Eindelijk los van Brussel: Johnson wil in het vervolg “in geen geval” EU-standaards accepteren

Screenshot_176

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is net een heel grote zucht van verlichting na de succesvolle Brexit: de Britse premier Boris Johnson heeft nu in een vooraf gepubliceerde toespraak laten doorschemeren dat zijn regering zich in het vervolg in geen geval contractueel zal vastleggen op de inachtneming van EU-standaards bij milieubescherming, werknemersrechten en economische hulp door de staat. Veelmeer wil Johnson zijn onderhandelingsdoelen bij de aanstaande gesprekken over de toekomstige betrekkingen met de EU voorstellen. Er zou voor Groot-Brittannië net zo weinig reden zijn om vanwege een vrijhandelsakkoord de regels van de EU op de koop toe te nemen dan andersom, aldus Johnson.

Duits - Zuerst

Na de uittreding van Groot-Brittannië uit de EU geldt nu nog een overgangsperiode tot het eind van het jaar om nog openstaande vragen tussen Londen en Brussel op te helderen. Een optie om deze periode te verlengen met tot twee jaar, die nog openstaat tot eind juli, wijst Johnson fel af.

Mocht men niet tot overeenstemming komen, dan dreigt een harde breuk, die in Londen inmiddels het “Australië-model” genoemd wordt. De EU heeft met het vijfde continent tot nu toe een raamakkoord, dat o.a. technische horden bij de handel en regelingen betreffende het vliegverkeer betreft. In principe vindt de handel tussen Australië en Europa op basis van de Wereldhandelsorganisatie WTO plaats.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

Een reactie op Eindelijk los van Brussel: Johnson wil in het vervolg “in geen geval” EU-standaards accepteren

  1. Lucky zegt:

    Ondertussen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s