“We willen geen nieuwe asielcentra”: Grieks protest door politie neer geknuppeld

Screenshot_4

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

De inwoners van Lesbos en Chios verzetten zich tegen de bouw van nieuwe “vluchtelingen”onderkomens en krijgen te maken met de volledige hardheid van de staat: zwaarbewapende politieagenten traden met waterkanonnen en traangas tegen de opstandige eigen bevolking op.

journalistenwatch

Op de beide Griekse eilanden zouden zich al tienduizenden immigranten uit de hele wereld bevinden. De gedupeerde bewoners wijzen de nieuwe migratiecentra vastberaden af. Ze eisen dat de asielzoekers naar het vasteland overgebracht worden en dat er niet nog meer aanvoer bijkomt.

De demonstranten probeerden volgens “Remix” maandag de beginnende bouwwerkzaamheden te verhinderen en blokkeerden de weg voor de baggermachines.

Maar zoiets wordt tegenwoordig door de EU respectievelijk Griekenland niet graag gezien en opkomend protest wordt met staatsgeweld beantwoord.

Een video, waarop te zien is hoe agenten van de mobiele eenheid een veerboot verlaten en tegen de demonstranten optreden, verbreidde zich snel op de sociale netwerken.

Wat betreft Costas Moutzouris, gouverneur van de Noord-Egeïsche regio, was het met het oog op het enorme aantal politieagenten een “dag van de schande”. Hij noemde het optreden “extreem agressief”. De lokale autoriteiten zouden uit protest tot een algemene staking van 24 uur tegen de regering hebben opgeroepen, bericht “Reuters”.

De demonstranten zouden barricades hebben opgeworpen en seinvuur hebben afgeschoten. Een gedrag, dat van de kant van de regering in Athene met een grote politieactie werd beantwoord.

De ruzie tussen de Griekse regering en de inwoners van de eilanden Lesbos, Samos, Kos, Leros en Chios over de op de kust landende migranten uit de hele wereld smeult nu al meerdere jaren lang.

Nog in deze zomer moet de geplande nieuwbouw geopend worden. Ze moeten andere overvolle asielcentra vervangen, maar de inwoners vrezen dat de zogenaamde vluchtelingen in hun gemeentes blijven en hun leven zullen blijven belemmeren.

“We zullen alle legale mogelijkheden gebruiken om de nieuwe asielcentra te verhinderen”, verklaarde de burgemeester van de hoofdstad van Samos, Giorgis Stantzos.

In de kleine stad Mantamados op Lesbos blokkeerden demonstranten de toegangswegen naar het geplande migratiecentrum. Datzelfde was te zien op Chios, waar nieuwbouw moet komen voor nog eens 5000 asielzoekers.

Op dit moment zitten er in de kampen, die eigenlijk gebouwd zijn voor 8000 mensen, meer dan 42.000 asielzoekers onder desbetreffend slechte omstandigheden.

Dagelijks komen er honderden migranten aan, waaronder volgens informatie van de UNHCR ongeveer honderd die de oversteek vanuit Turkije maken.

Vorig jaar kwamen er meer dan 60.000 zogenaamde vluchtelingen op de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee aan, 15.000 van hen kwamen uit Turkije.

Hier nog een video, die de hele dramatische toestand duidelijk maakt:

 

Lesbos na geweld bij protesten tegen nieuw migrantenkamp: “Het is hier bijna net oorlog”:

 

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, politie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op “We willen geen nieuwe asielcentra”: Grieks protest door politie neer geknuppeld

 1. Jan zegt:

  Men wilde zo graag een communistische regering.

  Geliked door 2 people

 2. BigLJohn zegt:

  In onze wereld waart de geest van de Duivel rond. Het recht van die barbaarse islamieten of die gelukszoekers die zonder papieren een land binnenvallen is vele malen groter als die van een autochtone bewoner. Een burgeroorlog zou de oplossing zijn volgens sommigen. Vergeten daarbij word dat voor een burgeroorlog motivatie en moed door burgers nodig is. Hier in Nederland is dat al een groot probleem. Bovendien krijgt met tijdens een burgeroorlog de politie en het leger tegen die zich tegen ons zullen keren. De tekenen hiervoor zijn al jaren zichtbaar. Zo ging het er in de tweede wereldoorlog ook al aan toe. Verzetsstrijders kregen niet alleen te maken met vervolging door de Mof, maar ook van de politie. En wat de politiek betreft; De PVV word gebasht, terwijl de VVD bij het rooie kamp is gaan zitten. Zelfs het FVD kon ook wel eens gebasht gaan worden in een nieuw links kabinet (2021). Wat moet dat van ons en ons nageslacht toch gaan worden….

  Geliked door 4 people

 3. HenK zegt:

  De EU bepaald wel even dat er onbeperkt nep vluchtelingen toegelaten moeten worden, ook al wordt het hele eiland er onleefbaar door, wat een verrijking -(

  Geliked door 3 people

 4. Tistochwat zegt:

  Dat komt ervan als leger en politie tegen de eigen bevolking zijn.
  Ze hebben van ons leeuwen zonder tanden en klauwen gemaakt.

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   @ Tistochwat.
   Met u eens, maar………………..aan ÓNS om dat Haagse Mafia Zootje te laten merken dat het hen niet zal lukken………..óns landje te laten koloniseren door horden ongeletterde, parasiterende, moordzuchtige en in jurkjes geklede, islamieten.
   Bij de a.s. verkiezingen kan het dat Maffia Zootje duidelijk worden gemaakt !

   Like

   • Tistochwat zegt:

    karton 28 februari 2020 om 08:49

    Beste karton, stel dat de kloothommels in dit land al op de PVV zouden stemmen, dan nóg is er sprake van stembusfraude. Ik vertrouw niemand meer.

    In theorie zou hetgeen u schrijft mogelijk zijn, maar in de praktijk komt er niets van terecht. Als ik probeer om de gehersenspoelden iets aan hun enige hersencel te peuteren, kijken ze me glazig aan.
    Ik zie sowieso alleen maar ‘deugende’ leeghoofden om me heen.
    ‘We hebben het hier nog veel te goed,’ kwaken ze.
    Ze kunnen niet verder vooruitkijken dan drie seconden.

    Geliked door 2 people

 5. Rensk. zegt:

  Hier ook weer duidelijk dat politie er voor de elite is. Ze hebben heel sneeky aan het hoofd van de politie mensen aangesteld, die trouw zijn aan de elite. Niet voor het volk dus. Zo gebeurt het altijd als men weer bezig is met macht uitbreiding. Hier ook weer duidelijk te merken. In Frankijk ook. Nu nog een europees leger zodat de bevolking nog beter onder de duim gehouden kan worden.

  Een ding weet ik wel.Rutte kan zich niet heel veel meer permiteren. Als hij weer bezuinigen gaat omdat de EU wil dat we meer gaan betalen dan krijgt ie enorme problemen, die er nu ook al zijn nog extra erbij. Dat weet ik zeker.
  Het touw is nu zover gespannen dat hij dat geintje niet meer kan flikken. Zijn vaasje gaat niet breken, maar compleet ontploffen.

  Like

 6. leo1 zegt:

  Gebeurt in NL ook ! als de stront aan de knikker komt.

  Geliked door 3 people

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Laten we niet uit het oog verliezen dat Griekenland met de rug tegen de muur staat, de stroom ‘vluchtelingen’ wordt in stand gehouden door het ontbreken van EUropese maatregelen.
  Griekenland mag niet op eigen initiatief ingrijpen op de hordes die toestromen en de kampen zijn overvol.
  Ruimte om ze elders ‘op te vangen’ zijn er niet en Griekenland is bang om iets tegen de zin van de EU te doen omdat ze nog altijd financieel afhankelijk zijn van steun vanuit de EU.
  Dat de bewoners van de eilanden inmiddels wanhopig zijn mag geen wonder heten, ze zijn voor een fors deel afhankelijk van toerisme en het is niet aannemelijk dat er nog één toerist gaat komen dit jaar.

  Geliked door 7 people

 8. vangie1206j zegt:

  Nog even en dan barst de bom in veel EU landen.
  Ik kan goed begrijpen dat de bevolking dat smerige moslim tuig spuug zat zijn.
  Waarom gaat day gajes niet naar het midden oosten kunnen ze de hele dag krijsen allahu kakbar.

  Geliked door 5 people

 9. Jan zegt:

  Ook Den Haag is vol

  Geliked door 2 people

 10. M.A.L. Sion zegt:

  Het kan niet uitblijven dat er een gezamenlijke opstand komt in de landen van West- (en midden) Europa tegen de binnenkomst van migranten. Op zijn minst kan het voorbeeld van Hongarije gevolgd worden die het land hermetisch afgesloten heeft voor indringers.
  In Nederland en omringende landen moeten de migranten naar de uitgang geleid worden.
  Het zijn op een enkele uitzondering na allemaal GELUKZOEKERS die op onze kosten een luilekkerlandleventje willen komen hebben.
  En …. als dat alles niet goedschiks kan dan moet het maar kwaadschiks.

  Geliked door 2 people

 11. Verdomme wat is het een GROTE TERINGBENDE geworden! Scholier loopt met TASER op schoolplein! In Hoogezand (Gr) liep gisteren een kind van 11 (!) met een mes te zwaaien!
  https://www.dumpert.nl/item/7850757_da7a2d66

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Gienekehado (vh. rottenpikwick) 28 februari 2020 om 09:54

   Ach, wat maakt het nog uit. We zijn tóch al naar de kl*ten.
   Is het niet vanwege de mohammedaanse bezetter, dan wel vanwege het nóg gevaarlijkere Coronavirus.
   Er zijn al twee patiënten in Nederland.
   Moeten jullie eens opletten hoe snel dit er 100.000 zijn.

   Geliked door 2 people

   • vangie1206j zegt:

    TISTOCHWAT ben het niet met je eens we moeten keihard terug slaan en dat coronavirus of dat zo heftig is moeten we nog zien.

    Like

 12. koddebeier zegt:

  In de hele EU is de politie de vijand van het volk !

  Geliked door 4 people

 13. bobzelf zegt:

  op de dag van vandaag :
  krijgt u een 167.000 nieuwe vrienden uw kant op !!

  de meesten via het noorden van griekenland

  nou de grieken hebben zelf geen werk, geen geld, en geen toekomst en geen huizen voor dit ??????? gajus gespuis, , de geldzoekers, en?????????????? gelukzoekers ??

  ER ZIT ZO GOED ALS GEEN VROUW TUSSEN !!

  VEEL PLEZIER , U MAG STRAKS WEER OP DE VVD EN UW FAVORIETE RELNICHT EN UW CPN MOCRO HOMO stemmen hoor, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  Waanzin is telkens weer hetzelfde proberen en iedere keer iets anders verwachten”

  Albert Einstein

  1879-1955

  theoretisch natuurkundige, vader van de relativiteitstheorie

  of hij dit echt gezegd ??? , anders zeg ik het wel , whahahaha

  ome bob gaat een uurtje naar het strand tot straks

  Geliked door 2 people

 14. LUCIA zegt:

  Het zijn allemaal jonge mannen die komen d.w.z. dat de vrouwen de klos zijn, verkrachtingen zullen toenemen en niet zo weinig ook . Bovendien hebben ze geen greintje respect voor vrouwen Nederlandse mannen zet je dochters en kleindochters op gevechtssport en koop geen poppen en al die shit meiden dingen voor ze gewoon trainen die meiden dat ze kunnen meppen en schoppen .We mogen verdomme niet eens met pepperspray hier rond lopen, dus moeten we creatief zijn meiden ga stappen in groepen, niet in je eentje en ook fietsen in groepen. Verder heb je oplaadbare spijkerpistolen , flambeerapparaten, oplaadbare kleine boormachines en last but not least een groot keuken mes wel een stevige.

  Geliked door 2 people

 15. kampersrene zegt:

  och we hebben WOI gehad beetje daarna WOII nu zijn het moslims die de boel verpesten…..kwestie van de mensen een beetje bezig te houden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s