200e Pegida-demonstratie: Höcke rekent af met politiek-mediaal establishment

Screenshot_281

(Door: Stefan Juritz – Vertaling: E.J. Bron)

De AfD-politicus werd bij de Pegida-wandeling met luide “Höcke, Höcke”-roepen begroet. In zijn toespraak prees hij Pegida en bekritiseerde de politieke en mediale elites.

Die Tagesstimme

Dresden – Maandagavond jongstleden vond de in totaal al 200e manifestatie van de patriottische burgerbeweging Pegida in Dresden plaats. Hiervoor kwamen meerdere duizend mensen naar de Neumarkt voor de Frauenkirche. Als eregast en belangrijkste spreker sprak de voorzitter van de AfD-Thüringen, Björn Höcke, die door de Pegida-deelnemers luidkeels met “Höcke”-roepen werd ontvangen.

Eregast Björn Höcke bedankt Pegida

In zijn toespraak bedankte de AfD-politicus de Pegida-demonstranten ervoor in de afgelopen jaren “de Duitse vrijheidsgeschiedenis” verder te hebben geschreven. Scherpe bewoordingen daarentegen vond Höcke voor het politiek-mediaal establishment, dat hij er o.a. van beschuldigde Pegida zwartgemaakt en beledigd (“Duister Duitsland”, “”Tuig” etc.) te hebben.

Bovendien had Höcke het uiteraard over de minister-president verkiezingen in Thüringen. Daar zou de AfD haar “centrale verkiezingsbelofte” hebben vervuld: “Wij hebben ervoor gezorgd dat de mooi pratende linkse van het politiek-mediaal establishment, Bodo Ramelow, niet werd herkozen!”, benadrukte Höcke. Daarom zou het establishment van een “schandaal” en “taboebreuk” hebben gesproken. De reacties van de “consensusdemocraten” op de verkiezing van Thomas Kemmerich (FDP) zouden echter volgens de voorzitter van de AfD-Thüringen “panisch” en “hysterisch” geweest zijn en zouden tot een “morele dijkdoorbraak” hebben geleid, die “elk fatsoen, elke proportie en elke verstandigheid weggevaagd” zou hebben. Als voorbeeld noemde Höcke het gooien met een bos bloemen door de fractievoorzitter van Die Linke, Susanne Hennig-Wellsow, en de geweigerde handdruk van de ex-minister-president Bodo Ramelow. Dit zou aantonen, aldus Höcke, dat hier geen parlementariërs, maar “ideologen” aan het werk zouden zijn, “die slechts zolang iets op hebben met democratie als ze als winnaar het speelveld verlaten”.

En hij benadrukte: “Ik zeg ´Ja´ tegen het parlement uit diepste overtuiging. Maar ik zeg, in de situatie waarin onze natie zich bevindt, ook zonder aarzelen ´Ja´ tegen de straat als resonantieruimte van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vergadering.”

 “We moeten het land weer op zijn poten neerzetten!”

De chef van de AfD-Thüringen pakte verder de politieke toestanden keihard aan. Zo zouden volgens Höcke in Duitsland “alle maatstaven krankzinnig” zijn en  zou het land op de kop staan. “We moeten het land weer op zijn poten neerzetten. We moeten het onderste weer naar onderen richten, waar het thuishoort”, aldus Höcke, die in dit verband de uitspraak van de publicist Henryk M. Broder citeerde: “Duitsland is een gekkenhuis!”

Höcke beschuldigde de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) vanwege haar ingrijpen na de minister-president verkiezingen van een putsch-poging, waardoor de AfD zelfs aangifte tegen haar heeft gedaan.

Hij appelleerde aan de Pegida-deelnemers om ondanks alles niet de humor van zich af te laten pakken. “We mogen het kleine geluk niet van ons laten afpakken, de vreugde aan onze families, de vreugde aan onze kinderen, de kleine geluksmomenten.” Alleen dan zou men “deze grote strijd doorstaan”, die men “gezamenlijk” zou strijden. “En ik zal hem doorstaan en jullie zullen hem zegevierend beëindigen. Daarvan ben ik overtuigd”, maakte Höcke duidelijk.

CDU en FDP bij tegendemonstraties

Er vonden ook meerdere protesten tegen de Pegida-manifestatie plaats, die luidkeels probeerden de toespraken te verstoren. Behalve linkse en links-extreme groepen hadden zelfs de districtsafdelingen van de CDU en de FDP opgeroepen tot een tegendemonstratie. Het aantal demonstranten was echter beduidend minder dan dat bij de Pegida-manifestatie.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Stefan Juritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", AfD (Alternative für Deutschland), burgermoed, Duitsland, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op 200e Pegida-demonstratie: Höcke rekent af met politiek-mediaal establishment

 1. Frans Brassens zegt:

  Ik roep maar even mee: “Höcke, Höcke”…..
  En de kwaliteit van de tegen-demonstranten, met hun luidkeelse ‘verstoringen’ bewijst hun trieste kleuterhouding, zo niet hun zwakzinnigheid.

  Geliked door 4 people

 2. Helena zegt:

  Duidelijke taal van Björn Höcke, geen speld tussen te krijgen en de beelden van dat bloemen gooiende linkse sekreet Suzanne Hennig-Wellsow krijg ik niet meer van mijn netvlies wàt een afgang! Leve de Patriotische Europaer Gegen die Islamisierung des Abendlandes en de AFD en moge het gezonde verstand, de humor en de kleine geluksmomenten winnen van de intolerantie en haat van het linkse tuig!

  Like

 3. klaas zegt:

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Maar hoe wonderlijk is het dat in ieder geval de Nederlandse media die demonstraties massaal negeren, pas als er ongeregeldheden zijn geweest dan spenderen ze er een of twee regeltjes aan waarbij Pegida consequent worden weggezet als rechts-extremisten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s