Waar Oeigoeren christenen verdrijven

Screenshot_7

Vlag van de “Turkistan Islamic Party in Syria” (TIP).

(Door: Bodo Bost – Vertaling: E.J. Bron)

De “Turkistan Islamic Party in Syria” ageert naast de Tsjetsjenen bijzonder wreed. De uit Oeigoerse Salafisten bestaande gevechtsgroep “Turkistan Islamic Party in Syria” (TIP) heeft vijf jaar geleden de regio rondom de strategisch belangrijke stad Jisr ash-Shugur in de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië, die eerst veel werd bewoond door Armeense christenen, veroverd en beheerst haar tot op de dag van vandaag. Veel christenen zijn daarna naar de provincie Latakia gevlucht, die in handen is van de regeringstroepen, waar ze nog steeds wonen. Jisr ash-Shugur is nog steeds de zetel van het hoofdkwartier van de TIP.

Preussische Allgemeine Zeitung

Ongeveer 20.000 Oeigoeren

Het doel van de TIP was eigenlijk het uitroepen van een kalifaat in de Chinese provincie Xinjiang. Omdat dit echter op heftig verzet van de daar heersende Communistische Partij van China was gestuit, is de TIP naar Syrië uitgeweken. Daar behoren de Oeigoeren tot de meest volgzame en beste leerlingen van de terreursmid Osama bin Laden en wellicht ook van de aanvoerder van de “Islamitische Staat” (ISIS) van 2010 tot aan zijn dood in 2019, Abu Bakr al-Baghdadi.

Volgens informatie van de Jamestown Foundation zijn de ongeveer 4000 Oeigoerse strijders inclusief hun families met hulp van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan op verschillende manieren vanuit China naar Turkije en van daaruit naar het oorlogsgebied in Syrië binnengesluisd. Behulpzaam daarbij was de als “humanitair” geëtiketteerde “Oeigoerse Oostturkistan-Vereniging voor Onderwijs en Solidariteit” (ETESA). Op 25 april 2015 veroverde de TIP Jisr ash-Shugur. De stad is een bolwerk van de TIP geworden en volgens berichten hebben zich sindsdien ongeveer 20.000 islamitische Oeigoeren in de verlaten christelijke huizen van de stad en de omgeving gevestigd. De Oeigoeren hebben aan alle latere grote veldslagen in het noordwesten van Syrië deelgenomen, waaronder de terugtrekkingsveldslagen van de Jihadisten rondom Aleppo en in de provincie Homs. Daarbij zijn de Oeigoerse strijders van de TIP bijzonder bruut opgetreden bij de verwoesting van christelijke kerken.

Christelijk eigendom bij opbod verkocht

Het gebied aan de Syrisch-Turkse grens was tot 1947 een Armeens centrum voor overlevenden van de volkerenmoord van 1915. Nadat Syrië de onafhankelijkheid had verkregen, zijn er enkele tienduizenden Armeniërs uit het Arabische land naar de Sovjetrepubliek Armenië verhuisd. In het district Jisr ash-Shugur in de provincie Idlib bleef alleen het Armeens-christelijke dorp Yacoubeh over. Het werd al in 2013 door radicale moslims veroverd. De Armeniërs zijn gevlucht, de Arabische christenen waren gebleven. De priester van de plaats, pater Dhiya Azziz van de Franciscanen, werd tussen 2013 en 2016 tweemaal ontvoerd om daarna tegen losgeld weer vrijgelaten te worden.

Bij veilingen in Idlib werden ondertussen de geconfisqueerde onroerende goederen en landerijen van de christenen bij opbod verkocht. Rondom het grotendeels verwoeste Jisr ash-Shugur hebben nu islamitische Oeigoeren uit de Chinese opstandige provincie Xinjiang het voor het zeggen.

Turkije ondersteunt de Oeigoeren

De beschermende macht van de rebellen Turkije, dat nog lid is van de NAVO en steeds meer  economische aan de kraan van de Europese Unie en de Verenigde Staten hangt, stopt hen niet. De “Frankfurter Rundschau” heeft er bewijzen voor dat in Idlib in Turkije gedrukte Arabischtalige Jihadisten-handboeken circuleren, die uitleggen “hoe men met vrouwelijke slaven omgaat”. In de streek zouden zich ook geheime grensovergangen “voor islamisten en hun families” in de buurt van het Turkse dorp Güvecci bevinden, die blijkbaar gezamenlijk door Turkije en het Al-Nusra-front bedreven worden.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Door: Bodo Bost

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Al Qaida, Armenië, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Moslims, Oeigoeren, Rotzakken, Salafisten, Syrië, Terrorisme, Turkije. Bookmark de permalink .

15 reacties op Waar Oeigoeren christenen verdrijven

 1. Rensk. zegt:

  Ik ken iemand die gevluchte Oeigoeren een verdieping lager in de flat heeft. Zoals ik al verwachte: veel geruzie en enorme harde stemmen. Hoort bij moslims. Het is en blijft een vervelend volk. Ik heb een teringhekel aan die kerels. Ja en ik scheer ze allemaal over 1 kam, want er komen er teveel en heb geen zin te onderzoeken wie wel en wie niet. Laten ze elkaar dan maar opvoeden. Hoeven wij niet voor te zorgen.

  Geliked door 5 people

 2. Jules Vismale zegt:

  In India daarentegen vallen de hindoes juist de moslims aan om die overal, desnoods met geweld te verdrijven!

  Geliked door 1 persoon

 3. Pietersen zegt:

  Ondertussen al heel wat naar Nederland gevluchte Oeigoeren in programma’s zoals Eenvandaag gezien. Ze krijgen een podium om de zielige vervolgde moslim uit te hangen die niet weet hoe het de rest van hun familie in Oeigoerië gaat en er geen contact mee kan krijgen.

  Uiteraard zijn ze helemaal niet zielig maar maken gewoon gebruik van de Nederlandse goedhartigheid = stupiditeit en gebruiken hun afpersersmentaliteit van de vervolgde moslim door die wrede Chinese overheid om zich hier te vestigen. Vergis je niet, ook deze moslims zijn bloedfanatiek in de leer van Allah, ondanks de idyllische filmpjes opgenomen op markten in hun thuisland waar talloze eettentjes, fruitstalletjes en dames in traditionele dracht worden vertoond waarmee een soort van gematigde moslimgemeenschap wordt gesuggereerd.

  De aller fanatieksten die de middelen hebben en de weg weten geholpen door hun EU-handlangers zijn hier om hun Jihad uit te bouwen, want zij haten de ongelovige westerling.

  Geliked door 1 persoon

 4. oudmarinier zegt:

  Moslims zijn en blijven moslims …ongeacht welke stroming. Zolang de zgn. vreedzame moslims die part noch deel willen hebben van/aan het geweld etc etc etc , zolang deze meerderheid , hun mond NIET opendoen en zich NIET massaal distantieren en het geweld van de kleine groep die geweld predikt , niet VEROORDEELT .. etc etc etc ….blijf ik ze ook over 1 kam scheren.

  Geliked door 4 people

 5. karton zegt:

  Hebben die Oeigoeren óók eigen kerken ? Zoals bijv. “oei-oei-hut” ?

  Like

 6. Astrid zegt:

  Ik heb hier in de regio Den Haag al diverse van die spleetogen met hoofddoekjes gezien. Ze komen ook werkelijk uit alle kieren en verste windstreken van de wereld hierheen aanwaaien, want in China zelf kunnen ze natuurlijk geen grote bek opzetten. Zijn er nog mensen die werkelijk denken dat moslims ooit ergens iets positiefs aan de wereld gaan bijdragen?

  Like

 7. Lucky zegt:

  Wereldwijde vervolging van Christenen, Christenfobie

  Like

 8. J.A. zegt:

  moslims haten andersgelovigen, in het bijzonder christenen en joden. ze zijn heerszuchtig en gevaarlijk. vertrouw hun NOOIT. Geert Wilders weet heel goed waarover hij spreekt en ons waarschuwt!

  Like

 9. Rensk. zegt:

  Las net een stukje in de telegraaf van Duk dat de voorzitter van marrokaanse raad met gespleten tong praat. Ach dat doen ze allemaal. Ik zag direct al dat er een ordinaire machtstrijd gaande was tussen die voorzitter en de salafisten toen ik ze op de buis zag. In wezen zijn ze allen hetzelfde. Zie je toch in al die moslimlanden dat ze elkaar constant te lijf gaan. Dom volk.Het gaat om de macht van daar dat deze voorzitter aan de bel trekt. Echt niet omdat ie zich zo zorgen maakt omde bevolking of de moslims, die onder hem staan hoor. Die lui zijn altijd met macht bezig. Macht en controle. En dan nog die vraag va de comissie aan deze gluiperd wat Nederland kan doen omhet hem wat makkelijker te maken.Nou schuiven om imams hier op te leiden. (uiteraard op te leiden zoals de voorzitter het belieft) KGodvergeten klootvolk. Betalen we ook rabbie´s en priester om die op te leiden? Altijd weer dat afschuiven en gebruiken van anderen door moslims en die achterlijk vragen van die comissie doen er helemaal geen goed aan. Aanpakken moet je dit volk. India begrijp het. En Myramar begrijpt het ook. Je wil ook niet weten wat ze daar op die zogenaamde scholen leren. Dat westerse mensen naakt over straat lopen en dat vrouwen minstens 1000 relaties hebben door de tijd heen. Z fantaseren er van alles op los en niks is de waarheid. Idioten. En dan die VN dozen die daar zitten te niksen en te cashen. Laat ik daar maar helemaal niet over uitweiden.

  Like

 10. Eppo zegt:

  Gelukkig kunnen we hier rustig slapen die Haagse Hippies o.l.v. de PvdA/VVD en Oranjes zetten die Murken op troon posities neer in het Openbaar Bestuur .
  Hoe achterlijk kan je zijn .

  Geliked door 1 persoon

 11. Kuu zegt:

  Christenen worden overal verdreven. Waar is de verontwaardiging van de linkse kerk nou?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s