Aan Thierry Baudet

Screenshot_310

(Door: Jan Dijkgraaf)

Dit kort geding kan weleens heel vervelend voor je uitpakken

Beste Thierry,

Gisteren moesten wij in Eesterga een zwaar matras naar zolder tillen. Ik stond boven, mevrouw Dijkgraaf en onze oudste zoon beneden. Zij wilden zo snel mogelijk klaar zijn met die klus en ik wilde even rustig kijken wat de beste aanpak was. Mevrouw Dijkgraaf zette een keukentrap zodanig neer, dat die om zou gaan als ik het matras niet zou kunnen ‘houden’. Ik zei: “Thea, levensgevaarlijk!” Zij zei: “Niet zeuren! Hophop, ik heb meer te doen!” Het liep goed af.

Hier, beste Thierry, zie je het verschil tussen mensen die ‘eerst denken, dan doen’ als motto hebben en mensen die een korter lontje hebben. Als je eerst doet en dan pas denkt, kan het goed aflopen. Maar ook fout.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Aan Thierry Baudet

 1. Eric zegt:

  Wat is het echte probleem, meneer Dijkgraaf? Dat Baudet NIET heeft gezegd wat hem in de mond wordt gelegd. Er vindt namelijk inderdaad een vervanging in gans Europa plaats van het oorspronkelijke, overwegend blanke volk door volkeren uit het Midden-Oosten en Afrika. De enige conclusie die we uit dit verhaal kunnen trekken is dat Baudet te beleefd en te bang is. Wilders had het anders gedaan, die had gewoon de waarheid gezegd en nadien had men hem hierom op de NPO aan de schandpaal genageld. Of hem nogmaals voor de rechter gedaagd vanwege discriminatie, racisme, laster en wat al meer. Maar Baudet durft het niet aan de waarheid onomfloerst te zeggen. Zover heeft men onze politici al gekregen. De truc is: haal er één politicus uit die de waarheid zegt en laat hem vermoorden. Of daag hem voor de rechter, zodat hij nog jaren lang zijn energie aan een absurd juridisch steekspel moet geven. Angst zaaien is gemakkelijker dan tegenargumenten te verzinnen over kwesties waarvan iedereen weet dat ze waar zijn. Vandaar het proces Wilders, vandaar het proces Salvini, vandaar het proces tegen het Vlaams Belang, de processen tegen Marine Le Pen. Ze willen iedereen die de islam niet hoeft het zwijgen opleggen. Dat is de juiste analyse van dit verhaal, niet de uwe.

  Geliked door 4 people

 2. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/dds-exclusief-paul-cliteur-over-buitenhof-framing-waarom-zat-henk-otten-daar-eigenlijk/

  DDS exclusief! Paul Cliteur over Buitenhof framing: ‘Waarom zat Henk Otten daar eigenlijk?

  Inmiddels is duidelijk geworden dat toen Buitenhof-presentator Natalie Righton Thierry Baudet citeerde met het “blanke Europese ras” het geen echt citaat was maar een parafrasering. Dat wil zeggen: de presentator, of de redactie van Buitenhof, gaf niet de letterlijke bewoordingen van Baudet door, maar men vertelde met eigen bewoordingen na wat naar hun smaak de strekking van zijn bewoordingen was. Vriend en vijand kunnen het erover eens zijn dat zoiets wel heel slecht spoort met de journalistieke ethiek die het programma voorgeeft hoog in het vaandel te hebben.

  En daar komen we bij des Pudels Kern. Het kan bijna niet anders dan dat Buitenhof Otten heeft uitgenodigd in zijn rol als aanblazer van de racismemythe. Hij zat daar helemaal niet voor CETA, maar om te bevestigen dat, alle ontkenning ten spijt, Baudet het blanke Europese ras niet vermengd wil zien met Afrikaanse migranten. Hij zat daar om akkoord te gaan met de aantijgingen die Asscher, Omtzigt en Jetten al hadden geventileerd tijdens een debat in de Tweede Kamer op 18 februari j.l. Hij zat daar om de parafrasering (geen citaat) van Buitenhof goed te keuren. Elk ander fatsoenlijk mens zou na de vraag van Righton hebben gezegd: “Ho, ho, wacht eens even, niemand heeft het gehad over een blank Europees ras.” Maar als dat was gebeurd, dan had Buitenhof met de mond vol tanden gestaan. Dus zocht men naar iemand die, hoewel geen letterlijk citaat, dat wel uit het debat op 18 februari wilde concluderen. En dat was dus de rol van Otten. Het CETA-gebabbel was maar ruis. Otten moest weer de bekende Brutus-rol gaan spelen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Kuu zegt:

  Die Rob Jetten kan de discussie inhoudelijk gezien niet aan, en vervalt in algemeenheden en demonisering. Wat een kleuter!

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ben het deze keer niet met Jan eens, als je vals beschuldigd wordt dien je je te verdedigen, doe je het niet dan zegt men “wie zwijgt stemt toe”.
  En dat is het laatste dat je wil.
  Los van wat rechters er ook van zouden kunnen gaan vinden, schud maar eens flink aan de emmer, maak kabaal, stel de schuldigen te kijk.
  Niet alleen voor nu maar ook voor volgende pogingen want er zullen nog vele volgen wees daar maar gerust op.
  Door nu herrie te schoppen weten ze dat ze op hun tellen moeten passen.
  Het kan niet zo zijn dat ze ongehinderd het spelletje zoals ze dat met Pim Fortuyn hebben gespeeld gewoon kunnen herhalen, nagel ze aan de schandpaal en laten we ons waar mogelijk laten horen, niet voorzichtig maar luidkeels.
  Laat ze er niet mee wegkomen, niet weer !

  Geliked door 2 people

  • Kuu zegt:

   Als je aangevallen wordt, kun je gaan klagen, maar ook actie ondernemen. En… actie ondernemen doet Baudet. Precies op de goede manier: een rechtsgang!!!!

   Like

 5. Rensk. zegt:

  Ik zelf kan er niets anders van maken dan ook al heeft Baudet het niet gezegd er wel degelijk een vervanging plaats vind van de bevolking. In ieder geval zo dat het intelligentieniveau keihard achteruit holt. Logisch als nieuwkomers en vaak analfabeten zich niet aanpassen en gewoon eigen taal blijven spreken. En dan net doen alsof dat niet het probleem is, maar lerarentekort. En hoe komt dat lerarentekort? Dat probleem word niet besproken. De vervanging moet doorgaan. Hoe dommer het volk hoe makkelijker te dicteren. Smeerlapperij is een te zacht woord voor wat er nu gaande is. En daar hoef je helemaal niet paranoide voor te zijn. Dit is gewoon te zien voor degenen, die de realiteit wel zien en willen zien.
  Als je dit nog niet ziet dan denk ik bij mezelf: dit volk krijgt wat het verdient. Jammer alleen voor degenen, die het wel willen onderkennen. Zo is het leven. Als je machteloos staat en ergens geen vat op hebt dan leg ik het maar naast me neer. Omdat het geen zin heeft je constant op te winden. Het levert 0 op Je kunt stemmen, maar wetende dat het maar 1 kwart van de bevolking is levert ook dat 0 op. Men stemt op mensen, die eigenlijk een verlengstuk van de EU zijn., Onze nationale wetten gelden niet meer. De internationale wetten gaan boven onze wetten. Het stemmen slaat zo langzamerhand helemaal nergens meer op.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s