DDR 2.0: Wordt in Thüringen nu op verzoek van Die Linke het kiesgeheim afgeschaft?

Screenshot_161

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Met een steeds opener vizier laten de linksen ondertussen zien waar de reis in Duitsland naartoe zal gaan wanneer zij de zich op dit moment op een hoogtepunt bevindende virtuele burgeroorlog winnen. Het beste voorbeeld daarvoor is de fractievoorzitster van Die Linke in Thüringen, Susanne Hennig-Wellsow (foto).

philosophia perennis

De fractievoorzitter van Die Linke in de Duitse deelstaat Thüringen, Susanne Hennig-Wellsow, gaat er van uit dat er genoeg CDU- en FDP-parlementariërs voor Ramelow als minister-president zouden stemmen. Hulp door de AfD zou zijn uit te sluiten, “als de stemmen gedocumenteerd zijn”, zei ze in het “ZDG-Morgenmagazin”.

In Artikel 70 alinea 3 S. 1 van de grondwet van de Vrijstaat Thüringen staat daarentegen: “De minister-president wordt door het deelstaatparlement door de meerderheid van zijn leden zonder discussie in een geheime stemming gekozen.”

Die Linke tegen democratie

Een “documentatie van de stemmen” zou niet alleen een eclatante schending van de grondwet van de deelstaat Thüringen betekenen, maar ook van het democratische basisidee en democratische regels in het algemeen. Dat Die Linke met haar merkwaardige kijk op de democratie zich grotendeels op het niveau van de bondskanselier bevindt, is echter geen verontschuldiging voor haar.

Uiterlijk nu zou toch de laatste moeten inzien: het gaat er deze dagen slechts zijdelings om wie de minister-president van Thüringen wordt. De eigenlijke vraag die gesteld moet worden, is: hoeveel democratie bestaat er nog in de Bondsrepubliek en hoeveel zal er van overblijven?

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, christendemocraten, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Duitsland, establishment, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, liberalen, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op DDR 2.0: Wordt in Thüringen nu op verzoek van Die Linke het kiesgeheim afgeschaft?

 1. Monalisa zegt:

  Is dit men soms ook een lesbo’s als je der ziet is het een halve kerel.

  Geliked door 2 people

 2. Pieter zegt:

  Ben wel benieuwt hoe die commies reageren als al die AFD-ers volgende keer op hun partijbons stemt 🤔

  Geliked door 1 persoon

  • Motorman zegt:

   Idd.
   Volgende keer stemmen alle AFD-ers op de kandidaat van Die Linke, vermits hij verkozen is met steun van AFD moet hij onmiddellijk aftreden en door het stof kruipen en zich openlijk vernederen. De nationale voorzitter van Die Linke moet ontslag nemen en Verhofstadt moet uiterst verontwaardigd reageren.
   Volgens het nullenjournaal (VRT ) stemde de CDU tezamen met AFD voor een nieuwe Minister President. In een geheime stemming????
   Ik stel voor dat als de kandidaat van Die Linke verkozen is dat hij dan de bloementuil niet voor zijn voeten krijgt gegooid maar in zijn smoel krijgt geworpen. Liefst rozen met veel doornen.

   Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Susanne Hennig-Wellsow, dat is de vrouw die de bloemen aan de voeten van de gekozen minister-president gooide. Blijkbaar wil ze nu de klassenstrijd voeren. Nou, dat kan ze hebben.
  Meisje, vraag Poetin om je te helpen. Waarschijnlijk niet, integendeel. En Stalin is al lang dood.

  Geliked door 1 persoon

 4. karton zegt:

  Zal toch niet waar zijn dat de EX-DDR weer de “oude DDR” wil worden ?
  Maar pas op mensen : dat linkse geteisem is valser en wreder dan de meeste mensen denken c.q. weten. Ze willen maar wát graag het kiesgeheim afschaffen, óók in Nederland. Ik zie Pinokkio al watertandend staan kijken naar Thüringen/Berlijn.

  Geliked door 1 persoon

 5. koosv8 zegt:

  Er zijn zoveel mensen die gaande weg in de politiek, steeds vaker als machtswellustelingen zich ontpoppen.
  En dan als niets ontziende dictatortjes, denken dat ze overal mee wegkomen. Ik denk dat ze hun langste tijd gehad hebben. De katjes in het nou maken rare sprongen de laatste tijd.
  EN HET IS ALDOOR WEER LINKS LINKS LINKS!

  Geliked door 1 persoon

 6. Lucky zegt:


  anti-Afd demonstratie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s