“Dan is het oorlog” – Dat was de dader van Hanau

Screenshot_250

(Door: Willi Huber – Vertaling: E.J. Bron)

De dader documenteerde zijn paranoïde waan in manifesten en video´s

De Duitse media en de Duitse regering schijnen op dit moment hun uiterste best te doen om een “spin” te zijn, dat de amokloop van Hanau een rechts-radicale achtergrond zou hebben. In werkelijkheid echter nemen de bewijzen toe dat het bij de vermeende massamoordenaar om een geestelijk verwarde, geïsoleerde dader ging. Ook de synagoge-dader uit Halle had kenmerken van geestelijke achterlijkheid en stoornis. Tobias Rathjen (foto) voelde zich sinds 1999 gevolgd door de geheime diensten. Hij kijkt terug op een eenzaam leven van pesten en vernedering. Eergisternacht sloegen bij hem vermoedelijk de laatste stoppen door.

Blick Oostenrijk

Rathjen bedreef onder zijn naam blijkbaar een internetsite. Sinds wanneer hij deze had, kan niet onweerlegbaar vastgesteld worden. De indruk ontstaat dat deze pas enige tijd geleden zou zijn ontstaan. De grote archiefsites kennen zijn site pas vanaf gistermorgen 06.30 uur. Daarop linkte hij naar eigen manifesten en vier eigen video´s. Bovendien bood hij een lijst met links en sites aan die volgens hem ogen zouden openen. Daarbij gaat het om de meest warrige samenzweringstheorieën, ontvoering door aliens, vrije energie, bovennatuurlijke krachten enzovoort. De gebruikelijke mix die men kent van verwarde zonderlingen, waarnaar je in de regel maar beter geen gehoor aan schenkt.

“Geheime diensten lezen mijn gedachten”

In zijn belangrijkste manifest “Script_mit_Bilder_” verklaart hij op 24 A4´tjes zijn ontwikkeling en wereldbeschouwing. Geheime diensten zouden de mensen zonder enige aanleiding met microcamera´s bewaken, bovendien zouden er eenheden bestaan die gedachten zouden kunnen lezen en manipuleren. Hijzelf zou zich aan gebeurtenissen kort na zijn geboorte kunnen herinneren, die hem tot het geloof brachten bewaakt te worden. De geheime diensten zouden overigens ook zijn levensgeluk verhinderen en hem met dromen pijnigen die zij hem zouden “toedienen”.

“Ik werd als baby al bewaakt…”

“Terugkijkend kan ik me nog ettelijke sequenties uit mijn eerste levensjaren herinneren en vooral dat al in deze eerste jaren het idee bij me opkwam dat ik door andere mensen bewaakt wordt…” (Citaat uit het manifest van Tobias Rathjen). De documenten werden in november vorig jaar en januari dit jaar gemaakt, hebben echter geen betrekking op lang geleden gebeurtenissen.

In het jaar 1999 zou de geheime dienst in een gesprek met een collega “geestelijk in het gareel gebracht” hebben, wat hij kon “voelen”. In dit gesprek ging het om criminaliteit door buitenlanders. Een onderwerp van ons gesprek was o.a. de criminaliteit, of algemeen gezegd, het slechte gedrag van bepaalde volksgroepen, namelijk van Turken, Marokkanen, Libanezen, Koerden enz.” (Citaat uit het manifest van Tobias Rathjen).

Verstrekkende vernietigingsfantasieën

Verder kwam Rathjen in zijn uiteenzetting tot de slotsom dat het probleem met “destructieve volkeren” opgelost zou moeten worden. In ieder geval zou hij dit in het “afgeluisterde” gesprek in het jaar 1999 zo gezegd hebben.

“Omdat deze volkeren bijzonder talrijk op deze planeet vertegenwoordigd zijn en blijkbaar niet bereid zijn om vrijwillig af te zien van een verdere vermenigvuldiging respectievelijk zichzelf daarentegen verbazingwekkend genoeg zelfs geweldig vinden, hoewel ze het niet zijn, moet er dus een probleem opgelost worden.” (Citaat uit het manifest van Tobias Rathjen).

Hij telt een serie volkeren en naties op die uitgeroeid zouden moeten worden. Ook de uitroeiing van de helft van de Duitsers zou Rathjen zich kunnen voorstellen, omdat niet iedereen in het bezit van een Duits paspoort “raszuiver en waardevol” zou zijn.

Rathjen vond zichzelf geschikt om strategieën voor in principe alles te ontwikkelen. In de bijlagen van zijn manifest (die overigens twee maanden daarvoor werden opgeslagen) hield hij zich bezig met strategieën voor het Duitse nationale voetbalelftal en de oorlogsvoering in Afghanistan. In zijn belangrijkste werk stelde hij een “strategie voor de VS” op. Deze strategieën werden volgens hem door de geheime diensten op parapsychologische wijze opgevangen en ingevoerd: “Mijn strategie wordt op dit moment in de VS ingevoerd! Dat is een grote eer voor mij!” (Citaat uit het manifest van Tobias Rathjen).

Met zijn gedachten “werd de wereld aangestuurd”

Zijn rol in de wereld beschouwde Rathjen als heel groot en belangrijk. Een ander citaat: “De geheime organisatie die mij bewaakt, heeft er invloed op welke Hollywood-films er gedraaid worden respectievelijk welke inhoud er gefilmd wordt.” (Citaat uit het manifest van Tobias Rathjen).

In zijn samenvatting zet hij uiteen: “Of het Duitse voetbalelftal bij de Europese Kampioenschappen in 2004 daadwerkelijk vrijwillig werd uitgeschakeld, kan ik niet beantwoorden, evenmin weet ik in hoeverre mijn andere aanbevelingen werden ingevoerd. Dat (sic!) Donald Trump welbewust mijn aanbevelingen invoert, betwijfel ik eveneens, omdat ik er niet zeker van ben dat dit via de zogenaamde draadloze besturing functioneert. Zodoende is er inderdaad een zogenaamde ´schaduwregering´!” (Citaat uit het manifest van Tobias Rathjen).

Een van vier video´s  

De enige gistermorgen nog vrij beschikbare video van Rathjen zou die met zijn “persoonlijke bericht aan alle Amerikanen” zijn. Die bevond zich blijkbaar zichtbaar op YouTube en had meer dan 1000 kijkers, die vermoedelijk grotendeels over journalistieke insider kennis over de moorden in Hanau beschikten. Rathjen meldde de Amerikanen dat hun land door geheime bondgenootschappen gecontroleerd zou worden, die door middel van gedachtecontrole een systeem van slavernij gevestigd zouden hebben. Hij riep ertoe op om geheime onderaardse militaire installaties op te sporen, te bestormen en te vernietigen. In deze installaties zou de duivel gehuldigd worden, men zou daar ontvoerde kinderen misbruiken. In totaal had Rathjen vier video´s ter beschikking gesteld, waarvan drie op het moment van ons onderzoek niet meer beschikbaar waren.

De “rechtvaardiging” van het bloedbad van Hanau

Zijn bloedbad rechtvaardigde Rathjen in zijn manifest uiteindelijk als volgt: Toen ik maar enkele jaren oud was, heb ik gezworen dat als ik het juist heb dat ik bewaakt word, dat het dan oorlog is! Om al deze redenen bleef er dus niets anders voor me over dan zo te handelen zoals ik heb gedaan om de noodzakelijke aandacht te krijgen. Deze oorlog moet opgevat worden als een dubbele klap, tegen de geheime organisatie en tegen de degeneratie van ons volk!” (Citaat uit het manifest van Tobias Rathjen).

In hoeverre Rathjen met de moord op onschuldige burgers in de shisha-bar in Hanau een signaal kon afgeven tegen onderaardse Amerikaanse militaire bases en geheime diensten, is waarschijnlijk alleen maar duidelijk voor geestelijk abnormale wetsovertreders.

Zwaar geesteszieke individuele dader

Een rechts-radicale wereld-samenzwering, waar Tobias Rathjen een aandeel in had, is op grond van de beschikbare materialen niet te herkennen. Veelmeer zou het om een beklagenswaardige geesteszieke hebben kunnen gaan, wiens ziekte mogelijkerwijs nooit herkend, nooit gediagnosticeerd en nooit behandeld werd. Anders zouden zijn 10 slachtoffers misschien nog in leven kunnen zijn. In plaats van meer geld te eisen voor de strijd tegen rechts zou dit geld misschien beter besteed kunnen worden aan het onderzoek naar en de behandeling van geestelijke ziektes.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Willi Huber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Lucky”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op “Dan is het oorlog” – Dat was de dader van Hanau

 1. vangie1206j zegt:

  Een ultra rechtse racist dat klinkt lekker in de oren van die linkse ratten.
  Kunnen ze net als Pilatus hun handen wassen in onschuld de duivelse ploerten.

  Geliked door 2 people

 2. Scheitleister zegt:

  Natuurlijk is iedereen die zich verzet “idioot” of “geestelijk gestoord”. Breivik, de grote ispirator voor het begin van de Grootste Oorlog, te beginnen in 2020 (punch… punch!!!), heeft dit ook aangegeven:

  “According to them, there is only a small core of evil Muslim fanatics in the world sitting in caves somewhere and are recruiting through the internet (through wireless satellite broadband) ‘vulnerable angry individuals’, victimised by society in the past, as suicide bombers. They will also claim that any European resistance fighter is just as pathetic, that all are ‘poor white trash psychotics, with a medieval mentality, who are making a fuss because we failed in the materialistic hierarchy’. According to their logic there are just a handful of us trying to recruit vulnerable individuals, when in fact the truth is anything but what they are trying to project.”

  Feit is dat vanaf 1 januari 2020, IEDERE MAAND, in IEDER Europeesch land, patriotten aanslagen plegen. En dat is NU al gaande, vergis je niet! Daarbij zal ook de familie van ALLEN die behoren tot de A en B categorien worden getarged. Dat bedenk ik niet, dat staat in 2083.

  Zoek het maar op.

  Like

  • Yvonne zegt:

   Idd nu moskeeën beschermen enz als op ons aanslagen worden gepleegd leggen ze knuffels en bloemen neer weten we nog de doden in Nice door een vrachtwagen, bataclan of hoe dat ook heet in Parijs en de Joodse supermarkt ?

   Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  De dader heeft alle kenmerken van iemand die lijdt aan schizofrenie. Wanen, geweld onder invloed van jaren ingebeelde angst en hallucinatie’s. Ook zijn moeder zat als vijand opgesloten in zijn in jaren opgebouwd waansysteem met haar dood als gevolg. Maar hij mag in de media niet afgeschilderd worden als een psychoticus (verwarde man) dat voorrecht hebben alleen de massa moordenaars van islamitische oorsprong. De dader van Hanau zal en moet geframed worden als extreem rechts, radicaal rechts en als het even kan als aanhanger van de AFD. Nog even en er worden (van te voren neergelegde) AFD pamfletten in zijn huis gevonden die dan in een hoera stemming getoond zullen worden als bewijs dat de AFD de echte dader is achter drama.

  Like

 4. koosv8 zegt:

  Hoezo is hij geestelijk in de war, hij kan altijd nog lid worden bij de ,,Democraten,, in de USA.
  Die zijn echt GEEN haar anders, maar dat is natuurlijk niet zo…….wel dus. De NOS doet ook weer mee met het framen, de AFD werd ook nog even genoemd……Ik bedoel maar.

  Like

 5. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/hypocriete-duitse-politiek-slaat-volledig-door-na-bloedbad-verwarde-man-maar-wel-schuld-van-extreemrechts/

  Hypocriete Duitse politiek slaat volledig door na bloedbad: ‘verwarde man, maar wel schuld van extreemrechts’

  De Duitse politiek, op AfD na, lijkt volledig door te zijn geslagen in hun hypocrisie na de terreurdaad in Hanau. Zelfs als zou de schutter een ‘verwarde man’ zijn, dan nóg is het de schuld van AfD/extreemrechts en waren zijn daden racistisch gemotiveerd. En dáár klopt iets niet!

  Diverse Duitse politici grepen de aanslag in Hanau aan om op te roepen maatregelen te nemen tegen de partij Alternative für Deutschland. Die zouden namelijk een klimaat van haat hebben gecreëerd en daarmee verantwoordelijk zijn voor een toename in ‘rechts geweld’. Het probleem is alleen dat die aanslagpleger mogelijk een ‘verwarde man’ was. Nou, voor de Duitsers (op AfD na) is dat dus helemaal geen probleem en is het nog steeds de schuld van AfD. Norbert Röttgen, CDU-voorzitterskandidaat, zei zelfs het volgende:
  “We moeten het gif bestrijden dat door de AfD en anderen in onze samenleving wordt ­gebracht.”
  Ook CSU-minister Seehofer noemt de schietpartij een ‘door racisme gemotiveerde terreuraanslag’:
  “Het rechtsextremisme trekt een bloedspoor door ons land.”

  Als daar (net zoals hier) een ‘verwarde man’ op lui in begint te steken, mensen overhoop schiet of een gebouw opblaast, terwijl hij vlak daarvoor ‘Allahu akbar’ heeft geroepen, dan heeft dat níéts met die religie, een intolerante cultuur of een haat predikende imam te maken. Of er is hooguit ‘een vermoeden van een religieus geïnspireerd terroristisch motief’. Dan ligt de oorzaak uiteindelijk bij zijn psychische gesteldheid, als gevolg van PTSS door oorlog, discriminatie op de arbeidsmarkt en algemeen racisme en xenofobie vanuit de maatschappij. Met andere woorden, dan had het óók aan AfD gelegen, maar echt absolúút niet aan die moslim

  Like

 6. Wakkere Joost zegt:

  Hallo dit is een valse vlag om rechts en de afd aan te pakken.
  Het is heel goed mogelijk dat het hele verhaal in elkaar is geflanst.

  Like

 7. Lucky zegt:

  Geestesziekte expres genegeerd?
  https://www.ad.nl/buitenland/aangifte-dader-bloedbad-hanau-werd-door-duitse-justitie-genegeerd-uitspraken-waren-niet-racistisch-of-extreemrechts~a3bd0ce6/

  Aangifte dader bloedbad Hanau werd door Duitse justitie genegeerd: uitspraken waren niet racistisch of extreemrechts

  Het federale parket in Duitsland heeft bevestigd dat het in november een aanklacht ontving van de dader achter de racistische aanslag in Hanau. Tobias Rathjen (43) schoot woensdag negen bezoekers van twee shishalounges dood, daarna zijn moeder en vervolgens zichzelf. In een manifest schreef hij tevergeefs aangifte te hebben gedaan wegens ‘een ‘onbekende geheime dienst’ die ‘in de hersenen van mensen dringt’ om ‘wereldgebeurtenissen te controleren’.

  Het federale parket gaf geen gevolg aan de aanklacht van Rathjen, bevestigde hoofdaanklager Peter Frank vanmiddag. ,,Hij deed geen racistische of extreemrechtse uitspraken. Daarom is er destijds geen onderzoek ingesteld.’’
  In het manifest op zijn website schreef Rathjen dat hij driemaal tevergeefs aangifte deed van de ‘geheime organisatie’ die hem naar eigen zeggen ook controleerde

  Like

 8. Pietersen zegt:

  De vrachtwagen die gekaapt was door een islamiet die de Poolse bestuurder vermoordde en daarna over de kerstmarkt in Berlijn zoveel mogelijk mensen plat reed uit naam van Allah was zeker peanuts vergeleken bij deze eenzame getroubleerde man die waterpijp rokende macho’s uit Arabische clans afschoot ?
  En natuurlijk heeft de AFD het gedaan want die is uiterst rechts. Wat een farce wordt er in Duitsland opgevoerd om het volk te misleiden en af te leiden van het grootste gevaar : de islamisering van Duitsland.

  Like

 9. Kraftavilqa zegt:

  Wat een weerzinwekkend leugenkasteel wordt er rond deze trieste affaire opgebouwd, ja zo is links als je je radicale agenda ermee kunt bevorderen grijp het dan vooral aan echt chic en stijlvol dat links. Hadden ze maar iets van de geschiedenis geleerd dan zouden ze weten dat wat zij ‘extreem rechts’ noemen in feite extreem links is en dat die fascisten waartegen zij beweren te strijden juist volop in de eigen gelederen te vinden zijn. Antifa = SA. Al die habbezakkers die bij ’t minste geringste de treinen alweer oostwaarts zien rijden zijn zelf de vileine haatzaaiers. Die onophoudelijk eerlijke mensen betichten van de wandaden die juist zijzelf plegen maar dat is sinds jaar en dag de smerige onsmakelijke tactiek van links. In het huidige tijdsgewricht ben je ‘extreem rechts’ zodra je je ter rechterzijde van je eigen linkerhand bevindt en dien je dus gedemoniseerd eventueel vermoord en vooral publiekelijk weggezet – in wezen tot onaanraakbare verklaard – te worden. Die rooien lopen zo over van de empathie, inclusiviteit en nuance. Welk een prachtige helden heeft onze maatschappij voortgebracht. Voorwaar wij leven in een bijzondere tijd van episch heldendom en een in glanzend harnas gestoken ons tegen de draken beschermende koene ridderlijkheid. Geniet ervan! 😦

  Like

 10. Jan zegt:

  Curio over de moordenaar van Hanau en hoe links er een politiek slaatje uit wil slaan

  (Renate Künast ging met rug naar Curio zitten; minuut 3)

  Like

 11. Pingback: Frustratie bij de linkse media: BKA ziet in Hanau-moordenaar Tobias R. geen rechts-extremist | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s