PVV’er Marjolein Faber: “Ik heb harde standpunten, zonder nuance: de koran verbieden, de moskeeën dicht, weg met die islam”

Screenshot_276

(Door: Rob Berends en Sjors Moolenaar)

Interview – Weinig politici roepen zo veel weerstand op als PVV’er Marjolein Faber (foto), fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Gelderland en Eerste Kamerlid. Haar gepeperde uitspraken maken veel los. Een gesprek met een vrouw zonder nuance.

,,Hij is een kinderklimaatsoldaatje”, zei PVV-politica Marjolein Faber over de jonge Nijmeegse klimaatactivist Lars Westra. ,,Mijn tweet klopt”, hield zij vol, ook toen bleek dat haar bericht over een steekpartij in Groningen onjuiste informatie bevatte. Regelmatig komt Faber in het nieuws met haar uitspraken.

U zit nu negen jaar in de politiek. Wat heeft Nederland gehad aan negen jaar Marjolein Faber?
,,Nou, ik heb heel wat discussies los gemaakt. Ik ging de politiek in om de muffe regentenlucht het provinciehuis uit te jagen. Die hangt hier nog steeds, hoor.”

We zitten in de kamer van Gedeputeerde Staten, het dagelijkse bestuur van de provincie. Wat ruikt u hier?
,,Het is hier muf, hè? Je ruikt die typische muffe regentenlucht. Ik heb destijds gedeputeerde Bieze nog een luchtverfrisser aangeboden bij de eerste vergadering.”

Maar wat heeft u dan bereikt?
,,Ik ben niet muf geworden. Wij zetten zaken op de agenda die er anders niet op waren gekomen. Partijen beginnen op te schuiven. Als de verkiezingen naderen, beginnen ze over grenzen dicht en migratie. Na de verkiezingen hoor je er niks meer over.”

Uw moties en amendementen worden in de Gelderse Staten vrijwel nooit aangenomen.
,,Ja, hallo! Dat komt doordat er hier maar één oppositiepartij is. Dat zijn wij. De rest is een grote kliek die bij elkaar kruipt. Ik heb voor reuring gezorgd, ik heb mensen aan het denken gezet. Mijn missie is nog niet volbracht, dus ik moet nog maar blijven zitten.”

Is het fijn om Marjolein Faber te zijn?
,,O ja, het is heerlijk. Ik heb een fantastisch leven. Ik zou met niemand willen ruilen.”

Wij bekeken uw tijdlijn op Twitter en we moesten een maand terug voor we een positief berichtje vonden. In de tussentijd postte u kritische en boze berichten, vooral over de islam en klimaatplannen. Bent u altijd maar boos?
,,Mensen die mij privé kennen, weten wel beter. Ik sta thuis bekend om mijn goede humeur. Ze zeggen: doe toch niet altijd zo vrolijk! Mijn schoonmoeder zegt wel eens: jij bent met een gouden lepeltje in je mond geboren, jou zit alles mee. Mijn kinderen zeggen altijd: ma, ze denken dat je hard bent, maar dat ben je niet. Als ik altijd hard was, was mijn man ook niet met me getrouwd.”

U deelt graag uit, maar u krijgt ook veel harde reacties. Nazi-vergelijkingen, Frau Faber, verwijzingen naar de jaren 30.
,,Dat zijn hun reacties. Ik vind het echt bezopen. Ik laat het langs me heen gaan. Als je heel uitgesproken bent, zijn ze dol op je of ze haten je. Het zegt iets over mijn standpunten. Die zijn helder. Moskee dicht is moskee dicht. Grenzen dicht is grenzen dicht. Er zit geen nuance in. Er zijn mensen die dat verschrikkelijk vinden en er zijn mensen die dat geweldig vinden. Volgens mij was het Churchill die zei: haten ze je, dan is dat goed. Dan heb je wat losgemaakt, dan sta je ergens voor.”

U heeft zich bijzonder druk gemaakt over Lars Westra. Een jongen van 12 jaar die insprak bij de provincie om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Hij wordt de Greta Thunberg van Nijmegen genoemd, u bedacht de term kinderklimaatsoldaatje voor hem. Waarom maakte u zich daar zo druk over?
,,Ik vind het vreselijk als een kind wordt ingezet in een politiek speelveld. Het politieke spel is keihard, je moet een kind daar niet aan blootstellen. Als politicus word je gelijk op achterstand gezet. Je gaat niet een kind afblaffen. Het is heel makkelijk voor een volwassene om een kind in de hoek te drukken. Je kunt niet een politieke discussie met hem voeren. Je moet daar zorgvuldig mee omgaan. Daarom vond ik het zo vreselijk dat zijn vader hem persoonlijk op het toneel neerzette. Je wordt als politicus geremd, je kunt niet vol gas gaan. Heb ik een discussie met jou, dan kan ik gewoon een ongenuanceerd standpunt inbrengen.”

U zegt: ik viel hem niet aan. Maar dat deed u wel. U kon het niet nalaten te reageren op zijn inbreng.
,,Ik heb zijn ouders aangesproken, via hem. Ik vind dat je geen kinderen in moet zetten in het politieke debat. Dat moet je niet doen.”

Moet er een leeftijdsgrens komen voor jongeren die zich met de politiek willen bemoeien?
,,Dat is een moeilijke vraag. Je hebt stemrecht vanaf 18 jaar. Laten we deze grens dan ook op 18 jaar zetten. Dan heb je in ieder geval een ijkpunt.”

De PVV is opgericht als anti-islampartij, maar profileert zich steeds meer als tegenstander van groene energie.
,,Hoho, ga er maar van uit dat de islam nog steeds ons top-onderwerp is. Islam is nummer 1 bij de PVV en blijft nummer 1. Niet klimaat. Dat is een goede tweede. En Europa. Ook een goede tweede.”

Goed: waarom is het voor een anti-islampartij eigenlijk logisch om tegen groene energie te zijn? Nu halen we olie uit landen als Saoedi-Arabië, waarna de sjeiks dat geld gebruiken om een fundamentalistische variant van de islam te verspreiden over de wereld. Dat klinkt niet logisch.
,,Dit vind ik zo’n non-argument. Je moet beginnen bij het begin. Klimaatverandering. Dat het klimaat iets verschuift, zal best kunnen. Groenland heet niet voor niets Groenland. Daar ligt het nu vol ijs, maar ooit moet dat groen geweest zijn. Er heeft dus een verschuiving plaatsgevonden. Dan is de vraag: heeft de mens er invloed op? En mijn antwoord is: nee. We hebben de tijd van de dinosaurussen gehad, met meer CO2 en met veel weelderige plantengroei. Nou, toen reed er nog geen auto rond, hoor.”

We hebben nooit eerder een zo snelle stijging van de temperaturen gezien. Die wordt wel degelijk veroorzaakt door de mens, zeggen de deskundigen.
,,Dat komt door de activiteit van de zon.”

De meeste deskundigen zijn dat niet met u eens. 
,,Ja. Galileo Galilei was ook de enige die zei dat de aarde rond is.”

U bent de Galileo Galilei van Gelderland aan het worden?
,,Die werd ook verketterd, verguisd en opgesloten. Dat zegt mij helemaal niets. Die deskundigen zijn dan mensen die academicus zijn of professor. Nou, ik hoef niet gestudeerd te hebben om te weten dat ik belazerd word. Dat is allemaal niet zo moeilijk.”

Maar de vraag is…
,,Ja, ik weet nog wel wat de vraag is. Ik bouw mijn redenering op. Ik werk naar een climax toe. Of een anti-climax. Geen olie of gas meer gebruiken, is onzin. Gas is heel schoon. In Duitsland krijgen ze subsidie om aan het gas te gaan. Wij moeten van het gas af. Dan zeggen jullie: al die oliesjeiks kopen invloed. Dat klopt. Maar dan zeg ik het volgende: kijk eens naar de handelsbalans van Nederland met Saoedi-Arabië. Wij kopen olie daar en zij kopen goederen hier. En dan hebben wij een overschot van een miljard. Zij kopen meer van ons dan wij van hun.”

De PVV is dé anti-islampartij. Het nummer 1 punt van de PVV is de islam. U zei het net nog. Dan denken wij: die partij gaat alles doen om de verspreiding van de radicale islam tegen te gaan. Alles. En dan komt u aan met een verhaal over een handelsbalans?
,,Het is zo dat we qua olie niet afhankelijk zijn van Saoedi-Arabië. Er zijn meer landen die olie leveren. En gas? Het gas komt tegenwoordig uit Noorwegen. Of uit Amerika. Nordstream 2, die pijplijn vanuit Rusland naar Europa.  komt eraan. Iedereen heeft het altijd over Poetin – nou vraag ik die niet op mijn verjaardag – maar de EU sponsort dus Nordstream 2. En als je het hebt over het verspreiden van de islam, nou, dat doet meneer Erdogan ook. Vlak hem niet uit. En nog even over olie: een heleboel olie wordt gebruikt in de industrie om er andere producten van te maken, zoals plastic. We hoeven daarmee niet te stoppen.”

Is Forum voor Democratie een concurrent voor de PVV of een partij met wie u aan dezelfde kant van het touw trekt?
,,We kunnen met iedereen aan dezelfde kant van het touw trekken. Ik ben een partner als mensen zeggen: we gaan samen de moskeeën dicht doen. We gaan samen de grenzen sluiten. We gaan samen minder subsidies uitgeven. Dan maakt het niet uit welke partij het is.”

Is Thierry Baudet een verbeterde uitgave van Geert Wilders?
,,Er is natuurlijk maar één Geert Wilders. En die zit bij de PVV.”

Hoe gaat de samenwerking met Forum voor Democratie nu in het provinciehuis? 
,,Ik vind ze een beetje slap. Ze hebben weleens een punt, maar drukken niet door, dan trekken ze hun voorstel toch weer in. Ik zeg altijd: je gaat iets doen en dan ga je het doen ook. Forum gaat heel makkelijk overstag. Dat valt me echt op.”

Ze hebben niet uw bijterige karakter?
,,Nee.”

We moeten nog één kwestie behandelen. Uw beroemde tweet over een steekpartij in Groningen. U tweette dat de dader een Noord-Afrikaanse man was. Maar het was een Nederlander van 57 jaar oud. U zei daarna: mijn tweet klopt. Dat werd een beroemde uitspraak. Op tv bij ‘Op1’ wilde u daar niet op ingaan. Want u had te weinig tijd. Wij hebben nu alle tijd. Vertel eens: hoe zat dat?
,,Ik ga het er niet over hebben.”

Kunt u niet beter zeggen: ik zat fout jongens, kan gebeuren?
,,Ik ga het er niet over hebben.”

Baudet had laatst ook zo’n affaire, maar hij kwam wel terug op zijn NS-tweet. Hij zei: ik heb het fout ingeschat. U had dat ook kunnen doen.
,,Ik ga het er niet over hebben. Je kunt de commissaris van de Koning erbij halen of wie dan ook, maar ik ga het er niet over hebben.”

U heeft wel gezien dat de hashtag #mijntweetklopt hartstikke beroemd is geworden. Die wordt bij allerlei berichten gebruikt.
,,Daar ga ik het óók niet over hebben.”

Er circuleert op sociale media ook een gifje met het beeld waarop u door de Eerste Kamer loopt en zegt: mijn tweet klopt. Vindt u dat grappig?
,,Ik ga het er écht niet over hebben.”

Na die ophef zei u: ik heb wel voor hetere vuren gestaan. Wij willen graag weten welk vuur dat was.
,,Nee, daar ga ik het ook allemaal niet over hebben.”

Zijn er politici die u inspireren?
,,Margaret Thatcher vond ik wel leuk. Die stond ook gewoon haar mannetje. Haar kapsel is beter verzorgd dan dat van mij, dat geef ik toe. Maar zij stond ook wel eens alleen voor een zaal. Dat is wel herkenbaar. Ik heb in de Raad voor Europa gezeten. Een verschrikkelijk instituut, met al dat mensenrechtengeneuzel. En daar hield ik ook mijn anti-islam-speeches. In een heel grote zaal, met ook allerlei vertegenwoordigers uit Noord-Afrika. Dat gaf natuurlijk reuring. Maar ik dacht: ik sta hier voor mijn achterban, dit is hun verhaal. En als je dat denkt, kun je het aan. Ik heb harde standpunten, zonder nuance: de Koran verbieden, de moskeeën dicht, weg met die islam. Maar dan moet je niet in je schulp kruipen. Wie kaatst, kan de bal verwachten.”

Heeft u als politicus een uiterste houdbaarheidsdatum?
,,Ik moet wel blijven leven. Als ik gezond blijf, kan ik nog wel even door.”

Er zijn partijen waar je na drie termijnen weg moet. Een politicus wordt dan sleets, vinden ze. 
,,Ik denk niet dat ik sleets word. Zolang als de kiezer me wil hebben, ga ik door.

PVV nieuw

Bron:
www.gelderlander.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, PVV. Bookmark de permalink .

33 reacties op PVV’er Marjolein Faber: “Ik heb harde standpunten, zonder nuance: de koran verbieden, de moskeeën dicht, weg met die islam”

 1. Monalisa zegt:

  👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

  Geliked door 2 people

  • Ton Ruygrok zegt:

   Het is jammer dat Mevr. Faber het niet over haar tweet wil hebben .., ze kan gewoon vertellen..; ” ok .., het was dit x niet juist.., maar te vaak zijn ze er wel bij betrokken .., ze hebben zelf de schijn tegen hen op zich geladen .. , ” zo had Baudet het ook af kunnen doen..,
   Maar zeker is…, had NL maar meer Fabers M/V..,
   A.Ruygrok,Monster.

   Geliked door 1 persoon

 2. Tistochwat zegt:

  Forum gaat heel makkelijk overstag

  Het blijft slappe hap. Dat schiet nu eenmaal niet op.
  DE BEUK ERIN! Hoogste tijd!

  Geliked door 6 people

  • Monalisa zegt:

   Het FvD gaat straks met de vvd in zee, geen grenzen dicht, niet uit de EU.
   En de stemmers die weggelopen zijn bij de PVV zijn 25 euro armer, en Baudet rijker.
   En ze worden netjes in de maling genomen we kunnen klagen het Nederlandse volk zijn stomme mensen die niet weten wat ze willen.

   Geliked door 3 people

   • Trucker zegt:

    hert wordt tijd dat ik nog eens pen wat ik over die Baudet denk en kan kort zijn het is weinig goeds voor dat heerschap 🙂

    De naaklopende pianoliggende ijdeletuit die boreaals praat heft één doel en dat is zichzelf (en zijn alter ego) op het voorplan plaatsen, ten koste van alles.
    Dat er vrienden uit zijn clubje geslachtofferd (moeten) worden ligt hij niet wakker van, dat velen hem een windvaan heten ligt hij nog minder van wakker zolang zijn ster maar schittert.

    Geliked door 4 people

   • Monalisa zegt:

    klopt heer.

    Geliked door 1 persoon

  • koosv8 zegt:

   Heerlijk toch, een echte vrouw. Die haar mening gewoon geeft, leuk of niet leuk.
   Maar wel een mening die gevormd is met gezond verstand, en het opneemt voor de EIGEN BEVOLKING. Dus daarom ………PVV daar red je NEDERLANDERS MEE.

   Geliked door 4 people

 3. Lilith zegt:

  Hulde! Duidelijke en dappere vrouw!

  Geliked door 5 people

 4. Trucker zegt:

  Meisje Faber heeft overschot van gelijk.

  Geliked door 7 people

 5. delamontagne zegt:

  *****

  Geliked door 1 persoon

 6. Jules van Rooyen zegt:

  Waren er maar meer van zulke duidelijke en standvastige politici !
  De islam is niet te integreren, de geschiedenis bewijst het en daar heeft Marjolein F. gelijk in. We zagen het zelfs op beeld met die salafistische langjurk voor de Hoorcommissie in de 2de Kamer.
  Er is geen compromis mogelijk met de islam. Het wordt, of zij, of wij. Dus grenzen dicht, en terecht.
  Wat ze niet zegt is dat de gezinnen groter moeten worden om de vergrijzing van het NL volk tegen te gaan. Dus ook abortus stoppen. Abortus is zelfmoord van het volk. Orban zegt het ook, wel babies, geen immigranten. Moeders moeten weer allereerst moeders worden. Meisjes in die richting opvoeden, zoals dat altijd geweest is, vòòr de ramp van het duivelse feminisme. De vergrijzing is een nationale ramp. Demografie is lange termijn, maar op den duur allesbepalend en doorslaggevend.

  Geliked door 4 people

 7. jack zegt:

  Ik hoop dat ze zo blijft!

  Geliked door 2 people

 8. jantjeuitnl zegt:

  Ga vooral door, Mevrouw Faber!

  Geliked door 2 people

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Faber zegt zelf al dat ze geen nuances kent, zwart/wit dus, op zich niks mis mee ware het niet dat het niet erg diplomatiek is, diplomatie is onderhandelen, als je nog geen millimeter wilt tegemoet komen aan een ander dan zoeken ze elders een compromis.
  Contraproductief dus.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Mevrouw Faber is geen diplomate maar politica. Dat is een heel verschil.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 5 people

  • Trucker zegt:

   tot hier en geen millimeter verder dat is waar het op aan komt, is tevens de enige taal die islamieten (en hun wegvoorbereiders) de Zombies en andere leeghoofdige rechtop lopende amoebes begrijpen –>tot hier en niet verder<–.
   Diplomatie is een woord dat ik haat heeft nooit (NOOIT) in mijn agenda gestaan.
   Prima vertaald door meisje Faber, duiden waar haar principes beginnen en eindigen.
   Dat is eimand met meer bot in haar ruggegraat als de halve zooi kruipers in jullie parlement of hoe dat schouwtoneel heet.

   Oneens met je mening in deze Tijl, mag wel eens 🙂

   Geliked door 3 people

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Kennelijk zijn een aantal van jullie het niet met mij eens.
    Dat mag, dat is ook goed want dat houdt een mens scherp.
    In dit geval ben ik van mening dat het zwart/wit gedrag van Faber nauwelijks iets heeft opgeleverd en of je nou politica of diplomaat bent, dat is toch wat je zou moeten willen.
    Niet door bij anderen in het hol te kruipen of meestemmen met de meute maar door soms iets in te schikken vanwege het uiteindelijk positieve eindresultaat.

    Like

  • Tineke zegt:

   Maar je weet wel waar je aan toe bent Tijl,dat waardeer ik meer dan die laffe draaikonten,die verplicht meestemmen met de grote leider ook al zijn ze een heel andere mening toegedaan,het pluche plakt immers ook wel lekker.
   De PVV is van meet af aan duidelijk geweest over de islam.
   Daar valt niet veel nuance in te brengen.
   Daarbij geeft ze aan,zolang de kiezer mij nog wil,ga ik door !

   Geliked door 5 people

 10. Giny zegt:

  Monalise, ben het helemaal met u eens.

  Geliked door 1 persoon

  • J.A. Kapteyn zegt:

   Porsche of Golf of fietsen… niet moeilijk… Golf natuurlijk. Maar dat heeft niks te maken met het niet willen toegeven aan intolerantie. Juist door te durven zeggen waar je grenzen liggen die je nooit bereid bent te overschrijden dwing je respect af. Een beetje koehandelen over een onsje meer of minder gaat in principiële gevallen niet op. Mevrouw Faber zegt precies waar ze staat en waarop ze niet wil inleveren. Dat verdient respect. Dat verdient onze steun.

   Geliked door 1 persoon

 11. J.A. Kapteyn zegt:

  @Tijl Uylenspiegel:
  Compromissen zijn niet altijd de oplossing. Soms zijn standpunten zó abject, daar moet je geen compromis over willen sluiten. Een ideologie die wil overheersen in Nederland ? NIET aan toegeven. Tolerant zijn tegenover een INTOLERANTE tegenspeler is zelfmoord. Waarom snappen mensen dat niet. Driewerf HULDE voor mevrouw Faber !!!

  Geliked door 4 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Dat klopt, soms moet je geen duimbreed toegeven, maar er zijn ook gevallen waar veel winst is te behalen door een beetje water bij de wijn te doen.
   Door jezelf buitenspel te zetten weet je in ieder geval één ding zeker; je bereikt niks.
   Nee je moet je standpunt niet verloochenen maar je kunt het voor het resultaat wel iets afvlakken om vervolgens in een volgende onderhandeling wellicht dat stapje verder te kunnen doen.
   Stel je wilt een nieuwe auto kopen, je wilt het liefste een Porsche maar je financiën zijn niet toereikend, blijf je dan fietsen of koop je een VW Golf ?

   Like

 12. Rensk. zegt:

  Is allemaal waar,,maar ik vind het een enorme zwakte van haar dat ze niet in staat is een foutje toe te kunnen geven. En dat zegt mij iets over haar karakter wat mij beslist niet bevalt.

  Geliked door 1 persoon

 13. Frans keulemans zegt:

  Weg met al dat vuil de grote schoonmaak moet beginnen en nu

  Geliked door 3 people

 14. Orelius zegt:

  Mevr Tatcher ja die heeft alle privatisering in gang gezet . Daar ga je jezelf toch niet mee vergelijken. Die had schijt aan de arbeiders . The iron lady was een kut wijf .
  Dat was iemand voor d66 . Maar toch blijft de PVV voor mij nr1 en geen Baudet .
  Geert is en blijft de man . Altijd PVV.

  Geliked door 2 people

  • toetssteen zegt:

   @Orelius
   De vrije markt is op zich erg goed, maar de overheid kan daar een rare rol in spelen.
   Als ik kijk naar Singapore, dan zie ik een goedwerkende vrije markt. Maar….., de overheid besteedt zaken nooit uit aan de laagste bieder, altijd de één na laagste. Niemand zal dus zo laag gaan zitten dat de klus aan hun neus voorbij zal gaan.
   Dit was ook de opzet van Thatcher. Dat de latere uitvoering niet deugdelijk was, daar kon zij niets aan doen.

   Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Schijt aan de arbeiders ?
   De Engelse arbeiders hadden het hele land zowat kapot gemaakt met hun stakingen !
   Zonder Thatcher was Groot-Brittannië nog geen schaduw geweest van wat ze nu zijn.

   Geliked door 3 people

   • Nemesis zegt:

    Die stakingen waarvan jij spreekt, of je ze terecht vindt of niet, waren vanwege de kolenmijnen. En als je de geschiedenis daarvan leest, niet alleen van het land maar van de mensen, zou je ze gelijk geven, het was meer dan bedroevend en crimineel.

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Zoals het mij voor de geest staat waren er in vele vakgebieden stakingen waaronder die bij de spoorwegen. En dat het zijn invloed had op het hele openbare leven.
    Stakingen zijn een legitiem drukmiddel maar aan de andere kant zouden stakers echter ook wel rekening met anderen mogen houden en dat lukt zelden als het langere tijd duurt.
    En als je het halve land langere tijd plat legt dan schiet het wel een beetje het doel voorbij.
    Het is allemaal alweer lange tijd geleden maar ik dacht dat de stakers dankzij tussenkomst van Thatcher wel gedeeltelijk tegemoet gekomen waren en dat er daarna een streep door haalde onder het motto; “nu verder niet meer zeuren en aan het werk”.

    Like

   • Trucker zegt:

    Klopt Tijl na Margareth Thatcher zijn er premiers aan zet geweest in Groot Britagne die nog niet eens bij leven haar schoenen hadden mogen poetsen.
    Was een vrouw met ballen en uit mijn bek betekend dat een compliment.
    Ze werd door het leger (en al helemaal het SAS) op handen gedragen weinigen hebben het haar nagedaan (of zelfs maar voorafgegaan).
    Een van Groot Britagne’s grootste premiers ooit geweest, hoe er duizenden feesten als het bekend werd dat ze gestorven was, hadden ze gewoon (net als Black Sunday) mogen op ratelen met (de) Minimi (een van de betere dingetjes uit FN).
    Bende brallende dronken lallende viswijven en domme mutsen die mannen voortelden, 5.56 Nato standaard works fine voor tuig.

    Geliked door 1 persoon

 15. toetssteen zegt:

  Gnagna, onze olie komt uit Rusland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s