Communisme is dood, toch?

unnamed

(Door: “eg regs”)

Zoals bekend werd het kruitvat van de ‘Roemeense Revolutie’ ontstoken in Timișoara. Een later naar Amerika uitgeweken schrijver, Andrei Codrescu, ontmoette enkele dagen voordat het tumult daar losbarstte een Russische journalist en hij vroeg hem naderhand wat hem naar die stad had gebracht.”Wist je soms al van tevoren wat te gebeuren stond?” De Rus knipoogde slechts. “Maar wil je me dan werkelijk vertellen dat dit alles een vooropgezet spel was?” Wederom volgde een veelzeggende knipoog.

De omwenteling in Roemenië staat niet op zichzelf, want ook in andere Oost-Europese landen kleeft een bepaald verdacht geurtje aan de ‘spontane volksopstanden’ die het ‘postcommunisme’ inluidden. Zo bleek bijvoorbeeld de Tsjechische student martelaar. die de aanzet zou hebben gegeven tot de zogenaamde ‘fluwelen revolutie’, bij nader inzien nog springlevend te zijn. En met de antecedenten van de wereldberoemde ‘dissident’ Lech Welesa zat het achteraf ook niet helemaal pluis, want de archieven ontmaskerden hem aan als een (hoogst bruikbare) agent van communistische beïnvloeding. Sowieso had het iedereen natuurlijk altijd al als hoogst verdacht hebben moeten voorkomen dat gewetenloze moordenaars, die nog nooit hadden gekeken op een miljoen lijken meer of minder, nu opeens zo plotseling en gedwee tot ‘verbeterde inzichten’ waren gekomen. Atheïsten spreken graag spottend over een ‘spaghettimonster’, maar misschien dat zij beter hun eigen goedgelovigheid eens onder de loep zouden moeten nemen.

Als er vandaag de dag een Hitler-mausoleum zou bestaan in Berlijn, dan zouden we met recht kunnen vermoeden dat de Duitsers misschien nog niet helemaal met het Nazisme hadden afgerekend. Maar er is nog zoveel dan slechts het onderkoelde lijk van Lenin op het Rode Plein. Er zijn onder meer de hamers en sikkels op de Aeroflot-vliegtuigen, de rode vlaggen tijdens de militaire parades, het in ere herstelde Sovjet-volkslied en niet in de laatste plaats natuurlijk de voormalige KGB-chef zelf die momenteel in Rusland de dienst uitmaakt.

Dat wij ons zo in de luren hebben laten leggen, is deels verklaarbaar (met de nadruk op deels).Uiteraard wilden de progressieven zich graag het ‘vredesdividend’ toe-eigenen en al even begrijpelijk is het dat ‘rechtsen’ het zich graag op de mouw lieten spelden dat zij ‘de Koude Oorlog hadden gewonnen’. Maar dat wij anno 2020 nog steeds niet inzien dat wij op een groteske manier in het ootje zijn genomen, laat zich niet door de hiervoor genoemde overwegingen afdoende verklaren. Als ons bijvoorbeeld verteld wordt dat het communisme ‘dood’ is, waarom klinkt dan nooit de retorische (en logische) vraag: O ja,waar dan? In China soms, in Rusland, Cuba, Noord-Korea, Djibouti, Venezuela? En wat te denken van het ANC,wat  van de SWAPO? Wat van het ‘wetenschappelijk socialisme’, dat zo goed als door al onze politieke partijen inmiddels hartgrondig verinnerlijkt is?

Onze ontkerstening is – niettegenstaande alle linkse beloftes – desastreus uitgepakt. We zijn er absoluut niet ‘weldenkender’ of ‘gelukkiger’ op geworden en voor 100% zeker; we zijn absoluut niet ‘vrijer’. Maar terwijl we vertrouwen op ‘innerlijke gidsen’, ‘mindfullness’, ‘magische kristallen’ en Boeddhabeelden, hebben we de Bijbelse herinnering versmaad dat we omringd worden door onstoffelijke, onzichtbare en kwaadaardige entiteiten die (qua macht en intelligentie) bij verre onze meerderen zijn. En aldus hebben we ons ‘met blindheid laten slaan’ en zijn we overgeleverd aan ‘een krachtige dwaling’. Geen wonder dus dat de gemene en geniepige misleiding, die van een werkelijk duivelse uitgekooktheid is, ons uiteindelijk zo gemakkelijk kon betoveren.

Er wordt doorgaans geen grote ruchtbaarheid aan gegeven, maar de communisten zijn al druk aan het oefenen voor de onderwerping die zij voor ons in petto hebben (zie bijvoorbeeld de afbeelding boven dit stukje en met name de pijlen richting de Noordzeekust).Wee ons, maar waarschijnlijk zullen velen van onze gedeconfessionaliseerde landgenoten straks langs de weg staan om deze ‘atheïstische bevrijders’ welkom te heten. Dat wil zeggen, als zij tenminste niet in de buurt van Rotterdam of Volkel wonen.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, Naïviteit, Poetin, Rusland. Bookmark de permalink .

7 reacties op Communisme is dood, toch?

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  “Als ons bijvoorbeeld verteld wordt dat het communisme ‘dood’ is, waarom klinkt dan nooit de retorische (en logische) vraag: O ja,waar dan? In China soms, in Rusland, Cuba, Noord-Korea, Djibouti, Venezuela? En wat te denken van het ANC,wat van de SWAPO?”
  China is bezig met het opzetten van een soort Communisme 2.0
  Xi Jinping is wel zo slim om het geleidelijk te doen zodat niet zoals in Rusland enkele personen met een voorheen Staatsbedrijf op de loop gaan en binnen een week multimiljonair worden.
  Cuba is druk bezig te veranderen om te voorkomen dat ze straks massaal aan de geeuwhonger liggen. De handelsbetrekkingen met de VS worden langzaam maar zeker hersteld.
  Noord-Korea doet heel stoer maar naast het leger is er nauwelijks iets dat naar behoren werkt.
  Venezuela is socialistisch en op sterven na dood.

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Ik denk dat we meer in het ooitje worden genomen door Islam. Hoewel dat wij vertaal ik maar in een groot deel van de bevolking. Islam is meer dan gevaarlijk en veel mensen, weten niks maar dan ook niks van wat Islam inhoudt. Totdat en dan is het te laat. Het is de enige ideologie waar je nooit meer vanaf komt als het eenmaal vaste grond aan de voeten heeft.

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Als de massa nou eens een koran kocht voor een prikkie en dat boek zouden lezen en begrijpen, dan is het binnen de kortste keren afgelopen met de islam in nederland. Helaas is de massa daar te lui voor en de meesten willen het niet eens weten. Tot dat ze hun vrijheid voor eens en voor altijd kwijt zijn, dan is het te laat en is nederland voorgoed verloren. Een voordeel is wel dat onze leiders als eerste onder het islamitische mes gaan. Het zij ze gegund.

   Like

 3. eg regs zegt:

  het heeft er mee te maken.ayatollah ali khamenei is afgestudeerd aan de patrice lamumba universiteit.en hebt u erdogan zich wel eens horen beklagen over de concentratiekampen in xianjang- heeft hij soms in reactie bedankt voor de chinese ‘bridge and road’?antwoord:nee.er is
  een strategisch bondgenootschap:van communisten en islamisten.beiden zijn uit op onze vernietiging.

  Like

 4. Jan zegt:

  Elizabeth Warren (0 kans om gekozen te worden): Communisme gaat werken als ik presidente ben

  Komt regelrecht uit de goot

  Hoe zij aan haar geld komt en dat is niet door werken

  Wat zegt Bernie Sanders er over.
  EW behoort volgens hem tot de top 1 percent en zij zal het dus moeten ontgelden onder zijn bewind. Hijzelf niet, zoals het een saloncommunist betaamt, want wie levert nou 3 huizen en alle miljoenen in, niet Bernie.
  Some people are more equal than others.

  EXCLUSIVE: Take a peek at ‘best known millionaire socialist’ Bernie Sanders’ three homes – one in D.C. and two in Vermont – after Mike Bloomberg mocked rival for his $2M property portfolio
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8025835/Take-peak-best-known-millionaire-socialist-Bernie-Sanders-three-homes.html

  Zijn IQ gemeten naar uit uitspraak

  Kortom, alle Dem-candidaten zijn geschift en losers

  Geliked door 1 persoon

 5. Lucky zegt:

  https://tpo.nl/2020/02/21/sp-midden-groningen-geeft-dartbord-met-daarop-foto-baudet-als-afscheidscadeau-ex-fractievoorzitter/

  SP midden-Groningen geeft dartbord met daarop foto Baudet als ‘afscheidscadeau’ ex-fractievoorzitter
  Wat zei D66-minister Koolmees ook alweer over ‘taal die uitsluit en kleineert voorafgaand aan geweld’?

  Taal die mensen uitsluit en kleineert gaat vaak vooraf aan geweld’, aldus de Duitse president en de Nederlandse minister Koolmees. Dus ook beeldtaal. Want hee, ‘dat nooit weer!‘.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jules Vismale zegt:

  De communistische massamoordenaar Jozef Stalin had niettemin iets gemeen met de zondige koningen uit Israel na de regeringsperiode van Koning Salomo! De 19 koningen die de 10 stammen van Israël bestuurden waren namelijk allemaal gewetenloze, machtslustige, wrede en zondige koningen die aan afgoderij deden, moordpartijen, vreselijke oorlogen en vaak nog aan heuse massamoorden op de families, vrienden en kennissen van hun voorgangers als ze die hadden verstoten!
  Want Jahweh had namelijk over dit soort koningen voorspeld als ze zo wreed en zondig bleven dat het hun families ongeveer zo zou vergaan: “Wie van …. in de stad sterft, hij zal door de honden worden verslonden en wie van … op het platteland sterft, hij zal door de roofvogels des hemels worden verslonden!”
  En Stalin zou al deze zondige koningen, waaronder de zeer bekende Achab, nog duizenden malen in wreedheid en moordlust overtreffen daar hij de hele communistische top van na de Russische Revolutie, waaronder aanhangers van Vladimir Lenin, Leon Trotski, Lev Kamenev, Grigori Zinovjev e.a. (de laatste drie waren trouwens joden!), met tienduizenden liet vernietigen al is het de vraag of al die slachtoffers werden verslonden door honden en roofvogels!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s