Turkije stuurt migranten naar Cyprus om het eiland te islamiseren

Screenshot_258

(Vertaling: E.J. Bron)

Conservatieve Cypriotische politici zijn er van overtuigd: “Turkije stuurt zijn migranten naar Cyprus. Enerzijds om ze kwijt te zijn, anderzijds om de samenleving in Cyprus te islamiseren”. Vanuit het tegen het volkerenrecht geannexeerde Turkse noorden van het eiland trekken de overwegend islamitische illegalen over de “Green Line” om verder te reizen richting Duitsland. Maar er komen maar heel weinig migranten van het eiland.

journalistenwatch

Steeds meer boten met illegale migranten – overwegend economische vluchtelingen uit Syrië, Georgië, Zuidoost-Azië of West-Afrika – verlaten Turkije in richting Cyprus. Vanuit het noorden van het eiland – dat sinds 1974 tegen het volkerenrecht in door Turkije wordt bezet – komen de migranten na het oversteken van een ca. 15 kilometer brede, onbewaakte bufferzone – de zogenaamde “Green Line” – naar het Cypriotische deel van het eiland, dat tot de EU behoort. Het aantal nieuwkomers is daar de afgelopen maanden zo sterk toegenomen, dat de autoriteiten de verwerking van hun asielaanvragen niet meer aankunnen. Alleen vorig jaar al zouden er 12.000 nieuwe asielaanvragen zijn ingediend, bericht de cheffin van de asielafdeling op het Cypriotische ministerie van Binnenlandse Zaken. In totaal moeten er nog 16.500 asielaanvragen verwerkt worden. Zodoende zou – gerekend naar het aantal inwoners – geen enkel land in de EU in het jaar 2018 zoveel “vluchtelingen” hebben opgenomen als Cyprus, bericht de “Welt” hierover.

De migranten zitten vast in de opvangkampen, omdat door de ligging van het eiland het verder reizen moeilijk is. Dat zou vooral de Afrikanen verrassen. “Zij denken, omdat ze in Europa zijn, dat ze gewoon verder kunnen trekken, het liefst naar Duitsland. Dat wordt hen door de smokkelaars beloofd”, bericht de NGO “Cyprus Refugee Council”.

“Turkije stuurt zijn migranten naar Cyprus. Enerzijds om ze kwijt te zijn, anderzijds om de samenleving in Cyprus te islamiseren”, is de conservatieve politicus Demetris Demetriou van overtuigd. Ook de voormalige Cypriotische minister van Binnenlandse Zaken, Konstantinos Petridis, ziet dat zo. Turkije zou een strategie volgen, zou zelfs de smokkelaars ondersteunen, maar zijn plan zou ontdekt zijn, omdat asiel zoekende Syriërs in het zuiden vaak helemaal geen documenten bij zich zouden hebben behalve een visum voor Turkije. Dat hebben Syriërs sinds juni ook nodig om vanuit Turkije het noorden van het eiland te mogen binnenkomen.

Cyprus heeft – zoals de “Welt” verder bericht – de EU om hulp gevraagd en deze ook gekregen: een paar miljoen euro als noodpakket evenals enkele adviseurs uit Brussel ter ondersteuning. Zodoende zou het wel eens alleen nog maar een kwestie van tijd kunnen zijn tot de “veerdienst” weer wordt opgepakt door de “zeenood redders”. Diegenen die de oversteek niet willen maken, beginnen met de islamisering van het op twee na grootste Middellandse Zee-eiland.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Cyprus, Demografie, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, kwaadaardige opzet, Moslims, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Turkije stuurt migranten naar Cyprus om het eiland te islamiseren

 1. Rensk. zegt:

  O mijn god. Voor de buis in 1 vandaag: moskeeen worden gefinancierd vanuit buitenland. Kan dat worden gestopt?????????????????? Nee baby journalist dat kan niet, want wij zijn netjes en tolerant en democratischen vooral politiek correct (tegengaan van islamisering mag géén doelstelling zijn aldus mongool Halsema) Die Eus begint ook de keel uit te hangen. Hij wordt elke keer als ie voor de buis word gehaald een stukje vervelender. Praat overal doorheen en zegt stomme dingen zoals: waarom gaat die imam hier wonen als ie zo over Nederland denkt. Godsamme debiel: omdat ie Nederland wil Islamiseren met ons geld. Ik heb Eus zn boeken nooit gelezen en begin er ook niet aan. Weet nu al dat je er niks van opsteekt.

  Geliked door 2 people

 2. Rensk. zegt:

  Vuile leugenaars ook die imam van de Blauwe Moskee. Ze doen werkelijk niets anders dan liegen. Nooit word er geld gegeven voor niets. En al helemaal niet door moslims. Al doen ze alsof dat niet zo is. ¨Goed¨ ding aan goede doelen geven. Dat moeten ongelovigen geloven. Van kijk ons heilig zijn. Nou die goede doelen valt meer dan tegen hoor als je je verdiept in dat volkje.
  Geloof nooit 1 woord van een moslim. Dan zit je altijd goed.

  Geliked door 2 people

 3. Malsion zegt:

  Mensen, word wakker. Als je het niet voor jezelf doet (kunt doen) – doe het dan voor je kinderen en kleinkinderen. Schop die ellendige islamieten het land uit en laten we er weer een EIGEN, FIJN, AUTOCHTOON land van maken.
  Kom op, er tegenaan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s