Onthuld: De rol van de islam in de trans-Atlantische slavenhandel

Screenshot_305

(Door: Raymond Ibrahim – Vertaling: E.J. Bron)

De geschiedenis van de islam met het Westen is er een van onveranderlijke vijandigheid en seismische botsingen, vaak geïnitieerd door de eerste. Volgens de standaards van de geschiedenis is er niets tussen de beide civilisaties zo goed gedocumenteerd als deze lange oorlog. Derhalve wisten meer dan duizend jaar lang zowel ontwikkelde als minder ontwikkelde Europeanen – de laatste wellicht instinctief –  dat de islam een militant geloof is, dat eeuwenlang aanviel en in hun thuislanden gruweldaden beging, alles in de naam van de “heilige” oorlog of Jihad.

Deze feiten werden in de afgelopen tijd radicaal “bijgewerkt”. Volgens het heersende narratief – zoals dit door de mainstream media en Hollywood, geleerden en politici, academici en allerlei soorten “deskundigen” in ere wordt gehouden – was de islam historisch progressief en vredelievend, terwijl het voor-moderne Europa fanatiek en roofzuchtig was.

Wat er ook maar over zulke op de kop zettende beweringen gezegd kan worden – en dat is veel – ze roepen de vraag op: wanneer een vroeger heel goed bekende, goed gedocumenteerde en door gruwelen belaste geschiedenis gerevideerd kon worden op een wijze die haar waarheid als antithese presenteert – bij weinig tegenspraak of aanvechting – hoe ziet het er dan uit met de subtielere, maar eveneens negatieve invloeden van de islam op de geschiedenis, die anders dan de al genoemde eeuwen van geweld tegenover Europa niet zo omvattend gedocumenteerd of zo duidelijk zijn, maar serieus historisch onderzoek vereisen?

Laten we de rol van de islam bij het mogelijk maken van de trans-Atlantische slavenhandel nemen – die anders bijna altijd als exclusieve Europese onderneming wordt voorgesteld.

Slavernij is natuurlijk zo oud als de mensheid. Eeuwen voor de opkomst van de islam waren Europeanen – Atheners, Spartanen, Romeinen – sterk bezig met de slavenhandel. Met de opkomst van het christendom en hoe dit zich door het Romeinse en na-Romeinse rijk (ca. in de 4e tot de 7e eeuw) verbreidde, was het instituut van de slavernij op weg ten onder te gaan.

Toen kwam de islam. Hij was niet de eerste die menselijk vlees uitbuitte, maar hij was in de post-klassieke, middeleeuwse, voor-moderne en zelfs moderne tijd de beste in zijn perfectionering en zijn opbloei, waarbij door de eeuwen heen ontelbare niet-moslims tot slaaf gemaakt werden (een bron duidt aan dat er alleen al 15 miljoen Europeanen tot slaaf werden gemaakt).

Zoals gebruikelijk, was het voor diegenen die zich in de buurt van de islam bevonden of constant met hem in contact stonden alleen maar natuurlijk dat ze met dezelfde slechte gewoonte van de ontmenselijking – en daarmee het misbruiken – van de “ander” werden aangestoken. Per slot van rekening blijven de weinige gevallen van christenen in Europa die slaven kochten en verkochten grotendeels beperkt tot de lange oorlog met de islam. Malta´s Johannieter ridders bijvoorbeeld reageerden op de islamitische slaven-rooftochten met het tot slaaf maken van de slavenjagers en andere moslims. Evenzeer waren ook de als eersten betrokken Europeanen in de Afrikaanse slavenhandel – de Spanjaarden en Portugezen – eveneens diegenen die eeuwenlang zij aan zij met moslims leefden (Al-Andalus) – vaak in geweld en zelf door hen tot slaaf gemaakt.

Islamitische slaven-rooftochten naar Afrika begonnen in het midden tot het einde van de 7e eeuw; destijds werd er volgens informatie van islamitische bronnen een astronomisch aantal Afrikanen – miljoenen – in naam van de Jihad tot slaaf gemaakt. In de tijd toen zeevarende Europeanen de kusten van West-Afrika bereikten, was de islamitische slavenhandel al een enorme business.

Moderne westelijke historici zijn zich er weliswaar van bewust dat het Afrikaanse “stamleden” waren die vijandige stamleden aan Europeanen verkochten, ze noemen echter niet dat deze “stam”verschillen er vaak om draaiden wie moslim was en wie niet.

Zo verklaarde John Alembillah Azumah, een Afrikaanse academicus en de schrijver van “The Legacy of Arab-Islam in Africa” (De erfenis van de Arabische islam in Afrika) in een interview (video):

De slavernij was een zeer belangrijk deel van de islamitische expansie in West-Afrika en zelfs in Soedan en dat vanaf de vroegste tijd van het islamitische opdringen in Afrika… Slavernij was een endemisch deel van de islamitische interactie met Afrika. En in West-Afrika behoorden massale slaven-rooftochten en slavenhandel tot de periode van de 18e en de 19e eeuw; en veel van de slaven, die gevangen, verkocht en in de trans-Atlantische slavenhandel gestuurd werden [werden door moslims gevangen]; de meesten van diegenen die destijds het tot slaaf maken bedreven, waren islamitische gemeenschappen. [cursief door de auteur]

Een blik op historische landkaarten lijkt dat te bevestigen: de westelijke kusten van Afrika, waar gevangen tot slaaf gemaakt en aan Europeanen verkocht werden, waren broeinesten van slaven-rooftochten. De bevolkingen van Senegal tot aan Angola – de regio´s tot waar naartoe de meeste Afro-Amerikanen hun stambomen kunnen terug volgen – waren van de 16e tot de 19e eeuw ongeveer voor de helft islamitisch en voor de helft heidens.

Nauwkeuriger gezegd: wanneer nu, nu de slavernij in het grootste deel van de wereld eindelijk formeel is afgeschaft, islamitisch groepen altijd nog vasthouden aan slavenhandel overal in Afrika – “Slavernij is in Afrika 400 jaar na het begin van de trans-Atlantische slavenhandel wijdverbreid” luidt een actuele kop – zou de rol die moslims bij het mogelijk maken van de trans-Atlantische slavenhandel speelden duidelijk moeten zijn.

Helaas en zoals al genoemd, is het echter zo dat de duidelijke dingen van de islamitische geschiedenis – zoals meer dan duizend jaar niet geprovoceerde Jihad-aanvallen op Europa – op een manier veranderd werden die de antithese als waarheid presenteert; en de achterbakse of subtiele rol van de islam door de geschiedenis heen, waaronder het mogelijk maken van de trans-Atlantische slavenhandel, zal ongehoord blijven.

Als randopmerking kan hier een goede, algemene vuistregel helpen om al die vervalste, pro-islamitische en schoongewassen verhalen te doordringen die verbreid worden; om te weten wat de islam in het verleden deed, kijk je er gewoon naar wat hij in het heden doet; en daartoe behoort een florerende ondergrondse en natuurlijk openlijke slavenmarkt.

Ondertussen zullen Europeanen/christenen – die exact genomen diegenen waren die de slavernij internationaal veroordeelden – verder alleen voor deze tragische periode van de geschiedenis verantwoordelijk gemaakt worden.

Bron:
https://heplev.wordpress.com

Bron oorspronkelijk artikel:
www.raymondibrahim.com
Door: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Arabieren, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, establishment, Geschiedvervalsing, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, political correctness, Rotzakken, Slavernij, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Onthuld: De rol van de islam in de trans-Atlantische slavenhandel

 1. ronjaspers zegt:

  In de 2e wereldoorlog waren er ook nog duizenden blanke slaven in de nazi en jappenkampen die zich doodwerkten, werden uitgehongerd,gemarteld en vermoord.Daar hoor je het hypocriete extreem linkse nageboorte nooit over

  Geliked door 2 people

  • M. zegt:

   Vandaag de dag worden er enorm veel kinderen en vrouwen geknoeid, men noemt dat vrede.
   Over de nog bestaande slavernij, die de blanken in een grijs verleden al afgeschaft hadden, doet men er het zwijgen toe om zichzelf niet in verlegenheid te brengen.
   Met de vinger wijzen is onbeleefd, en dat zijn ze ook gewoon. Onbeleefd.

   Moet de blanke nu ook niet wat geld gaan vangen voor ooit aangedane leed?
   Moeten we dan ook gaan lopen mekkeren dat we daar dagelijks nog last van hebben om meer poen te kunnen afpersen van mensen die nergens schuld aan hebben?

   Zo onbeleefd zijn wij niet ..wij zijn extreem……..veels te beleefd.

   Geliked door 2 people

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    De zin
    “Vandaag de dag worden er enorm veel kinderen en vrouwen geknoeid, men noemt dat vrede.”
    begrijp ik niet, dat ligt ongetwijfeld aan mij maar misschien kunt u nog even een toelichting geven.

    Like

 2. LUCIA zegt:

  Goeie zaak dat dit soort dingen aan het licht gebracht worden , dat het zo op grote schaal gebeurde door de islam en al zo lang dat wist ik niet . Ik vermoed dan ook dat dit bewust voor ons verborgen wordt gehouden en gezien het feit dat we overspoelt worden door deze misselijkmakende religie/mensen, geeft dat toch te denken , ik snap ook echt niet dat mensen nog steeds niet in willen en kunnen zien dat er hier een agenda speelt, waarom anders de geschiedenis zo verdonkeremanen en verdraaien.

  Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Wij worden NU in Europa ontvoert, vaak vanuit oost Europa, naar Islamitische landen. Daar worden vrouwen opgesloten in Turkije bijv.in een gevangenis met ijzer ervoor en daar moeten ze werken als hoer en velen overleven het niet. Ze komen niet meer vrij en worden vermoord en ze willen er niet teveel ruchtbaarheid aan geven. Soms worden oost europeanen gelokt voor werk en belanden daar, andere keren worden ze ontvoerd. Hier vanuit Europa! op mensenjacht. Hoe lang laten wij dat toe, met dat tuig hier in het land. Die linksen zeggen dat er maar een paar slechterikken zijn, maar ik heb altijd contempt minachting van moslims gekregen. Jullie ook?
   En is dat onze toekomst. Dat zij ons eronder krijgen?

   Like

 3. Pingback: Onthuld: De rol van de islam in de trans-Atlantische slavenhandel! | eunmask

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat ook vaak onbenoemd blijft is dat de slavenhandel van Arabische slavenhandelaren vele malen gruwelijker was dan de trans-Atlantische slavenhandel.
  De slaven werden lopend naar de Arabische landen gedreven, hierbij was een uitval van 50% heel normaal, bij aankomst werden de mannen gecastreerd (eunuch) en ook daarbij waren er velen die dat niet overleefden (infecties).
  Als je kijkt naar Amerika dan wonen daar nog steeds vele nakomelingen van de destijds als slaven aangevoerde negers, in Arabische landen is daar geen sprake van.
  Een bastaardkind van een negerin en haar Arabische eigenaar werd direct vermoord.
  Met andere woorden; ze hebben zich niet vermenigvuldigd.
  In Amerika wel en dat zal ze nog lang heugen !

  Geliked door 1 persoon

  • moniekmp zegt:

   Uit het boek “Islam voor ongelovigen” van Koenraad Elst
   https://web.archive.org/web/20060425070731/http://koenraadelst.voiceofdharma.com/articles/dutch/islamvoorongel1.html

   4.Lotgevallen van niet-moslims – 4.4. Slavernij

   “”Er is een zeer doeltreffend kriterium om te verifiëren of de slaven het bij de moslims inderdaad beter hadden : hun overlevingsgraad. Ooit bestond de helft van de bevolking van zuidelijk Irak uit zwarte slaven. Dat zij in de 9de eeuw de grootste slavenopstand uit de geschiedenis pleegden, is al een duidelijke indikatie van hun graad van “tevredenheid”. Maar doorslaggevend is het simpele feit dat van deze miljoenen zwarten in de huidige Iraakse bevolking genetisch praktisch niets overblijft. Zodra de toevoer ophield, stierf dit bevolkingsdeel snel uit. Volgens D.B. Davis komt dit door “de hoge sterftegraad, assimilatie, en het feit dat vele slaven gekastreerd werden”. (11) Inderdaad, voordat de Britten in 1877 ingrepen, werden in Soedanese steden op industriële schaal negerjongens gekastreerd, een operatie die driekwart niet overleefde. Ik vermoed dat ze toch liever met vrouw en kind katoen geplukt hadden in Alabama, waar de zwarten het demografisch niet slecht gedaan hebben.””

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s