Annegret Kramp-Karrenbauer geeft op! Beatrix von Storch: Nu moet ook Merkel weg

Screenshot_157

Annegret Kramp-Karrenbauer en Angela Merkel.

(Vertaling: E.J. Bron)

Berlijn – Dat was te voorzien. De door Merkel geïnstalleerde marionet Annegret Kramp-Karrenbauer (“AKK”), die, net zoals haar voorgangster, de CDU nog verder in de richting van de afgrond heeft gedreven, verlaat het zinkende schip:

journalistenwatch

Annegret Kramp-Karrenbauer streeft blijkbaar niet meer naar een kandidatuur voor het kanselierschap en wil spoedig ook het voorzitterschap van de CDU weer afstaan. Dat melden maandagmorgen meerdere media overeenstemmend onder verwijzing naar CDU-kringen. De CDU-politica zou in de zomer het proces van de kandidatuur voor het kanselierschap willen organiseren, de partij verder op de toekomst willen voorbereiden en daarna het voorzitterschap afstaan, bericht o.a. de studio van de ARD in Berlijn.

Ondertussen bericht “Focus Online” dat de CDU-voorzitter de stap er tegenover het partijbestuur mee gemotiveerd zou hebben dat het voorzitterschap van de partij en de kandidatuur voor het kanselierschap zich in één hand zouden moeten bevinden. Iets anders zou de CDU verzwakken. Naar verluidt was er sprake van een verlies aan autoriteit.

Men verwacht dat Kramp-Karrenbauer zich in de loop van de dag op een persconferentie nader verklaart over haar beslissing.

En wie wordt haar opvolger? Angela Merkel of Armin Laschet. Die keuze alleen is al een catastrofe, maar misschien meldt de heer Merz zichzelf nog een keer?

Hierover is er een standpuntbepaling van Beatrix von Storch (AfD): “Na AKK moet ook Merkel aftreden – voor een burgerlijke meerderheid.”

Het aangekondigde vertrek van Kramp-Karrenbauer als voorzitter van de CDU en haar afzien van een kandidatuur voor het kanselierschap wordt door Beatrix von Storch, plaatsvervangend landelijk woordvoerder van de AfD, als volgt becommentarieerd:

“AKK is slechts nog een pionoffer van Merkel. De verantwoordelijkheid voor de fatale situatie van de CDU, waarin men zelfs leden van de ´Waardenunie´ uit de partij wil gooien, draagt Merkel. De CDU heeft een inhoudelijk nieuw begin nodig. Als de CDU niet dezelfde kant op wil gaan als de voormalige volkspartij SPD, kan dat alleen maar betekenen: Merkel moet aftreden en de weg vrijmaken voor een nieuw politiek begin. De CDU moet nu beslissen: of voor het linkse front inclusief de communistische erfgenamen van de SED of voor een burgerlijke meerderheid met de AfD.”

En van Jörg Meuthen (partijvoorzitter AfD) uiteraard ook een commentaar:

“Het vandaag aangekondigde aftreden van Annegret Kramp-Karrenbauer als partijvoorzitter en het niet aantreden voor het kanselierschap is het directe en juiste gevolg van haar ongelukkige handelen. Het eigenlijke probleem van de CDU is daarmee echter nog geenszins opgelost: de partij is inhoudelijk en personeel compleet van haar kern ontdaan. Verantwoordelijk daarvoor is de langjarige CDU-partijvoorzitter en bondskanselier Angela Merkel. Haar volledige politieke terugtrekking is de absolute voorwaarde van een werkelijke vernieuwing van de CDU. Met minder gaat het niet. Als het niet spoedig tot deze stap komt, zal de doodsstrijd van de CDU zich nog versnellen.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Duitsland, Merkel. Bookmark de permalink .

17 reacties op Annegret Kramp-Karrenbauer geeft op! Beatrix von Storch: Nu moet ook Merkel weg

 1. M.A.L. Sion zegt:

  1 – 1 = x

  Like

 2. Wachteres zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1754485715/af-d-lachende-derde-bij-leiderschapscrisis-cdu

  Protégé Angela Merkel gooit bijltje erbij neer
  AfD lachende derde bij leiderschapscrisis CDU

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Merkel is een persoon, die haar ideaal nooit en te nimmer zal opgeven. Al gaat ze de afgrond in en neemt ze de hele partij mee? Ze gaat door tot het bittere eind. Zal me niets verbazen als ze besluiten neemt, die al gebleken slecht voor de partij zijn en gaat met die besluiten met samengeknepen lippen door. Self fulfilling prophecy. Hoort vaak bij linkse mensen met hun idealen, maar kan ook met het soort karakter te maken hebben. Hele lastige mensen in de omgang. Zolang je maar doet wat ze willen gaat het, maar zelf denken is niet gewenst bij dit soort mensen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het zou er ook op kunnen duiden dat Merkel zelf verder wil (met alle desastreuze gevolgen van dien)

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   De vorige, ik bedoel dus A.H. wilde als hij de oorlog zou verliezen, Duitsland totaal plat maken, d,w,z, de tactiek van de verschroeide aarde toepassen. Van het land dat we nu kennen als BRD zou niets meer mogen overblijven en geen steen meer op de andere mogend staan, Hij is er niet meer aan toe gekomen. Gelukkig of helaas, die mening laat ik aan jullie over.

   Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Nou gelukkig dan maar, ik had nog nooit van dat plan gehoord maar Duitsland is een prachtig land en met de bevolking is ook niet veel mis, het is hun politieke keuze die ze naar de ondergang leid en ik kan alleen maar hopen dat ze op tijd inzien dat een andere keuze noodzakelijk is.
    Ja de tijd dringt maar het kan nog !

    Like

 5. delamontagne zegt:

  Toch dacht ik ergens gelezen te hebben dat Mevr. Merkel haar koffers al had gepakt………………

  Geliked door 5 people

 6. Juanito zegt:

  Ha ha, LOL, dat die verkapte communisten van de CDU maar diep in de stront mogen zakken. Het kan me niet diep genoeg zijn.

  Geliked door 2 people

 7. ronjaspers zegt:

  Ik vroeg mij altijd af of merkelzwijn lid was van de bilderberg groep maar dat is niet zo.Zij is lid van de illuminati,deep state,cabal oftewel de khazariaanse mafia rotschilds/rockefellers nepjoden.

  Geliked door 1 persoon

 8. De Smet Marcel zegt:

  Oei, oei, oei, als die Kramp in hare smoel nog maar goed komt?

  Like

 9. droevige mof zegt:

  De lachende derde zijn de Groenen, die koste wat het kost nieuwe verkiezingen willen. Ze speculeren over het uiteenvallen van de al verzwakte CDU en de vorming van een rood, rood, groene regering met Robert Habeck als bondskanselier. Het plan zou kunnen slagen.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   De Groenen zullen afgerekent worden door de werkelijkheid op moment als het Duitse energie netwerk collabreert.

   Like

  • karton zegt:

   @ droevige mof.
   Niet tè droevig, @mof ! ’t Kan ook nog zo zijn dat de AfD er garen bij spint, bij nieuwe verkiezingen in de deelstaat Thüringen. De bevolking aldaar zal nu toch ook wel eens inzien wat de huidige politiek inhoudt ? Merkel = dementerend; Krampie = dolende; Horst Zeerover = draaikont. Ik denk én hoop dat Merkel haar hand heeft overspeeld met het “eisen” van nieuwe verkiezingen. Maar al-met-al kan je toch wel zeggen dat rechtse politiek de wind in de zeilen heeft. En zéér terecht als men beziet wat de rest er van gebakken heeft…………helemaal niks !!!!
   Dus, @ droevige mof, draag uw tranen en denk positief !!!
   Donnerwetter noch mal !!!

   Like

 10. Jan zegt:

  Dat wijf blijft net als Putain eeuwig rouleren

  Like

 11. Wim zegt:

  Merkel is volkomen gestoord. Haar politiek is een vreemd mengsel van plotselinge, radicale en onbesuisde besluiten, die de grootste ellende veroorzaken (energiewende, openen van de grenzen), en een eindeloze passiviteit, die de Duitsers aangeven met “weiter so”. Het erge is, dat deze volslagen incompetente trut voor zichzelf heel succesvol is, wamt haar macht in Duitsland is vrijwel onbegrensd. Ze heerst als een dictator, niemand in haar partij durft haar tegen te spreken, want dan wordt hij direct kaltgestellt. Bevalt de uitslag van een verkiezing haar niet, dan eist ze onmiddellijk dat deze verkiezing ongedaan wordt gemaakt.

  Het lijkt me dat deze laatste misstap toch een teken is van een toenemende dementie. Ze lijkt te denken dat ze op z’n minst de keizerin van Europa is, die zich nergens meer iets van hoeft aan te trekken en als een absoluut monarch naar eigen dunk oordelen kan vellen. Het valt me op dat ze tegenwoordig ook vaak zo debiel lacht, net als een klein mongooltje. Je zag het al toen ze zo kinderlijk blij keek toen ze een eredoctoraat in Harvard kreeg, net alsof dat werkelijk iets voor zou stellen, bij zo’n linkse universiteit. Ze was toch zó blij met haar spiegeltjes en kraaltjes. Ik vraag me af of haar bibbersessies daar ook iets mee te maken hebben.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s