“Vooruitgang”. . .

Screenshot_254

In theorie zouden ze 25 jaar meegaan, maar opgesteld op het land is een beetje wind ook al funest. Zou er milieuwinst zijn?

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Coen de Mooy)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op “Vooruitgang”. . .

 1. Tistochwat zegt:

  ALLEEN KWAADAARDIGE KRANKZINNIGEN BLIJVEN VOLHOUDEN DAT DIE SMERIGE ZONNEPANELEN ‘DE PLANEET ZULLEN REDDEN’!

  GEKKENHUIS!

  Geliked door 3 people

  • Cathja zegt:

   @Tistochwat

   Zonnepanelen zijn echt net milieuvriendelijk, en zullen de aarde niet redden. Kan het kloppen dat ik ergens heb gelezen dat bijen sterven als ze op die glaspanelen gaan zitten?
   Ze zouden daarop verbranden…..
   Is er ook al iets bekend over het ‘milieu-vriendelijk’ verwijderen van deze krengen als ze uitgewerkt zijn?
   ‘Het groenste kabinet ooit’….., zei Rutte een tijdje geleden. Hij zei er niet bij dat vanwege zijn hang naar eer en macht enorm veel gezinnen, bejaarden en gehandicapten in de problemen komen. Dat ‘groene’ gedoe kost ons ooit de kop. We raken allemaal aan de bedelstaf als deze ellende niet snel stopt.

   Geliked door 4 people

   • Tistochwat zegt:

    Cathja 21 februari 2020 om 19:12

    Eind 2024 zijn we allemaal straatarm.
    Tenzij er een wonder gebeurt, maar in wonderen geloof ik niet meer.

    Geliked door 2 people

   • Tineke zegt:

    Cathja,helemaal mee eens !

    Maar wat wel weer opvalt,de voorstanders van deze leugenidioterie zie je massaal demonstreren,terwijl de tegenstanders ook wel eens van de bank af kunnen komen.
    (inclusief mezelf)
    Zo komen we ook nergens,terwijl iedereen in mijn omgeving het ook grote flauwekul vindt.
    Das eigenlijk toch wel jammer.
    Zo gaat het eigenlijk met alles.
    Dat zag je ook toen de PVV stemmer bij het grofvuil werd gezet.
    Nooit meer iemand over gehoord!

    Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   23 mei 2018

   In 2016 schatte het International Renewable Energy Agency (IRENA) dat er tegen het eind van dat jaar wereldwijd 250.000 ton afval van zonnepanelen zou zijn. IRENA raamde dat dit tegen 2050 78 miljoen ton kon worden.

   Zonnepanelen bevatten vaak lood, cadmium en andere giftige chemicaliën die niet afgevoerd kunnen worden zonder het hele paneel uit elkaar te halen. “Ongeveer 90% van de meeste PV-panelen bestaat uit glas,” zegt Dustin Mulvaney, hoogleraar milieustudies aan San Jose State. “Echter, dit glas kan niet gerecycled worden als floatglas omdat het onzuiverheden bevat. Bekende problematische onzuiverheden in glas zijn onder andere plastics, lood, cadmium en antimonium.”
   …..
   Het feit dat cadmium uit zonnepanelen gespoeld kan worden door regenwater is een groeiende bron van bezorgdheid voor plaatselijke milieubewegingen als de Concerned Citizens of Fawn Lake in Virginia, waar een voorstel ligt voor een zonnepark van 2570 hectare om de datacentra van Microsoft deels van stroom te voorzien.

   “We schatten dat er 45.000 kilo cadmium in die 1,8 miljoen panelen zit,” vertelde Sean Fogarty van deze groep me. “Het lekken uit defecte panelen als gevolg van natuurrampen — hagelbuien, tornado’s, orkanen, aardbevingen etc. — en ontmanteling is een grote zorg.”

   Er is een concrete aanleiding voor deze bezorgdheid. In 2015 vernielde een tornado 200.000 zonnepanelen op het zonnepark Desert Sunlight in het zuiden van Californië.
   …..

   https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vRU-NbcEaNJVfwW22s2xO7Re0VKzJB1rcvZuFPwUymZv8TBKiimDL2IDUIhmu7k2dmpSmVp70uSFGlE/pub

   Toxic Chemicals in Solar Panels
   The toxic chemicals in solar panels include cadmium telluride, copper indium selenide, cadmium gallium (di)selenide, copper indium gallium (di)selenide, hexafluoroethane, lead, and polyvinyl fluoride. Additionally, silicon tetrachloride, a byproduct of producing crystalline silicon, is highly toxic.
   ….
   https://sciencing.com/toxic-chemicals-solar-panels-18393.html

   Geliked door 4 people

 2. guusvelraeds zegt:

  Zonnepanelen alleen lucratief voor de producent en de verkoper. Het is een grote schijn vernieuwbare energiebron die alleen berust op propaganda en niet op cijfers van opgebrachte energie en al helemaal niet om de CO2 output te tackelen zou dat al een probleem zijn.

  Geliked door 3 people

 3. andre zegt:

  Hahaha een echte greandeal ja of je huis fikt compleet af. CO2 netraal natuurlijk.

  Geliked door 2 people

 4. LUCIA zegt:

  Op kleine schaal ergens waar het niet teveel waait en er veel meer zon is…. dan heb je wat aan die panelen.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Zelfs in Afrika waar toch genoeg zon is zijn zonnepanelen geen succes. Al helemaal niet om er een industrie mee op te tuigen die de vergelijking met Europa kan doorstaan. Inderdaad zoals je zegt op kleine schaal een laptopje laten draaien of een koelkastje. Dan heb je het zo’n beetje gehad.

   Geliked door 3 people

 5. Tistochwat zegt:

  Het enige wat werkt op zonne-energie is de groene plant.

  Geliked door 3 people

 6. Noun weet Ik niet of dit gevalletje van stormschade in Nederland te doen is maar zo ja dan zou het een goed idee zijnom de troep door Jesse Klaver op te laten ruimen met een schep niet gemechaniseerd natuurlijk wegens stikstof en zou het mogelijk zijn om klootje Klaver ook een handje te laten helpen.
  Krijgen ze ook eens een beetje eelt op hun klauwen.
  Je moet er namelijk wat voor over hebben om het milieu schoon te houden.

  Geliked door 4 people

  • Cathja zegt:

   @Tom

   Plasterk heeft in dit geval volkomen gelijk! De EV-rijders zorgen er met hun elektriciteit-slurpende auto’s voor dat wij, die geen EV hebben, mee moeten betalen aan hun ‘groene’ hobby. Iedereen moet opeens op elektriciteit gaan bezuinigen, om ervoor te zorgen dat deze a-socialen kunnen blijven rijden. Zelfs oude mensen worden hierbij niet ontzien, en moeten zich maar warm zien te houden met een dekentje, want op de gangen in hun verzorgingstehuis gaat de verwarming uit!

   Het is toch mens-onterend?

   Geliked door 2 people

   • Jan zegt:

    De elektrische auto is een totale mislukking. Kinderarbeid, een kapot lichaam, levensgevaarlijk werk in ‘mijnen’, vergiftigd milieu, ziekten, kanker, maffia en uiteindelijk kost het verwerken van uitgediende batterijen enorm veel energie, dwz olie.

    In Duitsland wordt nu al tot 6000 Euro subsidie gegeven om die dingen aan de man te slijten. Niemand wil die auto’s omdat je er niets aan hebt als de batterij leeg is en je ergens in de middle of nowhere zit

    Een reportage

    En voor je mobieltje is de situatie niets beter

    En worden de gorillas uitgeroeid. Coltanmijnen liggen afgelegen en het enige voedsel komt van de jungle, dus worden gorillas opgegeten
    ….
    “One of the primary causes of the decline in Grauer’s gorilla numbers has been the expansion in artisanal mining for coltan and other minerals. Most of these artisanal mining sites are remote, which means that the miners often turn to local wildlife for food,” the organizations said in a statement.
    ….
    Illegal mining hits Congo gorilla population: conservationists
    https://www.reuters.com/article/us-africa-gorillas/illegal-mining-hits-congo-gorilla-population-conservationists-idUSKCN0X30T2

    Like

   • Jan zegt:

    Even ter zijde. Smurrie op je gezicht, ook wel makeup genoemd: kinderarbeid in India waar de mica wordt gewonnen

    video
    [https://www.youtube.com/watch?v=IeR-h9C2fgc]

    Like

 7. ronjaspers zegt:

  De grond waar die zonnepanelen op staan is niet meer vruchtbaar.

  Like

 8. Lucky zegt:

  Biomassaschandaal

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s