CITAAT Ayn Rand

Screenshot_265

“Er is geen verschil tussen communisme en socialisme, behalve in de manieren om het ultimatieve einde te bereiken: communisme stelt voor om mensen tot slaaf te maken d.m.v. geweld, socialisme d.m.v. stemmen. Het is louter het verschil tussen moord en zelfmoord.” 

(Ayn Rand)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op CITAAT Ayn Rand

 1. exmarineman zegt:

  alhoewel de huidige (×treem) linkschen zich AFA’s noemenden het geweld, moord en doodslag niet schuwen….

  Geliked door 1 persoon

 2. wauso zegt:

  Onzin, kapitalisme is precies hetzelfde. Een paar Bobo’s, grote bedrijven en de Regenten vullen zich de zakken en bepalen hoe het gaat. De rest is min of meer horige !
  Het beste voorbeeld van een ‘Heer’ is de Prins van Oranje van Amsterdam. 500 Pandjes in Amsterdam en zijn huurders (moderne naam voor horigen) mogen voor hem kruipen en met ‘tienden’ zoals in vroeger dagen komen ze niet weg !
  Nog een voorbeeld: Een bijstandsmoeder betaalt meer inkomstenbelasting als Shell Vennootschapsbelasting betaald.
  Dus stop met die onzin dat kapitalisme zo goed is voor gewone mensen. Het probleem is dat de hedendaagse socialist een achterlijke idioot is die de hoer speelt voor islamitisch krapuul.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  De socialist neemt zich de tijd. Hij start een mars door de instituties en infiltreerd het onderwijs en de universiteiten. Na en jaar of vijftig heeft hij een volk van jaknikkers geschapen dat niet meer in staat is de realiteit als dusdanig te ervaren. De geïndoctrineerde perceptie is werkelijkheid geworden. Zijn er dissidenten dan ontstaan effectieve demoniseringscampagnes.

  De communist bereikt hetzelfde maar dan gebaseerd op angst. Aan het begin van het socialistische proces roeit hij minimaal 10% van de bestaande bevolking uit. Maakt niet uit wie gewoon willekeurig maar vooral toegespitst op de intelligentia. Een communist kan met oude intelligentia niets beginnen. Als de 10% van de oude samenleving uitgeroeid is in cobinatie met het vestigen van goelagkampen (voor verfijning van nog lopende maatschappij veranderingsprocesen) begint hij met de herstructurering van de bestaande orde.

  Zowel het socialisme als het communisme zullen op termijn altijd einidigen in een nieuwe revolutie bottom up omdat beide ideologiën die in de kern hetzelfde zijn haaks staan op de menselijke natuur van zoeken naar individuele vrijheid en het verwerven van bezit om de toekomst van zijn nageslacht veilig te stellen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s