Chef van Ryanair eist strengere controle van moslims

Screenshot_280

(Vertaling: E.J. Bron)

Met uitspraken over islamitische passagiers heeft de baas van de lage kosten luchtvaartmaatschappij Ryanair, Michael O´Leary (foto), voor kritiek gezorgd. Hij heeft zich er voor uitgesproken om islamitische mannen voor vertrek aan strengere veiligheidseisen te onderwerpen dan andere passagiers.

epoch times

“Wie zijn de daders van bomaanslagen? Het zullen alleen reizende vrijgezelle mannen zijn”, zei Michael O´Leary in een vandaag gepubliceerd interview met de Britse “Times”. “Je kunt immers niets zeggen, omdat dat als racistisch geldt, maar het zullen over het algemeen mannen van het islamitische geloof zijn.”

In begeleiding van hun familie zouden islamitische mannen echter geen gevaar zijn, zegt de om zijn polariserende uitlatingen bekend staande baas van Ryanair. Het risico dat zij zichzelf met hun kinderen zouden opblazen, zou nul zijn. Zijn uitspraken stuitten onmiddellijk op scherpe kritiek in het Verenigd Koninkrijk.

“Racistisch en discriminerend”

De Raad van de Moslims in Groot-Brittannië noemde de uitlatingen “racistisch en discriminerend”. Het zou een schande zijn dat de baas van de luchtvaartmaatschappij “islamvijandigheid” zo openlijk en schaamteloos zou uitspreken, aldus een woordvoerster. Volgens de organisatie “Tell Mama”, die islam-vijandige incidenten registreert en slachtoffers helpt, zou O´Leary met zulke woorden zijn eigen handel kunnen schaden.

Bij de profiling, waarvoor O´Leary zich uitspreekt, worden mensen op basis van stereotypen en uiterlijke kenmerken als verdacht gekwalificeerd en gecontroleerd. Zo kreeg de politie van Keulen vorig jaar het verwijt aan “racial profiling” te doen, nadat ze meerdere jonge moslims had aangehouden en gefouilleerd – deze waren abusievelijk onder terreurverdenking komen te staan, toen zij aan het einde van de Ramadan met lange gewaden het hoofdstation van Keulen waren binnengelopen en volgens getuigen “Allahu Akbar” geroepen hadden.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Islam, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

21 reacties op Chef van Ryanair eist strengere controle van moslims

 1. Tistochwat zegt:

  Heel verstandig.
  Better safe than sorry.

  Geliked door 4 people

 2. Johan zegt:

  Helemaal mee eens, met die strengere controles. Er gaat niks boven de vliegveiligheid.
  Dat daarbij profilering gebruikt wordt, is alleen maar een pluspunt.
  We gaan toch geen oma’s van 80 controleren op het vliegveld ? Die douane-beambten op het vliegveld doen dat weliswaar wel, maar dat is alleen maar voor de vorm.
  Dat mag wel, maar volgens mij is dat louter tijdverlies en verspilling van mankracht. Als je iets onderzoekt, zoek dan meteen in de richting, waar je problemen verwacht.
  Zo moeilijk is dat toch niet.

  Geliked door 3 people

 3. bozeoudeman zegt:

  Hopelijk worden er meer ceo’s wakker, hopelijk zijn er snel meer ceo’s die niet meer bang zijn door linkse fascisten voor racist te worden uitgemaakt.

  Geliked door 4 people

 4. Mary zegt:

  Iedereen zou zich zo openlijk uit moeten spreken, het is gewoon de waarheid en hij is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn passagiers, als we het over racisten en discrimineren hebben dan zijn Islamieten toch wel de ultieme discriminerende racisten, alles wat niet Islamitisch is moet van de aardbodem verdwijnen volgens de koran (waarnaar ze leven) extremer kan het niet zou ik zeggen…………….. en dat heeft de gore moed om over discriminatie en racisme te spreken.

  Geliked door 3 people

 5. C.A.Barstow zegt:

  Het zou beter om alle islamieten die over straat gaan de fouilleren en op de vereiste papieren te controleren, we zouden er veel narigheid mee voorkomen.

  Geliked door 2 people

 6. Blaffertje zegt:

  Chapeau O’Leary.
  Je vliegt dus veiliger met deze goedkope maatschappij dan met de dure KLM, die het zelfs niet schuwt om over oorlogsgebied te vliegen om maar geld binnen te harken.

  Wat zal Rynair dan missen volgens de raad van muzelmannen in GB?
  Die geitenneukers?
  Daar kunnen ze best zonder.
  Ik denk dat ze eerder meer passagiers krijgen nu Jan met de pet weet dat hij veiliger zit in een toestel van Ryanair dan van een ander vliegmaatschappij die te schijterig is om krachtige maatregelen te nemen.

  Geliked door 2 people

 7. Blaffertje zegt:

  O’Leary maakt wel één gedachten fout door te denken dat die ellendelingen hun vrouwen en kinderen niet op het spel durven zetten want dat doen ze met alle plezier.
  Dat valt onder collateral damage ten behoeve van de jihad.
  Ze offeren gerust vrouwen en kinderen op voor Allah omdat ze dan in het Al-akhirah (hiernamaals) een hoge status krijgen als sjahied (martelaar) omdat ze zijn gestorven voor de jihad.

  Geliked door 3 people

 8. Steven zegt:

  Hebben de “mensenrechten organistaties” hier hun schande al over uitgesproken?… je weet wel… vooroordelen….racistisch….generaliseren…bevolkingsgroepen stigmatiseren.
  En zijn er ook al kamervragen in de maak bij de Partij Van De Allochtonen, Groen Niks en Duivels66?

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   Goede van je Steven maar je bent er eentje vergeten; de Verachtelijke Vereniging van Draaiers & Dieven, die doet tegenwoordig ook mee met raciaal vingertje wijzen, in ieder geval faciliterend!

   Like

 9. delamontagne zegt:

  Ik heb met ” vliegen” nog de tijden meegemaakt dat er helemaal geen controle was, op de paspoort controle na.
  Nu is dat anders…………..

  Like

 10. vangie1206j zegt:

  Als deze grootmuilen zich gediscrimineerd voelen moeten ze oprotten naar waar ze vandaan komen.
  In Europa maken de eigen bevolking uit wat ze willen verkondigen en dat die alleen op sex beluste viezerikken daar problemen mee hebben en hun lange tenen daardoor gewond raken moeten ze gewoon oprotten.

  Geliked door 2 people

 11. Stef zegt:

  Ik kies voortaan voor Ryan Air

  Geliked door 2 people

 12. de sluwe vos zegt:

  Wat is daar racistisch aan? Hij spreekt gewoon vanuit ervaring en wat elk gezond denkend mens al lang weet. Het is zelfs onbegrijpelijk dat mannelijke moslims zo wie zo niet strenger worden gecontroleerd. De “braven” hebben dat dan maar te danken aan hun geloofsgenoten. Wetenschap is gebaseerd op proefondervindelijke kennis en de conclusies worden dan ook niet ter discussie gesteld. Met het ontkennen van de link tussen islam en terrorisme ontkent men dan ook het licht van de zon maar dat schijnt nu eenmaal de ingebakken mentaliteit te zijn in de huidige politiek-correcte tijden. Na de zoveelste terroristische daad zijn de media er als de kippen bij om eventueel wakker wordende mensen te overladen met de “juiste” Gutmenschnormen.

  Geliked door 2 people

 13. Joannes den Hollander zegt:

  Voor moslims een totaalverbod om met openbaar vervoer te reizen lijkt me toch een stuk veiliger voor iedereen.

  Geliked door 2 people

 14. Jack Terrible zegt:

  Het testament van Mohammed (Soera 9); https://gab.com/07123/posts/103680876896752103

  Like

 15. Jack Terrible zegt:

  The testament of Muhammad (Surah 9); https://gab.com/07123/posts/103703120576106689

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s