt het inderdaad ook dat veel mensen een heel grote angst hadden om onderduikers in huis te nemen want iedereen wist wel dat minimaal vader ook mee op transport ging en de kans bestond ook de hele familie.
   Dus dat maakt het verhaal een stuk minder zwart wit.

   Like

 5. Bezorgde Burger zegt:

  Geschiedenis die zich herhaalt?
  Ambtenaren en andere 0-en die nooit iets gepresteerd hebben krijgen ‘macht’ en willen alles en iedereen pleasen om deze macht te behouden.
  Ik weet zeker dat heel veel opa’s en oma’s van deze NPO medewerkers toendertijd ook met hun hand stonden te zwaaien en zoveel mogelijk Joden aangaven om ‘carriere’ bij de overheid te maken.

  Ik schaam me diep voor dit lamlendige deel van de Nederlandse bevolking!!!!!!

  Like

 6. fleckie zegt:

  Wie meer inzicht zich wil verschaffen, betr. het Joodse Volk:…leze. het zeer informatieve boek:’ En zij werden verstrooid onder ALLE. VOLKEN’,: DE. GESCHIEDENIS VAN. HET. JOODSE. VOLK. NA. HET BIJBELSE. TIJDVAK’. Uitg La Riviere & Voorhoeve- Zwolle.
  …….Oorspronkelijke titel , in Duitse taal:’ Und WURDEN. ZERSTREUT. UNTER. ALLE. VOLKER’,
  Copyright v.d. Oorspronkelijke Duitse uitgave bij:
  Droemerische Verlagsanstalt.T. .Knaur Nachf. Munchen………………….( ofschoon niets uit dit boek mag worden verveelvoudigd, of openbaar gemaakt, ………( heb ik, A.Fl. toestemming gekregen tot eventueel publiceren uit dit boek, van Dhr. Dorren, ( Kok Kampen) 8.6.1983)…………
  …………..’ En zij werden verstrooid onder alle volken’:De geschiedenis van het JOODSE. VOLK NA. het. BIJBELSE. TIJDVAK’……………De bekende schrijver dr. Werner Keller, gevierd om zijn wereldsucces ‘ DE. BIJBEL. HEEFT. TOCH. GELIJK’. ..heeft de taak op zich genomen tweeduizend jaar lang de lotgevallen van de kinderen van het Bijbelse Volk te volgen.Zijn boek onthult 20 eeuwen op een schouwtoneel dat de hele wereld is. Het geeft het bijna onbegrijpelijke verhaal van een volk dat ons voor het grootste raadsel van de wereld geschiedenis plaatst. Het schildert zijn leven in de verstrooiing, zijn nood. en. leed, maar laat daarnaast zijn grote bijdragen zien tot de cultuur en de wetenschap. van vrijwel alle. continenten. Er is. GEEN. volk op aarde dat ooit zoveel heeft beleefd en zich desondanks wist te handhaven. Het boek van Werner Keller laat u iets vermoeden van de. geweldige …innerlijke kracht. die. het. Jodendom. in zijn lange, lange ballingschap staande hield.
  Aan de hand van een langdurige studie die hem de halve wereld deed bereizen, heeft Keller een reportage samengesteld vol spannende onthullingen. en. dramatische gebeurtenissen. Hij begint. bij de verwoesting. van. de. Tempel en eindigt bij de glorieuze stichting. van. De. Joodse. staat. ISRAEL……………De decors wisselen telkens : in alle werelddelen , en op alle. oceanen, OVERAL HEBBEN. DE. JODEN. HUN. BIJDRAGE. GELEVERD.
  Juist zoals zij in de bijbelse tijd vaak aan de bitterste beproevingen werden blootgesteld, zo sloeg ook tijdens hun ballingschap onder de volken het noodlot telkens en telkens. weer genadeloos toe.
  De tijdperken die hun rust en vrede brachten, werden meestal gevolgd door tegenslagen van. veel
  langere duur. en door barre nood en vervolging . Maar evenals het Joodse volk de overheersing door. de. ROMEINEN. en de srormen van de. Grote Volksverhuizing had doorstaan, vond het ook zijn weg door de duisternis van. middeleeuwen. en moderne tijden. Zij die vierduizend jaar geleden onder het slavenjuk van de Egyptenaren zuchtten, hebben de eeuwen overleefd, en hebben voldoende kracht behouden om het huis van hun dienstbaarheid en zijn bondgenoten zien welke grote rol dit volk heeft gespeeld op vrijwel alle gebieden. Reeds in de oudheidverpletterend te slaan.
  …….De Joodse geschiedenis is er een v.d. diepste vernedering en de hoogste roem.
  ……Maar dit boek is niet alleen een onthulling van de Joodse lijdensweg,het laat ons ook zien welke grote rol dit volk heeft gespeeld op vrijwel. ALLE. GEBIEDEN. Reeds in de. Oudheid waren er wijsgeren van naam onder. hen en toen in Europa de geneeskunde nog een onbeschreven blad was, waren er talloze Joodse artsen van grote faam. Bijna overal vormden zij de ruggegraat van een gezond bankwezen, en hun verdrijving luidde veelal een periode van economische achteruitgang in. Men zou lange kolommen kunnen vullen met namen van Joodse beroemdheden op elk gebied. Wie kent niet de auteurs. Vicki Baum en Boris Pasternak. En spelen de. psychologische scholen van Sigmund Freud en Alfred Adler niet een rol van betekenis. Luistert niet iedereen graag naar de muziek. FELIX. MENDELSSOHN – Bartholdy, Giacomo Meyerbeer of Jacques Offenbach. Wie heeft nooit Richard. Tauber horen zingen of is niet getroffen geweestdoor de bezieling die er van de dirigent Bruno Walter uitgaat. En vergeten wij niet de geniale natuurkundigen Niels Bohr en Albert Einstein!
  …………..De Joodse pers schrijft over dit boek:
  .’Met de grote zorgvuldigheid die een wetenschapper kenmerkt, heeft hij de bouwstenen verzameld voor de geschiedenis van het Joodse volk na de bijbelse tijden en ze samengevoegd tot een machtig geheel. Dit voortreffelijke boek hoort in de handen van middelbare scholieren. en studenten, trouwens van de jeugd in het algemeen. Het komt tegemoet aan hun eis, naar waarheid te worden ingelicht zonder dat men met allerlei vooroordelen rekening houdt. Maar ook voor de oudere generaties is dit. GESCHIEDENISBOEK een middel om af te rekenen met vage voorstellingen en vooroordelen…….( Allgemeine. Judische Wochenzeitung)……………………….
  >>>>>>>>>>>>>> fleckie: de. WERELDBEROEMDE. STRAUSS-COMPONISTEN, waren OOK, (minder bekend) JOODSE MENSEN !!!!! <~<~<~<~<~<~<

  Like

 7. vanhetgoor zegt:

  Formeel is het Jeugdjournaal abuis als men stelt dat de jodenvervolging “racisme” is. Sterker nog, destijds hielden alleen de nazi’s vol dat de joden tot het joodse ras behoorden. Er bestaat echter geen joods ras, er is zelfs geen biologisch verschil tussen Arabieren en joden, het is een pot nat. De godsontiegelijk grote joodse neuzen vind men zowel bij het Saudische koningshuis als ook bij een willekeurige marktkoopman in Jerusalem. Lood om oud ijzer. Door te stellen dat de jodenvervolging racisme is maakt men zich schuldig aan vuile vuile verachtelijke nazi-propaganda.

  Het jodendom is de bron van het christendom, feitelijk zijn alle christenen dus ook joden. En zowel christenen als ook joden vindt men over de gehele wereld in alle denkbare kleuren en schakeringen. Stellen dat een christen deel uit maakt van een ras is bullshit die te stom is om over de twisten. Dat mag toch wel duidelijk zijn.

  Like

 8. fleckie zegt:

  (NIET.! ALLE JODEN hebben. grote. opvallende neuzen!!!!!)…………. Waarschijnlijk …..werden. WEL. tijdens de tenaamstelling? onder Napoleon Bonaparte ,? : ‘EIGENAARDIGE ‘ ACHTERNAMEN?…… belachelijk?. , spottend? etc. ‘ genoteerd.’?…….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s