Vermogen elektrische laadpalen omlaag, anders stad ‘op zwart’

Screenshot_215

(Door: Ton Voermans)

Het vermogen van laadpalen wordt steeds vaker ingeperkt om stroomstoringen in woonwijken te voorkomen want één elektrische auto slurpt evenveel stroomt als tien huishoudens. Opladen wordt een probleem nu er steeds meer elektrische auto’s komen en ook de verkoop van hybride auto’s weer sterk in de lift zit.

Amsterdam heeft al laadpalen die tussen 18.00 en 21.00 uur minder stroom leveren om te voorkomen dat de stad op zwart gaat. Maar ook buiten de hoofdstad neemt de vraag naar elektriciteit enorm toe door de groeiende populariteit van de elektrische auto. Elaad.nl – een samenwerkingsverband van de netbeheerders – presenteerde deze maand de ‘sociale module’ voor laadpalen. Dat klinkt vriendelijk, maar het houdt gewoon in dat er vanuit de wijktransformator een seintje naar de laadpaal gaat om vermogen terug te schroeven als het net overbelast dreigt te worden.

Lees verder>>>
(h/t Saskia D.)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Bananenmonarchie Nederland, klimaatfascisme, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Vermogen elektrische laadpalen omlaag, anders stad ‘op zwart’

 1. droevige mof zegt:

  Hier kun je goed zien hoe de NWO werkt: Enerzijds wordt de elektriciteitsproductie verminderd en vervangen door onbetrouwbare productieprocessen.Tegelijkertijd wordt het elektriciteitsverbruik verhoogd. Wat volgt hieruit? Rantsoenering. Wat zijn de gevolgen hiervan voor het vervoer en het vrije verkeer? Beperking van de individuele vrijheid van reizen. En daar gaat het om.
  Transport is slechts één manier om controle uit te oefenen, nog opdringeriger zijn de smartmeters die in elk huishouden zullen worden geïnstalleerd.

  Geliked door 3 people

  • Claudia Millenaar zegt:

   Het is nog veel erger!
   Provincie over ophef Gezonde Wijk: ‘Bewust voor gekozen om het extreem neer te zetten’
   https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2019459/

   Like

  • Mary zegt:

   De “slimme” meter was een uitdrukkelijke wens van de overheid en de EU wenst dat 80% van de huishoudens in 2020 een slimme meter heeft……..om te beginnen is aangetoond na langdurige testen dat 5 van de 9 meters een aanzienlijk hoger energieverbruik weer dan de werkelijkheid (het verschil liep, onderzocht door de Universiteit Twente, op tot 582 procent hoger dan het echte verbruik), “slimme” meters verstoren je zenuwstelsel, de Europese Databeschermingsautoriteit waarschuwde voor ernstige aantasting van je privacy middels die “slimme” meter, wat zeer verdacht was dat de overheid in een eerste wetsontwerp het weigeren van plaatsing als een economisch delict zou zien met een celstraf tot zes maanden en een geldboete tot 17.000 euro………….
   Maar de “slimme” meter kun je beter weigeren als je slim bent en heb je er al een kun je de functie voor op afstand aflezen door de netbeheerder laten uitzetten!!!!

   Like

 2. bozeoudeman zegt:

  Ja ik stel al jarenlang dat GroenLinks noch groen noch links is, dat elektrisch rijden de oplossing niet is maar het probleem enkel verschuift zo niet nog groter maakt. Elektra komt niet zomaar uit de grond dus zijn er bij nog meer en meer en meer elektra verbruik ook nog meer en meer en meer elektra opwekkende centrales nodig, dingdong Alpha jongetjes en meisjes van GroenDebiel die blijkbaar nooit iets van natuurkunde hebben meegekregen. En meer centrales zal kunnen inhouden meer lucht vervuiling dan er nu met de benzine- en dieselauto’s is. Eerst nadenken Alphaatjes, dat is echt niet zo onnozel als een nitwit als Klaver denkt dat het is

  Geliked door 2 people

 3. kanaloa01 zegt:

  Ieder normaal denkend mens weet van het bestaan van dit probleem al geruime tijd. Helaas zijn de hedendaagse politici geen normaal denkende mensen meer, uitgezonderd dan de politici van PVV en FvD, de rest zit er bij en slaapt gewoon door.

  Geliked door 2 people

 4. duinsnip zegt:

  Graag nog wat kolen en olie gestookte centrales dicht en we gaan op zwart. Stelletje idioten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Cathja zegt:

  ‘Grappig’ hoor! Eerst grote aantallen mensen ‘gek’ maken met de oh zo milieu-vriendelijke EV door flinke subsidies daarop te geven, maar als blijkt dat er toch aardig wat haken en ogen aan het volledig elektrisch rijden zitten, krabt men zich achter de oren. Dan pas, terwijl talloze Nederlanders een elektrische auto hebben aangeschaft, of hebben besteld.
  Nu blijkt dat het laden van EV’s vele malen meer stroom kost dan ons is wijsgemaakt, en dat er beperkingen moeten komen op het laden en de duur van het laden, omdat anders ‘half Nederland’ op zwart gaat, zien we overduidelijk hoe stom onze overheid handelt.
  In plaats van minder snel allerlei ‘milieu-vriendelijke’ regels er door te jassen, maar eerst gedegen onderzoek te doen, kiest men voor snelheid. Waarom? Omdat ons brave landje wil uitblinken en graag de nummer 1 van Europa wil zijn als het op ‘vergroenen’ en ‘duurzaam’ aankomt.

  Sneu voor alle goedgelovigen die een EV hebben aangeschaft of in bestelling hebben. De vreugde van het elektrisch rijden zal binnenkort omslaan in complete ergernis.

  Zo kennen we Nederland. Een land met zeer veel (linkse) gekkies.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ondanks dat ik niet tegen elektrische auto’s ben vind ik dit wel hilarisch !
  Naar mijn idee staat het allemaal nog in de kinderschoenen maar dat een ladende auto evenveel verbruikt als 10 huishoudens komt voor mij toch onverwacht.
  De eerst volgende vraag is dan; wat kost zo’n grap om op te laden ?
  Had al eerder kritiek gelezen over die elektrische auto’s, zo wordt op vakantie gaan wel een heel avontuur, je moet vooraf de hele route thuis verkennen waar de mogelijkheid tot laden is en dan loop je nog het risico dat er een wachtrij staat bij het station dat je op het oog had. Dan kan de rit naar je vakantieadres weleens heel veel langer uitpakken dan je gedacht had terwijl benzineauto’s vele malen sneller over hetzelfde traject gaan.
  Ook een file kan nog weleens leiden tot klamme handen; “haal ik het nu nog wel”?
  Wat het extra vervelend maakt is dat als je zonder stroom komt te staan de enige mogelijkheid is dat je weggesleept moet worden, tel daarbij dat wat de fabriek aangeeft wat de actieradius betreft vaak hoger is dan de werkelijkheid, daar kan weleens 100 kilometer verschil in zitten.
  De techniek is op zich wel interessant en ik verwacht wel dat de ontwikkelingen met reuzenstappen zal gaan.

  Like

 7. Hovawart zegt:

  De waterstof-verbrandingsauto klinkt als alternatief niet gek, maar daar hebben de stroomleveranciers geen monopolie over, en de Groene Socialisten geen subsidie voor over, die zijn allemaal in dienst van de multinationals, en die zijn niet begaan met milieu of klimaat, en zeker niet met de bevolking……. de Linksche Looney Brigade is een vreselijke lobby van de elite.
  Maak het openbaar vervoer gratis, die rijden toch, leeg of vol maakt geen snars uit, en betaal dat uit de subsidiepotjes die men anders aan de grote energiebedrijven doneert om windmolenparken te exploiteren, en na tien jaar deze weer terug te verkopen aan de Staat, die dan opdraait voor zeer duur onderhoud en vervanging,,…….wie dat gaat betalen weet u inmiddels al…..Wij!
  De Groene Dealtjes zijn de meest onrendabele investeringen ooit, en de ondergang van Europa.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Waar ik ook steeds kriegeliger van word is de bijna constante stroom van nepnieuws over de ‘opwarming’.
  Vandaag een heel artikel in het AD waar men het heeft over een in totaal 637 kilometer lange dijk tussen Frankrijk en Engeland en eentje tussen Schotland en Noorwegen, daarbij gaan ze dan uit van een zeespiegelstijging van maar liefst vijf meter tot 2100.
  Waar ze dat vandaan halen ? Uit hun duim gezogen !
  Een verhoging van tien meter !! tot 2300 wordt niet uitgesloten !
  Grappig ook, de hele Noordzee zou dan net als het IJsselmeer zoet water worden en eb en vloed verdwijnen….
  Wie verzint die dingen ?
  Let wel bij de aanlag van de Afsluitdijk had men te maken met een diepte van 20 meter, tussen Schotland hebben we het over een diepte van meer dan honderd meter (dat stukje is 476 meter!), hoeveel grond het je dan nodig voor zo’n dijk, stijgt dan de zee of zijn we het land aan het verlagen…? Daar verdwijnt de hele Mont Blanc in !

  https://www.ad.nl/binnenland/637-kilometer-lange-dijk-als-noodoplossing-tegen-klimaatverandering~a781b717/

  Geliked door 2 people

 9. Dr. Heinz zegt:

  Dat was te verwachten bij die dol dwaze plannen der groene Khmer, dat volk kan niet realistisch denken en handelen!!

  Geliked door 2 people

 10. Nemesis zegt:

  Nou, daar gaan we dan al, dolletjes toch ??? Inderdaad stelletje totaal geschifte idioten

  Geliked door 1 persoon

 11. Tistochwat zegt:

  Het hoort allemaal bij het plan om een complete chaos te creëren die iedereen radeloos van paniek moet maken.
  De communistische rotzakken op het pluche weten donders goed wat ze doen.

  Jammer en heel gevaarlijk dat hun gehersenspoelde linkse volgelingen het niet willen zien.
  Zoals de Jensen show, aflevering 105, zo mooi demonstreerde in een compilatiefilmpje, is links geestesziek. Maar dat wisten wij al.

  Geliked door 1 persoon

 12. Aegolius cs zegt:

  Tja, dát had ik niet bedacht! Wel black out door windmolens….. Grappig.

  Like

 13. Danny zegt:

  Groene kmher praktijken.

  Eeeeeewwww zum kotsen!

  Like

 14. Thoth zegt:

  Elektrische auto’s in Nederland deze bedraagt 1,6% van het totaal. Laat staan dat’ie 3% wordt… en het wordt ronduit tragisch.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s