Duitsland: Hoofddoekverbod voor aankomende hogere juridische ambtenaren is conform de grondwet

Screenshot_14

(Vertaling: E.J. Bron)

De staat mag het aankomende hogere juridische ambtenaren verbieden om tijdens hun opleiding hoofddoeken te dragen in de rechtszaal. Het Duitse federaal constitutioneel gerechtshof heeft in een donderdagmorgen gepubliceerd vonnis beslist dat het gerespecteerd zou moeten worden wanneer de wetgever zich in wereldbeschouwelijk-religieus opzicht neutraal zou willen gedragen.

Junge Freiheit

Achtergrond is een zaak uit de deelstaat Hessen. Daar was een moslima begin 2017 aan haar juridische opleiding begonnen. Weliswaar mogen juristen in opleiding in de deelstaat Hessen hoofddoeken dragen, berichtte het persbureau dpa, maar ze mogen daarmee geen werkzaamheden uitvoeren waarbij zij als vertegenwoordigsters van de staat kunnen worden waargenomen.

Gelijksoortige regelingen ook in andere deelstaten

Dientengevolge mogen vrouwen met een hoofddoek, in tegenstelling tot andere vrouwelijke juristen in opleiding, zittingen niet vanuit de rechterszetel volgen. Bovendien is het hen verboden zittingen te leiden of bewijzen op te nemen. De vrouw had vergeefs een aanklacht ingediend tegen deze regelingen en daarna een proces aangespannen bij de administratieve rechtbank.

In 2017 diende de in 1982 geboren moslima een spoedaanvraag in bij het federaal constitutioneel gerechtshof, dat werd afgewezen door de rechters, die de zaak nu in het eigenlijke proces hebben opgelost. Gelijksoortige voorschriften zoals in Hessen bestaan ook in Berlijn, Nordrhein-Westfalen en Baden-Württemberg. Andere deelstaten hebben hier nog geen regelingen voor of sloten een akkoord met de desbetreffende personen.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Duitsland, gezond realisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Justitie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Duitsland: Hoofddoekverbod voor aankomende hogere juridische ambtenaren is conform de grondwet

 1. Rensk. zegt:

  Hoofddoek dragen is geloof uitdragen en verspreiden!!!!!!!!!!!!!!!! De vlag om te planten in een nieuw te veroveren gebied.

  Geliked door 1 persoon

  • Chris Dirick zegt:

   Rensk, dat klopt. Die haatvlag laat precies zien waar je staat! Langs de andere kant, als je voor een rechter komt te staan die een kopvod draagt weet je ook wie je tegenover je hebt en wie je door je advocaat moet laten wraken.

   Like

 2. kampersrene zegt:

  ze mogen wel hun hoofddoek vervangen door een fopspeen in hun mond te steken of een tutter

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s