Athene: Bewoners en ambtenaren van Griekse eilanden protesteren tegen nieuwe migrantenkampen

Screenshot_209

(Vertaling: E.J. Bron)

Bewoners en ambtenaren van de Griekse Egeïsche eilanden willen de bouw van nieuwe migrantenkampen verhinderen. Men vreest dat ook deze nieuwe kampen vanwege de ontoereikende grensbewaking snel overvol zijn. De snelle en consequente uitzetting van afgewezen asielzoekers staat helemaal bovenaan op hun prioriteitenlijst.

epoch times

Na de aankondiging van de bouw van nieuwe migrantenkampen op eilanden in de Egeïsche Zee hebben de protesten zich naar Athene uitgebreid. Vertegenwoordigers van de autoriteiten zowel als bewoners van de eilanden Lesbos, Chios en Samos protesteerden vandaag in Athene tegen de plannen van de regering. Voor het ministerie van Binnenlandse Zaken kwamen tientallen demonstranten met spandoeken bij elkaar.

“Als we akkoord gaan met een kamp voor 7000 mensen, dan zouden het onofficieel tegelijk 20.000 tot 25.000 mensen kunnen zijn”, zei Georgios Stantzos, burgemeester op Samos. De eilandbewoners eisen o.a. de onmiddellijke uitzetting van veel illegaal het land binnengekomen mensen en beschuldigen de EU er van hen in de steek te laten.

Gesloten kampen en snelle verwerking gepland

Griekenland had aangekondigd in maart met de bouw van gesloten vluchtelingenkampen op vijf eilanden in de Egeïsche Zee te beginnen. Ze moeten midden 2020 klaar zijn. Al bestaande kampen moeten gesloten worden. In de nieuwe instellingen moeten volgens informatie van de minister van Migratie, Notis Mitarachi, 20.000 asielzoekers voor een periode van maximaal drie maanden ondergebracht worden. Volgens plannen van de regering dienen de migranten de kampen niet meer ongecontroleerd te kunnen verlaten.

In Griekenland zitten op dit moment meer dan 36.000 asielzoekers vast. Verschillende organisaties noemen de toestanden onmenselijk. Het gaat om overvolle kampen op vijf Egeïsche eilanden. Vorige maand nog had de regering aangekondigd om voor de kusten met “drijvende beschermingssystemen” tegen illegaal binnenkomende migranten te willen optreden. Verleden jaar was Griekenland het land met het grootst aantal nieuw aangekomen illegale migranten in Europa.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, EUSSR, gezond realisme, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, Multiculti, Overheid, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Athene: Bewoners en ambtenaren van Griekse eilanden protesteren tegen nieuwe migrantenkampen

 1. Tistochwat zegt:

  Ik snap het niet; er is toch ruimte genoeg in Afrika?
  Altijd mooi weer, de mango’s en andere tropische vruchten groeien daar als kool, en tóch komen ze ons uitvreten en op ons parasiteren.

  VOL IS VERDORIE VOL!

  Liked by 1 persoon

 2. koosv8 zegt:

  Het is toch ook Ongehoord, de gewone burgers, in dit geval de Grieken, hebben hun leven, en de rust van een thuis in hun EIGEN cultuur maar op te geven. EN VOOR WIE?? ? ? DAT ZOOITJE IDIOTEN IN DE EU. En dat geldt voor alle Nationale culturen in ons werelddeel, de diversiteit binnen EUROPA is fantastisch, en daarom zullen we buiten de EU OM, de handen ineen moeten slaan, om deze idioterie te stoppen. Om daarna als vrienden in handel en criminaliteit verlagende verdragen, een werelddeel te realiseren, dat handel wil richting Poetin. En geen ruzie en oorlog zuchtige praat.

  Like

 3. HENK zegt:

  Het wordt tijd dar Rechts aan de macht komt. dit loopt door de Linkse randdebielen helemaal uit de klauwen

  Liked by 1 persoon

 4. Heel verstandig mee omgaan. Selecteren: timmerlieden, loodgieters, metselaars, stukadoors, electriciëns e.e. Daarna doorsturen naar Rob Jetten. Hij heeft ze nodig!

  Like

 5. bobzelf zegt:

  dus vindt u het gek dat de grieken , al vele dagen cen uren
  doorgebracht hebben bij mijn oom vladimir ,,,,
  gillend van plezier zal ik het zien gebeuren ,,,,,,,,

  DE GRIEKEN DIE MET MIJN OOM VLADIMIR, HUN NET GEVONDEN GAS & OLIE
  velden gaan ontginnen ,
  HET DUBAI AAN DE MIDDELLANDSE ZEE WORDEN ,,,,
  EN TOERLEDOKIE, U KUNT DE HONDENZIEKTE
  tevens de muizenhuig krijgen

  SCHREEUWEN NAAR DE TROYKA ( hallo DIJSSELBLOEM ) die griekenland volledig aan de bedelstaf bracht ,, en een eu protectoraat er van maakte
  met alleen nog strand . zon en toeristme

  ALLES AAN WAARDE IS WEG, VERKOCHT VOOR EEN HABBENKRATS AAN DE EU VRIENDEN EN DE HAVEN AAN DE CHINEZEN

  WE ZIJN MAAR EENS PLEITEN , EN NAAR JE CENTEN KAN JE OOK FLUITEN

  god geve die dag , dat ome bob dat mee mag maken

  de griekse vlag hangt al aan het balcon

  de kreet “” MALAKAS “” zal door de straten echoen whahahahahaha

  ome BOB

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s