Duitsers zetten streep door maximumsnelheid op Autobahn

Screenshot_224

BERLIJN – Een maximumsnelheid op de Duitse Autobahn lijkt ver weg. Na de Bondsdag heeft ook de Bondsraad, met vertegenwoordigers van de deelstaten, een voorstel weggestemd om een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur in te voeren.

De Telegraaf

Op grote delen van de Duitse snelwegen geldt geen snelheidsbeperking. Al jaren wordt er gediscussieerd over een snelheidsbegrenzing vanwege het milieu en de verkeersveiligheid. In het voorstel aan de Bondsraad werden ook de regels in de rest van Europa en het lagere brandstofgebruik als argumenten genoemd.

In oktober stemde een ruime meerderheid in de Bondsdag tegen een voorstel van de Groenen om een maximum van 130 in te voeren. De automobielorganisatie ADAC liet juist kort geleden weten dat het in principe niet meer tegen een maximumsnelheid is.

Hervorming

De maximumsnelheid was slechts één van de veranderingen in de verkeersregels die de raad behandelde. De hervorming van de regels is vooral gericht om het verkeer veiliger en aantrekkelijker te maken voor fietsers.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Duitsers zetten streep door maximumsnelheid op Autobahn

 1. RS zegt:

  Nee, die hebben GEEN last van Peefas en stikstof

  Like

 2. vangie1206j zegt:

  Veiliger voor fietsers,,,. Sinds wanneer mogen fietsers op de Duitse snelwegen.
  Stelletje beschimmelde groene idioten.

  Geliked door 2 people

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Tja, een mens is een vreemd fenomeen, in Nederland is al lange tijd een snelheidslimiet en toch worden er vele auto’s verkocht die met groot gemak de 200 km aantikken terwijl Duitsland het enige land binnen Europa is waar je dat ongestraft kunt doen.
  Ook “sport”auto’s die 300 of meer halen zijn gewoon te koop.
  Het lijkt een beetje op de coffeshops, aan de voorkant mag je gewoon naar binnen en kun je softdrugs kopen, de coffeshophouder mag dat gewoon legaal verkopen, alleen de handel met de leverancier…. die is verboden !
  En dan hebben we nog de idioterie dat men fietsers en bromfietsers “zwakke verkeersdeelnemers” blijft noemen, het gekke is dat ze zichzelf niet bepaald gedragen als zwakke verkeersdeelnemers, deugdelijke verlichting blijft een uitzondering, een fietser die gewoon stopt voor een verkeerslicht is een uitzondering tenzij het een wel heel druk kruispunt is en zelfs dan zijn ze niet echt geduldig.
  Komt er een fietser in het donker zonder licht van links of terwijl u met uw auto op een voorrangsweg rijd dan draait u bij een eventuele aanrijding op voor de kosten!
  Een fietser die zonder verlichting rijd heeft zo ongeveer 1% kans dat hij tegen een bekeuring aanloopt, doet u hetzelfde met een auto dan komt u waarschijnlijk de straat niet eens uit.
  De fietser is daar een paar tientjes aan kwijt, de automobilist enkele honderden !
  Wie had het daar over rechtsongelijkheid ?

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s