Verkiezingsstrijd in Frankrijk: Huichelaar Macron “vecht” tegen enorme moskee aan de Duitse grens

Screenshot_268

(Door: Klaus Lelek – Vertaling: E.J. Bron)

In het Franse Mulhouse in het stadsdeel Bourtzwiller is onder de ogen van de Franse presidenten Hollande en Macron en hun vazallen, de burgemeesters Jean Rottner en Michelle Lutz, met geld uit Qatar Frankrijk´s grootste salafistische moskee “Al-Nour” (foto) de hoogte ingeschoten. Een gigantisch islamcentrum. Nu hij bijna klaar is, verschijnt staatshoofd Macron met een martiale verkiezingsshow ten tonele en bazelt over “republikeinse herovering”. Hypocriet, want het doel van zijn campagne is eigenlijk Marine Le Pen, die in de omgeving van het “islamisten”bolwerk 35% van de stemmen haalde…

journalistenwatch

“Frankrijk´s president bezocht een ´islamistisch´ bolwerk: hij wilde niet accepteren dat de waarden en wetten van de Republiek in naam van de politieke islam worden afgewezen – en stelt een plan voor in de strijd tegen separatisme”, schrijft de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, die met een voetnoot opmerkt – de “Welt” verzwijgt het volledig – dat er in maart 2020 gemeentelijke verkiezingen in Frankrijk worden gehouden en de kiezers in Mulhouse het voorbeeld van de regio zouden kunnen volgen om hun stem aan de enige partij tegen het ´islamisme´, het RN (Rassemblement National) van Marine Le Pen te geven.

Al de tweede zin in het propaganda-artikel van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” laat zien wat Macron werkelijk wil. In plaats van de strijd tegen het “islamisme” – dat zou hij net zo goed en nog beter in de voorsteden van Parijs kunnen bestrijden – spreekt de grootste huichelaar van Frankrijk van “”Onze vijand is het separatisme”. Zoals in de nababbel van de “Welt” is te lezen, wil Macron dat dit woord in plaats van het tot nu toe gebruikte en kenmerkende begrip “parallelsamenleving” gebruikt gaat worden. Pikant: want in de Elzas is vooral de Duitse taal en cultuur het slachtoffer geworden van de “strijd tegen het separatisme”. Door systematische vestiging van Franse leraren, het uiteenslaan van bestaande structuren, een gebiedshervorming en verstrekkende verwoesting van de autonomie, zoals de “Basler Zeitung” onlangs vaststelde. Tussen de Rijn en de Vogezen heeft het begrip van het te bestrijden separatisme een bijna chauvinistische bijsmaak. Des temeer, omdat Parijs, om de Elzassers als volksgroep te verzwakken, steeds meer moslims in de steden aan de rivier de Ill vestigde.

“Islamisme” in de Elzas bevorderd vanuit Parijs

Maar anders dan de cultureel onderdrukte Elzassers, die nooit een parallelsamenleving gevormd hebben – dat bewijzen alleen al de vele gemengde huwelijken – hebben zich aan de stadsrand van Mulhouse en pas goed in Straatsburg, bevorderd door linkse Parijse elites, echte islamitische enclaves en parallelsamenlevingen gevormd. Eentje daarvan is het 20.000 inwoners tellende stadsdeel Bourtzwiller. Volgens de Franse pagina van Wikipedia behoort jet “islamistische” bolwerk ten noordwesten van de autosnelweg A36 tot een hotspot van criminaliteit. Citaat: “Omdat de problemen van het stedelijk geweld en de georganiseerde criminaliteit, vooral op het gebied van de drugshandel (vergemakkelijkt door de grens), steeds opnieuw optreden, wordt het stadsdeel als belangrijke veiligheidszone geclassificeerd op 15 november 2012.”

Geen wonder dus dat Macron zich hier onder de politieagenten van het stadsdeel mengt en media-effectief met hen praat. Hun aantal werd onlangs op initiatief van de afgetreden minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb uitgebreid met 22 agenten. Die patrouilleren nu hoofdzakelijk tussen de door moslims bewoonde flats en houden zodoende de schijn van controle op. In werkelijkheid ziet het er daar net zo uit zoals Macron dat in zijn persconferentie zegt: “We kunnen niet accepteren dat mannen weigeren om vrouwen een hand te geven… We kunnen niet tolereren dat kinderen niet naar school gestuurd worden”, citeert de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” hem. Ook zouden volgens Macron gedwongen huwelijken of het gebod van de maagdelijkheid bij het sluiten van het huwelijk niet acceptabel zijn. Dit alles – en hier begint Macron´s huichelarij – bestaan in Bourtzwiller niet pas sinds gisteren. Net zomin als in de andere 47 islamitische wijken, die volgens de “Welt” in het kader van de “quartier de reconquête républicaine” heroverd moeten worden. Waarmee? En waarom nu pas? Exact dit lange aarzelen, wegkijken en laten groeien waren o.a. de redenen die de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb kort voor zijn aftreden in oktober 2018 met het oog op de door “islamisten” ondermijnde wijken tot het besef brachten: “Nog leven we zij aan zij, maar ik vrees dat we weldra tegenover elkaar staan. We hebben immense problemen te overmeesteren.” Nu moet de opvolger van Collomb, Christophe Castaner, het regelen, evenals minister van Sport Roxana Marcineau, die uit Mulhouse afkomstig is. Beide begeleiden de president bij zijn kruistocht voor een republikeins Frankrijk. Volgens het motto: sport en veiligheid in plaats van “islamisme”.

Niet alleen een moskee, maar ook een enorm islamcentrum

Maar de Franse “islamisten” zijn ook in deze richting hun seculiere tegenstanders met boerkini-lengtes vooruit, want op het reusachtige 10.000 m² grote, door het regime van Qatar met € 14 miljoen gefinancierde salafistische areaal van de Al-Nour-moskee kunnen niet alleen 2000 tot 3000 mannen bidden, het biedt volgens de “Welt” ook alles “wat het hart van een strenggelovige moslim begeert: winkelcentrum, scholen en crèches voor de kinderen, fitnesscentra, kapsalons, een zwembad met een 25 meter baan en niet in de laatste plaats een mortuarium.” Zo schreef “Le Figaro” onlangs: “Het gaat om een levenscentrum, dat overeenkomt met de ideologie van een globale islam van de Moslimbroeders vanaf de geboorte tot de dood.” Natuurlijk heerst hier overal strenge seksescheiding. Van het zwembad tot de kapper. Eveneens in sportclubs.

Dat het publiek hier überhaupt notitie van heeft genomen, heeft Frankrijk te danken aan twee journalisten, die in hun boek “Qatar Papers” de financiering van het centrum in Mulhouse blootlegden. Nu nog zijn er, behalve op de Facebook-site van de vereniging van Elzasser moslims, de Association des Musulmans d´Alsace (Amal), die gelieerd is aan de Moslimbroederschap, nauwelijks sporen op internet te vinden, laat staan dat zich noemenswaardig verzet tegen het islamcentrum zou hebben gevormd. Hoewel het centrum sinds 2009 continu groeit, duikt het niet op de officiële Wikipedia-site van de stad Mulhouse op. Op het gebied islam vind je alleen maar iets op een kleinere site, een soort stadsdeelsite van Bourtzwiller. Hier is echter alleen sprake van de kleine “Koba-moskee”. Die werd als eerste moskee van de Elzas in 2001 gebouwd en biedt plaats aan 500 bezoekers.

Moslimbroeder-moskee wordt al bejubeld in Duitsland

Wat nog verwonderlijker is: terwijl de Moslimbroeder-moskee Al-Nour in Frankrijk tot nu tamelijk geïgnoreerd wordt en nu pas in de verkiezingsstrijd van Macron sceptisch beschouwd als dreiging moet dienen, wordt hij in het buurland Duitsland al uitbundig bejubeld.

“Voor de gelovigen is het een bijzondere plek, waarop ze lang hebben gewacht: de nieuwe moskee in Mulhouse. De bouw heeft € 22 miljoen gekost en werd overwegend door schenkingen gefinancierd, schreef midden 2019 de gelijkgeschakelde staatszender SWR en laat ook tegelijk een moslima aan het woord komen, die nu eindelijk niet meer met “ongelovigen” hoeft te zwemmen: “We kunnen immers helaas niet overal in boerkini zwemmen, dan is het zwembad hier ideaal.”

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Klaus Lelek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Elite, establishment, Eurabië, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslimbroederschap, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Verkiezingsstrijd in Frankrijk: Huichelaar Macron “vecht” tegen enorme moskee aan de Duitse grens

 1. delamontagne zegt:

  Toen hij daar in de buurt was kwam er
  een meer-dan-gesluierde vrouw nogal dicht op hem af….. [ om vragen te stellen ?.]
  Over haar “vermomming” zo dicht bij de President, is ophef ontstaan.

  https://twitter.com/GG_RMC/status/123006232605062348

  ( hij deed net alsof hij niets zag….! )

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Deze foto laat `goed zien hoe Macron met z’n medewerkers omgaat……….
  / / /

  Stuk onbenul dat je bent ! Als ik toch tegen je zeg dat jouw campagne nogal slapjes is en dat je dan laat zien wat je in je broek hebt, dat is toch wel
  een goeie vergelijking ! ! !

  Geliked door 1 persoon

 3. Blaffertje zegt:

  Het is een griezel die Macron een huichelaar van de akker ergste soort.
  Ik hoop dat Marine le Pen hem bij de komende verkiezingen van de kaart veegt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s